Şimdi Ara

Sattığım araç kol çıkartmış alan kişi aracı geri vermek istiyor. (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
193
Cevap
1
Favori
25.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
72 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Satış belgesini buraya yüklediğimde acaba başka ne belge isteyeceksin hocam. Gerçekten bu kadar hayali konu açan insan var mı ? Milletin işi gücü yok mu acaba. Neden hayali bir konu açayım ciddi merak ediyorum.

• Buyur hocam hayali sözleşme, fake konunun fake sözleşmesi, ikna edebildim mi seni ?

Yalnız fotoğraf yükleme konusunda ufak bir yardım alabilirsem, yükleyemedim bir türlü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waeder -- 2 Kasım 2021; 10:13:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emniyet müdürü işin korku ayağı yersen..

• Noter satış sözleşmesinde " alıcı bu aracı hali hazır durumu ile görüp beğenerek ve bedelini ödeyerek teslim aldığını" diye bir ibare var.

Sonuçta aracın tüm sorumluluğunu devretmiş oluyor bence.

Öte yandan alıcı açısından da talihsiz bir durum. Al satçı ise bişey diyemem ama diğer türlü moral bozucu bir durum. Satıcıya sarması normal. Hırsını alınca unutur gider belki.

• Başıma bu türl bir durum geldi, eksper raporu ile sattığım için çok önemsemedim, sonrasında kendi canımı sıktım ama ne yapabilirim, misal geçen ay araba aldım 2012 c 180 daha Bismillah 3-4 bin TL yedi, ne yapacağım alıcıya bozuk mu sattın diyeceğim, o anda eksperde ne varsa o şekilde satışı yapılıyor, 1 ayda değil 1 günde de motor yenir.

• waeder kullanıcısına yanıt
    Alıcı ilanı silmemi istedi, ilanı sildimden sonra yeni bi ayak daha cıktı: "Fotoğraf yükleme yardımı almam gerekli"

10 yıllık üyesin bi foto yüklemeyi bilmiyorsun demek ? Kargalar güle buna :)

Şu ana dek coktan bir belge göndermeliydin ancak sen ayak yapmaya başladın. Bu durumda konu %99 fake :)

8 yapraklık konuya bakıyoruz tek resim tek SS yok :) Dayvuu. Vuuvv :) Ankara'dan Emniyet Müdürü. 4 aracı var. 98 model Dayvuu araç almaya ş.dışına gidiyor. Sonra Dayvu kol çıkarıyor. Yersen :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç birşey olmaz dert etme

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Fotoğrafı yükledim gülücüklerin " kardeşim kusura bakma " cümlesine evrilecek mi ? Uzun zamandır foruma girmiyordum profilimden de bakabilirsin beceremedim. Bana özelden yazıp, şöyle yükleyebilirsin mobilden diye yardımcı olmak çok mu zordu ?

Sattığım araç kol çıkartmış alan kişi aracı geri vermek istiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waeder -- 2 Kasım 2021; 15:21:13 >
  • Hocam sen aracın kusurlarını alıcıya beyan ettiğini söylüyorsun ama bunu gerçekten yaptığını kanıtlayabilecek bir belgen, ses kaydın vs var mı?

Alıcı ''bana aracın sorunları söylenmedi yalan söylüyor'' derse ne yapacaksınız?

Dostum hem bu forumda hem de Linux gibi daha teknik başka forumlarda fake konular açılabiliyor. Geçmişte örneklerini cok yaşadık. 15-20 yaş tipler fake konular açarak insanları kafalayabiliyor. Bu sekilde açılmış bir fake konu linki gönderebilirim.

Bu tür fazla ilginç konularda belge / SS cok önemli. coğu kez konu sahibi daha sorulmadan ilk başta belge / SS gönderir. Senin konuda belge / SS göremeyince o yüzden belge / SS göndermende direttim. Sen belge göndermeyince önceki mesajımda görüldüğü gibi konu %99 fake dedim, %1 de olsa bir pay bıraktım :)

PM istesem de gönderemem cunku hesabımda GSM onayı yok forum GSM onaysızların PM göndermesine izin vermiyor.

Foto düzenleme (özel bilgileri kapatma) işlemi için PC'de GIMP adlı açık kodlu programı kullanıyorum. Fotograf göndermek için de postimages.org 'u kullanıyorum, önce fotoyu o siteye yüklüyor PNG/JPG linkini buraya image etiketi içinde eklliyorum. Bu konularda her türlü yardımcı olurum.

Araç Satış Sözleşmesi fotoğrafı gönderince tüm kuşkular ortadan kalktı.

Benim dışımda konuya kuşkuyla yaklaşan, fake olabilir yorumları yapan başka kişiler de var. Onlar için de bu foto belge niteliğinde olacaktır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Son durum nedir kardeşim

• Ses seda yok, E-devletten kontrol ettim adıma açılmış bir dava da yok, gerçi açsa bile hemen olan şeyler değil bunlar.

En son 11 bin masraf var bilgi amaçlı....! Yazdı SMS olarak ben birşey yazmadım.

Hocam bu saatten sonra yapacak bir şey yok zaten. Bana sorarsan senden para koparmaya çalışıyor, 1 kuruş dahi verme. İki gün sonra bölüşelim masrafı uzamasın daha fazla tarzı bir teklif yapabilir sana.

Davadan önce noterden ihtar çekmesi lazım , ihtar gelirse davayı da açar büyük ihtimal.

• Malum pek bulunmayan bi araba. Ne kadar zamanda sattınız aracı ?

Satış değeri 33k yazıyor. Ekspertiz de yapılmamış yazıyor. Bu fiyata bu yaştaki arabada herşey olabilir. Km'de 200k yazmıştınız muhtemelen. O yıllarda 100k deviren araçlara millet şaşırıyordu. Lpg'li araç üstüne üstlük.

Ben avukat değilim ama can sıkıntısı ve zaman kaybından başka birşey olmaz umarım.

Karşı taraf yaşadığı şanssızlık yüzünden dolandırıldığını düşünüyor muhakkak. İki taraf da kendi açısından haklı.

Siz yine de ciddiye alın olayı.

• cileli_sofor C kullanıcısına yanıt

İlana koyduğum 4. günde satıldı araba. Sebebi de şu, hasar kaydı yoktu, sadece sol ön çamurluğu değişmişti diğer her yeri orijinaldi aracın iç döşemeleri vs çok temizdi ben işe yeni başlayan bir mühendisten almıştım, ondan öncede uzun yıllar bir öğretim görevlisinde durmuş araç.

• Eng. kullanıcısına yanıt

Zaten uygun fiyata verdim arabayı, boya ihtiyacı olan, kazalı olanlarına 40 bin TL yazılmıştı ben ilana verirken. Kendisi bilerek aldı, segman attırır binerim çok güzel araba dedi zaten. Kandırsam sağlam fiyatına verirdim arabayı. Sırf yağ eksiltmesi var diye 7-8 bin TL düşük fiyata verdim.

Vay be. Türkiyede en çok tutulan minivan Dobloyu 1.5 ayda değerinin baya bi altına zor sattım. Siz mi çok sanslısınız ben mi araba satmayı bilmiyorum inanın bilmiyorum

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.