Şimdi Ara

sattığımız aracı üzerine almıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
1
Favori
23.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sonuc ne oldu acaba ogrenebılırmıyız ....
  • takip...
  • PM DEN PLAKA atarmısınız.
  • Arkadaşlar vergi borcunu ödedim. Erbaa'ya gittim. Adam beni karşıladı. Arabayı üstüne aldı. Konu da kapanmış oldu. Olan benim 1000 liraya oldu. Neyse buna da şükür. Adam yedieminden 2000 liraya çıkardı arabayı. 500-600'de masraf yaptı. En azından artık bir yükten kurtulmuş oldum. Giden 1000 liraya o kdar üzülmüyorum. Babamın zamanında yaptığı hatayı ben çektim olan bana oldu
  • Bununla gecmis olsun. Daha kotusu de gelebilirdi basiniza. Yaralamali olumlu bir kazada kurtulmak o kadar da kolay olmuyor.
  • arkadaslar benimde basımda bir bela var.

kısaca özet geçicem.

aracı senetle sattım.adamdan baska alacaklarım da vardı.kefilli senet aldım.fazla fazla yazdık senedi.burda sıkıntı yoktu.aracı üzerine vermedim.senet odenmezse aracımı alayım geri diye.

şimdi senedi dün avukata verdim.7 gun itiraz süresi dolarsa aracıda geri almak istiyorum.yani hem aracı geri alcam hem senet işlemde olcak.

arac: muaynesi geçti.3 adet ceza borcu var.trafiği bitmişti yaptırmıştım arac ondayken.kaskosuda agustos sonu bitcek.sagında solunda vuruklar var kaskodan yaptırıp muayneden geçircekti ama yapmıyor işte.

şimdi ben aracı ihbar etsem.muaynesi yok diye ( 2.5 ay gecti yaklasık) baglarlar mı?
    yada polise gitsem calıntı desem araca?
    yada yine polise gidip ne dersem hangi yolu izlersem en az masrafla aracı adamdan geri alırım.arac benim üstüme neticede.
  • Mantık olarak mueayensi yok diye şikayet et. Aracı bağlasınlar. Adam sen olmadan o aracı çıkaramaz. Ya arabayı üstüne almayı kabul eder. Ben arabayı çıkarmam dersin. 1 hafta süre sana arabayı üstüne alman için. Aldın aldın almadın arabamı çıkarırım kullanırım dersin.
  • usta ben aracı geri almak istiyorum.o üstüne alsın istemiyorum.cunku aracın borcunu ödemedi.o yuzden
    1-ya muaynesi yok diye ihbar etcem
    2-ya da çalındı diye

hangisinde en az para ile en seri şekilde aracımı alırım acaba?

ayrıca nereye şikayet etmem lazım.
  • eğer parasını ödememiş ise,aracınızı geri alabilirsiniz.
    bir yakınınıza boş senet verin,bu borca karşılık aracı göstermiş gibi yapın,o kişi polisle baraber gidip aracı alabilir.
  • Nizami olmayan yollar ile yapılan satışların sonucunda sıkıntı yaşarsanız aracın bağlanmasını talep edin,sakın ama sakın aracım çalındı diye asılsız ihbarda bulunmayın,başınıza daha da büyük dertler açmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayaletmavisi

usta ben aracı geri almak istiyorum.o üstüne alsın istemiyorum.cunku aracın borcunu ödemedi.o yuzden
    1-ya muaynesi yok diye ihbar etcem
    2-ya da çalındı diye

hangisinde en az para ile en seri şekilde aracımı alırım acaba?

ayrıca nereye şikayet etmem lazım.

Trafik cezaları ile mtv lerinin 1/4 ünü öderseniz trafikten çektirebilirsiniz. Bir mali müşavire gidip durumunuzu anlatın ya da direkt vergi dairesine gidin; Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanunu 36 seri nolu genel tebliğine göre işlem yapmak istiyorum deyin, yardımcı olurlar. Dilekçe hazırlayacaklar, emniyete gidip trafikten çektireceksiniz, oradan alacağınız evrakla tekrar vergi dairesine gelip parasını yatıracaksınız. Vergi dairesinden aldığınız evrağı tekrar emniyete götüreceksiniz ve işiniz bitecek...

Gerisi devrini almayan adama kalmış, o araçla yakalandığında hem ciddi ceza yer hemde vasfını yitirmiş araçla trafiğe çıktığı için savcılığa sevk edilir.

• Arabasını nasıl alacak keşke onuda yazsanız...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pardon ya, ben konuyu eskiden açan arkadaş sanmıştım...

Aracı alabilmenin yegane yolu yakalama çıkartmaktır. Bu da en sağlam arabaya haciz konarak yapılabilir. Tanıdık birine borçlanmış gibi, senet verirsiniz. Mahkemeden icra kararı çıkartır, trafiğe işletirsiniz. Gerisi arabanın bulunduğu yerdeki trafik şubesine başvurmaktır. Polisler duyarlı davranırlarsa arabayı bağlar, yediemin otoparkına çekerler. Araba yakalandıktan sonra tanıdığınız icra dairesine borcunuzu ödediğinizi beyan eder, alacağım kalmamıştır yazısıyla trafiğe başvurur yakalamayı kaldırırsınız. Otopark ve yediemin ücretini öder arabanızı alırsınız da; biraz mesarif gider. Bir arzuhalci bile işinizi rahatlıkla yapar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: -ottoman-

Nizami olmayan yollar ile yapılan satışların sonucunda sıkıntı yaşarsanız aracın bağlanmasını talep edin,sakın ama sakın aracım çalındı diye asılsız ihbarda bulunmayın,başınıza daha da büyük dertler açmayın.

kesınlıkle bu yolu takıp et
  • arkadaşlar aracın muaynesi yok.muayne yuzunden ihbar etsem sadece? arabayı bağlamazlar mı?
  • arkadaşlar yok mu cevap verebilecek hukuktan anlayan birileri
  • işinize karışmak gibi olmasın ama,sizin yaptığınız etik mi veya hukuki mi?Senede fazla fazla yazdık,hem aracı geri alayım hem de senette yazan parayı ,

ikiside cam kenarı olsun,ikisi de şöför arkası olsun gibi bir şey.
  • usta senedi öder.notere gidelim der.gider veriririz aracı.sen yanlış anladın galiba biz dolandırıcı değiliz.senedi avukata verdik.tık yok adamda.ayrıca muayne yaptırmadı.2 adet trafik cezası faiz yeyip yiyor.bunları napıcaz?
  • senedin miktarını ben yazmadım.aracta pazarlık ettik.yazdık senedi.aklında ne var bilmiyorum ama dolnadırıcı olan asıl o.bu arada avukatada 850 lira verdim.du bakalım baglatmak ne tutcak.aracın parası ... olmuş konuşuyorsun bilip bilmeden.
  • size dolandırıcı falan demedim bu cümlenize itafen mesajımı yadım.

''şimdi senedi dün avukata verdim.7 gun itiraz süresi dolarsa aracıda geri almak istiyorum.yani hem aracı geri alcam hem senet işlemde olcak''
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.