Şimdi Ara

sattığımız aracı üzerine almıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
79
Cevap
1
Favori
22.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 10 seneyi geçkin bir süre 86 model renault 9'u birine satmıştık. Noter satışıyla işlem gerçekleşti. Ama adam arabayı üzeirne almadı. Toaktta oturuyormuş. Telefonla falan ulaşamıyoruz. bu adam vergi borcunu ödüyor mu ödemiyor mu onu da bilmiyoruz. internetten tescil tarihini bilemediğim için öğrenemiyorum. artık pazartesi motorlu taşıtlar vergi dairesine soracağım arabanın borcu var mı diye ? Şimdi ben bu arabanın artık bizim olmadığını olağan vergi borçlarını falan ödememek için ne yapmalıyım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Coder85

Arkadaşlar 10 seneyi geçkin bir süre 86 model renault 9'u birine satmıştık. Noter satışıyla işlem gerçekleşti. Ama adam arabayı üzeirne almadı. Toaktta oturuyormuş. Telefonla falan ulaşamıyoruz. bu adam vergi borcunu ödüyor mu ödemiyor mu onu da bilmiyoruz. internetten tescil tarihini bilemediğim için öğrenemiyorum. artık pazartesi motorlu taşıtlar vergi dairesine soracağım arabanın borcu var mı diye ? Şimdi ben bu arabanın artık bizim olmadığını olağan vergi borçlarını falan ödememek için ne yapmalıyım.

noter satışını ibraz etmeniz yeterli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

quote:

Arkadaşlar 10 seneyi geçkin bir süre 86 model renault 9'u birine satmıştık. Noter satışıyla işlem gerçekleşti. Ama adam arabayı üzeirne almadı. Toaktta oturuyormuş. Telefonla falan ulaşamıyoruz. bu adam vergi borcunu ödüyor mu ödemiyor mu onu da bilmiyoruz. internetten tescil tarihini bilemediğim için öğrenemiyorum. artık pazartesi motorlu taşıtlar vergi dairesine soracağım arabanın borcu var mı diye ? Şimdi ben bu arabanın artık bizim olmadığını olağan vergi borçlarını falan ödememek için ne yapmalıyım.

nereye ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

quote:

nereye ?

vergi dairesine

• Noterden satışını verdiğinize dair kağıdınız duruyorsa onunla işlem yaptırabilirsiniz. Eğer satışı yaptığınızı belgeleyecek birşey yoksa adamda vergilerini ödemediyse haciz yoluyla aracınızı geri alın derim aracı satarak vergi borcunu kapatabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: canvarol

Noterden satışını verdiğinize dair kağıdınız duruyorsa onunla işlem yaptırabilirsiniz. Eğer satışı yaptığınızı belgeleyecek birşey yoksa adamda vergilerini ödemediyse haciz yoluyla aracınızı geri alın derim aracı satarak vergi borcunu kapatabilirsiniz.

haciz işlemleri için ne yapmam gerekiyor. bu konulara uzağım kusura bakmayın. hiç mahkemelere falan işim düşmedi. prosedürler falan nasıldır nereye başvurmam gerekiyor ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: canvarol

Noterden satışını verdiğinize dair kağıdınız duruyorsa onunla işlem yaptırabilirsiniz. Eğer satışı yaptığınızı belgeleyecek birşey yoksa adamda vergilerini ödemediyse haciz yoluyla aracınızı geri alın derim aracı satarak vergi borcunu kapatabilirsiniz.

haciz işlemleri için ne yapmam gerekiyor. bu konulara uzağım kusura bakmayın. hiç mahkemelere falan işim düşmedi. prosedürler falan nasıldır nereye başvurmam gerekiyor ?

PM attım size.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aracin vergi borcunu (ceza vs. dahil) internet vergi dairesinden gorebilirsiniz.
  • öğrendim. 2005ten beri ödenmemiş 977 lira vergi borcu var. çok sinirliyim şu anda. noter satışı dediğide babamın vekalet vermiş babam aracı satın alana. o sanırım satış sözleşmesi yerine geçmez.
  • Aracı bağlatın bırakın o düşünsün.
  • Aracı sizin üzerinizeyse trafikten çekmek istiyorum dersiniz. Verginin 1/4'ünü ödeyip kurtulursunuz. Bu durum 2006'dan sonra vergi ve sigorta ödemesi olmayanlar için sanırım ya da son 5 sene.

Şartlar uygunsa yaklaşık 250 liraya kurtulabilirsiniz en kötüsü. Gerisini adam düşünsün.

Araştırınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihattr -- 2 Mart 2012; 22:02:27 >
  • bu durumda aracin vizeside yoktur trafik cevirmesinde baglarlar arabayi
  • Aracın vergi borcu için yazıda gelebilir vergi dairesinden son 2 vergiyi odemedigim için uyarı geldi haciz yapılacakmis. Ayrıca zamanında bende bu şekilde araç verdim adam 4 ay arabayı üzerine almadi uykularım kaçtı olumlu kaza felan olurda adam kaçar plaka alınırsa nasıl anlatacam. Arkadaşlar yapabilecekleri yazmış aracın bağlanması halinde mutlaka size ulasmalari gerekir.
  • Aracın nerede olduğunu biliyor musunuz?

Benim başıma geldi, 95 model Spring'i 99 yılında arkadaşıma vermiştim, o da üzerine almadan gitmiş başkasına vermiş. Aracın ve arkadasın izini kaybettim.
    Yıllar sonra eve yazı geldi. Araç trafik sigortası ve vizesi olmadığı halde yakalanmış ve otoparka çekilmiş. 1 yıldan fazladır otoparktaymış, almazsam açık arttirma ile satılacakmış, borcunu karşılamazsa kalan kısmını benden tahsil edeçeklermiş.

Gittim otoparktan borçlarını ödeyerek almak zorunda kaldım, sırf otopark masrafı 2000 lirayı geçmişti, sigorta yaptırmadan çıkartmadılar, 750 tl ona verdim. Ruhsat olmadığı için önceki vizeyi beyan edemedim, 5 yıldır vizesi yokmuş gibi ona ödedim. Aracı Kayseri'den İzmir'e getirmek için hurda lastikleri ve aküyü değiştirmek zorunda kaldım.
    değerinden fazla masraf etmek zorunda kaldım, aracı satın alana da birtürlü ulaşamadım, arac bende kaldı.

Umarım aracı bulursunuz.
    Trafiğe gidip sorabilirsiniz, derdinizi olduğu gibi anlatın, yardımcı olabilirler. Vizesiz ortalıkta yıllarca gezemeyeceğine göre belki de otoparka terkedilmiştir...

• kötü bir durum ,bence yapacağınız ilk şey,size en yakın trafik tescil şubesine gidin orada size en mantıklı bilgi verirler ve gerekirse sorgulama yaparlar.
  • Pardon ama yanlıs anlamayın on seneden berı sız nerdeydınız ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bal974

Aracın nerede olduğunu biliyor musunuz?

Benim başıma geldi, 95 model Spring'i 99 yılında arkadaşıma vermiştim, o da üzerine almadan gitmiş başkasına vermiş. Aracın ve arkadasın izini kaybettim.
    Yıllar sonra eve yazı geldi. Araç trafik sigortası ve vizesi olmadığı halde yakalanmış ve otoparka çekilmiş. 1 yıldan fazladır otoparktaymış, almazsam açık arttirma ile satılacakmış, borcunu karşılamazsa kalan kısmını benden tahsil edeçeklermiş.

Gittim otoparktan borçlarını ödeyerek almak zorunda kaldım, sırf otopark masrafı 2000 lirayı geçmişti, sigorta yaptırmadan çıkartmadılar, 750 tl ona verdim. Ruhsat olmadığı için önceki vizeyi beyan edemedim, 5 yıldır vizesi yokmuş gibi ona ödedim. Aracı Kayseri'den İzmir'e getirmek için hurda lastikleri ve aküyü değiştirmek zorunda kaldım.
    değerinden fazla masraf etmek zorunda kaldım, aracı satın alana da birtürlü ulaşamadım, arac bende kaldı.

Umarım aracı bulursunuz.
    Trafiğe gidip sorabilirsiniz, derdinizi olduğu gibi anlatın, yardımcı olabilirler. Vizesiz ortalıkta yıllarca gezemeyeceğine göre belki de otoparka terkedilmiştir...

araç tokatta. numarası var ama ulaşamıyoruz. arabanın kimde olduğunu biliyoruz isim olarak. ama tokatın neresinde bilmiyoruz.

• bu borca taksit yapılıyor mu arkadaşlar yapılıyorsa kaç taksit ?
  • Git en yakin trafik subeye ihbar et, araci baglattir. Trafiktekilere duzgun bir uslupla anlatirsan yardimci olurlar. Ogretirler ne yapacagini.
    Allah korusun bir sucta kullanilsa siz yanarsiniz. Elinizde satis sozlesmesi de yok. Polis bunca senedir niye harekete gecmediniz der.
  • Merhaba arkadaşım,

İhtimaller üzerinde duralım:

1. Aracı baban noterde sattıysa sorun yok. Noterde satış yapıldığı anda araç artık yeni sahibinin. Hem vergi dairesinde, hem trafik tescil şube müdürlüğünde. Bizim "üzerine alması" olayı aslında bir formaliteden ibaret. Noterdeki satış senedinin 1 sureti vergi dairesine, 1 sureti trafik tescil şube müdürlüğüne, 1 sureti satıcıya, 1 sureti alıcıya ve 1 sureti de noterlikçe muhafaza edilmek üzere tanzim ediliyor. Toplam 5 nüsha. Sizin yapmanız gereken tek şey noter satış senedini iyice saklamak ve gerektiğinde de ibraz etmek. Araç trafikte ve vergi dairesinde çoktan yeni sahibinin adına tescil edilmiştir. Olumsuz bir durumda (ihbar, yakalama, tahakkuk vb.) yapmanız gereken tek şey noter satış senedinin sizde kalan tasdikli nüshasını ibraz etmek. Başkaca yapmanız gereken bir işlem yoktur.

2. Aracı babam noterde vekalet vererek sattıysa sorun var. Vekaletle satış pratik olduğu kadar mahzurlu bir durumdur da. Vekaleti tanzim ettikten sonra da araç sizin adınıza tescilli görünür, aracın vergisinden, sigortasından, kazasından, suça karışmasından, muayenesinden vb. hepsinden siz sorumlusunuz. Vekalet vermek ve parayı almak devleti hiçbir şekilde ilgilendirmez. Vekalet havada asılı duran bir işlemin istenildiği zamanda yapılabilmesi için başkasına verdiğiniz yetkiden başka birşey değildir. Bu başkası yakın tanıdık değil ise vekaleti ve anahtarları verdiğiniz, parayı aldığınız kişi aracı üzerine almadan ve vergisini vermeden ve yukarıda saydığım işlemleri yapmadan sorumluluğu size, kullanımı kendisine ait olmak üzere aracı gül gibi kullanır, her türlü hukuki mesuliyet size ait olur.

Konuyu galiba ancak aracı sattığınız ve üzerine almayan kişiyi bularak çözmeniz gerekir. Ultimatom vererek "Ya üzerine alırsın, ya da çalıntı ihbarı veririz" dersiniz. Başka bir yol varsa lütfen arkadaşlar da söyleyin.

Saygılarımla,

Taner Göde

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.