Şimdi Ara

Savaş şimdi başladı: GeForce GTX 1060 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
0
Favori
2.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Savaş şimdi başladı: GeForce GTX 1060

Resimde görüldüğü üzere,GTx 1060 1280 işlem birimine sahipken rx480 2304 işlem birimine sahip.

Doku işleme ünitesindedeGtx 1060 80 üniteye sahipken rx480 144 üniteye sahip.

Gtx 1060 ın maksimum hesap performansı 4.4 TFLOPS iken rx480 in ise 5.8 Tflops.

Bant genişiliği olarak gtx 1060 192 GB/S iken RX480 256 GB/S.

Şimdi bütün bu performansa ana etkjen olarak etki eden özellikler göz önüne alındığında nası oluyorda gtx 1060 rx480 den daha güçlü olabiliyor? Kağıt üzerinde RX480 Gtx1060 ı 2 ye katlamış durumda.Nvidia neye dayanarak biz %15 daha güçlüyüz diyor aklım almıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheStarBox -- 7 Temmuz 2016; 20:33:13 >

• Özel üreticiler kendi kartlarını 250 dolar seviyesinde değil de 300 dolar seviyesinde tutarlarsa aptallık ederler. Orta seviye üst seviyeye benzemez. En ufacık bir fiyat farkı bile rakibe kaçışı sağlar. Diyelim ki 8 GB lık RX 480 özel soğutmalı 250 dolara çıktı. Nvidia üreten üreticiler de biz salak mıyız Nvidia çakalı 300'e satarken biz düşükten satalım derse (1070 ve 1080 modellerinde olduğu gibi ) Gtx 1060'a geçmiş olsun derim. Daha sonuçlar ortada değil ama iddia edildiği gibi performansta yüzde 15 fark varsa bu kadarcık fark için gider RX 480 alırım hem fazladan 2 gb vram'im olur hem de daha ucuza almış olurum ( yukarıdaki varsayımlar ışığında ). Ama dereyi görmeden paçaları sıvamaya gerek yok. Hele bir incelemeler ve kartlar tam anlamıyla ortaya çıksın o zaman kesin yorumlarımızı yaparız. Bazıları çoktan savaşı bitirmiş yukarıdaki yorumlarda Şu savaşı bitiren arkadaşlar herhalde en önde kendileri savaşıp bitirdi bu savaşı

• Lu nVidia nın yaptığı işe bak arkadaş malları piyasaya sürmüyor bakkal misali 3 ün 1 ini alırsın :D

• Tam bilgisayar alma arifesindeyim.

Şu iki kartın MSI Twinfrozer gibi özelleştirilmiş versiyonları piyasaya düşse de fiyatlarına performanslarına bakarak bir tercih yapsak. Hala herşey muallakta.
  • Merhaba

İ3 6100 (51 watt Tdp) + gtx 1060 (120 watt Tdp)

400 watt psu yeterli mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekrem 71 e isterseniz kufurler edin adam isini biliyor yoksa nvidiadan parayi nasıl kıracak size bisi soyliyimmi birsuru kanit var taraftar oldugunu gosterecek en basir kanit ne biliyormusunuz teraflop farkini belirtmeden mhz farkina deginmis kardesim sen donanimcisin nezaman amdnin gpu hizina odaklandigini gpularin hiz degerinle orantili performans verdigine sahit oldun yazik boyle editor alacaginiza gelin beni alin tarafsiz haber yapayim hic bir firmadanda para talep etmem

• quote:

Orijinalden alıntı: wolferto

ekrem 71 e isterseniz kufurler edin adam isini biliyor yoksa nvidiadan parayi nasıl kıracak size bisi soyliyimmi birsuru kanit var taraftar oldugunu gosterecek en basir kanit ne biliyormusunuz teraflop farkini belirtmeden mhz farkina deginmis kardesim sen donanimcisin nezaman amdnin gpu hizina odaklandigini gpularin hiz degerinle orantili performans verdigine sahit oldun yazik boyle editor alacaginiza gelin beni alin tarafsiz haber yapayim hic bir firmadanda para talep etmem

NVidia konularında nedense hep enerji tüketimi driver gibi NVidia tarafında iyi olan şeylerden bahsediyor. NVidia da bir sorun oldumu tatlı tatlı yumuşatarak Amdde ise sert bir şekilde anlatıyor. Eminim ki Amd rami 6 NVidia 8gb koysaydı onuda eleştirisi. Donanımhaber parasıyla geçinemiyor nvidianın parasıyla geçiriyor. Birisi 4.4 diğeri 5.8teraflop nasıl oluyorsa bu kart daha hızlı diyorlar anlamıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheStarBox

İki kartında özelliklerine baktım.

Resimde görüldüğü üzere,GTx 1060 1280 işlem birimine sahipken rx480 2304 işlem birimine sahip.

Doku işleme ünitesindedeGtx 1060 80 üniteye sahipken rx480 144 üniteye sahip.

Gtx 1060 ın maksimum hesap performansı 4.4 TFLOPS iken rx480 in ise 5.8 Tflops.

Bant genişiliği olarak gtx 1060 192 GB/S iken RX480 256 GB/S.

Şimdi bütün bu performansa ana etkjen olarak etki eden özellikler göz önüne alındığında nası oluyorda gtx 1060 rx480 den daha güçlü olabiliyor? Kağıt üzerinde RX480 Gtx1060 ı 2 ye katlamış durumda.Nvidia neye dayanarak biz %15 daha güçlüyüz diyor aklım almıyor.

Gtx970 ile r9 390 karşılaştırırsak doku birimi sharederunit rop memorybandwidth
    Tfloplar Hepsinde r9390önde ama oyunda dx11 testlerde kafa kafaya gidiolar burda işte yazılım devreye girio gtx970 tam verimle çalırken r9390 %65 75 verimle çalışıo ekrankartı bütün gücüyle çalışsada oyunda o tflops rop memorybandwidth hakkını tam veremio
    NVidia gtx900 serisi çıktıktan sonra bu farklar çok belirgin ortaya çıktı
    bundan önce gtx770 ve r9280x fln gibi kartlar varken tflops rop shaderunit miktarları birbirine yakındı performanslarda yakındı

• sli desteği yokken 1700 tl böyle bir karta neden verilsinki

• quote:

Orijinalden alıntı: crysef

quote:

Orijinalden alıntı: TheStarBox İki kartında özelliklerine baktım.
    Resimde görüldüğü üzere,GTx 1060 1280 işlem birimine sahipken rx480 2304 işlem birimine sahip. Doku işleme ünitesindedeGtx 1060 80 üniteye sahipken rx480 144 üniteye sahip. Gtx 1060 ın maksimum hesap performansı 4.4 TFLOPS iken rx480 in ise 5.8 Tflops. Bant genişiliği olarak gtx 1060 192 GB/S iken RX480 256 GB/S. Şimdi bütün bu performansa ana etkjen olarak etki eden özellikler göz önüne alındığında nası oluyorda gtx 1060 rx480 den daha güçlü olabiliyor? Kağıt üzerinde RX480 Gtx1060 ı 2 ye katlamış durumda.Nvidia neye dayanarak biz %15 daha güçlüyüz diyor aklım almıyor.
    Gtx970 ile r9 390 karşılaştırırsak doku birimi sharederunit rop memorybandwidth Tfloplar Hepsinde r9390önde ama oyunda dx11 testlerde kafa kafaya gidiolar burda işte yazılım devreye girio gtx970 tam verimle çalırken r9390 %65 75 verimle çalışıo ekrankartı bütün gücüyle çalışsada oyunda o tflops rop memorybandwidth hakkını tam veremio NVidia gtx900 serisi çıktıktan sonra bu farklar çok belirgin ortaya çıktı bundan önce gtx770 ve r9280x fln gibi kartlar varken tflops rop shaderunit miktarları birbirine yakındı performanslarda yakındı

Yazılım mı? Firmware bile değil, yazılım yani???

Gpu mimarisi/tasarım farkı olmasın o?
    Çok kabaca bir örnek:
    -Nvidia 10 çekirdeği 100 mhz'de çalıştırırken, AMD 15 çekirdeği 70 mhz'de çalıştırarak aynı performansı veriyor.
    Karşılığında ikisininde birbirinden önde olduğu yerler var. Ama bir kullanıcının asıl bakması gereken yer fiyat/performansdır.

• Vurun beyler ölmedi daha yaşıyor
  • AMD nin yazılım konusuna acil çözüm bulması lazım onun dışında bence rakip bile sayılmazlar birbirlerine, birisi 300$ diğeri 200$.

1060 en iyi ihtimalle 250$ a gelecek (onu da rüyamızda görürüz ama yinede yazalım)yani yüzde 20 daha pahalı ama yüzde 15 daha iyi bir kart olacak saçma bence.

Nvidia için daha kötü olan durum ise rx 490 olacaktır daha çıkmadı ama AMD fanteziye devam edip 250$ yada 280$ a 1070 seviyesinde bir kart çıkarsa o zaman ortalık birbirine girer.

• Ben amd nin yerinde olsam fiyat arttirirdim. Sli desteksiz kart 300€ sli destekli kart 230$.

• Bence amd rx480 i 1600-1700 mhz de calistirabilse muthis performans artisi olur

• Editörmü bulamadınız başka, bu ne rezalet taraflı haber!!!!..........

• enerji tüketimi 120w a 150w ama fark %40 denilmiş.hesaplamada bir yanlışlıkmı var yoksa benim atladığım bir noktamı var?

• Beyler bu kadar kendinizi paralamanın bir anlamı yok kart çıksın testlere bakarız ondan sonra karar alırsınız neden bu kadar tepki anlam veremiyorum.
    Ben RX 480 özel tasarımları bekliyorum, ben AMD'den vazgeçmiyen biriyim, başkasıda Nvidia'dan vazgeçmiyor boşu boşuna kendinizi yoruyorsunuz.

• nvidia fanboylugundan baska bisey deyil alakasız haber

• Rx 480 sli destegi sayesinde gelecege donuk onu acik, bana gore amd almak daha mantikli eger 1060 sli destegi ile gelseydi dusunmeden nvdia derdim.

• Kefelon kullanıcısına yanıt
    Arada 50-100 dolar far varken 1060 a sadece nvidia fanları bakar. Daha üretici sürümleri çıkmadan konuşuyorsunuz şu hata bu hata diye 1080 de çıkan fan hatasından bahsetmek bile istemiyorum

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.