Şimdi Ara

Savaş şimdi başladı: GeForce GTX 1060 (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
0
Favori
2.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Savaş işi yaş biraz çok gaza getirmeyelim milleti.Belki çok nadirdir ama genelde Nvidia yeni bir kart çıkardığında Yurtdışında dediği fiyata satsa bile Türkiye'deki vergiler olsun getiren firmaların karı ve Nvidia'ya özel yeni kart çıkmış hiç olmazsa 1 ay kazıklayalım bonusu ile o kart 250 Doları x5.5-x6 civarı bir fiyata gelir.

Zaten çıkış tarihine yakın zamanlarda 1100-1150 tl arası ortalama 1500 mhz hızlarda çalışabilen rx480 özel tasarımlar çıkarsa bu kartı anca ben Nvidia istiyorum diyen insanlar alır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: House M.D.

quote:

Orijinalden alıntı: Cr10ns35

Hocam cf ile tam performans alamazsın ve 2li kart desteklemeyen oyunlar var o oyunlarda tek kartından bile daha kötü performans alırsın.

Madem cf kötü sen ne diye sli yapma peşindesin ?

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=117651566&p=1&anchorToGo=117651566#117651566

Şimdi sli sorunsuz o yüzden der

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mixus

Nvidia alıcam RX 480'den vazgeçtim.

Artık Nvidia Alacağım için Otomatik Olarak Fanboy oluyorum.

Fanboy

• quote:

Orijinalden alıntı: redoracle

Savaş bitti çoktan arkadaşların dediği gibi,1070'in güya fiyatı 379 dolardı ama hiç o fiyata referans veya custom kart satıldımı ki,1060 249 dolardan satılsın,hem zaten 249 olan 3 gb olan modeldir heralde onuda kimse almak istemez.

Nvidia stok sıkıntısı yaratıp bu kartı 300 den aşağı sattırmaz,aynı diğerlerinde yaptığı gibi,Amd ise hazır stoğuyla uygun fiyatıyla savaşın galibi olur.

Çüş! Sen hala konuşabiliyor musun ya? Daha bir hafta önce kartı karalamak için konular açıp, kartın fiyatı 330 dolar olacak, bu kart 480'in karşısında başarısız olur diye saçmalıyordun. Kart, 250 dolardan duyuruldu, şimdi de "amaamamama 480 oc oluyor... vallaa :(" diye geveliyorsun. Oğlum karşılaştırdığın kartlar arasında 10 dolar fiyat farkı var. 1060'ın daha hızlı olacağını da adın gibi biliyorsun. Daha az güç çekeceğini de... 480'in 8 gb belleğinin hiçbir halta yaramayacağını da... 1060'a 6 gb belleğin fazlasıyla yeteceğini de... Ama sırf içinde firma aşkı ve fanatizmle karta nasıl kulp bulsam diye uğraşıyorsun. Doğrusu tebrik etmek gerekir. Forumda daha önce de konuşuldu; Nvidia bu karta 250 dediği an olay bitmiştir. Yani evet, yarış bitti, ama bu 240 dolarlık 480'in yalan olmasıyla oldu. Şimdi 4 gb bellekli olan kart esas iş yapacak model ama 1060'la arasında tam bir seviye fark olacak. Çünkü 4 gb bellekli model, 8 gb olandan %5 kadar geride. Yani 1060'la aralarındaki fark daha belirgin olacak. Aralarında da %25 kadar fiyat farkı olacak (bir indirim, bindirim olmazsa). Bir de oc falan diye saçmalamışsın ya, cidden komiksin ha. Oğlum bütün dünya dedi ki; bu 480 bu haliyle oc olmuyor! Aç incelemelerin hepsine bak. En fazla 1380 mhz civarına çıkılmış. Zaten oc olduğunda saat hızı stabil kalmıyor (pcper.com'un incelemesine bak). Özel tasarımlar falan gelecek de kart oc olacak... Ne kadar? O da belli değil. Ben bugüne kadar referans tasarım da oc olmayıp da özel tasarımla şahlanan bir kart görmedim. Eğer 480'de böyle bir şey olursa ilk olur. 1060'ın da öyle oc ile uçmayacağı kesin ama en azından %1,5 gibi komik rakamlarla oc olmayacaktır. Üst modellerini biliyoruz çünkü.

Stok sorununu da Nvidia çıkarmıyor canım benim. 1070 yurtdışında gayet rahat bulunabiliyor. Sorun 1080'de. Onun da sebebi, gddr5x üretimi ile alakalı muhtemelen. Çünkü talep çok fazla ama üretimin az olduğunu biliyoruz. Hatta Amd bile onaylıyor bunu. Kendi ifadeleri: "Gddr5x'i kullansak bellek bulamazdık, tek üretici (micron) üretiyor ve onu da Nvidia kullanıyor." Daha geçen gün Amazon'a 1080 stoğu geldi (tahminen birkaç yüz tane kart). Tükenmesi 10 dk sürmedi. Nvidia bas bas bağırıyor, bugüne kadar bu seviyede aldığımız en yoğun talep diye. Sağda solda haberleri bile çıkıyor. Adam 600 dolar dediği kartı rakipsiz şekilde 750 dolardan satabiliyorken bilinçli olarak stok sorunu mu yaşatır millete. Akıl var mantık var. Şuan bile bulunan kartlar 900 dolara yakın satılıyor. Vr düşünen bu karta abanıyor. 4k monitör alan aynı şekilde. Ya da her zamanki üst seviye takıntısı olan kitle bu kartın peşinde. Geçen yıl bir rapor vardı, 2015'te üst seviye kart satışları daha önceki dönemlerin 2 katına çıktı diye. Şimdi 1080/1070'e olan talep mi garip? Zaten 16nmde ne kadar üretim yapıldığı da belli değil. Şimdi 1060 için de stok sorunu yaşanabilir çünkü 480'in yapamadığını bu kart yapacak. 250 dolara 980 performansı, üzerine daha fazla vr performansı, yeni teknoloji, daha fazla bellek, daha düşük güç tüketimi vs. Millet kapış kapış alacak. Eğer 300 dolardan bile sattıklarını görürlerse, işte o zaman üreticiler de bu kartı 300 dolara ittirirler. Ha ama ben sanmıyorum. Çünkü orta sınıf, fiyatın önemli olduğu aralık, kartın rakibi var. Bu durumdaki kartın fiyatını çok yüksek tutamazlar. Zaten tutulursa 480 ön plana çıkar, gidip bir tane 4 gblık 480 almak çok daha mantıklı olur. Ama söylenen özelliklerle 8 gb 480 yalan olmuş durumda. 1060 çıktığında da tam olarak söylendiği gibi olursa 8 gblık 480'in fiyatının 200 dolara doğru çekilmesi gerekir. Senin nerden aldığın ve ne şekilde oc yapıldığı belli olmayan sonuçlar da 480'i kurtarmaya yetmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: zdniz

quote:

Orijinalden alıntı: Knisath

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: walkererdem

bu olanın tek bir açıklaması var. Nvidia RX 480 tarafından yediği ağır tokatı resmen kabul etmiş ve sırf bu tokatın etkilerini azaltmak adına böyle bir kart piyasaya sürme gereği duymuştur. bunun başka bir açıklaması olamaz. fan boylardan başka kimsede bu kartı almaz. kartın ileriye dönük hiç bir yönü yok. sli yapamıyorsam 1 2 sene sonra bu kartı komple değiştirmek zorunda kalırım ki ikinci elde çok kaybı olacaktır sli de olmadığı için. ama rx 480 alan kişi bir rx 480 daha çakar yanına 1 2 sene sonra bile sistemini güncel tutmuş olur.

Amd 480 ni tüketiciyi düşündüğü için digil hiç bir sey yapamadığı için o fiyatdan sürdü. Amd başarısız oldu daha hala neyin ısrarı anlamış diyilim. At gözlüğüyle bakmakdan vazgeçin artık.

hiçbir şey yapmayan amd !!!!

DX12 oyunlarından biri, bütün ayarlar sonda.

Savaş şimdi başladı: GeForce GTX 1060

2 yıl önce çıkmış kartla yeni kartımı karşılaşırıyosun

GTX 1060 çıktı da biz mi karşılaştırmadık ?

Yazdıkça batıyorsunuz, forumun en büyük sorunu sizin gibi düşünemeyenlerin foruma üye olup alakasız yorumları nedeniyle, teknik bilgi paylaşmak yerine gibi yorumlarla uğraşıyoruz.

4+4+4 eğitim sisteminden çıktığın yaptığın yorumlardan belli.

• Önemli olan ne zaman çıktığı değil kaç para karşılığında hangi performansı verdiğidir. 2 yıl önce çıkan kart hala bu fiyat segmentinde.. Çünkü rekabet yok üst segmentte.. Sonuç olarak 2 yıl önceki yada sonraki değil F/P durumuna bakılmalı. ek olarak AMD kart teknoloji olarak ve dx12 açısından önde.

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: walkererdem bu olanın tek bir açıklaması var. Nvidia RX 480 tarafından yediği ağır tokatı resmen kabul etmiş ve sırf bu tokatın etkilerini azaltmak adına böyle bir kart piyasaya sürme gereği duymuştur. bunun başka bir açıklaması olamaz. fan boylardan başka kimsede bu kartı almaz. kartın ileriye dönük hiç bir yönü yok. sli yapamıyorsam 1 2 sene sonra bu kartı komple değiştirmek zorunda kalırım ki ikinci elde çok kaybı olacaktır sli de olmadığı için. ama rx 480 alan kişi bir rx 480 daha çakar yanına 1 2 sene sonra bile sistemini güncel tutmuş olur.
    Amd 480 ni tüketiciyi düşündüğü için digil hiç bir sey yapamadığı için o fiyatdan sürdü. Amd başarısız oldu daha hala neyin ısrarı anlamış diyilim. At gözlüğüyle bakmakdan vazgeçin artık.
    hiçbir şey yapmayan amd !!!! DX12 oyunlarından biri, bütün ayarlar sonda. Savaş şimdi başladı: GeForce GTX 1060

• trye gelse şu kart fiyatını görelim
  • Bu kart 480 ile ayni para olsa ben dahil kimse 480 nin yuzune bakmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Donanım

Bu kart 480 ile ayni para olsa ben dahil kimse 480 nin yuzune bakmaz.

Çok fiyat farkı olmasın da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myalperen -- 8 Temmuz 2016; 19:07:01 >
  • Bu kart global piyasada RX 480'i ezip geçer. Biraz ucuz olsun diye tutup 480 alınmaz. Daha kaliteli, daha hızlı ve daha stabil sürücülü bir GPU dururken gidip 480 almak, kimse kusura bakmasın ama düpedüz ahmaklıktır.

• Bu nasıl nvdıa fanatikliği böyle ,

saçma haber.
  • Technopat 1030 lira diyor FE icin haberiniz yok heralde NVIDIA fanlari.

• Yahu ahali ekrem71 diye biri yok DH yönetiminin milleti kışkırtmak için kullandığı genel bir hesap. Ne kadar salak saçma sapan haber sadece ekrem71 de sizce mantıklı mı bu olay. Yönetim kadrosu herkesin ismi cismi varken ekrem de sadece Ekrem Ç. Hesap oluşturulurken Behzat Ç. İzleniyordu herhal.

• bu ne la her ay yeni ekran kartı mı gelecek? ben de benim ekran kartı eskidi sanıyorum. GTA 6 çıkana kadar bu kartların hepsi çöp hep diyorum.
  • Millet yapıyor bizim çocuklar da kavga ediyor bende buna hayret ediyorum

• mamad kullanıcısına yanıt
    1060 daha hızlı olabilir ancak 470 ve 480 , 1060dan daha uzun ömürlü olacak çünkü ram miktarı fazla.

bak 7970le birlikde cıkan 680 in ömrü daha erken bitti ram nedeniyle 290la 780 aynı zaman cıktı 290 daha önde 970le 390 arasında da390 daha güncel bir kart ram olarak daha uzun süre güncel kalacak ram nedeniyle. 1060 ram miktarı tam sınırda tomraiderde 6gb rami geçenler var yine 2k texaturelerde 6gb rami daha kolay geçebilirsin. diyeceksinki bunların ikiside 2k kartı değil ama burada yanılıyorsun cunku ben shadow efektlerini kısıp 2k vsr oynamayı tercih ederim cunku daha keskin ve daha güzel bir görüntü çıkıyor ortaya.

Custom modeller ile 470 ve 480 daha mantıklı olacaktır 14nm nin etkisiyle sli de tercih edilebilir yada direk 1070 de alabilirsiniz. burada 106,ın çıkış fiyatı çok önemli.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bu olanın tek bir açıklaması var. Nvidia RX 480 tarafından yediği ağır tokatı resmen kabul etmiş ve sırf bu tokatın etkilerini azaltmak adına böyle bir kart piyasaya sürme gereği duymuştur. bunun başka bir açıklaması olamaz. fan boylardan başka kimsede bu kartı almaz. kartın ileriye dönük hiç bir yönü yok. sli yapamıyorsam 1 2 sene sonra bu kartı komple değiştirmek zorunda kalırım ki ikinci elde çok kaybı olacaktır sli de olmadığı için. ama rx 480 alan kişi bir rx 480 daha çakar yanına 1 2 sene sonra bile sistemini güncel tutmuş olur.

Yazdıkça batıyorsunuz, forumun en büyük sorunu sizin gibi düşünemeyenlerin foruma üye olup alakasız yorumları nedeniyle, teknik bilgi paylaşmak yerine gibi yorumlarla uğraşıyoruz.

Malesef ben yazdıkça batmıyorum sen batıyosun hangi akla hizmet eski kartla yeni kart karşılaştırmasını verebiliyosun karşılaştırçaksın 1070 le karşılaştır o zamanda dersin bana bu kart 1070 muadili diyil diye hiç kusura bakma. Teknik bilgiymiş benim mesleğim bilgisayar banamı öğretçen bu işi

• Ekremmmmmm

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alito

Bu kart global piyasada RX 480'i ezip geçer. Biraz ucuz olsun diye tutup 480 alınmaz. Daha kaliteli, daha hızlı ve daha stabil sürücülü bir GPU dururken gidip 480 almak, kimse kusura bakmasın ama düpedüz ahmaklıktır.

Görende Nvidia kullanmadık sanacak.
    Kart yakan driver'ı ben yapmadım
    Sürücüyü güncelleyince açılmayan ve her surucu sonrası acaba olacakmı diyen ben degilim heralde.
    Sırf sorun olması diye aylar öncesinin sürücüsü ile takılanda benim.
    Bırakın artık bu marka olayını. Görende kusursuz bir firma sanacak. Mahkemede kendinizi bu kadar savunmazsınız.
  • zdniz Z kullanıcısına yanıt
    quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Malesef ben yazdıkça batmıyorum sen batıyosun hangi akla hizmet eski kartla yeni kart karşılaştırmasını verebiliyosun karşılaştırçaksın 1070 le karşılaştır o zamanda dersin bana bu kart 1070 muadili diyil diye hiç kusura bakma. Teknik bilgiymiş benim mesleğim bilgisayar banamı öğretçen bu işi

senin gibiler zaten ülke eğitimin geldiği seviyeyi gösteriyor.

sorsan Mosfet nedir bilmezsin.

Bilgisayar ile ilgili bir meslek icra eden adam en azından RX 480'in konumlandırıldığı sınıfın GTX 1060 olduğunu,GTX 1070 ve GTX 1080'in AMD Radeon RX'teki karşılığının RX 490 ve yeni isimlendirilecek olan Vega mimarisinin olduğunu bilirdi.

yazdıklarıma argüman bulamayınca benim mesleğim bilgisayar demek bunun öncesinden de zerre kadar bir şey anlamadığını bilmeden gözler önüne sermek tam anlamıyla bir cahillik,bilgisizlik örneği.

Hadi sen git babandan harçlık alıp GTX 1070 al.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Knisath -- 8 Temmuz 2016; 21:44:11 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.