Şimdi Ara

Savunma Stratejileri (Ogame Forumlarından Carpe Noctem'e ait...)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
3.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tamamen Alıntıdır ama okadar güzel açıklamışki yani zaten okuyunca sizde anlayacaksınız

Ogame forumlarından (herhangi bir ogame forumu sölemiyim gerçi biliyosunuzdur REKLAM olmasın )

Teşekkürler...

"Daha önce birçok yerde söylediğim üzere gar saldırıları 3/24 kuralı dışında bırakıldığı için gezegenlere savunma kurmak oldukça anlamsız bir hal alıyor. Ancak yine de ben savunma ağırlıklı oynamak istiyorum diyenler çıkacaktır. Bu nedenle savunma stratejisini nasıl geliştirmeniz gerektiği konusunda bir yazı yazmayı uygun gördüm.

Öncelikle gezegenlere savunma yapmanın avantajlarını ve dezavantajlarını irdeleyelim.

Ben şahsen her gezegene az düzeyde savunma yapmanızı, yani saldırılara karşı koymak yerine önüne gelenin hammaddenizi çalmasını engelleyecek düzeyde, ancak yıkılırsa da giden emek ve zamana acımayacağınız bir savunma öneriyorum. Yani 100-150 r.a. 1-2 plazma 3-4 gaus'dan oluşan bir savunma. Bu savunmanın özelliği saldırana her halükarda zarar vermesidir. (ölüm yıldızı ile gelmesi haricinde) Bu nedenle de sıradan sistemleri sondalayan yağmacılar gezegeninize yağmaya gelmek yerine gemi kaybetmeyecekleri diğer gezegenleri tercih ederler.

Ancak biliyorum ki tüm tavsiyelerime rağmen yine de abartılı düzeyde bir savunma kurmak isteyenler çıkacaktır.

Ben yine son bir uyarı yapayım. Eskiden savunma, yeteri kadar online olamayanlar için bir sığınma aracıydı. Yani gemileri ve hammaddeyi başkalarının ele geçirmemesi için bir kurtuluş idi. Ancak gar kuralı değişince bir oyuncu tüm gezegenlerinden sizi gar yağmuruna tutabilir. Bir kaç arkadaşı da ona destek verirse, hiçbir savunma bu gar yağmuruna direnemez.

Bu kadar uyarmama rağmen savunma yapacaklar unutmasınlar ki artık savunmanıza da sahip çıkmanız gerekiyor. Yani savunma yapacaksanız savunmanızın yok olmaması için de online sürenizin uzun olması gerekiyor. Yani eski amacından öte daha fazla online olmanıza neden olabilir.

Peki avantajı yok mu savunmanın? Elbette var. Savunma sizi çekici bir hedef olmaktan çıkarır. Yani kimse size öylesine saldırmaz. Ve gemileriniz ve madenleriniz nispeten daha güvenli bir limanda bekler. Ancak puanınız artmaya başladıkça çevrenizdeki oyuncular sizi tehdit olarak görmeye ve size düşmanlık beslemeye başlayanlar çıkacaktır ve tek amacı düşmana zarar vermek olan ve herhangi bir kar sağlamayan gar saldırılarına başvuracaklardır.

Peki gezegenimde çok güçlü bir savunma istiyorum, online sürem de savunmama sahip olacak kadar yeterli diyorsanız, nasıl bir savunma kurmalısınız ve o savunmayı nasıl korumalısınız...

Öncelikle savunmanın bel kemiği roket atarlar (düşman filosuna ucuz hedef olması açısından), plazma atıcılar (gelen filoya mutlaka zarar verdikleri için) ve gauslardır (oyunda herkesin komuta gemilerini tercih etmesi nedeniyle)

Peki sayılarını nasıl ayarlamalısınız? Bu sorunun kesin bir cevabı yok. Puanınıza, savunmaya ayırabileceğiniz madenlere ve size saldırabilecek düşmanların filosuna göre bu rakam değişir. Ancak ben savunma kurmak isteyen orta karar bir oyuncuyu temel alacağım.

Benim tavsiyem x kadar plazma atıcıya karşılık 100x'den daha fazla sayıda roketatar olacak. Gaus ise aslında birçok bileşene bağlı. Her bir gaus'u birer komuta gemisi gibi düşünebilirsiniz. Dolayısıyla az sayıda gaus güçlü filolara karşı anlamsız olurken küçük filolara karşı oldukça etkili olacaktır. Dolayısıyla gaus'u düşman gücüne göre belirlemeniz gerekir. Kişisel tavsiyem ise 4x gibi bir rakam.

Roketatarların esas amacı değerli savunma araçlarının vurulmasını önlemek ve savaşın bir turda bitmesini engellemektir. Bu sayede güçlü savunma araçlarına bir kez daha ateş etme şansı doğacak ve daha fazla filo düşürebileceksiniz.

Yani çok extrem bir örnek vermek gerekirse. 2 plazma atıcınız ve 5000 roketatarınız olduğunu düşünelim. Ve üzerinize 1000 komuta geliyor. Savaş 6 tur sürer ve berabere biter. ve her turda sizin plazma atıcılarınız 1 veya 2 adet komutayı düşürür ve savaş bitene kadar vurulmaz. Çünkü komutalar roketatarları patlatmakla uğraşmaktadır.

Peki diğer savunma birimlerinden hiç yapmayacak mıyız? Öncelikle savunmanın esas amacı saldırı gelmesini engellemektir. Bu nedenle diğerlerinden de araya serpiştirin ama ana stratejinizde çok da işe yaramayacaklarını unutmayın. Sadece düşman size sonda attığında bir sürü savunma gereci olduğunu görmesi açısından size yararlı olacaktır.

Kendi stratejinize en uygun savunmayı yapmak için sürekli simülasyon yapın. üzerinize değişik filolar saldırıyormuş gibi simüle edin. Ve hangi savunma oranının sizin için en doğrusu olduğunu ve en masrafsızı olduğuna kendiniz karar verin.

Şimdi plazmalı, gauslu, roketatarlı savunmamızı tamamladık. İster benim önerdiğim oranlarla ister kendi benimsediğiniz oranla geliştirmiş olun bu savunmayı savunmak zorundasınız. Yani yakalayıcı yapmak zorundasınız.

Yakalayıcı yapmak roket silosu kademesi geliştirmeye bağlı olduğundan ve bir aşamadan sonra çok fazla maden istediğinden dolayı yeterli sayıda yakalayıcınız asla olmayacak.

Peki yakalayıcı sayımı neye göre belirlemeliyim? Öncelikle atılan her gar ciddi anlamda maliyet getirir. Bu yüzden 40 gar'ı yakalayıcılara yakalatmak ciddi düşmanlık beslemeyen düşmanlarınızı caydıracaktır.

Peki ya sizi gar yağmuruna tutmaya niyetleniyorlarsa? Yapacak hiçbirşeyiniz yok mu? Elbette var. Nanit!

Nanit ile savunmanın alakası ne dediğinizi duyar gibiyim. Üzerinize gar yağmuru başladığında alakasını öğrenmemeniz için ben açıklayayım. GEnelde gar saldırısı yapan insanlar bir yandan gar yapar bir yandan fırlatır. YAni hepsi aynı anda gelmez. Bir kaç dakika ara ile gelir. VE eğer nanit seviyeniz 2 ve üstündeyse size yeni roketler gezegeninize ulaşmadan yakalayıcı yapma şansı doğar. Yani üzerinize garlar gelmeye başladığında hemen yakalayıcı yapmalısınız. VE pek tabii ki savunmalı gezegeninizde daima yakalayıcı yapabilecek metal ve deut bulundurmalısınız.

Örneğin 60 yakalayıcınız varken. 30-40 tane de saldırı anında yaptığınız yakalayıcılar roketleri deaktive ederse savunmanızı büyük ölçüde kurtarmış ve size saldıranın boşa masrafa girmesini sağlamış olursunuz.

Genel değerlendirme yapmamız gerekirse...
    -Savunma yaptığınız gezegende yakalayıcı sayısını olabildiğince arttırın.
    -Savunma bulunan gezegenin tersanesine asla fazla iş yıkmayın. Aksi halde gar saldırısında hızlıca yapmak zorunda olduğunuz yeni yakalayıcıları inşa edemezsiniz.
    -Nanit seviyenizi olabildiğince yukarda tutun.

Genel anlamda savunmayı ve savunmayı nasıl koruyacağınızı özetledim. Son söz olarak bir kez daha söyleyeyim. Gezegene güçlü bir savunma yapmak artık hiç de mantıklı değil. Bunun yerine başka bir başlıkta anlattığım ve anlatacağım üzere ay savunmasına öncelik verin. Ayınız yoksa ay sahibi olmak için stratejiler uygulayın. Savunmacı iseniz sizin rahat etmek için tek çareniz ay sahibi olmak ve aya savunma kurmaktır. Aksi halde tam oyuna ısınmışken yaşayacağınız bir gar saldırısı sizin ciddi puan ve moral kaybınıza yol açabilir."

• Şöle güzel uzun bi yazının üstüne birazcık yorum iyi giderdi aslında

Mümkünse Up
  • quote:

Orijinalden alıntı: Khoala

Şöle güzel uzun bi yazının üstüne birazcık yorum iyi giderdi aslında

Mümkünse Up
    eline sağlık barı ılk msj ben atayım dedım
  • quote:

Orijinalden alıntı: TIGERSHARK

eline sağlık barı ılk msj ben atayım dedım

Alıntıları Göster
    ya abiler bir sorum olcak ben ogameye yeni başladım 34 . evrendeyim 1 ay fln oldu herhalde ama 1 ay içinde saldırmsyan kalmadı çünkü oyunu bilmiyorum ne yapacağımıda savunma yapıyodum aam hiç bir yarar getirmiyodu sonra okuyo okuyo yvş yvş toparlamaya başladım soruma geelyim ben bazen casusu sondajı gönderiyom wurur muş bir şekilde geliyo bana da gln sondaları ben nasıl wurabilirim şu anki durumum anlatayım nasıl ii gidiyomum

• quote:

Orijinalden alıntı: redkit23

ya abiler bir sorum olcak ben ogameye yeni başladım 34 . evrendeyim 1 ay fln oldu herhalde ama 1 ay içinde saldırmsyan kalmadı çünkü oyunu bilmiyorum ne yapacağımıda savunma yapıyodum aam hiç bir yarar getirmiyodu sonra okuyo okuyo yvş yvş toparlamaya başladım soruma geelyim ben bazen casusu sondajı gönderiyom wurur muş bir şekilde geliyo bana da gln sondaları ben nasıl wurabilirim şu anki durumum anlatayım nasıl ii gidiyomum

Alıntıları Göster
    metal madeni:21
    kristal:18
    deuterium:18
    füzyoenerji:5
    bilimsel araştırma:7
    roket atar :403
    hafif lazer topu:381
    ağır lazer topu:10
    gaos topu.0
    iyon topu:0
    küçük büyük kalkanlar ve koruyucu kalkanar 8. kademe ve silah tkniğide 7. kademe ii gidiyomuyom 1 ay içinde

• quote:

metal madeni:21
    kristal:18
    deuterium:18
    füzyoenerji:5
    bilimsel araştırma:7
    roket atar :403
    hafif lazer topu:381
    ağır lazer topu:10
    gaos topu.0
    iyon topu:0
    küçük büyük kalkanlar ve koruyucu kalkanar 8. kademe ve silah tkniğide 7. kademe ii gidiyomuyom 1 ay içinde

Alıntıları Göster
    Valla güçlü bir düşman seni gözüne kestirdiğinde, hiç şansın yok. Bana 300'ün üzerinde GAR gelmişti (1.Evren), ve Nanit bile yetiştiremedi. Yapacak hiçbirşeyim yoktu. Ama inatla oyunu bırakmadım, tekrar toparladım
    Özellikle intikam için geliyorlarsa hiç şansın olmuyor, çünkü saldıranlar kar/zarar hesabı yapmıyor, çökertmeye geliyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bethesta

Valla güçlü bir düşman seni gözüne kestirdiğinde, hiç şansın yok. Bana 300'ün üzerinde GAR gelmişti (1.Evren), ve Nanit bile yetiştiremedi. Yapacak hiçbirşeyim yoktu. Ama inatla oyunu bırakmadım, tekrar toparladım
    Özellikle intikam için geliyorlarsa hiç şansın olmuyor, çünkü saldıranlar kar/zarar hesabı yapmıyor, çökertmeye geliyorlar.

Alıntıları Göster
    tabi yani böyle bir savunman olucak üstüne bunun 2katı büyüklüğünde filon olucak ne kadar güzel olurdu

2.5k roket atar 1.5k hafif lazer 1k plazma 1k gaus kalkan kubbelerinden 2side yakalayıcı roket 900

acaba kaçlık filo alır? benm düşüncem 2.bn komutalık bi filoyu rahat alır yanlış sölüyosam msjla ödüllendirin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bethesta

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Bethesta

savunma yaptın mı adam gibi yapıcaksın. bir ogame forumunda(isim vermiyeyim) keroine isimli üyenin savunmasını indirmek için 3800 civarı gar gerekiyo. sen olsan atar mısın ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ReFReSH

quote:

savunma yaptın mı adam gibi yapıcaksın. bir ogame forumunda(isim vermiyeyim) keroine isimli üyenin savunmasını indirmek için 3800 civarı gar gerekiyo. sen olsan atar mısın ?

Alıntıları Göster
    elbet bi delikanlı çıkar

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ReFReSH

quote:

atarlar valla kardes gar isi cıktımı evren birlesip okadar gar atıyoki

• quote:

Orijinalden alıntı: imamoglu

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    gargara gibi oluyo şahsen yapabildiğim en büyük filo 500 ha yanında 35 kn

• quote:

gargara gibi oluyo şahsen yapabildiğim en büyük filo 500 ha yanında 35 kn

Alıntıları Göster
    şu anki savunmam 30000 roketatar, 25000 hafif lazer, 500 ağır lazer, 100 gaus, 100 iyon ve 100 plazma, büyük ve küçük kalkan kubbeleri, 80 tane de yakalayıcı... şimdi simülatörden hesapladım 2557 tane gar gerekiyor...

bence en iyi savunma araçları roketatar ve hafif lazer çünkü en iyi fiyat performans oranına sahipler. speedsim'den hesaplayın aynı kaynak miktarıyla yapacağınız plazma ve gaus'tansa roketatar ve hafif lazer daha iyi sonuç veriyor. tabi bunların yanında bir de filonuz olacak. ben şahsen bunu yaptıktan sonra çok rahat ettim o kadar uzun zaman oldu ki saldırı almayalı hatırlamıyorum valla. bi de en azından geceleri rahat uyuyabiliyorsunuz...

• quote:

Orijinalden alıntı: FoxHound

şu anki savunmam 30000 roketatar, 25000 hafif lazer, 500 ağır lazer, 100 gaus, 100 iyon ve 100 plazma, büyük ve küçük kalkan kubbeleri, 80 tane de yakalayıcı... şimdi simülatörden hesapladım 2557 tane gar gerekiyor...

bence en iyi savunma araçları roketatar ve hafif lazer çünkü en iyi fiyat performans oranına sahipler. speedsim'den hesaplayın aynı kaynak miktarıyla yapacağınız plazma ve gaus'tansa roketatar ve hafif lazer daha iyi sonuç veriyor. tabi bunların yanında bir de filonuz olacak. ben şahsen bunu yaptıktan sonra çok rahat ettim o kadar uzun zaman oldu ki saldırı almayalı hatırlamıyorum valla. bi de en azından geceleri rahat uyuyabiliyorsunuz...

Alıntıları Göster
    ya abiler hoş güzel diosunuzda savunmayı yap çık bi saat online olma sonra gel bak savunma harabe ye dönmüş szin söylediğiniz sayıda savunma ypmam imkansız bir tane abi war sagolsun her hafta bir kere hammede yi götürüyo savunmayı da içine ediyo bide şimdi etrafa filo gönderiyorum ama ytrli gelmiyo şu ittifak olayı nasıl oluyo bir sürü teklif geldi ama kabul etmedim ne işe yarar ki bide şu tiacaret işi nasıl oluyo örneğin baan çok miktarada deuterium lazım ticaret yoluyla albilirmiyim acaba bi anlatırsanız sewinirim saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redkit23 -- 19 Şubat 2007; 20:48:39 >

• quote:

ya abiler hoş güzel diosunuzda savunmayı yap çık bi saat online olma sonra gel bak savunma harabe ye dönmüş szin söylediğiniz sayıda savunma ypmam imkansız bir tane abi war sagolsun her hafta bir kere hammede yi götürüyo savunmayı da içine ediyo bide şimdi etrafa filo gönderiyorum ama ytrli gelmiyo şu ittifak olayı nasıl oluyo bir sürü teklif geldi ama kabul etmedim ne işe yarar ki bide şu tiacaret işi nasıl oluyo örneğin baan çok miktarada deuterium lazım ticaret yoluyla albilirmiyim acaba bi anlatırsanız sewinirim saygılar..

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: redkit23

dostum biz de hesabımızı ilk aldığımızda bu şekilde değildi tabi, bu zamanla olacak bi şey, ben buraya örnek olması için yazdım... savunma yapmakla da olmaz tabi ilk başlarda gezegende fazla miktarda hammadde de bırakmayacaksın ve varsa filon tabiki. eğer adamın özel bir meselesi yoksa zarar edeceği yere zaten saldırmaz...

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: foxhound

haklısın ancak roket atar arkadaşın dediği gibi bir tur daha kalmasını sağlıyor... Hafif lazer'i gaus,iyon topu,plazma atıcısı gibi düşünebilirsin dolayısıyla gaus iyon vs daha güclü olduğundan ben çok tercih etmiyorum Eğerki 300 puanda gaus topum iyon hafif lazer basma şansım olsa 35 gaus 200 iyon basardım
    tabi bunlar sallamasyon Yani rakamlar, hafif lazer basmazdım anlamında

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: foxhound

haklısın ancak roket atar arkadaşın dediği gibi bir tur daha kalmasını sağlıyor... Hafif lazer'i gaus,iyon topu,plazma atıcısı gibi düşünebilirsin dolayısıyla gaus iyon vs daha güclü olduğundan ben çok tercih etmiyorum Eğerki 300 puanda gaus topum iyon hafif lazer basma şansım olsa 35 gaus 200 iyon basardım
    tabi bunlar sallamasyon Yani rakamlar, hafif lazer basmazdım anlamında

Alıntıları Göster
    Helal Koçuma up!

• quote:

Orijinalden alıntı: imamoglu

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: imamoglu

quote:

quote:

kardeş 300, 500 demiyorum. 3800 civarı gar gerekiyo diyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReFReSH -- 20 Şubat 2007; 11:48:21 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: imamoglu

quote:

quote:

kardeş 300, 500 demiyorum. 3800 civarı gar gerekiyo diyorum

Alıntıları Göster
    bu da metal ve kristali saymazsan 38 milyon deu demek...

• quote:

bu da metal ve kristali saymazsan 38 milyon deu demek...

Alıntıları Göster
    plazmalari garlasan yeter elimde 3500 bobardiman 9000 komuta 500 firkateyn var...

Plazma yoksa kayipda yok

• quote:

Orijinalden alıntı: sertace

plazmalari garlasan yeter elimde 3500 bobardiman 9000 komuta 500 firkateyn var...

Plazma yoksa kayipda yok

Alıntıları Göster
    ana gez baya kastim ama yine de saldirinca gecilebiliyor

eski mesajlarimdan bilirsiniz belki forumu takip edenler bilir ancak

somleri mutlaka yakalayici ile korumak gerekir gar karsisinda 40 yakalayici lazım

somlere de orta vadede 400 hlt 1000 ra 10plazma + uzun vadede de 1000hlt 2500ra 25 plazma koyun
    kolay kolay saldırılamaz bir vaziyet olur ha şimdi saldırmak isteyen kafaya koyar yine saldırır da
    20 plz olan bi somu kimse gozonune alip kolay kolay gelmez

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.