Şimdi Ara

SAYE GELMESİ ÇOK ÖNEMLİ ŞİKAYETE DEVAM!KAMPANYAMIZA DESTEK BEKLİYORUZ! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
210
Cevap
9
Favori
286.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
370 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

eve gelince bir tabelada ankara yazıyor ama üzerine yan çizik atmışlar ama 85 mbit vdsl kullanıyorum.

• yuzyirmi Y kullanıcısına yanıt

Hayır bu olasılık hiçbir zaman yok. TT hayatta gidip SOL'den fiber kablo kiralamaz zaten çok mantıksız olur.

• Şahsi fikrim konu yanlış bir şekilde lanse ediliyor. Şimdi port ücreti yüksek denmişte SAYE sisteminde transmisyon ücretlendirmesi yok. Mevcutta IPVAE sisteminde ise transmisyon ücreti var ve alternatif işletmecinin abone başı ödeyeceği ücret bu aşamada değişmeyecek. Şu anda IPVAE sisteminde de alternatif ISS 100 Mbps abonesi için aşağı yukarı port ücreti + transmisyon hariç 90-100 TL civarında bir ücret ödüyor SAYE'de de aynı tutarı ödeyecek.

Asıl itiraz edilmesi gereken noktalar, Türk Telekom'un şu anki şebekesinin büyük bir kısmı SAYE sistemini yani saha dolabında bir sanal kullanıcı oluşturulması sanallaştırma diyebiliriz bunların değişim ücretini alternatif ISS'ye yüklemesi. Alternatif ISS hem bu maliyete katlanıp hemde saha dolabından trafiği nerede kendi omurgasına alacaksa oraya kadar TT'ye fiber kirası ödeyecek. Ayrıca teklife göre SAYE kullanıcısı 6 ay dolmadan ISS değiştiremeyecek, bu alternatif firma için avantajlı son kullanıcı için kötü. Bir başka nokta ise anladığım kadarıyla bir saha dolabında bir SAYE işletmecisi olacak. (Bu kısımı çok anlamadım, detaylı incelenmesi lazım)

Sadece port ücretleri çok yüksek diye itiraz etmek bence yanlış. Çünkü alternatif ISS bu ücretlere itiraz etmez kurun seviyesi ortada.

• mustifb M kullanıcısına yanıt

Hocam galiba yanlış anladınız ya da ben yanlış anladım. Demek istediğim tt'nin sol üzerinde hizmet vermesi değil sol'un tt üzerinden hizmet vermesi

• Tam destek 👍

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bulgaristan'da 100 down 60 up internet hizmeti sadece 27 TL kurla çarpsak bile , Telekom 100 mbps paket 150 TL ücret istiyor.Aradaki fark 123 TL Upload'ı olaya dahil etmedim.

SAYE'de alternatif firmalara fazlaca ücretler yüklenildi buna itiraz ediyoruz.

İnsanlar Alternatif İSS'lere neden geçiyor sebebi çok basit ucuz olduğu için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 11 Mart 2021; 15:56:59 >
  • NitroNos kullanıcısına yanıt

Ben fiyatlar pahalı değil demedim bununla ilgili birşey de demedim. Sadece port ücretleri üzerinden itiraz yetersiz kalacaktır diyorum, siz bilirsiniz.

Hocam biz gene hakkımızı arayalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Charmlander

Olay kısaca şu :

Türkiye'de KENDİ altyapısını sağlayan 5 adet firma var :

[1] TT (Türk Telekom)

[2] SoL (Süperonline)

[3] VDF (VodafoneNET)

[4] TürkNET (YAPA/VAE sorunsalı sürekli mevcut)

[5] Metro Ethernet (Kurumsal olarak kime ne geçirebilirsen...Sınır yok)

Altyapı firmalarından TT ve SoL %99'una sahip ve altyapısını diğer firmalara kiralayarak gelir elde ediyor.
    TT ve SoL'un şartı şu;"Sakın 5 Mbps üzeri upload vermeyin, upload fetişi olan yöneticilerimiz bundan zevk alamayınca bize sarıyorlar ve bizden hesap sorup maaşımızı düşürüyorlar.Bu yüzden upload hızlarının 5 Mbps'e sabitlenmesi konusunda diğer altyapı firmalarıyla görüşüp ortak karar alıyoruz."

Verin şu uploadı fetiş CEOlar, yıl olmuş 2020 komedi gibi FTTH hızlara mahkumuz.5 Mbps upload hızı nedir ya? ? ?

turksat kablo yu unutmuşsun,onunda bazı yerlerde altyapısı var.

• Bugün görüş alımı sonlandı. Sizce ne zaman işe yarar bir bilgi alabiliriz?

• quote:

Orijinalden alıntı: rocky_balbao

eve gelince bir tabelada ankara yazıyor ama üzerine yan çizik atmışlar ama 85 mbit vdsl kullanıyorum.

Hocam az uğraşmadım değil 85 ülkenin altyapı merkezini sizin daireye bağlasalar az kalırdı SAYE GELMESİ ÇOK ÖNEMLİ ŞİKAYETE DEVAM!KAMPANYAMIZA DESTEK BEKLİYORUZ! 

Bu arada ilginç bir politikaları var Tunceli'nin dağında gecekonduların olduğu 15-20 evlik dağ başında kocaman fiber kutusu gördüm :D

Buyrun üstelik bu resim 2015

SAYE GELMESİ ÇOK ÖNEMLİ ŞİKAYETE DEVAM!KAMPANYAMIZA DESTEK BEKLİYORUZ!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Of Earth -- 22 Mart 2021; 21:34:42 >

• Şimdi benim iki tane internet kullandığım yer var, birisi Superonline FTTH altyapısı bulanan kendi evim diğeri de Türk Telekom VDSL altyapısı bulunan ailemin evi. Şimdi bu saye için henüz belirsizlikler var biliyorum da mesela türknetten gerekli anlaşmalar yapılırsa 20-40-50 mbps upload hızları alabilmem mümkün olur mu?

• furkanorta00 kullanıcısına yanıt

Taslakta upload konusu yer almıyor büyük ihtimalle mümkün.Hattın upload kapasitesi kadar verebilirler Vdsl2'de 50 mbps upload destekliyorsa yakın bir değer atayabilirler.

İlk önce SAYE aktif olması lazım fiyatların ekonomik ve port hızlarının yüksek sağlanması gerekir.

bir haber varmı

• cengizps3 C kullanıcısına yanıt

Beklemedeyin 1 nisan'ı bekliyorum.

• Beklemedeyin 1 nisan'ı bekliyorum.

çok sakıncalı bir tarih :)

• Gelişme varmı ? şu fiyatlar ucuzlasa

• Tekno moomce kullanıcısına yanıt

Türksat kâr marjını düşürmez :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-190FFD898

Türksat kâr marjını düşürmez :)

Düşürmez ise yok olup gider hala paketleri berbat hızlarda ilerleme yok

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.