Şimdi Ara

Sayısal Derslerden Korkuyorum,Yapamıyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
3.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Abilerim bende liseye yeni geçtim.Hep inşaat mühendisi olmak isterim.İstiyorum.O kadar yapılarla bilgim var.Ama bir sorunum var.Sayısalı yapamıyorum,korkuyorum .Zaten matematiğim kötü.Ne yapsam bilmiyorum ? Aksine sözel derslerim çok iyi.Özellikle İngilizce ve Tarih bilgim yüksek.Sizce ne yapmalıyım ?

• sözele yönelsen kurtarmaz mı kardeşim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nape

sözele yönelsen kurtarmaz mı kardeşim ?

Sözelden hangi mesleklere sahip olabiliriz ? Ama o mesleğin içimde çok iyi bir yeri var.Hep onu istedim.Hayalimdi ama bu gidişle olmayacak .
  • lisede sayısala ağırlık verecen başka çaren yok o zaman
  • quote:

lisede sayısala ağırlık verecen başka çaren yok o zaman

Sözelden ingilizce öğretmeni olabilir miyim ?
  • olamazsın
  • quote:

olamazsın

Neden ? Nereden olabilirim ? Ne yapacağım ben ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moofy

quote:

olamazsın

ingilizce öğretmeni olabilmek için sayısal'da gerekiyo siyasi'yle aranız iyiyse(benim gibi) siyasal veya kamuyu seç kardeşim

• quote:

quote:

quote:

olamazsın

ingilizce öğretmeni olabilmek için sayısal'da gerekiyo siyasi'yle aranız iyiyse(benim gibi) siyasal veya kamuyu seç kardeşim

Ben yurtdışına açılabileceğim bir meslek istiyorum .

• Çalışınca yapılmayacak ders yok . Tek önerim düzenli ders çalışman

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

olamazsın

Arkeolog ol, ingilizcen de tarih bilginde işe yarar, hem mimari yapılarla ilgilenmiş olursun.
    "Ben yurtdışına açılabileceğim bir meslek istiyorum." al sana yurtdışı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-66C1F2AA0 -- 14 Eylül 2013; 18:05:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: knightsever

quote:

quote:

olamazsın

Arkeolog ol, ingilizcen de tarih bilginde işe yarar, hem mimari yapılarla ilgilenmiş olursun.
    "Ben yurtdışına açılabileceğim bir meslek istiyorum." al sana yurtdışı.

Sevmediğim bir meslek.Ayrıca şuan babamla aynı maaşı alıyorlar.Devlet kurumunda çalışan bir arkeologun aldığı maaş 1700 lira civarındayken emekliliği gelmiş olan bir arkeolog ise 2500 Tl civarında maaş almaktadır.

• quote:

Orijinalden alıntı: ismailovic

Çalışınca yapılmayacak ders yok . Tek önerim düzenli ders çalışman

Lise 1 de çalışacağım adam akıllı.Baktım basıyor ama mükemmel değilim.Tm seçerim.
  • up
  • quote:

quote:

Şöyle bir durum var.Lise 2'de alan seçeceksin.Sayısal,eşit ağırlık,sözel ve dil bölümleri var.Bazı okullarda sadece bikaçı açılır,bazılarında hepsi açılır.Sayısal seçersen sayısal derslerin yanında edebiyat,dil anlatım,tarih,coğrafya gibi dersleri de göreceksin.Eşit ağırlıkta sadece kendi alan derslerin ve haftada 2 saat falan dil dersi göreceksin.Sayısalda da aynı şekilde dil dersi var tabi.Sözelde matematik falan görmeyeceksin.Sadece tarih,coğrafya gibi dersler.Dil alanında da dil ağırlıklı ders göreceksin.

İleride yapmak istediğin mesleğe göre ve kabiliyetinin olduğu derslere göre bir alan seçmelisin.Yani bu iki kıstası aynı torbada değerlendirip bir alan seçmelisin.Üniversite sınavına hazırlanırken,okuduğun alanın sana yararı olacak.Atıyorum mühendis olmak istiyorsan ve sayısal dersleri yapabileceğine inanıyorsan sayısal seçersin.Ama diyelim ki sayısal değil de sözel alanını seçtin.Ya da diğer alanlardan birini seçtin,üniversite sınavına girerken istersen sayısalın sınavına da girebilirsin ve yapabilirsen çözdüğün sayısal sınavıyla üniversiteye yerleşebilirsin,mesela mühendis olabilirsin.Tabi sözel alanında,eşit ağırlık alanında ya da dil alanında okuyup sayısaldan da sınava girip sayısal bir bölüm kazanmak kolay değil.Amam sayısal okuyup da eşit ağırlık sınavına girerek bir bölüm kazanmak bir nebze daha kolay.İstersen, çok çalışırsan seçtiğin alan dışından bir meslek kazanabilirsin.Ama üniversitedeki derslerde zorluk çekersin muhtemelen.Çünkü mühendislik dersleri cidden zor,lisedeki sayısal derslerden daha da zor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ALEXİST

quote:

quote:

Şöyle bir durum var.Lise 2'de alan seçeceksin.Sayısal,eşit ağırlık,sözel ve dil bölümleri var.Bazı okullarda sadece bikaçı açılır,bazılarında hepsi açılır.Sayısal seçersen sayısal derslerin yanında edebiyat,dil anlatım,tarih,coğrafya gibi dersleri de göreceksin.Eşit ağırlıkta sadece kendi alan derslerin ve haftada 2 saat falan dil dersi göreceksin.Sayısalda da aynı şekilde dil dersi var tabi.Sözelde matematik falan görmeyeceksin.Sadece tarih,coğrafya gibi dersler.Dil alanında da dil ağırlıklı ders göreceksin.

İleride yapmak istediğin mesleğe göre ve kabiliyetinin olduğu derslere göre bir alan seçmelisin.Yani bu iki kıstası aynı torbada değerlendirip bir alan seçmelisin.Üniversite sınavına hazırlanırken,okuduğun alanın sana yararı olacak.Atıyorum mühendis olmak istiyorsan ve sayısal dersleri yapabileceğine inanıyorsan sayısal seçersin.Ama diyelim ki sayısal değil de sözel alanını seçtin.Ya da diğer alanlardan birini seçtin,üniversite sınavına girerken istersen sayısalın sınavına da girebilirsin ve yapabilirsen çözdüğün sayısal sınavıyla üniversiteye yerleşebilirsin,mesela mühendis olabilirsin.Tabi sözel alanında,eşit ağırlık alanında ya da dil alanında okuyup sayısaldan da sınava girip sayısal bir bölüm kazanmak kolay değil.Amam sayısal okuyup da eşit ağırlık sınavına girerek bir bölüm kazanmak bir nebze daha kolay.İstersen, çok çalışırsan seçtiğin alan dışından bir meslek kazanabilirsin.Ama üniversitedeki derslerde zorluk çekersin muhtemelen.Çünkü mühendislik dersleri cidden zor,lisedeki sayısal derslerden daha da zor.

4 Alan mı vardı ? Ben 3 biliyordum.Dil alanını seçip İngilizce öğretmeni olabilir miyim ? Dil alanında gerçekten zekiyim ve yetenekliyim.

• quote:

4 Alan mı vardı ? Ben 3 biliyordum.Dil alanını seçip İngilizce öğretmeni olabilir miyim ? Dil alanında gerçekten zekiyim ve yetenekliyim.

Olabilirsin.Benim sayısal alanında okuyup da lys'de dil sınavına girerek, İngilizce Öğretmenliği kazanan arkadaşım da var.Ama amacın İngilizce öğretmenliği ise dil alanını seçmen daha iyi tabi.
  • quote:

quote:

Olabilirsin.Benim sayısal alanında okuyup da lys'de dil sınavına girerek, İngilizce Öğretmenliği kazanan arkadaşım da var.Ama amacın İngilizce öğretmenliği ise dil alanını seçmen daha iyi tabi.

Peki İngilizce öğretmenliğinden yurtdışına çıkabilir miyim ?
  • Pek sanmıyorum açıkcası.Türkiye'de verilen dil eğitimi(daha doğrusu genel olarak eğitim) Avrupa ülkeleri kadar iyi değil.Avrupa'da çoğu insan ikinci dil olarak bilir zaten İngilizce'yi.Amerika'da falan zaten ana dil İngilizce,adam seni İngilizce biliyorsun diye işe almaz.İngilizce'nin yanında başka niteliklerin olursa başka vasıfların olursa o zaman yurt dışında çalışabilirsin.Ama dediğim gibi İngilizce'yi öğrenip başka hiçbir vasıfın olmazsa, sadece bildiğin İngilizce ile yurt dışında çalımazsın.Çalışırsan da amele,işçi gibi pozisyonlarda çalışırsın,İngilizce'n insanlarla iyi iletişim kurmanı sağlar sadece.
  • quote:

Pek sanmıyorum açıkcası.Türkiye'de verilen dil eğitimi(daha doğrusu genel olarak eğitim) Avrupa ülkeleri kadar iyi değil.Avrupa'da çoğu insan ikinci dil olarak bilir zaten İngilizce'yi.Amerika'da falan zaten ana dil İngilizce,adam seni İngilizce biliyorsun diye işe almaz.İngilizce'nin yanında başka niteliklerin olursa başka vasıfların olursa o zaman yurt dışında çalışabilirsin.Ama dediğim gibi İngilizce'yi öğrenip başka hiçbir vasıfın olmazsa, sadece bildiğin İngilizce ile yurt dışında çalımazsın.Çalışırsan da amele,işçi gibi pozisyonlarda çalışırsın,İngilizce'n insanlarla iyi iletişim kurmanı sağlar sadece.

Zaten dil öğrenim kolaylığım var.İspanyolca öğretmenliği okurum.Zaten İtalyanca öğrenmeye başlıyorum .Almanca da lisede öğretilecek.Onuda geliştirsem.Yanınada bir dil koyduğumuz zaman nasıl olur ? Hem İngilizce de biliyor olacağım.Hem gelecekte iyi iş görür tahminimce İspanyolca.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.