< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferit34 -- 18 Haziran 2018; 16:24:55 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferit34 -- 18 Haziran 2018; 16:24:55 > |
Keşke bu sıkıntıyı şuan değil bundan 3-4 ay önce düşünseydin çünkü TYT matematiği yapmak zaman alır. Bu problemleri çözebilmek için belli bir birikime ihtiyacın var. Özellikle TYT matematik deneme çöze çöze geliştirilen bir ders. Deneme çözdükçe, soru taradıkça, problem çözdükçe, denklem kurdukça birikimin artıyor ve yavaş yavaş gelişiyorsun. Mesela denklem kuramıyorum, kimi kimle toplayacağımı neyle çarpacağımı bilmiyorum diyorsun. Deneme çözdükçe o problem sorularına kafa yordukça daha sonraki sorularda nereden hangi denklemi çıkaracağını, çıkarttığın denklemi nasıl kullanacağını veya çözmeye nereden başlayacağını daha iyi kestirebiliyorsun. Kısacası bu iş deneme çözdükçe deneyim kazanıldıkça olacak bir iş. Şuan mezunum, geçen sene YGS Matematikte 13D 3Y yaptım hem pek iyi değildim, hem heyecan yaptım hem de soruların zorluğu da biraz vardı. Sene başında 20 net yaptığım matematikler vardı. 1-2 hafta önce soruların hiçbirini hatırlamadan aynı YGS denemesini tekrar çözdüm matematikte 38D 2Y yaptım. Bu gelişmeyi kaydedebilmek için sadece 1 kitaptan (Birey B'den) tyt konularını çözdüm fakat problemleri çözmedim. Birey B matematik dediğimiz kitap, içinde 1 tane Allah'ın orjinal sorusunun bulunmadığı monoton bir kitap. Problemler için apotemi problemler aldım fakat bitirmedim hatta %75'ini bile çözmedim hayla boş duruyor. Kısacası soru bankalarında veya problem fasiküllerinde iş yok. Bunların hepsi teoriyi öğretiyor ama bize pratik lazım. Pratiği ise deneme çözerek kazandım. Sene başından bu yana sürekli deneme çözdüm düzenli bir sürü soru tarzı ve bir sürü orjinal soru gördüm. Uzun lafın kısası benim bu seviyeye gelmek için 8-9 ay harcadım. Bu iş soru bankasıyla, problemler fasikülüyle, programlamayla, satranç oynamakla, bulmaca sudoku çözmekle olacak iş değil bol bol deneme çözmekle en önemlisi ZAMANLA ve YAVAŞ YAVAŞ olacak bir iş. Eğer konu eksiğin varsa en kısa sürede eksiklerini kapat ve deneme çözmeye başla. 35 günde olduğu kadar ilerlet matematiğini. 345 TYT 12'li matematik denemesinden başlayabilirsin hem çözümlü hem hafif bir deneme.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|