Şimdi Ara

Sazan su yüzüne çıktı [Türk yapımı spor otomobil] (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
0
Favori
51.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: muhendisbeyyy

@drahte
    320Km'nin ne olduğunun sanırım farkında değilsiniz. Prototip araçta bazı denemeler yapmak için bu kullanılıyor. Gövde geliştirme aşaması tamamlandıktan sonra zaten firmanın kendi tasarımı ve üretimi olan şasi kullanılacaktır. Ki, bu şasi de aslında büyük ölçüde hazırdır.

Önce fırınımı ısıtırsın yoksa yemeğimi yapmaya başlarsın ?

Bütün otomobil firmaları, arabalarının şasilerini yürüyen aksamlarını yapıyor bunları eski nesil bilindik arabalarının üstüne koyup test yapıyor

Bizim millet önce arabanın gözdesini yapıyor sonra içini, söylediğin fazlası ile garip

• Şu toplama arabaya Türk yapımı deyip durmayın arkadaş.
    İmza'nın, Etox'un kaderiyle bu araç da aynı olacak. Etox, Etox dediniz. Ne oldu ? O da yalan oldu.

Bu memlekette Sabancı gibi, Koç gibi büyük şirketler bu yerli araç işine el atmadıktan sonra biz çok bekleriz böyle yerli arabayı.

Motoru al, şanzımanı al, yürüyen aksamı al, sonra test et, ardından "Al işte, Türk arabası yaptık !" de. Bu tamamen kendimizi kandırmaktır. Böyle haberleri daha çok göreceğiz...

• Sazan iyiymiş ya
  • bence güzel olmuş ama resmen oyunca gibi
  • Bu araba sizin paranızla ortaya çıkartılmadı . Bireysel yatırım . Bu tarz patronvari sert eleştirilerin çoğu lüzumsuz ve manasız. Sazan ı üreten arkadaşlar hırsız degildirler , kendi çabalarıyla ortaya bi ürün çıkarmaya çalışmışlar. . Gerektiginde, maliyeti yüksek olan motor ve diger ana mekanizmalar başka firmalardan alınacaktır . Marka büyüdükçe ,kar ları artıkça arge çalışmalarına daha çok bütçe ayıracaklardır .. Başarılar dilerim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sony006 -- 13 Temmuz 2010; 23:48:11 >
  • Paşam biz otomobil üretirsek Avrupalı bizden FINDIK almaz .....
  • Şöyle bir bakayım dedim de başlığa bakmasam daha iyi olacaktı. Cahil cesaretiyle "yok o öyle olmaz, yok Türk otomobili toplama mı olacak bıdı bıdı" diyen onca klavye delikanlısını gördükten sonra yorum yapmaktan vazgeçtim. Hayatında vida üretmemiş insanların senede 100-150 adet üretilecek bir otomobil için Türk yapımı motor önermesi kadar komik birşey olamaz.

Bugün onca güce ve sermayeye sahip Koç, Zorlu, Sabancı gibi devler kitle otomobili üretmekten kaçarken, neredeyse tüm tasarımı yerli olan ve fizibl olduğu için çok çok doğal olarak hazır bir motor kullanan kişisel bir girişimcinin konsept aracını eleştirmeye kalkmak yüzsüzlüktür. Bugün dünyanın dev otomobilleri bile piyasaya çıktığında review okurken "Renault'a ait 150hp motor kullanan" ya da "Opel'in 100hp lik motorunu seçen" gibi ibareler görüyoruz. O firmalar da toplama otomobil üretiyor herhalde...

Emeğe saygı göstermeyi bilin. Eğer bir üretim sürecinin ekonomik analizini ya da finans olanaklarını irdeleyecek bilginiz yoksa da hiç konuşmayın daha iyi. En azından küçük düşmezsiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzlegrand -- 12 Ekim 2010; 11:56:27 >

• TOPLAMA BİLGİSAYARLARA BENZİYOR,CAM OLMAMIŞ!
  • çok çakma durmuş. estetik değil, birşeyin kopyası gibi duruyor, orjinallik yok.
    birde türk malı diardi var hali hazırda üretilen. o da böyle dandik.
  • Hoş felan ama kalite kokusu gelmiyo pek, bakınca hani çin malı şeylerde kesim yerlerinde plastik yerleri görünce bi dandiklik hissi olur ya, arabaya bakınca onu hissediyorum nedense

Ama yanlış anlaşılmasın, Türk Milletinin ilerliyor olması ve bunun somut delillerini görmek sevindirici. Sadece kalitesi pek iyi gibi gelmedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seyyah -- 17 Temmuz 2011; 22:31:02 >
  • Sazan diye isim mi olur ya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: becausefor

Sazan diye isim mi olur ya.

o ismin çok önemli bir anlamı var. bu yüzden dalga geçmeyin lütfen.
    bu aracın tasarım ve üretiminde görev alam mühendis arkadaşlarla tanışma fırsatı buldum.
    ayrıca s56 hakkında da konuştuk.
    genç ve hevesli meraklı arkadaşlar. ancak ben projeye negatif bakıyorum. yani bir yere gitmez bu iş.
    olduğuyla kalır. ama en azından 4 tekerlekli ve etox'dan daha iyi otomobil yapabildiğimizin de ıspatıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eac

quote:

Orijinalden alıntı: becausefor

Sazan diye isim mi olur ya.

o ismin çok önemli bir anlamı var. bu yüzden dalga geçmeyin lütfen.
    bu aracın tasarım ve üretiminde görev alam mühendis arkadaşlarla tanışma fırsatı buldum.
    ayrıca s56 hakkında da konuştuk.
    genç ve hevesli meraklı arkadaşlar. ancak ben projeye negatif bakıyorum. yani bir yere gitmez bu iş.
    olduğuyla kalır. ama en azından 4 tekerlekli ve etox'dan daha iyi otomobil yapabildiğimizin de ıspatıdır.

Projenin şu anki durumu ile ilgili bir gelişme var mı? Ben en son 2 yıl önce haber alabilmiştim daha sonra ses seda çıkmadı.

• o kadar emeğe yazık ya sazan ne abi dinodan hallice olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Di Marzio

o kadar emeğe yazık ya sazan ne abi dinodan hallice olmuş

Mesajınızın "Sazan ne abi" kısmı markayı yaratan ve oğlunu kaybeden kişiye saygısızlık olmuş diye düşünüyorum. Ayrıca bu aracın sadece Türkiye'de satılmayacağını düşünürseniz Sazan diğer dillerde de rahat okunan, kulağı tırmalamayan bir isim. "Hallice" dediğiniz dino modeli de bazı yabancı dillerde sazan kadar absürd anlamlara sahip olmasına rağmen, bugün otomobil klasikleri arasında yer almaktadır.

İtalyan yapınca klasik, Türk yapınca "bu ne abi ya" demek biraz nankörlük gibi geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muccio

quote:

Mesajınızın "Sazan ne abi" kısmı markayı yaratan ve oğlunu kaybeden kişiye saygısızlık olmuş diye düşünüyorum. Ayrıca bu aracın sadece Türkiye'de satılmayacağını düşünürseniz Sazan diğer dillerde de rahat okunan, kulağı tırmalamayan bir isim. "Hallice" dediğiniz dino modeli de bazı yabancı dillerde sazan kadar absürd anlamlara sahip olmasına rağmen, bugün otomobil klasikleri arasında yer almaktadır.

İtalyan yapınca klasik, Türk yapınca "bu ne abi ya" demek biraz nankörlük gibi geliyor.

dino da sazan da güzel isimler değil bence.

• quote:

quote:

quote:

O zaman beğendiğiniz isimleri oğlu olan ya da olacak potansiyel spor otomobil üreticilerine yollayın. Onlarda çocuklarına sizin beğendiğiniz isimleri koysun ki, bir gün kaybederlerse yaptıkları otomobillerde isimlerini sizin zevkinizi bozmadan yaşatsınlar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

O zaman beğendiğiniz isimleri oğlu olan ya da olacak potansiyel spor otomobil üreticilerine yollayın. Onlarda çocuklarına sizin beğendiğiniz isimleri koysun ki, bir gün kaybederlerse yaptıkları otomobillerde isimlerini sizin zevkinizi bozmadan yaşatsınlar.

takma ismi değil miydi sazan

• Isme fazla takilmamak lazim. Citroenin de Saxo araci var ama binen binene kimse kafayi takmiyor.

Hatta Citroenin Ami Super diye araci da var.

Bu arada soran arkadas icin projenin durumunu bilmiyorum maalesef.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.