Şimdi Ara

SBLive 5.1 Dig. Driver Sorunu- X-530 Center Hoparlörden ses gelmemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Aramaya taramaya çalıştım ama bulamadım başlıklarda derdime derman olacak bir yorum...

Aylardır güzel bir şekilde sorunsuz kullandığım Epox nforce3 anakartımın onboard ses düzeneğine bağlı Logitech X-530'umun; bundan bir kaç hafta önce kendiliğinden sol ön hoparlöründen ses gelmemeye başladı.

Önce sandım ki hoparlörde arıza oluştu, ama sonra arkaları öne taktım ve gördüm ki, sol öne hangisi denk gelirse ondan ses vermiyor.

Dedim belki onboard kartımın çıkışlarında bir sorun var. Bir arkadaşım SB Live 5.1 Digital (16 bit) kartını verdi bana, internetten kendisinin driverını da indirdim bi güzel, bağladım.

Test ettim, tüm kolonlardan bir güzel ses de geliyor. Hiçbir sorun yok diyerekten bir divx açayım izliyim dedim.

Ama gördüm ki center hoparlörden ses gelmiyor.

Hayır şimdi problem ne onu da bilmiyorum çünkü ses kartının ayarlarından test ediyorum, tüm kolonlardan doğru bir şekilde ses geliyor, center hoparlör dahil.

Ama uygulamalarda, ses gelmiyor buna winamp'tan müzik dinleme de dahil..

Önceden böyle bir problem yoktu. Bu arada bu SB Live'ın ses kartı da driver sorunu yaşayan bir kart anladığım kadarıyla çünkü bulana kadar acaip zorluk çektim. Bangladesh sitesinden buldum creative'in, öyle diyim hatta.. Çünkü hem ingilizce hem de bendeki modeli (SB 0220) destekleyen driver yok denecek kadar az. Bir de tabi piyasaya çıkış tarihi de eski olduğundan böyle bir sorun yaşadık..

Velhasılı arkadaşlar, problemim bundan ibarettir, umarım yardımcı olanlarınız çıkacaktır ve ben de halledeceğim bu sorunu.

Şimdiden çok teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AU -- 20 Nisan 2007; 13:00:43 >

• DivX 2.1 olabilir... Artı her zaman center dan ses gelecek diye bir kayde yok, eğer anakartın ses kartı kısmında test ettiğinde center dan ses çıkıyorsa çalışıyor demektir...
  • çok kolay bir test daha var dvd film koy bilgisayarına ve center çalışmıyorsa konuşmaları çok az duyarsın yada duymazsın.
    ve center (dvd: dolby ve dts) filmlerde konuşmalar içindir. winampta ondan ses gelse de olur gelmesede çünki müziğe katkı görevi yoktur.

bi test daha dvd siz
    Need for Speed Carbon
    oyunu bilgisayarında varsa oyun girişinde bir hanım konuşuyorya o konuşmanın %90 centerden geliyor. (çok az frontlardan da)
    böylece oyunlardaki 5.1 de test etmiş olursun.
  • Arkadaslar sagolsun bir arkadasim creative play center'ı upload etti ben de indirip yükledim kurdum ve orda ayar ekranında CMSS'i "on" yaptım ve düzeldi..

Kaç gün uğraş dur, sonra alakasız bi yerde bi şeyi off'dan on'a getir ve düzelsin.. :)

İlgilenen herkese teşekkürler.
  • Yalnız onu eax, open al destekli oyunlarda ve filmlerde of yapmayı unutma orijinal sesi bozar.

SBLive 5.1 Dig. Driver Sorunu- X-530 Center Hoparlörden ses gelmemesi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.