Şimdi Ara

SBÜ GÜLHANE TIP/GATA (sivil Ankara 4k-7.8k) tanıtım günleri 5-20 Ağustos' (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.087
Cevap
45
Favori
154.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eğitiminin birçok üniden ve yıldırım beyazıttan daha iyi olduğunu söylemişsiniz hocam, sıralamam yıldırım beyazıt ing , kocaeli tıp ve altındakilere yetiyor ama burası anlattıklarınıza göre çok çok daha iyi üstelik yurtlar vs de baya yakın üniye. İstanbuldaki sağlık bilimleri uluslararası tıp da tutuyor ama emin değilim eğitimi hakkında hiç bilgim yok, danışabilecek birisi de bulamadım. Buradan istanbuldaki iyi tıplara yatay geçiş yapmak çok mu zor olur, sınavlar zor demişsiniz ya
  • Time-marches-on T kullanıcısına yanıt
    hocam akıl vermek gibi olmasın ama herkes biosuna üniversitesini yazıyor oradan ulaşabilirsiniz üniveriste işi sakata gelmez tüm imkanları ölçüp biçin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herzamanyıkık kullanıcısına yanıt
    hocam zaten öyle yapıyorum yıldırım beyazıt türkçe okuyan bir arkadaşa sordum çok memnunum dedi ama internette millet öyle demiyor. sağlık bilimleri istanbulda okuyan kişi bulamıyorum ekşide sordum o da diş okuyordu fazla bilgi alamadım tıp hakkında. sağolun uyarı için
    Burada ortalama kasmak zor ama kasAnlar var 90 üstü sınıfta yok ama 85 86 ortalama yapanlar var. O ortalamaları yapan biriyseniz tusta da derece yapacak öğrenci gözüyle görünüyorsunuz dershaneler yüzde yüz burs veriyorlar

Sizinle aynı durumdayım. Kocaeli, sbü haydarpaşa vs hangisini yazarsam o gelecek zaten fark etmişsinizdir bu
    6-10k arasındaki tıpların çoğu bina tipi vakıflardan oluşuyor. En azından adının ve eğitiminin ağırlığı olan GATA'ya gitmek oldukça mantıklı. En başta ben de kolay bir tıp yazıp İstanbul'a iyi bir yere geçerim diye düşündüm ancak bunun yıpratıcı bir süreç olduğunun bilincine vardım 4 agno yapmaya çalışmak yerine GATA'da okuyup okulumun ve kendimin daha iyi bir konumda olmasına çalışmak daha yüce bir hareket. Bizden sonra okulun ileride daha da başarılı olması gayet olağan görünüyor. Ki bu akademik ve kariyer anlamında da işimize gelir. Her şey gönlünüzce olsun. İyi bir doktor olmanız dileğiyle...

• Siz yurtta kaldınız mı kaldıysanız olanaklarından bahseder misiniz? Ayrıca 1.sınıflara yurt kesinlikle çıkar diyorsunuz bunu söyleyebilmenizi sağlayan dayanak nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: tıbbiyeli1

Sbü gülhane tıp fakültesinde okuyan askeri öğrencilerden birisi olarak yazıyorum, düşünen arkadaşların sorularına cevap olur umarım.
    Tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte msb pertemin tarafından açıklanan mülakat zamanında mülakata giriyorsunuz,bu kapsamda önce boy-kilo sonrasında spor testi yapılıyor (erkek öğrenciler için) durarak uzun atlama,basketbol topu atma,barfiks,mekik ve koşu aşamalarından en fazla birinden başarısız olma hakkınız var ki testler çok zorlayıcı değil,bunun ardından sözlü mülakata alınıyorsunuz(geçmişte gittiğiniz okullar,dershane gibi yerlerden yana çekinceniz yoksa rahat rahat geçersiniz) takip eden sürede sağlık mülakatları için sizi yönlendiriyorlar...(http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/3.5.20158136.pdf) bu aşamaları başarıyla geçtikten sonra intibak eğitimi için İzmir Menteş'e gidiliyor(öncesinde okulda toplanıp hazırlıklar yapılıyor yaklaşık 1 hafta) eğitimler değişiklik gösterebilir ancak asker olmaya ufacık merakınız varsa zevkli bile olabilir :) intibak eğitiminin sonunda askeri yemin töreni yapılıyor.(aileniz katılabilir) Sonrasında okula başlıyorsunuz.eğitim sivil-asker karışık veriliyor,derslere üniformayla katılıyoruz.İhtiyaçlarımız genel olarak karşılanıyor(yurt,yemekhane,harçlık,kitaplar vb...) aileniz Ankara'da yaşıyorsa hafta sonlarını evde geçirebiliyorsunuz.Mezun olduktan sonra ise önce 2 yıl kıta diye bahsedilen zorunlu görevimizi yapıyoruz( bu süre içinde tus'a girip bir uzmanlık dalını kazanırsak hakkımız saklı kalıyor,kıta hizmetinin bitişiyle sağlık bakanlığına bağlı kazandığımız bölümün uzmanlık eğitimini alıyoruz) çalışma yerleri değişiklik gösterebilir,şimdiki sistemde askeri hastaneler olmadığı için her yerde çalışabiliriz,şimdilik aklıma gelenler bunlar...
    Uygun olduğunu düşünen,meslek hayatında sırtını yaslayacağı dostluklar kurmak isteyenler buyursun gelsin :) (devreniz yeri geldiğinde size sahip çıkacaktır, merak etmeyin :)) )
    Hocam mesela msü mülakatlarını geçersek yks puanıyla gatayı kazanırsak yine mülakata girmeye gerek var mı
    Ben asker olmak istediğimden eminim ama tıp okumak istediğimden değilim tıpı bırakmak istersem bana yüklü tazminat ödeticekler değil mi (harp okulları için 80 küsür belki gatanın daha fazladır)
    Hem askeri dersler hem tıp dersleri çok sıkmıyor mu insan kafayı yiyordur
    Eğer ki tıpı yapamazsam sevemezsem harp okuluna geçne şansım var mı(bir daha sınava falan girip ,amaçtazminatı ödememek)
    Generalliğe yükselme şansınız var mı tabiplik muharif sınıf olarak mı geçiyor

• hocam gata askeri tıp ve gata sivil diş arasında ikilemde kaldım. askeri tıpı tercih edersem sosyal hayatımın çok kısıtlanacağını düşünüyor ailem. sosyal yaşantıdan biraz bahsetmeniz mümkün mü? yurt giriş çıkışları, askeri öğrenciler üzerinde herhangi bir baskı olup olmaması vs. gibi? bir de kız askeri kontenjanı çok az, 10 kişi, erkek egemenliği mi hakim genel olarak? kız öğrenci çok zorluk çeker mi? askeri öğrencilere ne tür yardımlarda bulunuluyor, bi harçlıktan bahsetmişsiniz, yaklaşık olarak ne kadar? biraz daha ayrıntılı bilgi verebilir misiniz?
    çok soru sordum, şimdiden çok teşekkür ederim.

• Hangi harp okulunu istiyorsun bilmiyorum ama tercih sonuçları açıklandığında yüksek ihtimalle harbın intibak eğitiminde olursun gata için mülakatlara gelmek istersen ordan feragat ederek ayrılacaksın,devamında gataya kayıt olursan(tekrar sağlığa girmen gerekmeyecek muhtemelen)gatayı bırakıp tekrardan başka bir askeri okula kayıt yapamıyorsun diye biliyorum ösym kılavuzunda yazıyordu diye hatırlıyorum. Yemin etmeden önce ayrılırsan tazminat ödemeni istemiyorlar (tabip subay yardımcı sınıf olarak geçiyor,general olma imkanı var)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tıbbiyeli1 -- 19 Temmuz 2019; 1:6:55 >
  • BatuHellYeah B kullanıcısına yanıt
    Evet hocam, o sıralamalarda tutan çok özel üni de var ama özele de gitmek istemiyorum. Yatay geçiş olayı aynı şekilde ben de senin gibi düşünüyordum dediklerinde haklısın. Teşekkürler iyi dileklerin için inşallah senin de gönlünce olur
    Merhaba hocam, ben Ybü türkçe'de okuyorum dördüncü sınıfı bitirdim.Arkadaşlarım gibi ben de okulumdan çok memnunum.Türkçe kadar olmasa da ingilizce kısmına da hakimim çünkü birçok hocamız ingilizce tıpla ortak ve ing.deki arkadaşlarım da memnun.Üni. tercihleri açıklanıp ybü'yü kazandığımı öğrendiğimde ankara tıpa yatay geçiş yaparım diye düşünüyordum fakat yılın sonunda ortalamam yüksek olmasına rağmen yatay geçiş başvurusu yapmadım bile.Komiteler orta zorlukta, okulun öğretmen kadrosu gayet donanımlı olduğu gibi aynı zamanda da öğrenci dostular.
    Daha 1. sınıftayken bile okul toplulukları aracılığıyla hastanede hocalarımız ameliyat yaparken biz de ameliyatı izliyoruz.Hacettepe,ankara, gazi tutmuyorsa yazılacak en iyi okul olduğunu düşünüyorum.Stajımızı okulumuzun hemen yanında bulunan Ankara(Bilkent) Şehir Hastanesinde yapıyoruz ve gözde bir hastane olduğu için pek çok çeşitli vaka görüyoruz.Instagramda bizim okuldan "tıbbiyeligunluk"ün profiline bakarsan aklındaki bazı sorular da cevaplanacaktır.
    Merak ettiğin bir şey olursa sorabilirsin, şimdiden tebrik ederim.

• Benim puanım sbu iç işleri bakanlığına ait olana tutuyor
    Eğer puanımı yüksek tutarsam Oradan başka sivil tıplara geçme ihtimalım var mı yani akdeniz tıp gibi
    Varsa geçme koşullarım nelerdir acaba
    Cevaplarsan sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: tıbbiyeli1

Hangi harp okulunu istiyorsun bilmiyorum ama tercih sonuçları açıklandığında yüksek ihtimalle harbın intibak eğitiminde olursun gata için mülakatlara gelmek istersen ordan feragat ederek ayrılacaksın,devamında gataya kayıt olursan(tekrar sağlığa girmen gerekmeyecek muhtemelen)gatayı bırakıp tekrardan başka bir askeri okula kayıt yapamıyorsun diye biliyorum ösym kılavuzunda yazıyordu diye hatırlıyorum. Yemin etmeden önce ayrılırsan tazminat ödemeni istemiyorlar (tabip subay yardımcı sınıf olarak geçiyor,general olma imkanı var)
    Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim fakat daha sınava girmedim ve ankaradaki öğrenciler nerede kalıyor hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: ismailakbas.

Benim puanım sbu iç işleri bakanlığına ait olana tutuyor
    Eğer puanımı yüksek tutarsam Oradan başka sivil tıplara geçme ihtimalım var mı yani akdeniz tıp gibi
    Varsa geçme koşullarım nelerdir acaba
    Cevaplarsan sevinirim
    15 sene hizmet vermne lazım jandarma oluyorsunuz

• volfied V kullanıcısına yanıt
    Ybü ne kadar iyi oldugunu iddia etsede hatta öyle bile olsa tükriye tıp dünyası tarafından tanınmış bir üniversite değil 1 senelik mezun vermiş tanınan mezunları yok bunlar eğitim kaliteisnden bile daha çok etkileyen şeyler

• Hocam bir şey sormak istiyorum;
    YKS 2019 tercih kılavuzunda msb adına ve içişleri bakanlığı adına olanları bulamadım
    1110010223 kodlu gülhane tıp fakültesi sivil olan tıp değil mi?
    Askeri olanlar nerede yazıyor?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ctrl f yazın aratın hocam en altta falandır

• Hocam yani benim dediğim sivil tıp değil mi?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.