Şimdi Ara

SBÜ GÜLHANE TIP/GATA (sivil Ankara 4k-7.8k) tanıtım günleri 5-20 Ağustos' (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.087
Cevap
45
Favori
154.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: K0NF300

Hocam gittim askeri tıp için bilgi almaya , askeri tıp hakkında ayrıntılı bilgi verebilen olmadı.
    Siz cevaplarsanız ya da tanıdığınız biri varsa ona sorabilirseniz çok sevinirim

Askeri tıpın altına tercih vermeyip mülakatlarda elenenlerin obp puanı kırılıyor mu ?

Tanıtım günündeki profesöre sorduğuma göre önceki kontenjanı 100 müş ama mülakatlardan elenenler gidince 47 askeri öğrencimiz var demişti.

Bu sene msü den harp okullarına katılıp elenenler askeri tıpa başvurabilir mi ?

Mesela ben Hho için katılmıştım , mülakatları geçip sağlıkta hho nun ayrıntılı baktığı konularda elenmiştim, göz skyloz gibi , askeri tıpta da bunlara hho gibi ayrıntılı bakıyorlar mı ? Sağlık kontrolünde ayrıntılı baktıkları konular ne ? ( Sadece askeri tıp için bir göz için 3 , 2 göz toplamı için sınırın 6 olduğunu öğrendim, hho için 2 göz toplamı için sınır 2ya da 3tü)
    Örneğin Hho sağlık kontrolünde ortopedi doktoru askeri doktormuş önceden , düz taban bir çocuğu hho da düz tabanlık önemli değil diye geçirip çok hafif skylozları elemişti. Sonra bende hho başvurup skylozdan elendim sonra askeri tıpa gittim demişti. Tabi 20 30 sene önceden bahsediyor şuan da öyle mi ?

Hho da mülakatlara girip geçtiğim için askeri tıpta da mülakatlara girmeme gerek var mı ?
    Askeri tıp sağlık kontrollerinde 2 3 hafta önce hho için yaptırdığım tahlilleri sonuçları kullanabiliyor muyum? Sonuçları kullanıp sadece sıkıntı çıkan bölümlere itiraz edebilir miyim ?

Bir de haftasonları evlerine gidebiliyorlar mı ?
    bildiğim kadarıyla cevaplayım
    galiba kırılmıyor
    başvurabilir
    tıpın sağlık şartları dereceleri daha farklı onlara uyman lazım
    gerek var
    kullanamıyorsun cünkü sartları farklı
    evin ankaradaysa gidebilirsin

• Hocam Olmazsa menzuna kalmayı düşünüyorum obp sıkıntı olucaksa altına tercih yazıcam çünkü kırık obp ile hazırlanmak boşuna emek kaybı.

Mülakatlardan elenince alt tercihe kaydırma işi nasıl oluyor ? Böyle olunca diğer öğrencilere göre 1 ay kadar geç yerleştirme oluyormuş yurt kira bulmada sıkıntı çekiyorlarmış,
    birde askeri tıpın altına yazdığım ilk tercihle gelebilecek yerlerin kontenjan dolması vs. yüzünden gelmeme olasılığı var diye okumuştum doğru mu bunlar ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • K0NF300 kullanıcısına yanıt
    Dilekce veriyorsunuz hocam
    Yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • istanbuldaki askeri tıp (erkek)
    1-her gün traş olmak zorunda mıyız?
    2-kaldıkları odalar nasıl ?
    3-askeri eğitim görüyor muyuz sürekli ve bu ağır mı ?
    4-hafta içi ve hafta sonları dışarı çıkmak istersek çıkamıyor muyuz ?
  • fatihbbb F kullanıcısına yanıt
    1 yani
    2 eh işte
    3 evet her ay 1 ay kolay denmiyor
    4 evet çıkabilirsin hafta içleri dönmek zorundasın haftasonları ankarada yasıyorsan evine gideblirsin
  • her ay 1 ay derken
    Her yıl 1 ay

• Hocam 10k ile kapatan sivil mi 15 yıl askeri görev zorunlu değil mi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Blees B kullanıcısına yanıt
    Evet hocam sivil yok yok kesinlikle değil

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dark28 -- 19 Mayıs 2020; 1:46:32 >
  • dark28 D kullanıcısına yanıt
    Birazcık yükselir sıcrama yapmaz ama

• ben 30k yaptımda siz o sıralamada istanbuldaki askeri tıpı önerir miydiniz ?
    Olabilir ilk Gülhane sonra orayı yazardım

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dark28 -- 19 Mayıs 2020; 1:46:51 >
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dark28 -- 19 Mayıs 2020; 1:47:5 >
    askerlerin maaşı daha yüksek askerlerin tusta istedigi bölümü kazanma sansı da daha yüksek fark tamamen asker olmaktan kaynaklanıyor
    keşke işi sana bağlı. Şu an doktor olup da keşke doktor olmasaydım diyen binlerce insan var. Subaylığa kendini uygun görüyorsan yazmalasın. Görmüyorsan uzak dur
  • natrak N kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dark28 -- 19 Mayıs 2020; 1:47:17 >
  • peki şuan gatada 1. sınıfı bitirenler şikayetçimi yazdıkları için çok zorlanıyorlar mı çok kafa karıştırıcı noktaları var ben yazıp sosyalliğin olmamasından da korkuyorum
    oralarını tam bilmiyorum ama katılıyorlar galiba
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.