Şimdi Ara

Scania ve Bir Otomobilin Çarpışma Anı. Sizce Kim Suçlu? (2 Ölü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Muğla’nın Seydikemer ilçesinde kamyonet ile otomobilin çarpışması sonucu meydan gelen trafik kazasında 2 kişi öldü. Kaza anı MOBESE’ye saniye, saniye yansıdı.
    Kaza Fethiye – Antalya Karayolu Saklıkent kavşağında meydan geldi.
    Ahmet K. idaresindeki 34 FF 7787 plakalı kamyon, Hilmi Sert (60) idaresindeki 07 D 4341 plakalı otomobille çarpıştı.
    Kazada Otomobil sürücü Sert ile yolcu olarak bulunan Canser Zeytinci (62) ağır yaralandı.
    Kazayı gören vatandaşları 112 Acil Çağrı Merkezinden yardım istemesi üzerine olay yerinde sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ambulanslar ile Fethiye’deki hastaneler kaldırılan Sert ile Zeytinci hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
    Kaza anı Saniye, Saniye Yansıdı
    Görüntüde, kavşağa kontrolsüz giren otomobile, ana yoldan gelen kamyonun çarpma anı yansıyor.

Kavşağa kontrolsüz giren otomobil şoförü mü?
    Kavşağa hızlı giren, hiç frene basmayan tır şoförümü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YOURMOVE -- 6 Mayıs 2020; 10:30:57 >

• Hatalı otomobil sürücüsü. Ne yazık ki hatasını canıyla ödemiş.
  • Ben anlamiyorum adam geliyor goruyorsun ki biraz duraksiyorsun. Anadoludaki mobese kazalarinin hepsi boyle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Videodan görüldüğü kadarıyla kamyon frene (geç te olsa) basıyor, yol ş. arası bir yol, dolayısıyla otomobil sürücüsü ya çok büyük oranda ya da tamamen hatalı diye düşünüyorum, ölenlere rahmet yakınlarına sabır diliyorum. Bir anlık acelecilik, dikkatsizlik 2 cana mal olmuş.
  • anayolda giderken tali yoldan gelip önümüze çıkan her araç için frene basıp yavaşlayacaksak ohhoooo.

tali yoldan çıkıyorsan paşa gibi durup bekleyeceksin anayoldaki araçların seyrelmesini, atlamayacaksın öyle şak diye. bu kadar basit.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meticulous

anayolda giderken tali yoldan gelip önümüze çıkan her araç için frene basıp yavaşlayacaksak ohhoooo.

tali yoldan çıkıyorsan paşa gibi durup bekleyeceksin anayoldaki araçların seyrelmesini, atlamayacaksın öyle şak diye. bu kadar basit.
    Bir davadan.

sürücünün ise kavşaklara yaklaşırken hızını azaltmaması nedeniyle aynı kanunun 52. maddesini ihlal ettiği kanaatinin bildirildiği,
    Kovuşturma aşamasında yapılan keşfe katılan trafik polisi bilirkişi tarafından düzenlenen raporda ise; yerleşim yeri içerisinde bölünmüş yolda sürücünün dört yönlü sinyalize edilmiş kontrollü kavşağa geldiğinde sinyalize edilmiş yaya geçidinin 11 metre ilerisinde yolun karşısına geçmeye çalışan yayaya çarptığı, yayanın; geçtiği yerin 11 metre gerisinde sinyalize edilmiş yaya geçidi olmasına rağmen burayı kullanmadığından 2918 sayılı Kanunun 68/b ve yolu kontrol etmeden karşıya geçmesi nedeniyle aynı kanunun 138/b maddelerini ihlal ederek 1. derecede asli kusurlu olduğu, araç sürücüsünün ise; yerleşim yeri içerisinde hız sınırlarına uymaması ve kavşaklara yaklaşırken hızını azaltmaması nedeniyle aynı kanunun 51 ve 52/a maddelerini ihlal ettiğinin belirtildiği,

• quote:

Orijinalden alıntı: YOURMOVE

Bir davadan.

sürücünün ise kavşaklara yaklaşırken hızını azaltmaması nedeniyle aynı kanunun 52. maddesini ihlal ettiği kanaatinin bildirildiği,
    Kovuşturma aşamasında yapılan keşfe katılan trafik polisi bilirkişi tarafından düzenlenen raporda ise; yerleşim yeri içerisinde bölünmüş yolda sürücünün dört yönlü sinyalize edilmiş kontrollü kavşağa geldiğinde sinyalize edilmiş yaya geçidinin 11 metre ilerisinde yolun karşısına geçmeye çalışan yayaya çarptığı, yayanın; geçtiği yerin 11 metre gerisinde sinyalize edilmiş yaya geçidi olmasına rağmen burayı kullanmadığından 2918 sayılı Kanunun 68/b ve yolu kontrol etmeden karşıya geçmesi nedeniyle aynı kanunun 138/b maddelerini ihlal ederek 1. derecede asli kusurlu olduğu, araç sürücüsünün ise; yerleşim yeri içerisinde hız sınırlarına uymaması ve kavşaklara yaklaşırken hızını azaltmaması nedeniyle aynı kanunun 51 ve 52/a maddelerini ihlal ettiğinin belirtildiği,

Alıntıları Göster
    Trafik lambalarını sadece ben mi görüyorum? Trafik ışıkları var. Ya tırcı ya da araba sürücüsü kırmızı ışıkta geçmiş sanki.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hayalet sürücü 33

Trafik lambalarını sadece ben mi görüyorum? Trafik ışıkları var. Ya tırcı ya da araba sürücüsü kırmızı ışıkta geçmiş sanki.

Alıntıları Göster
    Evet ışık var gibi görünüyor ve 2. saniyede tırın siperliğine vuran renge bakılırsa tır için yeşil yanıyor.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Tır şoförünün yolu burası olabilir. Işıklar var evet.

• Yol 2 gidiş 2 geliş şeklinde. Kavşakta ise birer adet sola dönüş cepleri nedeniyle 3+3 şeride çıkıyor. Tırın geldiği yoldaki sola dönüş cebinin ışığı kırmızı, direğe yansıyor zaten. Mantıken, eğer beyaz aracın geldiği sola dönüş cebinin ışığı yeşil olsa idi, tırın geldiği yol kırmızı, tırın geldiği yoldaki sola dönüş cebi de yeşil olacaktı. Direğe baktığımızda dönüş cebinin ışığı kırmızı görünüyor.

Çok büyük ihtimalle beyaz araç ışık ihlali yapmış malesef.
  • abi hızla gelen kamyonun önüne hangi cesaretle çıkıyor insanlar yav
  • brodway hatalı,koca kamyon belki de yüklü
    kazık fren çaksa bile duramaz
  • Fethiyeye tatile gittiğimde defalarca o kavşaktan saklıkent tarafına gidip gelmişliğim olmuştur.Şimdi öyle bir yerde o kavşakta böyle bir kazayı görünce irkildim.Saklıkent tarafından gelip fethiye tarafına gidecekken araç olmasa bile kesinlikle ışıklarda beklemek lazım.Durumlardan dolayı trafik sakin olunca acele edip geçmek istemiş.Allah rahmet eylesin.

• quote:

Alıntıları Göster
    TIR'a muhtemelen yeşil yanıyor çünkü yayalara kırmızı yanıyor.
    Yine TIR'ın geldiği yönden sola dönüş için de kırmızı yanıyor. TIR düz gittiği için ona yeşil yanmış.

TIR'cının bu kazada bir suçu yok bana göre. Ölenlerin ailelerine sabırlar..

• Sürücü 60 yaşında , belki de önünü bile zor görüyordu. Dedikleri gibi hatasını canı ile ödemiş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir saniyelik olay işte Allah rahmet eylesin

Tırı yavaş geliyor sandı geçerim diye düşündü galiba...

• quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Bir saniyelik olay işte Allah rahmet eylesin

Tırı yavaş geliyor sandı geçerim diye düşündü galiba...
    egea olaydı kurtulurdu rahmetli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dfk24

Sürücü 60 yaşında , belki de önünü bile zor görüyordu. Dedikleri gibi hatasını canı ile ödemiş
    Bence belli bir yaştan sonra ehliyetin iptal edilip araç kullanmayı yasaklamak lazım.
    Yaş ilerledikçe refleksler azalıyor.
    Kendi babamdan biliyorum, çok komik kazalar yapıyordu.
    Şuan 67 yaşında ve yaklaşık 5 senedir araba kullanmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: atrix1212

egea olaydı kurtulurdu rahmetli.

Alıntıları Göster
    Olabilir tabi bilemeyiz,

https://forum.donanimhaber.com/tir-ile-egea-kafa-kafaya-carpisti-egea-mermiye-kafa-atti--136708681

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.