bir sorum olacak, yardiminizi rica ediyorum. (ben genellikle ev elektronigi bolumunu takip ediyorum, ama ne demisler, isi ehline sormak lazim)
Konu bu :
Yeni aldigim,LG 37LC2R Lcd Tv'yi, en iyi performansi almak icin Digiturk'e nasil baglamaliyim.??
Sorun da bu ;
Digiturk'un receiveri Philips(eski tip, ilk verilenlerden) arkasinda RCA ve Scart cikislari var. RGB Component yok.
Bu durumda, Scart to scart mi baglamaliyim ? Yoksa, "Scart to Komponent" tipi kablo bulup (convertore gerek var mi? ) baglamalimiyim.? yanliz "scart to scart" yaptigimizda progresive scan calismaz diye biliyorum. komponent daha iyi cozum gibi geliyor bana.
Bazi scart.lar komponent destekliyor, bazisi desteklemiyor. komponent destekleyen scart.larda convertore gerek olmuyor diye biliyorum. (21 pin, hepside bagli tip olan destekliyor.)
Gayrettepe Akin Elektronik ile gorustum Elinde Scart to Komponent (RGB) kablo var. fiyati 7 usd+kdv imis.ama tavsiye etmedi.
Kaynak (yani digiturk receiver), komponent olmadan, komponent kalitesi alamazsin dedi. Bana "scart to scart" tavsiye etti. Bende bazi Scart'lar RGB'yi destekliyormus dedim(21 pin.in hepside bagli ise) Oradaki arkadas, Philips receiverda oyle bir destek yok sanirim dedi.
Ne dersiniz?scart to component icin denemeye deger mi ? Sizler nasil baglanti yapardiniz ??
Hatam, bilgi eksikliğim olduysa affola...
Herkese tesekkurler..
konuyla ilgili bilgisi olan arkadaslardan yukardaki konuyla ilgili cevabi tekrar rica ediyorum