Şimdi Ara

SCIROCCO (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.608
Cevap
20
Favori
269.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DYNAUDIO

Torwak Scirocco yıkama günlerimi düzenleniyor bizden habersiz, yoksa bu arkadaş sciroccodan başka araç yıkamıyormu?

Kazasız belasız sürüşler, maşallah..

En şanslı araç yıkamacısı bu arkadaş herhalde İstanbul'da..Millet bi tanesini bulamazken arkadaş 3 tane birden yıkıyor hay maşallah..

DYNAUDIO kardeşim benim sana bi sorum olacaktı..Şimdi Volkswagen internet sitesine Kendi Scirocco'nu yarat diye bi şeçenek koymuş.Ben ordan aşağıda yazdığım konfigürasyonu yapıyorum ve yaklaşık 33,711 bin euro tutuyor. Ki bu opsiyonlara 19 inç sagitta jant ve body kit'i katmadım daha..Herhalde body kit+jantla 36 bin euro'yu falan bulur.. Bu fiyatlar gerçekten bu kadar yüksek mi yoksa bu fiyatlar üzerinden indirim yapıyor mu bayiler?

Scirocco 1.4 TSI 160 hp+DSG Şanzıman
    Opak Beyaz
    Titanyum siyah kumaş döşeme
    Sunroof
    Ayna Paketi
    Xenon Far
    Hız Sabitleyici
    Adaptif Şasi Kontrolü
    RCD 510

Bi de 19 inç'lik jant alınca adaptif şasi kontrolü almak şart mıdır? Alınırsa ne gibi avantaj sağlar alınmazsa ne noktalarda sorun yaratır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GS_1905 -- 25 Temmuz 2009; 17:58:05 >

• Sevgili arkadaşlar,
    Aracımızı geçtiğimiz çarşamba günü teslim aldık. Ancak bir farkla; bayi bize aracın ruhsatta 2010 olabileceğini fakat 1 ağustosa
    kadar beklememiz gerekeceğini söyledi. Düşündük ve kabul ettik. Fiyatında zamlar hariç bir oynama olmadığından olsun
    bari 2010 dedik. Aracı plakasız teslim aldık ve sitemizin garajına park ettik. Aracı verirken yalvardı bayi kaskosu yok ruhsatı
    yok yakalanırsan büyük ceza yersin bekle 2 hafta diye. Ancak, bukadar bekledikten sonra alalım evimizin önünde garajımızda dursun
    dedik. Öncelikle söylemek istediklerim; araç performans olarak mükemmel. Çok memnun kaldık. 2010 lardaki değişiklikler bahsettiklerimle
    sınırlı aynen. Yeni direksiyon ve gösterge paneli. RCD510 dahili olarak 6 lı cd changer içeriyor. Dynaudio falanda mevcut değil. İçermiyor
    diyenlere duyurulur. Eksikliğini hissettiğim şeyler ise, cruise control ve arka havalandırma ızgaraları. Kol dayamayı koyup havalandırma
    ızgaralarını koymamak büyük yanlış. Bu arada tabi çarşambadan beri aracın içerisindeyizBu arada 6lı changer aslında çok gereksiz diyeiblirim.
    Vatan bilgisyardan 42 liraya 8gb sd kart aldım. Harika bir olay. Ekrandan dokunarak albüm seçip dinlemek hep hayalimdi Tek sıkıntı klasörler
    arası birazcık yavaş geçmesi ve olacağını düşündüğüm resim görüntüleme(albüm kapağı) olmaması. Keşke oda olsaydıda her albümün coverını direk
    görebilseydik Aracı kullanamıyorum şuan malesef, ancak dün ve bugün evin etrafında birazcık dolaştım Buna rağmen aracın herşeyini
    çözdüm ve tüm sorularınızı yanıtlayabilirim

• hocam resimleri paylasabilirmisiniz ozellikle icinin resimleri.plakada yok nasılsa paint le ugrasmaya gerek yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: okan

Sevgili arkadaşlar,
    Aracımızı geçtiğimiz çarşamba günü teslim aldık. Ancak bir farkla; bayi bize aracın ruhsatta 2010 olabileceğini fakat 1 ağustosa
    kadar beklememiz gerekeceğini söyledi. Düşündük ve kabul ettik. Fiyatında zamlar hariç bir oynama olmadığından olsun
    bari 2010 dedik. Aracı plakasız teslim aldık ve sitemizin garajına park ettik. Aracı verirken yalvardı bayi kaskosu yok ruhsatı
    yok yakalanırsan büyük ceza yersin bekle 2 hafta diye. Ancak, bukadar bekledikten sonra alalım evimizin önünde garajımızda dursun
    dedik. Öncelikle söylemek istediklerim; araç performans olarak mükemmel. Çok memnun kaldık. 2010 lardaki değişiklikler bahsettiklerimle
    sınırlı aynen. Yeni direksiyon ve gösterge paneli. RCD510 dahili olarak 6 lı cd changer içeriyor. Dynaudio falanda mevcut değil. İçermiyor
    diyenlere duyurulur. Eksikliğini hissettiğim şeyler ise, cruise control ve arka havalandırma ızgaraları. Kol dayamayı koyup havalandırma
    ızgaralarını koymamak büyük yanlış. Bu arada tabi çarşambadan beri aracın içerisindeyizBu arada 6lı changer aslında çok gereksiz diyeiblirim.
    Vatan bilgisyardan 42 liraya 8gb sd kart aldım. Harika bir olay. Ekrandan dokunarak albüm seçip dinlemek hep hayalimdi Tek sıkıntı klasörler
    arası birazcık yavaş geçmesi ve olacağını düşündüğüm resim görüntüleme(albüm kapağı) olmaması. Keşke oda olsaydıda her albümün coverını direk
    görebilseydik Aracı kullanamıyorum şuan malesef, ancak dün ve bugün evin etrafında birazcık dolaştım Buna rağmen aracın herşeyini
    çözdüm ve tüm sorularınızı yanıtlayabilirim

Hocam hayırlı uğurlu olsun.Allah iyi günlerde ağız tadıyla binmeyi nasip etsin inşallah.. Darısı başımıza inşallah..

Bu arada 2010 değişiklikleri ile ilgili benim bir sorum olacak sana. Klima kontrol düğmeleri Scirocco R'daki (başka bir değişle Golf 6'daki) gibi mi yoksa aynı kalmış mı? Bi de iç dış bir kaç foto paylaşırsan inanılmaz mutlu oluruz valla..

• Teşekkür ederim hocam Evet Hocam klima kontrolleri aynen eskisi gibi. Hiçbir değişiklik yok.
    Bugün fotoğraf çekerim aşağı inip, daha sonrada eklerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: okan
    RCD510 dahili olarak 6 lı cd changer içeriyor. Dynaudio falanda mevcut değil. İçermiyor
    diyenlere duyurulur.

Güle güle kullanın. Aracınızın DYNAUDIO ses sistemi içermemesi çok doğal çünkü bu ek bir paket, eğer aracı siparişle istemediyseniz gelmeyecektir. 6 'lı CD Changer pek bir işe yaramasada süs niyetine güzel görünüyor. Bunu yerine araca kendiliğinden kararan ayna veya yağmur sensörü koysalardı çok daha faydalı olurdu.

Kazasız belasız kullanmak dileğiyle.
  • Hocam, benim şuan asıl kullandığım araç 2009 passat 1.4tsi 122 trendline dsg. Ondada yağmur sensörü yok. Önceki araçlarımda vardı. Güzel
    bir donanım fakat eksikliğini hissetmedim. Ancak aracı havalimanına yakın bir bayiden aldım ve evime 30 km kadar uzakta olduğu
    için çevre yolundan geldim ve 5 dakika sonra passatımdaki cruise controlun eksikliğini hissettik. Ruhsatı almaya gidince cruise control
    kesinlikle taktırıcam 6 lı cd changer ı direk arabayı alır almaz yanımda götürdüğüm cd leri takarak denedim. Performansı çok iyi cdler
    arası geçişi, çizik cd leri bile rahatça okuması çok iyi. Fakat sd kart alıp kullanınca dedimki cd devri bitmiştir benim için

• Araçlarımızı bu haftada arkadaşlarla beraber yıkattık... Istanbul sokaklarında insanların bakışlarını görmelisiniz. Oooooo 3 adet Scirocco yanyanamı diyenler? Baş parmak yukarda işaret mi yapanlar dersiniz... Yanımızdaki aracın camından beline kadar sarkıp "Süper! Süper!" diye bağıranlar mı dersiniz. Bebek Starbucks 'ın önünde kaldırımdan her geçen kişinin dönüp bakması, "aaaa bu yeni Scirocco değil mi?" demesi, yanınızda seyahat eden araçtaki insaların kafalarının size dönmesi ve kesintisiz aracı izlemesi vs muhteşem keyifli bir gündü. Scirocco adamı resmen çıldırtır, aracımla gurur duydum. Darısı hepinizin başına diyorum...

Bu arada dün komik bir olayda başımızdan geçti. Yıkama işlemini tamamladıktan sonra yola çıktığımızda yolda önümüze 6 kişinin bindiği Beyaz bir Lada çıktı. Karşı şerit yoğun olmasına rağmen bir fırsatını bulup ben ve arkadaşım dikkatli şekilde Lada 'yı solladık fakat son arkadaş Lada 'nın arkasında kaldı. Biz Lada 'yı sollarken bütün Lada ahalisi bizi izliyordu, baktı ki bizden birisi geride kaldı. Lada 'nın sürücüsü çok düşünceli bir tavır sergileyerek en arkada kalan arkadaşımıza yol vermek amacıyla aracını en sağa yanaştırıp son arkadaşın bize yetişmesine izin verdi.

O Lada 'nın sürücüsüne de buradan saygılarımı iletiyorum.

SCIROCCO

SCIROCCO

SCIROCCO

SCIROCCO

SCIROCCO

SCIROCCO

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TorwaK -- 26 Temmuz 2009; 15:39:49 >

• Bu arada sizlere birşey sormak istiyorum, app plaka yaptırmayı düşünüyorum. Plakayı ben ayırttım. Şuanda plaka bana ait.
    Emniyetten çıkmadan plakayı bir plakacıda bastırsam(mühürsüz olacak tabi) aracın üstüne taksam, acaba diyorum plaka gelene
    kadar problem yaratırmı? Yani; plakacı zaten arkadaşım sanayiden. Bir telefonla direk getirtirim problem deil. Ancak o plakayla gezsem
    polisler neder? Yani asıl sorum şu; app plakalı araçlar sıkça çeviriliyormu? Kullanmasam bile aracı, ruhsat çıktıktan sonra çevrilme riskim
    varmı? Çok dikkat ediyorlarmı? Ben düşündümki, en azından aracın üstü boş görünmez ruhsat çıkana kadar evin buralarda gezerken
    plakasız bir araca göre daha az dikkat çeker? Bu arada aracı bayiden aldım, çevre yolunda 100 ile seyrederken ben hiç farkında değilim(o
    sırada aracın içi ile meşguldüm) bir polisin yanından geçtim. Hiçbir şey olmadı. Yani durdurmadı, baktı ama birşey söylemedi?

• benim böyle bir aracım olsa onu her hafta ben yıkarım. yıkamacıya yıkatıp ta o zevkten kendimi mahrum etmezdim.
    quote:

Orijinalden alıntı: TorwaK

Her hafta yıkamadayız

SCIROCCO

SCIROCCO

SCIROCCO

SCIROCCO

SCIROCCO

• quote:

Orijinalden alıntı: sadall
    benim böyle bir aracım olsa onu her hafta ben yıkarım. yıkamacıya yıkatıp ta o zevkten kendimi mahrum etmezdim.

Çok haklısınız fakat bu imkanlarınızla sınırlı... yoksa elbetteki ben istemezmiyim kendi aracımı yıkamayı. 3 hafta önce benim Rocco 'yu önce Turtle Wax 'in ICE sentetik şampuanıyla yıkayıp yine ICE serisi tam sentetik cilayla parlatmıştım. Toplam 5 saatte aracın tamamını 4 kat döndüm (her kat atışımdan sonra cilanın kuruması için 30dk bekledim). Muhteşem zaman geçirmiştim... o parladıkça ben daha bir keyifle çalıştım fakat, her zaman böyle boş vaktiniz olamayabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TorwaK -- 26 Temmuz 2009; 15:31:55 >

• abi egzoz baslıgı isini ne yaptın?
    benim almanyadan gelen egzoz baslıgı takamıcam galiba.egzozu kesmeden olmuyo.70 mm oldugu icin bizim araclardaki 60 mm arada bosluk kalıyo.
  • quote:

Orijinalden alıntı: icecube_fb

abi egzoz baslıgı isini ne yaptın?
    benim almanyadan gelen egzoz baslıgı takamıcam galiba.egzozu kesmeden olmuyo.70 mm oldugu icin bizim araclardaki 60 mm arada bosluk kalıyo.

3 hafta önce egzos başlıklarını aldım ve taktırdım, aşağıdaki resimde görebilirsin. Almanya 'dan aldığırdığın uçlarını sanayii gidip taktır derim. Sonuçta usta bir şekilde onu orjinali gibi yapacaktır.

SCIROCCO

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TorwaK -- 26 Temmuz 2009; 16:30:41 >

• dogus a gitmeye fırsat olmadı son zamanlarda acaba garantisine bisey olurmu.normalde kelepceli anahtarla sıktımı tamam ama bol oldugu icin guzel olmuyo.kesip takılırsa cok iyi olur ama garantiden korkuyorum.
    bu işlerden iyi anlayan tanıdıgınız varmı veya hangi sanayide yaptırılabilir.bizim buraya yakın ikitelli organize sanayi var ama orda dogru duzgun bi egzozcu goremedim.
  • Maslak sanayi sitesinde İskender ustrayla görüşebilirsin. Kendim oraya yaptırmadım çünkü benim egzos uçlarım geçmeli fakat kaynak yapılacak olsaydı mutlaka ona giderdim. Tel: 0212 336 80 36

Egzos uçlarının garantiyle bir ilgisi olduğunu sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GS_1905

quote:

Torwak Scirocco yıkama günlerimi düzenleniyor bizden habersiz, yoksa bu arkadaş sciroccodan başka araç yıkamıyormu?

En şanslı araç yıkamacısı bu arkadaş herhalde İstanbul'da..Millet bi tanesini bulamazken arkadaş 3 tane birden yıkıyor hay maşallah..

DYNAUDIO kardeşim benim sana bi sorum olacaktı..Şimdi Volkswagen internet sitesine Kendi Scirocco'nu yarat diye bi şeçenek koymuş.Ben ordan aşağıda yazdığım konfigürasyonu yapıyorum ve yaklaşık 33,711 bin euro tutuyor. Ki bu opsiyonlara 19 inç sagitta jant ve body kit'i katmadım daha..Herhalde body kit+jantla 36 bin euro'yu falan bulur.. Bu fiyatlar gerçekten bu kadar yüksek mi yoksa bu fiyatlar üzerinden indirim yapıyor mu bayiler?

Opak Beyaz
    Sunroof
    Ayna Paketi
    Xenon Far
    Hız Sabitleyici
    Adaptif Şasi Kontrolü
    RCD 510

Bi de 19 inç'lik jant alınca adaptif şasi kontrolü almak şart mıdır? Alınırsa ne gibi avantaj sağlar alınmazsa ne noktalarda sorun yaratır?

Bende bu Doğuşu anlayabilmiş değilim, garip garip söylemler dolaşıyor etrafta??? RCD510 2010 araçlarda standart geliyor denildi, kendi scirocconu yarat kısmında RCD510 ekleyebiliryorsun (250€) bu seçeneği neden koydular anlamadım, araç üzerinde standart gelecekse neden ekliyorlar?
    19" Jantı kesinlikle tavsiye etmiyorum, kesinlikle otoban sürüşünün dışında 19" konfor kaybına sebep olacaktır. İllaki 19" almak isterim dersen, yanına adaptiv şasi kontrolünü mutlaka al derim. Ama bence 19" gereksiz bir yatırım olacaktır.
    Doğuştan daha önce araç aldı iseniz %2 + %2 bayi indirimi olmak üzere =%4 indirim uygulanabiliyor. Bunu %6 ya çıkarmakta mümkün olabilir.
    Benim hesabıma göre 32136€+704€= 32840€ ya
    (Ayna Paketi+SR+Far Paketi+Deri+Hız Sb.+RCD510) alınabiliyor
    Ben bu fiyatın içerisinde RCD510 olmamalı diye düşünüyorum yanılıyormuyum arkadaşlar?

• bilmiorum aracın kendi orjinal egzozun ucunu kesmek gerekirse garantiden sorun olabilir diye dusunmustum bu konuyu iyi bi arastırıyım.benim egzoz uclarda kelepceli
    bilgi icin cok tesekkurler taktırırsam resimleri koyarım

quote:

Orijinalden alıntı: TorwaK

Maslak sanayi sitesinde İskender ustrayla görüşebilirsin. Kendim oraya yaptırmadım çünkü benim egzos uçlarım geçmeli fakat kaynak yapılacak olsaydı mutlaka ona giderdim. Tel: 0212 336 80 36

Egzos uçlarının garantiyle bir ilgisi olduğunu sanmıyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: GS_1905
    quote:

Opak Beyaz
    Sunroof
    Ayna Paketi
    Xenon Far
    Hız Sabitleyici
    Adaptif Şasi Kontrolü
    RCD 510

Bende bu Doğuşu anlayabilmiş değilim, garip garip söylemler dolaşıyor etrafta??? RCD510 2010 araçlarda standart geliyor denildi, kendi scirocconu yarat kısmında RCD510 ekleyebiliryorsun (250€) bu seçeneği neden koydular anlamadım, araç üzerinde standart gelecekse neden ekliyorlar?
    19" Jantı kesinlikle tavsiye etmiyorum, kesinlikle otoban sürüşünün dışında 19" konfor kaybına sebep olacaktır. İllaki 19" almak isterim dersen, yanına adaptiv şasi kontrolünü mutlaka al derim. Ama bence 19" gereksiz bir yatırım olacaktır.
    Doğuştan daha önce araç aldı iseniz %2 + %2 bayi indirimi olmak üzere =%4 indirim uygulanabiliyor. Bunu %6 ya çıkarmakta mümkün olabilir.
    Benim hesabıma göre 32136€+704€= 32840€ ya
    (Ayna Paketi+SR+Far Paketi+Deri+Hız Sb.+RCD510) alınabiliyor
    Ben bu fiyatın içerisinde RCD510 olmamalı diye düşünüyorum yanılıyormuyum arkadaşlar?

Ya kardeş aslında olay şöyle oldu. Belki hatırlayanlar olacaktır ben vakti zamanında Volvo S40 R Design'a niyetlendim. Pazarlığımızı falan her şeyi yaptık tam o esnada EUR pazarlık yaptığımız 1.90 lardan 2.18 lere falan fırladı son anda almaktan vazgeçmek zorunda kaldık. Sonra kriz falan derken yattı olay. Şimdi tekrarbi niyeti bozdum peder beyi de istediğimiz şartlar beklediğimiz bir iki şey olursa almaya ikna ettim. 30-32 bin euro luk bi şey alabilicem diye umuyorum ama bu olay moralimi bozdu açıkçası..

Şimdi 19 inç jant benim takıntım oldu resmen. Hani almışken kendi istediğim hayal ettiğim gibi olsun istiyorum ama Body Kit li 19 inçli donanımlı araba nerden baksan 36 bin euroya falan geliyor. Anladığım kadarıyla inseler inseler 34 bin EUR'ya falan iner herhalde. Daha fazla inme ihtimali olur mu sence?

19 inç jant'a neden bu kadar karşı olduğunu merak ettim açıkçası. Bi de adaptif şasi kontrolü ne işe yarıyor tam olarak merak ediyorum açıkçası. Yani onu olmazsa olmaz yapan nedir. Bi de meret o kadar pahalı ki onun yüzünden sunrooftan vazgeçmek zorunda kalabilir insan alırken..Ama sunroofta görnüş açısından baya iyi ya..

Bi de arkadaşlar şu RCD 510 olayının doğrusu nedir gerçekten ya..Opsiyon mu yoksa standart mı bu ürün? Bi de 19 inç jant' a sizler ne diyorsunuz?

• Bu akşam şirinyerde gördüm.Güzel cihaz ama kitli zenonlar hiç yakışmıyor
  • VW Türkiye'nin sitesindeki "Kendi Scirocco'nu Yarat" bölümünde bulunmayan fakat VW İngiltere'nin sitesinde bulunan opsiyonel seçenekleri screenshot alıp ekledim.

VW Almanya'nın sitesinde bundan kat kat fazlası var ama malesef bende Almanca yok.

Buradaki opsiyonel seçeneklerden hangileri Sportline veya Sportline Plus ile geliyor, bilginiz var mı ?

SCIROCCO
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.