Şimdi Ara

SCIROCCO (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.608
Cevap
20
Favori
269.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • alıcagınız aracta rcd 510 un icinde olucak 6 lı cd changer.ayriyetten on numara bi ses sisteminiz olucak.bende 8 tane hoparlor var ve oldukca iyi ses verio dogrusu cok sasırmıstım hatta aracta ses sistemi var mı die soruyolardı... DYNAUDIO sistemi kimbilir nasıl ses verircd leri teker teker takıyosusunuz gerci sd card girisi var pek gerek kalmıyor 6 tane cd ye.

quote:

Orjinalden alıntı: SearMe

Çok ilginç her gün yeni birşey öğreniyoruz, benim test ettiğim araçta RCD310 vardı ve aracın 6lı CD changeri vardı fakat changer kol dayamanın içerisine monte edili idi. Şimdi RCD 510 standart oldu peki bu changer ünitesi direk RCD510 un içine mi entegre durumda? Yani CD yi taktığımız yerden 6 CD mi sürüyoruz içeriye? Eğer böyle ise çok güzel, zira kol dayamanın içinde çok fazla bir hacim kaplıyordu.
    RCD510 kullanan arkadaşlardan ricam bir fotoğraf ile durumu foruma açıklayabilirmi? Zira ben aracımı RCD510-Dynaudio ile sipariş ettim. Bu durumda zaten RCD510 standart oldu, eğer 6lı CD changerde 510un disk soktuğumuz yerinde ise. Birtek dynaudio farkı ödemem gerekiyor. Zira aksesuar listesinde fiyatlar

RFA "RCD 210" radyo-cd 2 x 20 W, 4 hoparlör -170 €
    RGF "RCD 310 DYNAUDIO Excite" Volkswagen Individual 300 W 450 €
    RHC "RCD 510" radyo-cd 4 x 20 W, 8 hoparlör, 6'lı cd degistirici 250 €
    RHF "RCD 510 DYNAUDIO Excite" Volkswagen Individual 300 W, 6'lı cd degistirici 700 €

yukarıdaki aksesuar fiyatlarından görüldüğü üzere RCD510'un içerisinde her halukarda 6lı CD changerin bulunduğu görülüyor. Bu durumda benim 450€ fark ödemem anlamına geliyor. (700-250)
    Fakat anlam veremediğim nokta şu ki; aracın fiyatı anahtar teslim 14 Temmuz itibari ile yaklaşık 300€ artmış durumda. Sportline ile Sportlineplus arasındaki (şu an Sportline olan paket) pakete eklenen özellikler ve RCD510 nun da eklendiği düşünülürse, firma bu aracı daha donanımlı ve daha ucuza satmaya karar vermiş olarak algılıyorum.Sadece 300€ ya yeni eklenen donanımları ve RCD510u alıyoruz demek oluyor.
    Bu adamlar ya bu araç çok satılsın diye böyle bir iyileştirme yaptılar. Yada biz hala bir şeyleri yanlış biliyoruz.

Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar...

• Aslında amacım ses sistemini almaktı sacede, mp3 olayı olduğu sürece 6lı cd changerin fuzuli olduğunu düşünüyorum. Ama mecburen sistemle beraber geliyormuş. Olsun ne yapalım, dursun bi köşede, kol dayamanın içinde olmasında :)
  • quote:

Çok ilginç her gün yeni birşey öğreniyoruz, benim test ettiğim araçta RCD310 vardı ve aracın 6lı CD changeri vardı fakat changer kol dayamanın içerisine monte edili idi. Şimdi RCD 510 standart oldu peki bu changer ünitesi direk RCD510 un içine mi entegre durumda? Yani CD yi taktığımız yerden 6 CD mi sürüyoruz içeriye?

Bence bu konuyu iyicene araştırın derim. Golf Comfort veya Highline 'da bu mevcut olabilir fakat Scirocco 'da yok. Hatta yeni Sportline almış bir arkadaşımız varsa olmadığını o da söyleyecektir. Aynı Örnek Golf Highline içinde geçerli, mesela DYNAUDIO diye bir opsiyon Highline modeline hiç duymadım. Büyük ihtimalle bu sadece Scirocco 'ya özel bir opsiyon paketi.

quote:

Fakat anlam veremediğim nokta şu ki; aracın fiyatı anahtar teslim 14 Temmuz itibari ile yaklaşık 300€ artmış durumda. Sportline ile Sportlineplus arasındaki (şu an Sportline olan paket) pakete eklenen özellikler ve RCD510 nun da eklendiği düşünülürse, firma bu aracı daha donanımlı ve daha ucuza satmaya karar vermiş olarak algılıyorum.

Donanımı arttırılmış Sportline modelinde aşağıdaki Sportline Plus donanımların hiçbirisi yok. Bu manada aşağıdaki donanımlara sahip olmayan bir araç nasıl üst donanıma sahip bir araçtan daha donanımlı hale gelebilir? Sadece şu aşağıdaki donanımın bedeli 2500Euro civarında.

Elektrikli açılır-kapanır aynalar,
    MEDIA-IN dijital ses-görüntü bağlantı soketi,
    İç denetimli alarm,
    Kendiliğinden kararan dikiz aynası,
    Yağmur sensörü,
    Home Coming fonksiyonu
    Leaving Home foksiyonu vb

Maaliyet/kar performansı nedeniyle Doğuş Otomotiv 'in yeni gelen araçları bu şekilde donanımsız olarak getirmeye karar verdiğini düşünüyorum. Fabrikadan sipariş verceğiniz zaman üstte gönderdiğim donanımları aracınıza ekletebilirsiniz fakat, nereden baksanız Doğuş mantığıyla size +3500Euro 'ya mal olacaktır.

quote:

Sadece 300€ ya yeni eklenen donanımları ve RCD510u alıyoruz demek oluyor.
    Bu adamlar ya bu araç çok satılsın diye böyle bir iyileştirme yaptılar. Yada biz hala bir şeyleri yanlış biliyoruz.

Ben Sportline Plus aracımı şuandaki Sportline modelinin fiyatına aldım, hem de daha donanımlı olarak. Bu nedenle fiyatlar ucuzlayacağına gitgide daha pahalanıyor.

Almanya 'da RCD-310 'un satış fiyatı 699 Euro, RCD-510 899 Euro ve RNS-510 ise 2399 Euro. Scirocco piyasaya çıktığından beri Avrupa 'da satılan Sportline Plus donanımına sahip araçlarda RCD-510 kullanılmakta. Bunu anlamak için aracın ön camında bulunan yağmur sensörüne bakabilirsiniz, yağmur sensörü olan bütün araçlarda RCD-510 'da standart olarak geliyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: DYNAUDIO
    Olsun ne yapalım, dursun bi köşede, kol dayamanın içinde olmasında :)

6 'lı CD Changer koltuk dayamanın içersindeki yuvada olacaktır fakat, DYNAUDIO olan araçta MEDIA-IN digital bağlantı modülü olmaması çok kötü. IPOD, IPHONE 'dan görüntülü video/müzik vb izlemek müthiş keyifli olacaktır. Şuanda aracımda RCD-310 olmasından dolayı bunu yapamıyorum, sırf bu nedenle önümüzdeki ay Navigasyon+30Gb hard diske sahip RNS-510 taktıracağım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TorwaK

quote:

Çok ilginç her gün yeni birşey öğreniyoruz, benim test ettiğim araçta RCD310 vardı ve aracın 6lı CD changeri vardı fakat changer kol dayamanın içerisine monte edili idi. Şimdi RCD 510 standart oldu peki bu changer ünitesi direk RCD510 un içine mi entegre durumda? Yani CD yi taktığımız yerden 6 CD mi sürüyoruz içeriye?

Bence bu konuyu iyicene araştırın derim. Golf Comfort veya Highline 'da bu mevcut olabilir fakat Scirocco 'da yok. Hatta yeni Sportline almış bir arkadaşımız varsa olmadığını o da söyleyecektir. Aynı Örnek Golf Highline içinde geçerli, mesela DYNAUDIO diye bir opsiyon Highline modeline hiç duymadım. Büyük ihtimalle bu sadece Scirocco 'ya özel bir opsiyon paketi.

quote:

Fakat anlam veremediğim nokta şu ki; aracın fiyatı anahtar teslim 14 Temmuz itibari ile yaklaşık 300� artmış durumda. Sportline ile Sportlineplus arasındaki (şu an Sportline olan paket) pakete eklenen özellikler ve RCD510 nun da eklendiği düşünülürse, firma bu aracı daha donanımlı ve daha ucuza satmaya karar vermiş olarak algılıyorum.

Donanımı arttırılmış Sportline modelinde aşağıdaki Sportline Plus donanımların hiçbirisi yok. Bu manada aşağıdaki donanımlara sahip olmayan bir araç nasıl üst donanıma sahip bir araçtan daha donanımlı hale gelebilir? Sadece şu aşağıdaki donanımın bedeli 2500Euro civarında.

Elektrikli açılır-kapanır aynalar,
    MEDIA-IN dijital ses-görüntü bağlantı soketi,
    İç denetimli alarm,
    Kendiliğinden kararan dikiz aynası,
    Yağmur sensörü,
    Home Coming fonksiyonu
    Leaving Home foksiyonu vb

Maaliyet/kar performansı nedeniyle Doğuş Otomotiv 'in yeni gelen araçları bu şekilde donanımsız olarak getirmeye karar verdiğini düşünüyorum. Fabrikadan sipariş verceğiniz zaman üstte gönderdiğim donanımları aracınıza ekletebilirsiniz fakat, nereden baksanız Doğuş mantığıyla size +3500Euro 'ya mal olacaktır.

quote:

Sadece 300� ya yeni eklenen donanımları ve RCD510u alıyoruz demek oluyor.

Ben Sportline Plus aracımı şuandaki Sportline modelinin fiyatına aldım, hem de daha donanımlı olarak. Bu nedenle fiyatlar ucuzlayacağına gitgide daha pahalanıyor.

Almanya 'da RCD-310 'un satış fiyatı 699 Euro, RCD-510 899 Euro ve RNS-510 ise 2399 Euro. Scirocco piyasaya çıktığından beri Avrupa 'da satılan Sportline Plus donanımına sahip araçlarda RCD-510 kullanılmakta. Bunu anlamak için aracın ön camında bulunan yağmur sensörüne bakabilirsiniz, yağmur sensörü olan bütün araçlarda RCD-510 'da standart olarak geliyor.

Sana katılıyorum Torwak, kesinlikle donanım ne olursa olsun dynaudio ile gelmez araç, çünkü o tamamen özel bir donanım, ben sadece RCD510 eklemelerine rağmen aracın fiyatı eklenmemiş durumuna göre 300Euro arttırmışlar, ve 1-2 şey eklemişler. Bu eklentileri kalem kalem topladığında 300Eurodan fazla tutuyor bu kısmını anlayamadım.
    Zira neyin ne olduğunu bilmek lazımki araç fiyatı konuşulurken, neyin standart geldiğini ve neler için fark ödeyeceğimizi çok iyi bilmek gerekli

• DYNAUDIO YU tek basına siparis edemiyorsunuz.ornegin RCD 510 DYNAUDIO veya RNS 510 DYNAUDIO.
    bunu forumdaki bir kullanıcı eklemisti baya once ordan alıntıdır.

SCIROCCO

SCIROCCO

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icecube_fb -- 17 Temmuz 2009; 17:26:47 >
  • Golf highline siparişimizde dynaudio seçeneğini görmüştük.Yani golftede satın almak mümkün...
  • Golf'de yeni eklenen 1,6 dizel motor, Scirocco'ya da eklenir mi acaba? Bilen varsa cevabını bekliyorum...
  • Başka bir forumdan Scirocco 1.4TSI 160HP kullanıcısı arkadaşımız, aracına Intake Kit yaptırmış. Bu kit normalde aracınıza 15HP ek güç sağlayabiliyor. Kendisinin belirttiğine göre filtrenin harika bir sesi mevcutmuş. Filtrenin her 10.000km 'de özel jelle temizlenmesi gerekiyormuş ve fiyatı 450TL. Açıkçası bende yapırmayı ufaktan düşünmeye başladım

Marka - Simota
    - İçi %100 elyaf
    - Dışı %100 Karbonfiber(buda demektirki sıcak hava alma imkani yok)
    - Performans Kit
    - Tamamen el yapımı
    - Baglantı noktaları kesinlikle sıcak hava almıyor
    - Cok geniş bir agzı var
    - 170 km/h kadar havayı cekme sesini duyuracak kadar güçlü çekiş sistemi
    - Ayagınızı gazdan çektiğinizde içerde kalan hava ısınmasın diye direk bosaltıyor ve cıkan ses hiçbir aracta olmayacak kadar inanılmaz
    - Kutuda yazan 14 beygir verdiği
    - Benim aracıma 5 beygir verdigi dynoda belgelendi
    - Scirocco için özel bir filtre değil 335 için üretiliyor

SCIROCCO

SCIROCCO

SCIROCCO

SCIROCCO

SCIROCCO

• quote:

Orjinalden alıntı: TorwaK

2010 Scirocco 'nun içi... Arabanın dışında yeni makyaj veya motorunda herhangi bir değişim yok. İç kabinde yapılan değişikler;

1)Gösterge paneli, kadran ışıklandırması
    2)Direksiyon
    3)Isıtma/Klima paneli

SCIROCCO

Yukarıda bahsi geçen direksiyonun fiyatı 300euroymuş bilginize.

Türkiye de satılıyor mu?

• quote:

Orjinalden alıntı: scout76
    Türkiye de satılıyor mu?

Elbette.
  • Bu arada sanırım yeni modellerde yeni direksiyon ve hız gösterge paneli değişmiş sadece..Yabancı forumlardaki bilgilere göre klima kontrolleri bir önceki versiyonla aynı kalmış. Sadece Scirocco R'da yeni klima kontrolleri bulunuyormuş..
  • quote:

Orijinalden alıntı: TorwaK

quote:

Orjinalden alıntı: scout76
    Türkiye de satılıyor mu?

Elbette.

Resimdeki direksiyonla ilgili doğuz oto yu aradım. Direksiyonun henüz yedek parça olarak Türkiye ye girmediğini ve yaklaşık fiyatının 1.500 TL olduğunu söyledi. Siz fiyatı nerden aldınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: scout76
    Resimdeki direksiyonla ilgili doğuz oto yu aradım. Direksiyonun henüz yedek parça olarak Türkiye ye girmediğini ve yaklaşık fiyatının 1.500 TL olduğunu söyledi. Siz fiyatı nerden aldınız?

Doğuş Oto yedek parça konusunda çok cimri ve her ürünü stoklarında barındırmıyor, kendi aksesuarlarımı sipariş ettiğimde 21 gün beklemiştim. Kendi aracıma aldığım aksesuarların %70 'i Türkiye 'ye hiç girmemiş ürünlerdi bu nedenle gümrük yazışmaları vs yapıldı.

Direksiyonu sipariş ettiğiniz taktirde sizin içinde aynı süreç işleyecektir. Yedek Parça konusunda Doğuş Otomotion 'da yedek parça bölümünden Serkan Bey ile görüşebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TorwaK

quote:

Doğuş Oto yedek parça konusunda çok cimri ve her ürünü stoklarında barındırmıyor, kendi aksesuarlarımı sipariş ettiğimde 21 gün beklemiştim. Kendi aracıma aldığım aksesuarların %70 'i Türkiye 'ye hiç girmemiş ürünlerdi bu nedenle gümrük yazışmaları vs yapıldı.

Direksiyonu sipariş ettiğiniz taktirde sizin içinde aynı süreç işleyecektir. Yedek Parça konusunda Doğuş Otomotion 'da yedek parça bölümünden Serkan Bey ile görüşebilirsiniz.

Web sayfaları güncelleniyor, telefonlarına ulaşamadım. Serkan Bey in sizde telefonu var mı?

• quote:

Web sayfaları güncelleniyor, telefonlarına ulaşamadım. Serkan Bey in sizde telefonu var mı?

0 212 366 51 51 (Dahili 5115)
  • Beyler Scriocco topiğine ne oldu ya.. Herkes arabasıyla mutlu mesut yaşayıp gidiyor herhalde.. Bi sessizlik çöktü hepinize :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: GS_1905

Beyler Scriocco topiğine ne oldu ya.. Herkes arabasıyla mutlu mesut yaşayıp gidiyor herhalde.. Bi sessizlik çöktü hepinize :)

:) Vallahi ben geri sayıyorum, arkadaşlara sormak lazım...
  • Her hafta yıkamadayız

SCIROCCO

SCIROCCO

SCIROCCO

SCIROCCO

SCIROCCO

• Torwak Scirocco yıkama günlerimi düzenleniyor bizden habersiz, yoksa bu arkadaş sciroccodan başka araç yıkamıyormu?

Kazasız belasız sürüşler, maşallah..
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.