Kapı menteşelerinden oluşan bir set arkadaşlar, her marka her araca özel kapı menteşeleri üreten bir firma Almanyada üretim yapılıyor. Kapı menteşeleri çarpışma testlerinden onaylı. 2 menteşe ve bağlantı kablolarından oluşan set yurtdışında 1200-1400€ arasında fiyatlara satılıyor. Türkiyede ise 1800€ fiyat çektiler. Montajı hariç elbette. Montajı içinde 1500TL gibi bir rakam söylediler. Firmanın ürünlerini teknik açıdan inceleme fırsatı buldum fakat yakın bir zamandada LSD uyguladıkları araçları görmeye gideceğim. Sanırım pazarlık ile 3500TL gibi bir rakama bağlanabilir diye düşünüyorum.
Bu tip kapıları yapan çok yer var, menteşeyi olduğu gibi kopyalamışlar fakat hiçbir güvenlik teminatı yok, sonuçta araç can taşıyacak bu sebepten ötürü testlerden geçmiş ürün kullanmakta fayda var.
ABT,ve Rieger firmaları bu kapıları başarılı bir şekilde uyguluyor.
Kapılar aynı pimapenlerdeki winkhaus sistemi gibi 2 yönlü açılabiliyor. İster 30 derece yatay pozisyonda ister 75 derece dikey pozisyonda. Kapı montajı yapmak için aracın ön tamponunun sökülmesi gerekiyor. İlgili firma şahsen ürünlerini görebilmem için bana davet gönderdi. Yakın bir zamanda inceleyip izlenimlerimi sizlerle paylaşırım.
quote:
Orjinalden alıntı: SearMe
LSD ( Lambo Style Doors)
Kapı menteşelerinden oluşan bir set arkadaşlar, her marka her araca özel kapı menteşeleri üreten bir firma Almanyada üretim yapılıyor. Kapı menteşeleri çarpışma testlerinden onaylı. 2 menteşe ve bağlantı kablolarından oluşan set yurtdışında 1200-1400€ arasında fiyatlara satılıyor. Türkiyede ise 1800€ fiyat çektiler. Montajı hariç elbette. Montajı içinde 1500TL gibi bir rakam söylediler. Firmanın ürünlerini teknik açıdan inceleme fırsatı buldum fakat yakın bir zamandada LSD uyguladıkları araçları görmeye gideceğim. Sanırım pazarlık ile 3500TL gibi bir rakama bağlanabilir diye düşünüyorum.
Bu tip kapıları yapan çok yer var, menteşeyi olduğu gibi kopyalamışlar fakat hiçbir güvenlik teminatı yok, sonuçta araç can taşıyacak bu sebepten ötürü testlerden geçmiş ürün kullanmakta fayda var.
ABT,ve Rieger firmaları bu kapıları başarılı bir şekilde uyguluyor.
Kapılar aynı pimapenlerdeki winkhaus sistemi gibi 2 yönlü açılabiliyor. İster 30 derece yatay pozisyonda ister 75 derece dikey pozisyonda. Kapı montajı yapmak için aracın ön tamponunun sökülmesi gerekiyor. İlgili firma şahsen ürünlerini görebilmem için bana davet gönderdi. Yakın bir zamanda inceleyip izlenimlerimi sizlerle paylaşırım.
Hocam plus donanımın kalkmasıyla, sportline a eklenenler; Deri-süet-kumaş(Alcantara) koltuklar Kol dayama RCD510 eklendi. Çokta iyi oldu, plusta herkesin ihtiyaç duymayacağı donanımlar vardı.(Elektrikli katlanır ayna gibi) Gayet güzel oldu. Düz sportline da kol dayamanın eksikliği vardı. Yağmur sensörü neyazıkki hala yok. Ancak yinede şuanki donanım güzel oldu denebilir. Bence en büyük eksiklik cruise controldür. 100 liralık bir kolu takmamaları gerçekten büyük ayıptır.
quote:
Orjinalden alıntı: okan Hocam plus donanımın kalkmasıyla, sportline a eklenenler; Deri-süet-kumaş(Alcantara) koltuklar Kol dayama RCD510 eklendi. Çokta iyi oldu, plusta herkesin ihtiyaç duymayacağı donanımlar vardı.(Elektrikli katlanır ayna gibi) Gayet güzel oldu. Düz sportline da kol dayamanın eksikliği vardı. Yağmur sensörü neyazıkki hala yok. Ancak yinede şuanki donanım güzel oldu denebilir. Bence en büyük eksiklik cruise controldür. 100 liralık bir kolu takmamaları gerçekten büyük ayıptır.
Elektrikli açılır kapanır aynalar olmazsa olmaz diyorum, kullanan bilir. Dar alanlardan geçerken tuşa dokunmanız yetiyor, aynalar 2 saniye içersinde kendini katlanıyor. Ayrıca eve giderken aynaları katla vs derdi yok, süper pratik. OTV açıklandıktan 3 gün sonra acaımı almıştım, şimdi fiyatlara bakınca ben Sportline Plus modelini Sporline bedeline almış görünüyorum.
Sportline Plus 'ın yeni Sportline versiyonundan farkları.
Elektrikli açılır-kapanır aynalar, MEDIA-IN dijital ses-görüntü bağlantı soketi, İç denetimli alarm, Kendiliğinden kararan dikiz aynası, Yağmur sensörü, Home Coming fonksiyonu vs.
quote:
Orjinalden alıntı: TorwaK
quote:
Orjinalden alıntı: okan Hocam plus donanımın kalkmasıyla, sportline a eklenenler; Deri-süet-kumaş(Alcantara) koltuklar Kol dayama RCD510 eklendi. Çokta iyi oldu, plusta herkesin ihtiyaç duymayacağı donanımlar vardı.(Elektrikli katlanır ayna gibi) Gayet güzel oldu. Düz sportline da kol dayamanın eksikliği vardı. Yağmur sensörü neyazıkki hala yok. Ancak yinede şuanki donanım güzel oldu denebilir. Bence en büyük eksiklik cruise controldür. 100 liralık bir kolu takmamaları gerçekten büyük ayıptır.
Elektrikli açılır kapanır aynalar olmazsa olmaz diyorum, kullanan bilir. Dar alanlardan geçerken tuşa dokunmanız yetiyor, aynalar 2 saniye içersinde kendini katlanıyor. Ayrıca eve giderken aynaları katla vs derdi yok, süper pratik. OTV açıklandıktan 3 gün sonra acaımı almıştım, şimdi fiyatlara bakınca ben Sportline Plus modelini Sporline bedeline almış görünüyorum.
Sportline Plus 'ın yeni Sportline versiyonundan farkları.
Elektrikli açılır-kapanır aynalar, MEDIA-IN dijital ses-görüntü bağlantı soketi, İç denetimli alarm, Kendiliğinden kararan dikiz aynası, Yağmur sensörü, Home Coming fonksiyonu vs.
Daha önceden kullandığım araçta elektrikli katlanır ayna mevcuttu kullandım biliyorum. Hoş bir donanım fakat, şimdiki aracımda yok ve eksikliğini hissetmiyorum. Ancak olsaydıda yok demezdim
Bu kesin olarak standart haline geldimi? Wow iyiymiş.
quote:
Orjinalden alıntı: okan RCD510
quote:
Orjinalden alıntı: yusufcetin
quote:
Bunu standart hale getiren doğuş. Tamamen pazarlama stratejisi. İnsanlar çok pahalı bir donanım sanıyorlar. Ayrıca kokpite getirdiği görselliğide biliyorsunuz. Türk insanının alışveriş potansiyeli belli, dışardan havalı dursun(jant-spoiler-güzel tamponlar) içeriside albenili olsun. Yoksa rcd 510 un rcd310 un üstüne getirdiği ek bir özellik yok gibi(6lı cd changer dışında)
quote:
Orjinalden alıntı: okan
quote:
Orjinalden alıntı: yusufcetin
quote:
Bunu standart hale getiren doğuş. Tamamen pazarlama stratejisi. İnsanlar çok pahalı bir donanım sanıyorlar. Ayrıca kokpite getirdiği görselliğide biliyorsunuz. Türk insanının alışveriş potansiyeli belli, dışardan havalı dursun(jant-spoiler-güzel tamponlar) içeriside albenili olsun. Yoksa rcd 510 un rcd310 un üstüne getirdiği ek bir özellik yok gibi(6lı cd changer dışında)
Görsel Park Desteği??
Bizzat görmedim ama doğuş bana RCD510 un dokunmatik ekran olduğunu söyledi, RCD510 kullanan varsa görüşlerini paylaşabilirmi?
quote:
Orjinalden alıntı: SearMe Bizzat görmedim ama doğuş bana RCD510 un dokunmatik ekran olduğunu söyledi, RCD510 kullanan varsa görüşlerini paylaşabilirmi?
RCD-510 dokunmatik ekrana sahip, güzel bir cihaz.
Torwak, Sportline donanımda RCD510 standart geliyor peki 6lı CD changer ile berabermi standart geliyor bilgin varmı?
RCD 310'da da görsel park desteği var.
quote:
Orjinalden alıntı: Xhaustion
Görsel Park Desteği??
quote:
Orjinalden alıntı: SearMe Torwak, Sportline donanımda RCD510 standart geliyor peki 6lı CD changer ile berabermi standart geliyor bilgin varmı?
6 'lı CD changer sadece DYNAUDIO (300W) ses sistemi paketiyle geliyor.
Hocam ben 6lı cd changer ile geleceğini sanıyordum? Bir yanlışlık olmasın çünki pursaklardaki satış temsilcimiz changer olduğunu söyledi?
quote:
Hocam ben 6lı cd changer ile geleceğini sanıyordum? Bir yanlışlık olmasın çünki pursaklardaki satış temsilcimiz changer olduğunu söyledi?
Mümkün değil çünkü 6 'lı CD Changer ekstra bir ünitedir. Paket ile satın almadan gelemez.
RCD 510 un icinde 6 lı cd changer.yani 6 tane cd takabiliosunuz.sd card ta cabası.kendi aracımdan biliorum
quote:
quote:
Mümkün değil çünkü 6 'lı CD Changer ekstra bir ünitedir. Paket ile satın almadan gelemez.
quote:
quote:
Hocam, changer ayrı değilki, 6 cd yi birden önden takıyorsunuz?
Çok ilginç her gün yeni birşey öğreniyoruz, benim test ettiğim araçta RCD310 vardı ve aracın 6lı CD changeri vardı fakat changer kol dayamanın içerisine monte edili idi. Şimdi RCD 510 standart oldu peki bu changer ünitesi direk RCD510 un içine mi entegre durumda? Yani CD yi taktığımız yerden 6 CD mi sürüyoruz içeriye? Eğer böyle ise çok güzel, zira kol dayamanın içinde çok fazla bir hacim kaplıyordu. RCD510 kullanan arkadaşlardan ricam bir fotoğraf ile durumu foruma açıklayabilirmi? Zira ben aracımı RCD510-Dynaudio ile sipariş ettim. Bu durumda zaten RCD510 standart oldu, eğer 6lı CD changerde 510un disk soktuğumuz yerinde ise. Birtek dynaudio farkı ödemem gerekiyor. Zira aksesuar listesinde fiyatlar
yukarıdaki aksesuar fiyatlarından görüldüğü üzere RCD510'un içerisinde her halukarda 6lı CD changerin bulunduğu görülüyor. Bu durumda benim 450€ fark ödemem anlamına geliyor. (700-250) Fakat anlam veremediğim nokta şu ki; aracın fiyatı anahtar teslim 14 Temmuz itibari ile yaklaşık 300€ artmış durumda. Sportline ile Sportlineplus arasındaki (şu an Sportline olan paket) pakete eklenen özellikler ve RCD510 nun da eklendiği düşünülürse, firma bu aracı daha donanımlı ve daha ucuza satmaya karar vermiş olarak algılıyorum.Sadece 300€ ya yeni eklenen donanımları ve RCD510u alıyoruz demek oluyor. Bu adamlar ya bu araç çok satılsın diye böyle bir iyileştirme yaptılar. Yada biz hala bir şeyleri yanlış biliyoruz.
Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar...
Daha dur daha artacak fiyat... Eğer kandırabilirsen git ödemesini yap aracın...
Arkadaşlar SearMe olan kullanıcı adımı DYNAUDIO olarak değiştirdim, hepinizin bilgisine...
Aracın fiyatının dahada artacağını sanmıyorum zira 2010 araç siparişleri 14 Temmuzdaki güncellenen listeden hesaplanıyor.2010 model satışları yapılıyor çünkü ama 2009 işlettiriyorlar ruhsata, sadece teslimat anındaki kur önemli.