Arkadaşlar. Bu Scirocco'nun dizel seçeneği yok mu? Dizel seçeneği olsaydı ben de almayı düşünüyordum....
maalesef yok...spor bir araba zaten dizel pek mantıklı olmazdı bana göre...Bu arada full ş. içi ve eskişehirde dur-kalk ile bir depo yaklaşık en fazla 450 km yapıyor...şeh. arası daha kısmet olmadı denemek, ama tahminim akıllı kullanımla 750 rahat yapar....
sonunda bizim golf gibi yakan birisini buldum.ya hocam bendede golf 6 1.4 tsi 122 bg var.enfazla bidepo ile 450km yaptım sehir ici.diger golf 6 kullanıcılarına soruyorum adamlar sehir ici 600-650 km yapıyolarmıs.dedim acaba gaza hicmi basmıyolar
quote:
Orjinalden alıntı: alibekir
quote:
Orjinalden alıntı: cat33
Arkadaşlar. Bu Scirocco'nun dizel seçeneği yok mu? Dizel seçeneği olsaydı ben de almayı düşünüyordum....
maalesef yok...spor bir araba zaten dizel pek mantıklı olmazdı bana göre...Bu arada full ş. içi ve eskişehirde dur-kalk ile bir depo yaklaşık en fazla 450 km yapıyor...şeh. arası daha kısmet olmadı denemek, ama tahminim akıllı kullanımla 750 rahat yapar....
Keşke dizel seçeneği de olsaydı. Yanlış duymadıysam Avrupa'da dizel seçeneği satışa sunulmuş. Türkiye'de satılmış olsa, 40000 Euro'dan aşağı satılmaz tahminimce. Bu da tuzlu olurdu benim için. Bu nedenle Yeni Megane Coupe almayı düşünüyorum. Ama donanım ve opsiyon seçenekleri isteklerimi karşılamadığı için (navigasyon, cam tavan, park sensörü, eller serbest kart.... vb opsiyonlar yok hanüz), o donanımlar ekleninceye kadar bekleyeceğim. Ama Scirocco gerçekten güzel araba. Alanlara hayırlı olsun.....
Evet, Avrupa'da dizeli satılıyor. Hem de sıfırı 15000 Euro'dan (Dizel için) başlıyor, donanımına göre artıyor. Ne kadar uygun fiyatlı...
Bende bugün 1.4 160 lık için görüşmeye gidiyorum, önceden Golf5im vardı sattım, sizlere sormak istediğim bir konu var, bu araç ABT body kitle beraber gelebiliyormu yurt dışından, çünkü bodykit takıldığında hiç kullanılmamış olan ön,arka tamponlar,jantlar direk insanın elinde kalıyor. Bunun üzerine fark ödeyerek aracı bodykitle sipariş verebiliyormuyuz? Bilgi veren olursa sevinirim.
Ayrıca ABT motor modifikasyonu ile 160HP yi 210 HP ye çıkarmak ne denli sağlıklı olur dersiniz. 2.0 vergiden dolayı ve 10K€ farktan dolayı pek cazip değil. Geçen haftasonu Scirocco 1.4 160HP yi İstanbul Park F1 pistinde denedim yol tutuş olarak mükemmeldi, ama 140 lık golfüme göre performansta pek birşey hissedemedim. Araç yol tutuşu ile 10 puan aldı benden.
160 HP,lık ara hızlanmalarda ağır kaldı.Aracı sürekli 5K RPM 8K RPM arasında test ettim, performans olarak tatmin edici ama golf140 tan bir farkı yok,
Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar...
Ayrıca sciroccosu olan arkadaşlara bir sorum daha olacak kapıların altında L şeklinde metal bir braket var.Kapı kapandığında bu L nin bir ucu gövdeye giriyor, oradan kilitlememi yapıyor kapıya bilen varsa paylaşsın lütfen oradaki teknik arkadaş dahi konuya açıklık getiremedi.
1-2 gün içerisinde siparişi vermeyi düşünüyorum, anca Eylül başına yetişebiliyormuş. Beyaz renk çok güzel, kırmızı kullanan yada gören varmı, sanki kırmızı aracın çizgilerini beyaz kadar ön plana çıkarmıyor, araçta ışık yansıyor çünkü. Beyaz ışığı soğurduğu için çizgiler daha net.
Saygılar.
quote:
Orjinalden alıntı: MerTango Teşekkürler.. Egzos ucunu,http://www.tuningpiyasa.com 'dan aldım, daha dün girdi stocklara 55 TL civarı..
Cam filmini doğuş otomotion'ın servisinde yaptırdım, baya pahalıydı aslında, kaput filmi 350 civarı galiba, camlarda 250 gibi bişeydi..
Yağmur sensörü yok yeni gelen paketlerde!!
Mertango selamlar,
Bugün seni İstinye Carrefour 'da gördüm, tam önümüzden geçtin Bi merhaba diyecektim fakat bizimde acelemiz vardı, artık başka sefere. Benim aracımda parktaydı.
Saygılar
Selam Torwak,
Atatürk Sanayideydim arkadaşın A5'ine jant alıyorduk, çıkışta Carrefour'un oradan geçtim herhalde, bir daha görürsen durdur tanışalım..
Saygılar
quote:
Orjinalden alıntı: MerTango
Selam Torwak,
Atatürk Sanayideydim arkadaşın A5'ine jant alıyorduk, çıkışta Carrefour'un oradan geçtim herhalde, bir daha görürsen durdur tanışalım..
Saygılar
İnşallah. Bu arada dikkat ettim egzos uçlarını kullanmıyorsun, bir sıkıntımı oluştu?
Yoo benimkiler takılı geçen haftadan beri, belki de ben degildim gördüğün, 2 tane benimkinin renginden var çünkü??
Selam tekrardan,
Arkadaşlar aracına Body kit taktıran varmı? Ben araştırdım, araç fabrikadan body kit ile sipariş edilemiyormuş, burada sonradan takılması gerekiyor, ve bu durumda daha anahtarı çevirmeden ön ve arka tampon elinizde patlıyor, birde body kitle beraber 4 jantta sipariş verdi iseniz bir 4 jantta daha kontağı çevirmeden elinizde patlıyor. Keyifsiz bir durum bu :(
Body Kit için 9750 TL fiyat verdiler, bütçe hesapları yapıyorum ne olacak bende merak içerisindeyim. Scirocco alan arkadaşlardan hiç dynaudio ses sistemi ile sipariş veren oldumu? Ses kalitesi nasıl, yoksa o fiyata haricen birşeymi taktırmak lazım?. Dynaudio kullanan arkadaşların yorumlarını bekliyorum...
quote:
Orjinalden alıntı: SearMe
Selam tekrardan,
Arkadaşlar aracına Body kit taktıran varmı? Ben araştırdım, araç fabrikadan body kit ile sipariş edilemiyormuş, burada sonradan takılması gerekiyor, ve bu durumda daha anahtarı çevirmeden ön ve arka tampon elinizde patlıyor, birde body kitle beraber 4 jantta sipariş verdi iseniz bir 4 jantta daha kontağı çevirmeden elinizde patlıyor. Keyifsiz bir durum bu :(
Body Kit için 9750 TL fiyat verdiler, bütçe hesapları yapıyorum ne olacak bende merak içerisindeyim. Scirocco alan arkadaşlardan hiç dynaudio ses sistemi ile sipariş veren oldumu? Ses kalitesi nasıl, yoksa o fiyata haricen birşeymi taktırmak lazım?. Dynaudio kullanan arkadaşların yorumlarını bekliyorum...
Hocam bu 9750 TL'lik body kit hangi body kit Allah aşkına.. Fabrika body kit'i Torwak arkadaşın verdiği bilgiye göre yaklaşık 3500 TL falan..19 inçlik jantlarında tanesi 900 olsa 3600 TL eder..Toplamda yaklaşık 6100-6500 TL arası olması lazım body kit+jant'ın.. 9750 biraz fazla gibi sanki
quote:
Orjinalden alıntı: GS_1905
quote:
Orjinalden alıntı: SearMe
Selam tekrardan,
Hocam bu 9750 TL'lik body kit hangi body kit Allah aşkına.. Fabrika body kit'i Torwak arkadaşın verdiği bilgiye göre yaklaşık 3500 TL falan..19 inçlik jantlarında tanesi 900 olsa 3600 TL eder..Toplamda yaklaşık 6100-6500 TL arası olması lazım body kit+jant'ın.. 9750 biraz fazla gibi sanki
Body kit ABT nin body kiti, ayrıca Jantlar dahil değil kit fiyatına, sadece ön,arka tampon, bagaj spoileri, yan paneller... Kanımca bagaj spoileri o kite hiç yakışmıyor ve estetiğini bozuyor, kiti alınca o parçayı taktırmamak lazım
Bugün araç siparişimi vermeyi düşünüyorum arkadaşlar,
Ayrıca Aldığım bilgiye göre, Ön sisler,ön kol dayama, karartılmış camlar, park mesafe sensörü, RCD 510 araçla standart geliyormuş, 2010 larda direksiyonun değişeceği bilgiside var(2009 lar daha güzeldi kanımca)
Aracın toplam fiyatı üzerinde pazarlık etmeye çalışıyorum, bu durumda body kitten vazgeçeceğim sanırım. Fiyat/Performans olarak çok kötü
quote:
Orjinalden alıntı: TorwaK
quote:
Orjinalden alıntı: GS_1905 Hocam valla haftalardır aradığım bilgiyi sen sundun bana..Çok teşekkürler
Body kit'in yaklaşık fiyatı hakkında bir bilgin var mı hocam?
Rica ederim. Katologdaki VW Scirocco bodykit toplamda 3500TL 'ya geliyor. Değer mi ona da siz karar verin
Torwak selam, Katalog body kiti ile ilgili nereden fiyat aldın? Daha ürün kartları bile oluşturulmamış Bursa'da, fiyat araştırması yapıyorlar, ayrıca katalog body kiti sipariş verirsek Almanyadamı monte ediliyor yoksa buradamı? Bu arada marşbiyel ve topuz için ürün+montaj ne kadar ödedin? Topuz ergonomikmi? Bana sanki elden kayabilecek bir intiba verdi, topuz deneyimlerini paylaşırmısın?
Hayırlı olsun, opsiyon seçimleri güzel yalnız Vienna deriye değermi sizce? Yani o fiyata? Çok iyi deri kaplayan yerler var 1000 TL'ye..
quote:
Orjinalden alıntı: SearMe Torwak selam, Katalog body kiti ile ilgili nereden fiyat aldın? Daha ürün kartları bile oluşturulmamış Bursa'da, fiyat araştırması yapıyorlar, ayrıca katalog body kiti sipariş verirsek Almanyadamı monte ediliyor yoksa buradamı? Bu arada marşbiyel ve topuz için ürün+montaj ne kadar ödedin? Topuz ergonomikmi? Bana sanki elden kayabilecek bir intiba verdi, topuz deneyimlerini paylaşırmısın?
Merhaba,
Orjnal VW body kit fiyatını Doğuş Otomotiv (Otomotion) yedek parçadan aldım. Body kit Türkiye 'de montajlanıyor fakat işçilik parasıda ekstradan talep ediliyor. Aldığım aksesuarların detaylı dökümün aşağıda aktaracağım. Vites topuzuyla ilgili yorumlarımı başka bir foruma yazmıştım... oradan alıntı yapıyorum.
Değerli arkadaşlar,
Dün siparişlerimin geldiği haberini aldıktan sonra bugün soluğu Doğuş Otomotion 'da aldım. Sağolsun ustalar spor vites kolunu 5dk montajlayıp eski vites kolunu körüğüyle birlikte kutusunda bana teslim etti.
Spor vites kolunu sipariş ettikten sonra acaba siparişi vermese miydim? gereksiz mi oldu? gibi içimde şüpheler oluşmuştu. Bugün montaj işlemi bittikten sonra aracımın kokpitine oturup birinci vitese attığımda aracın içersinde "Vauvvvvvvv" şeklinde bir ses koptu Vites topuzu demir ve ağır olduğu için vitesin o kemikli (lak-luk ses çıkarması gibi) geçişlerini tam spor araba havasında hissetmenizi sağlıyor. Çok şaşırdığım ikinci konu eskiden vitesleri geçirirken bazen tam yolunu bulamıyordum, şimdi sanki vites elimde kayıyormuş gibi yuvalara geçiyor. Bu gidişle deri eldiven takp aracı sürmezsem iyidir herhalde Kısacası bu aletide editörünüz olarak mutlaka alınması gerekenler arasına yerleştiriyorum!
Gelelim Scirocco yazılı marşbiyellere... Açıkçası Doğuş Oto çalışanlarına marşbiyellerin tam ölçü ve aynı hizada takılması konusunda güvenmediğimden aracı yıkattırdıktan sonra kendim takmaya karar verdim. Öncelikle kapı eşiklerini mezurayla tam olarak ölçtüm ve kenarlarından aynı derecede boşluk kalacak şekilde işaretledim. Marşbiyel kutusunun içersinden çıkan alkollü temizleyiciyle yapıştıracağım yüzeyi bir daha temizledim, ardından marşbiyelleri yapıştırdım. Eğer olurda yanlış yapıştırırsanız bir daha çıkması çok zor veya orjinali gibi iki taraflı yapışkanlı bant bulmanız gerekecektir.
Bagaj havuzunu dün teslim aldım ve bagajıma yerleştirdim. Resim net olmasada az çok nasıl göründüğünü anlayabilirsiniz.
Aksesuarların bana toplam maaliyeti...
Çelik Spor Vites Topuzu (Körükle) - 310TL Çelik Pedal Seti - 307TL Çelik Ayak Dayama - 46TL Kauçuk Ön Paspas Takımı - 96TL Kauçuk Arka Paspas Takımı - 71TL Kauçuk Bagaj Havuzu - 170TL Çelik Scirocco Kapı Eşik Çıta Takımı (Marşbiyel) - 320TL
Topuz dediğin gibi bir hava veriyorsa bence çok güzel montajına ne kadar ödedin?
Hem aracı oradan alıp birde bu kadar aksesuar siparişinden sonra benden montajı için servis ücret istediklerinde değim yerindeyse volkan gibi patladım. O patlamanın etkisiyle servis müdür vs ne istediysem beni kırmadı. Kısacası hiçbir ücret ödemedim, fakat başında sadece pedalların takılmasıyla ilgili benden 150TL istenmişti.
Öncelikle vermiş olduğun bilgiler ve resimler için teşekkür ederim, Bir aksilik olmaz ise yarın akşama siparişimi geçeceğim fakat konu ile ilgili olarak hala kafama takılan 1-2 sorum var.
Bunlardan 1.si , katalogdaki bodykit fiyatını doğuşa sorduğumda bana bir cevap veremediler, zira aracın bu parçalarının henüz ürün kartlarının bile açılmadığını, fiyatları sormak için Almanya'ya mail attıklarını, en geç yarın sabaha bilgi alabileceklerini belirttiler. Sen bu 3500 TL lik teklifi nereden almıştın? İçerisine montaj dahil miydi?
2.si Jant seçimi : Interlagos 18" ya da 19" düşünüyorum, ama 19" bizim yollarda tangır tungur bir etki yaparmı bunu bilemiyorum. Zira aracı sadece F1 pistinde deneme fırsatım oldu, gerçek şartlarda denemedim. 19" siparişi ile birlikte adaptif şasi kontrolünü tercih edeyimmi? Yoksa hiç bulaşma direk 18" al mı dersin?
Yorumlarınızı ve değerli görüş tecrübelerinizi paylaşmanızı rica ediyorum zira yarın akşama sipariş geçeceğimden az bir vaktim kaldı.