Şimdi Ara

scirocco 1.4 tsi 160 beygir dsg yakıt durumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
28.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • günaydın arkadaşlar, öncelikle amacım ortalığı karıştırmak yada kimseyi birbirine düşürmek değil şanzıman yada araba hakkında bişeyde sormuyorum herkesin arabası kendine güzeldir içi rahatca biniyosa herkes ondan iyi araba yoktur gözünde bu açıklamalardan sonra soruma geçebilirim

scirocco 160lık dsg şanzımanın yakıt konusunda kullananların ortalama yakıt tüketimlerini ve nası bi trafik durumunda veya ne kadar agresif(sert) kullanıldığını ve bu durumlardaki yakıt tüketimlerini öğrenmek istedim kendime yakın sürüş dinamiklerine sahip kişilerin yakıt tüketimlerini merak ettiğim için açtım böyle bi konu bi kaç aydır araba alma düşüncesindeyim fakat işlerin aksiliğinden dolayı gelicek paralar bi türlü gelemedi bu sıralar bi fırsat olucak sanırım.

kendi sürüş durumumu anlatmam gerekirse trafiğe çok fazla giren bi insan değilim ev okul arası zaten trafik yok haftada 1-2 gün 10-15 dakika dur kalk trafiğe ancak giriyorum fakat ayda 1500km belki biraz daha fazla kullanıyorum arabayı çok fazla dip gaz yada seri kullanan bi insan değilim bazen keyif almak için yada güzel virajlı bi yolsa biraz sıkıştırabiliyorum arabayı (yaşım 22 bunuda belirtiyim )

Bu bilgiler ışığında 160lık dsg scirocco için ortalama yakıt tüketimlerini paylaşıcak yada görüşlerini bildiricek konudan sapmadan her türlü bilgi paylaşımı benim faydama olucaktır. Araç düşüncelerim arasında Alfa Romeo Guilietta dizel yada benzinli bulunmakta , babamın iş durumundan dolayı VW firmasına bi yakınlık oldu scirocco seçeneği burdan çıktı bu bilgiler ışığında araç alternatiflerinede açığım şimdiden teşekkür eder iyi günler dilerim

• bahsettiğin tarz kullanırsan 8,5-9l ortalama yakar
  • basarsan yakar
  • "Basarsan yakar" deyimi tam anlamıyla özetliyor yakıt tüketimini. Bahsettiğiniz kullanım şekliyle 9 lt'yi geçmezsiniz ama şunuda söylemek istiyorum aracı kullanmış biri olarak aracı basmadan, sakin kullanmak çok kolay değil.
  • bazı sürücüler 750 km giderken bir depoyla bazıları 450 km'yi zor buluyorum diyor gercekten yakıt konusu düşündürüyo beni
  • manuel olanda gazı yapıştırdığımda 39L yaktığını bile gördüm ekranda

kısacası basarsan yakar denildiği gibi. ama basmayacak sakin gidecek adamın 160bg'lik araçla ne işi olur o da tartışılır. zaten araç sürekli basmaya heveslendiren bir araç
  • yakıt konusu bu kadar düşündürüyor ise scirocco gibi bir arabayla işin olmamalı

160 beygirin tamamını kullanırsan ; makas ata ata gidersen 300 bile gitmez
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PASSAT 1.4 TSI YAKIT TÜKETİMİ
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: VOLTA

manuel olanda gazı yapıştırdığımda 39L yaktığını bile gördüm ekranda

kısacası basarsan yakar denildiği gibi. ama basmayacak sakin gidecek adamın 160bg'lik araçla ne işi olur o da tartışılır. zaten araç sürekli basmaya heveslendiren bir araç

Anlık tüketimde 39L/100 km değeri görmek çok olağan.Yokuş tırmanırken,ani ivmelenmelerde anlık yakıt tüketiminde daha yüksek değerler görmekte mümkün.Yani 39L görmek abartılacak bir şey değil,tabii ortalama tüketim değeri değilse bu o da pek mümkün değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: thecubamojito

quote:

Anlık tüketimde 39L/100 km değeri görmek çok olağan.Yokuş tırmanırken,ani ivmelenmelerde anlık yakıt tüketiminde daha yüksek değerler görmekte mümkün.Yani 39L görmek abartılacak bir şey değil,tabii ortalama tüketim değeri değilse bu o da pek mümkün değil.

tabiki ortalama değil, anlık. ama ben kendi corollama aynı şekilde yüklensem de çok yükseliyor, yine de 39 olmuyor o tüketim.

zaten fabrika verileri aşağı yukarı ikisinin de aynı ama gerçek hayatta benim aracın daha az yaktığını rahatlıkla söyleyebilirim.

tabi konu bu değil, 160lık TSI basarsan fena yakıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Team McLaren -- 18 Eylül 2012; 13:43:49 >

• Benim scirocco yazilImli 210 hp basarsam 12-13 civari yakiyo basmazsam 10 civari yakiyo yazilimsiz halide 8-9 civariydi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dizele yönelicem ya 10 litre nedir :D bende dsg falan daha az yakar diyodum
  • ben bir keresinde deneme amaçlı bir tam depo ile ( tabi deponun dibini süpürecek kadar bitirmeden) 730 km gitmiştim uzun yolda. eğer ısrarla ekonomi yapmaya kalkarsan çok ekonomik olduğunu söyleyebiliirim.

Genelde kullandığım dönemde 1 depo ile ışık yanana kadar 500-600 km aralığında gidiyordum. otobanda ise klima kapalı ve aracın gidebildiği kadar gidersen 15 litre civarı. eğer ac on gidersen de 17-18 litre civarında bir tüketimi yakalayabilirsin.

hakkını veririm , gazlarım arada dersen veya mesafelerin kısa ise , trafiğin yoğun olduğu noktalarda isen 450-500 km menzil düşünmelisin. Bu arada aracın deposu 55 litredir.
  • bu tip araçlarla ısrarla ekonomi yapmak için arabanın ve kendinizin karizmasını çizdirmeniz şart

scirocco yerine volvo c30 dizel al o zaman demezler mi adama
  • Benim kullandığım man. otomatik ile arasında yakıt olarak çok fazla fark olmamakla beraber fark var.Yakıt sarfiyatı olarak 8-10 civarı ancak sıkıştırıldığı zaman gerçekden bir hayli artma oluyor ben mesela bazen agresif kullanırım.Agresif kullanımlarda 16 litrelere kadar çıkıyor tabiki bahsettiğim agresif kullanım dip gaz değil yarım gaz gibi düşünün daha fazla zorlanırsa daha fazlada çıkabilir.Ancak genel performans ve yakıt ilişkisi olarak bakılırsa yakıt makul bence özellikle performansı küçümsenmeyecek düzeyde araç kendini gösterebiliyor.
  • konudan dersimi aldım acı ama gerçek benzin fiyatlarını bu hale getirenler utansın diyorum yoksa o performansa 10 litre gayet normal farkındayım ama
  • Yahu yıllarca hitler motoru benzinle kullananlar aynı yaktı bu motorla, benzin pahalı arkadaş eğer ilk önemsediğiniz şey yakıt ise benzinli düşünmeyin bu kadar basit, aynı konular açılıp duruyor. Yakar kardeşim çift besleme güçlü bir araca bineceksiniz agresif kullanacaksınız ve 10 litreye çok diyeceksiniz. Yok öyle dünya, almayın gidin dizellere bakın onlar az yakıyor. Yakıtı çok düşünen adam gider dizel alır bu kadar basit. eğer bu motoru kullanmak istiyorsanız yaktığına katlanacaksınız, hem gitsin hem çok az yaksın derseniz yok öyle dünya, sakin kullanmadığınız her benzinli araba aşağı yukarı bunu yakar. Sonra gidip d4d alıp ben bunu yakıyorum insanlar enayi gibi konular da açılıyor! Yahu adam keyfinin derdinde kime ne! Atla avradın ne yediğine bakılmazmış, ilerleme, teknoloji, günümüz, modernlik gibi kavramların içi boş, bazı şeyleri atalarımız bizden çok daha iyi görüyorlardı zamanında, he sizin konuda patladım laflarım size değil genel konuşuyorum; ama inanın değer o aracı alın mis gibi binin o keyfi almak için üçün beşin hesabı yapılmaz, eğer derseniz cebim keyfimden önemli gidin dizel giulietta, c30 tarzı araçlara yönelin.

• Tamam patron sakin ol durumun farkindayiz bakiniz: bi ustteki mesajim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnilUnal

Tamam patron sakin ol durumun farkindayiz bakiniz: bi ustteki mesajim

yok hocam size yönelik değildi mesajım tam olarak, genel bir serzenişti bunu da belirttim zaten mesajımın içeriğinde, son birkaç cümleyi sizin için yazdım
  • quote:

Zamanında anlık 65 lt gördüğümü ve 42 lt/100 km yaktığımı hatırlıyorum....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.