arkadaşlar resimdeki motoru almayı düşünüyorum siz ne dersiniz
quote:
Orjinalden alıntı: kürsad
quote:
Orjinalden alıntı: ART
bildiğim kadarıyla yeni kanuna göre 100 cc nin altındaki motorlar ehliyetsiz[16 yaş sınırı) kullanılabilcekmiş.
art bu kesin mi kanıt var mı eğer varsa söylersen sevinirim
cevap bekliyorum bilgisi olanlar cevap versin
quote:
Orjinalden alıntı: okyaypay
quote:
Orjinalden alıntı: MoKoKo®
quote:
Orjinalden alıntı: okyaypay
5 lt benzinle 220 km yol gidebiliyorum bunu yapan scooter varsa söyleyin motorumun markasını sonra söyliyim (100 cc den büyük olcak tabii)
piaggio x8 yada gilera runner vxr 200(2 sinde de ayn1 motor var) 100 km de 2,5 lt yakior.(bizzat denedim.) hemde 200 cc 24hp bu arada senin motor muhtemelen 125 cc lik commuter tarz1 motor olmali.(yamah ybr,honda cgl vs.)
önce bravo diyorum fabrika verisinin de altında yakmışsın kaç kilosun merak ettim
motorum 102 cc honda beat ,commuter değil , başlık olarak sadece scooterlardan bahsediyoruz neden commuter dan bahsedeyim ki?
al bak kendin dene bide şansın olursa.sabit gazla 70 le gidersen. geçen sene izmire gidip geliordum. 10 ytl ye buradan izmir yaklasık 90-95 km.(o zman benizin1900 yada 2100 falandı galiba)
Aradaşın 16 yaş sınırı sorusuna cevap verin bende merak ettim bide 1.00ytlye 2.el scooter ne alınabilir...veya 1.200
16 yaş diye birşey yok şu anda. 17 yaşıdna bastığında a2 ehliyetini alır paşalar gibi biner motoruna
selamın aleyküm arkadaşlar
şimdi biliyorsunuz ki bo motor satıcılarında aşırı bir çoğalma oldu bu çoğalma beni korkuttuğu kadar da hevesimi scooter almadan da kıramayacağım heralde
artık bendeki heves mi yoksa tutku mu onuda bilmiyorum ama bir tane scooter alacağım her halde yazın almayı düşünüyordum fakat yazın zam geleceği söyleniyor....... ilk olarak aklımda mondial vardı eledim ondan sonra ramzey 125 onuda eledim boation markalı bi scooter vardı onuda eledim.... en son olarak arn 125 de kaldım büyük bir ihtimalle onu alacam ne dersiniz alıp kullanan pişman veya memnun olan arkadaşlar bi zahmet yardımcı olalım birbirimize..... arn125 de çin aslında ama macaristan a parçaları gidip orada montaj yapılıyormuş bu yüzden de avrupa markası diyolar.. modeli özellikleri falan güzel hoşuma gitti forum dan takip ettiğim kadarı ile kullanan larda jikle sorunu haricinde bi problem olmadığını yazmışlar saygılar sevgiler
s.a.
git 500 milyon daha ver yamaha bws al. hem daha seri hem daha sağlam.2 zamanlı oldugu için 10-20 bin daha fazla yakar km de.
s.a
arn 125 iyimi arkadaşlar ben ufak tefek işlerimde kullanacağım çok aşırı bi kilometre yapmayacağımmm. benim işimi görür herhalde ama yinede bi bilen arkadaştan yardım istiyorum özellikle kullanıcıdan..
s.a.
vallaha arn işini görür tabiki ama uzun süre sağlam bişey isterim dersen yamaha bws al derim
quote:
Orjinalden alıntı: MoKoKo®
16 yaş diye birşey yok şu anda. 17 yaşıdna bastığında a2 ehliyetini alır paşalar gibi biner motoruna
bu scooter ama yani motordan farkları var
işte kardeş 100cc olayı 16yaş sınırı var diye bi konu geçtide....Merak o
TAMAM 16 YAŞ SINIRINI KABUL EDİYORUM AMA EHLİYETSİZ FELAN MUHABBETLERİ VAR BEN ONU SORUYORUM EHLİYETSİZ KULLANILABİLİYOMU BİRİ KULLANILABİLİYO DEMİŞ BENDE ONU SORUYORUM
dayımda Honda Beat var 1.900YTL ye almıştı yazın şimdi de o civardır en fazla 100 milyon oynamıştır çok az yakıyo ayrıca yeni öğrenicekler için ideal 2 kişi 80e çok rahat çıktık düz yolda çok kısa mesafede toplam 150kg kadarız Beat in hem tip çok güzel hem de kaliteli Activalarla aynı altyapıda ama bunun kasa daha estetik
Bu arada asya motor filan hiç tavsiye etmem daha dün vespa tiplerindeki taklitlerinden gördüm boyası bile zor belli oluyodu bütün nikelajı dökülmüştü mondialin de pek bi farkının olcağını zannetmiyorum
selamlar
mokoko kardeş yardımlarından dolayı teşekkür ederim.
yamaha bvs 2 zamanlıydı heralde arn 4 zamanlı biraz ondan bilhassa ilk scooter im olacağından arn ile başlamak istiyorum daha sonra baktım scooter işi bizi açtı..... o zaman kralını alırız... şimdi daha ik motorum olacağından düşeriz falan yazık olur çok kaliteli makinalara bu benim bakış açım doğru yalnış bilemem.....
kardeşler 100cc olayı 16yaş sınırı var diye bi konu geçtide....ehliyetsiz felan onu cevaplarsanız sevinirim
ben burada komik bişey göremedim varsa söyle de görelim
quote:
Orjinalden alıntı: elektronik_beyin
kardeşler 100cc olayı 16yaş sınırı var diye bi konu geçtide....ehliyetsiz felan onu cevaplarsanız sevinirim
SYM Joyride 200 çok güzel alet arasıda boş tüp bilem taşınır
quote:
Orjinalden alıntı: alinazik
selamlar
mokoko kardeş yardımlarından dolayı teşekkür ederim.
yamaha bvs 2 zamanlıydı heralde arn 4 zamanlı biraz ondan bilhassa ilk scooter im olacağından arn ile başlamak istiyorum daha sonra baktım scooter işi bizi açtı..... o zaman kralını alırız... şimdi daha ik motorum olacağından düşeriz falan yazık olur çok kaliteli makinalara bu benim bakış açım doğru yalnış bilemem.....
rica ederim ne demenk.
ha bu arada belirteyim keeway arn gibi çin malı olan motorlarda satarken değer çok düşer söyliyeyim. ben sana bi kez daha düşün diorum yamaha bws için. fazla değer kaybetmez ve çabuk satarsın satamazsansöz ben alırım
arkadaslar motor almayı dusunuyom keeway arn 125 dusunuyom lutfen bılgı werın anadolu yakısında satan yer bılıyorsanız lutfen benı bılgılendırın
ben oyle dusunmuyom 110 kıloyu yokus yukarı 80 km hızda tasıdı bence cok atak tavsıye edıyom bende alcam kullandım ordan bılıyom