Şimdi Ara

'SD Card beklenmedik şekilde çıkarıldı' hatası (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
4
Favori
54.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bendede oluyor arada bir fakat karti cikarip takiyorum duzeliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumlari okuduktan sonra samsunglara has bir sorun oldugu belli,bende arkadasin bahsettigi herseyi yaptim fakat bir sure sonra yine ayni sorun devam etti.bundan sonra samsung almam.

• Merhaba,
    Bende note 2 kullaniyorum. Toshiba 32gb class 4 hafiza kartim var. Son 3 gun ayni sorunu yasadim ve bugün karti telefon hic görmüyor. Karti cikarip s4 e taktim onda da calismadi. Daha once bu sorunu yasayanlar nasil br yol izledi ve cozum buldular acaba ? Karti garanti kapsaminda servise mi gondermek gerek ? Yoksa telefonun 4.3 guncellemesini ni beklemem gerekli ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaferfb

Merhaba,
    Bende note 2 kullaniyorum. Toshiba 32gb class 4 hafiza kartim var. Son 3 gun ayni sorunu yasadim ve bugün karti telefon hic görmüyor. Karti cikarip s4 e taktim onda da calismadi. Daha once bu sorunu yasayanlar nasil br yol izledi ve cozum buldular acaba ? Karti garanti kapsaminda servise mi gondermek gerek ? Yoksa telefonun 4.3 guncellemesini ni beklemem gerekli ?
    Kartı pc.lerde de deneyip çalışmadığından emin olun. Çalışmazsa garantiye gönderin. Yeni gönderecekleri kartı telefona takmadan önce telefonun en az 2013 model olduğuna emin olun, değilse bahsedilen "telefonun kendiliğinden kapanıp açılma" sorununun olup olmadığını test etmek için insane chip uygulamasını yapıp testedin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: barsoy

Kartı pc.lerde de deneyip çalışmadığından emin olun. Çalışmazsa garantiye gönderin. Yeni gönderecekleri kartı telefona takmadan önce telefonun en az 2013 model olduğuna emin olun, değilse bahsedilen "telefonun kendiliğinden kapanıp açılma" sorununun olup olmadığını test etmek için insane chip uygulamasını yapıp testedin.

Alıntıları Göster
    Merhaba, ben de aynı sorunla karşılaştım. İnternetten araştırdığımda android rom kaynaklı bir sorun olduğuyla karşılaştım birkaç yerde. Telefonum Samsung S2 ve hafıza kartım Toshiba 16GB Class4. Önceden 4.1.1 custom rom kullanıyordum ve hiçbir sorun yoktu, ama daha sonra 4.1.2 kurdum ve bi müddet sorun yokken bir gün aynı hatayı ben de aldım. Daha sonra bilgisayara takarak kontrol ettim okuyor mu diye. Taktığımda baya bir geç okudu ama içine girilemiyordu. Çünkü sürücü harfi görünmüyordu. Daha sonra tekrar çıkarıp taktığım da bilgisayar da artık görmüyordu. Eğer görünseydi bir sürücü harfi atayıp kurtarabileceğimi düşünüyordum, en kötü R-Studio programıyla kurtarırım diye düşündüm. Şu an hiçbir şekilde kart görünmüyor. İnternetten birkaç çözüm buldum ama nafile. Son bulduğum çözümü aşağıda veriyorum, denemek istedim ama benim telefonumda satırı bulamadım. Denemek isteyen olursa diye paylaşıyorum.

"1.Google play store dan ESfile Explorer (dosya yöneticisi programı) programını indirin.

2.Sonra ayarlara gidin ve root üzerinden /system/etc kısmına gelin ve vold.fstab dosyasını aratın.
    Daha sonra dosyayı text editör (sayfa düzenleme) ile açın ve aşağıdaki satırı bulun.

dev_mount sdcard /mnt/sdcard 34 /devices/platform/msm_sdcc.2/mmc_host

hboot versiyonunuz 1,25 ise 34 yazan yeri 33 olarak değiştirin.
    hboot versiyonunuz 1,28 ise 33 yazan yeri 34 olarak değiştirin.

3.Daha sona dosyayı kaydedin ve telefonu yeniden başlatın. Telefonunuz açıldığında sd kartınızıdaki
    dosyalarınızın geri geldiğini göreceksiniz."

Umarım sizin kartlarınız kurtulur :)

• quote:

Orijinalden alıntı: barsoy

quote:

Orijinalden alıntı: micyot

bu arada benim sorunlu sandisk microsd 32 gb class10 kartımı arena bilgisayara önyazı ile kargo yaptım faturanın bir suretinide koyarak android uyumsuzluğu nedeniyle değişmesini talep ettim ve onayladılar. yeni kartım geldi şuan kart uyumlu gayet güzel çalışıyor maşallah.. problemli kartlarınız var ise arena bilgisayar teknik servis-depo adresi varhttp://www.arena.com.tr/Iletisim.aspx adresinde burdan kargo ücretini ödeyerek ürünü yollayın.
    Not: MNG kargo firmasından kargo almıyorlar. yurtiçi yada ups ile gönderiniz.

Kargo parasini niye biz ödüyoruz? Ödemeli gönderelim

Alıntıları Göster
    bnm telde de aynı sorun vardı garantiye verdim format attılar düzeldi garantiye vermenizi tavsiye ederm

• bu hafıza kartını dahili hafızaya ekliyorlar cwm den flashlayıp acaba yapsak düzelirmi telefon rootlu s3?
    yazilim atamiyorum malesef imei siliniyor :D

• quote:

Orijinalden alıntı: vasak09

bu hafıza kartını dahili hafızaya ekliyorlar cwm den flashlayıp acaba yapsak düzelirmi telefon rootlu s3?
    yazilim atamiyorum malesef imei siliniyor :D
    64 gb sandisk class 10 hafıza kartım bozuldu veri kaybım olmadı garantili olduğum için yenisini gönderdiler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: seas79

64 gb sandisk class 10 hafıza kartım bozuldu veri kaybım olmadı garantili olduğum için yenisini gönderdiler...

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar daha önce note 3 bölümüne bu sdcard arızaları ile ilgili bir mesaj yazdım burayada kopyalıyorum belki sizlere bir yardımım dokunabilir;

Bu sorun malesef bendede çıktı ve baya bir araştırma yaptım, galaxy s4 kullanıyordum note 3 e geçtim ikisindede sorun vardı, öncelikle yurt dışı forumlarında esasen problemin sandiskte olmadığı samsungun kulandığı kontrolcünün eski olduğu söyleniyor, kullandığınız microsd ne kadar sürratlenirse arıza çıkış sıklığı artıyor, samsung microsd kullanırsanız sorun çıkmıyacağı söyleniyor, ben bir tane samsung microsd aldım ama mkv filmler filan tam çile, samsungun class 10 bile çok yavaş, filmler takılabiliyor.

Özellikle exFAT dosya sistemini kullandığımda, bir süre sonra kartı tekrar takın yahut dosyalar arızalı gibi uyarılar alıyorsunuz, içindekileri yedekleyip sıfırdan formatlayıp geri yüklediğinizde belli bir oranda zaman kazanıyorsunuz, ama 3-4 hafta sonra tekrar uyarılar gelmeye başlıyor.

Kendim enteresan denemeler yaptım ve 3 aya yakın bir süredir düzgün şekilde kullanıyorum, ne kadar mantıklı gelir bilmiyorum ama anlatıcaklarım kendi şahsi denemelerimdir, özellikle arızanın bilgisayardan dosya attıktan sonra çoğaldığını yada oluştuğunu gördüm, enson 64gb sandisk extreme sd kartımı exfat olarak formatladıktan sonra, bilgisayar üzerinden dosya atmadan önce "ayarlar/genel/Kayıt yeri/SD kartı devreden çıkar" seçeneiğini işaretliyorum müzikti, filmdi kopyalıyacağım dosyaları telefonun kendi hafızasına kopyalıyorum, telefonun bilgisayar bağlantısını çıkardıktan sonra, "ayarlar/genel/Kayıt yeri/SD kartı takın" seçeneği ile kartı devreye alıyorum, ardından ES dosya yöneticisi gibi bir programla dosyaları sd carda aktarıyorum.

Eğer ben kendi hafızasından microsd ye atmakla uğraşmam zor geliyor, telefonun kasasını açmak beni yormaz diyorsanız, "ayarlar/genel/Kayıt yeri/SD kartı devreden çıkar" dedikten sonra sdkartınızı çıkarır microsd-usb dönüştürücü kullanarak dosyaları bilgisayarınızın usbsi üzerinden direk kopyalabilirsiniz, sonrada kartınızı tekrar telefona takıp "ayarlar/genel/Kayıt yeri/SD kartı takın" seçeneği ile kartı devreye alabilirsiniz, bu yöntemde karta zarar vermiyor ama unutmayın direk bilgisayar-telefon hattı üzerinden dosya attığımda bu sorunla çok karşılaştım.

Ayrıca, ben genelde sdcardda müzik, mkv film ve dizileri tutuyorum gerisi için zaten telefonun kendi hafızası yetiyor, bu nedenle sd kartı kullanmadığınız zamanlarda gene aynı yerden "ayarlar/genel/Kayıt yeri/SD kartı devreden çıkar" sd kartı devre dışı durumda bırakıyorum, yani müziğinizi dinleyin, filminizi seyredin sonra sd kartınızı devre dışı bırakın, yabancı forumlarda kontrolcü-sd card uyumsuzluğunun pil tüketiminide arttırdığı yazıyordu, şahsi fikrim ben sd kartı gün içinde kapalı tutuğumda %30 dan fazla pilin ekonomik gittiğini gördüm.

Bunları sizde deneyip buraya elde ettiğiniz sonuçları yazabilirsiniz, kısaca özetlemek gerekirse, bilgisayara bağlarken microsd yi devre dışı bırakın, bilgisayardan microsd ye ulaştıktan bir süre sonra kart uyarı vermeye başlıyor, ayrıca gene kullanmadığınız zamanlarda devre dışı bırakın hem bozulmayı hem pil tüketimini önlüyorsunuz. bu işlemler için telefonun kasasınıda açıp-kapamaya gerek yok "ayarlar/genel/Kayıt yeri/SD kartı takın" seçtiğiniz kart devreye giriyor, dosyalarınıza eriştikten işinizi gördükten sonrada "ayarlar/genel/Kayıt yeri/SD kartı devreden çıkar" seçeneği ile kartınızı bir nevi uyku pozisyonuna alın.

Telefonunuza güncelleme geldiğindede eğer sdcartınız takılı durumda ise sorun çıkabiliyor, bunuda bizzat yaşadım note 3 telefonuma güncelleme geldi ve güncelleme ardından sdcartta çıkarılma uyarıları, dosya bozulma uyarıları geldi, aynı şekilde telefonunuza güncelleme geldiğinde sdcartınız devre dışı bırakın hatta devre dışı bıraktıktan sonra, sırf güncellemeler için geçerli olmak üzere kartınızı fiziksel olarakda çıkarın, güncelleme sonrası tekrar takın.

• konuyu anlatan bir dilekçe ile birlikte ekinde faturanın bir nüshası yada fotokopisiyle birlikte android cihazının desteklemediğini belirten yazınızı yazarak arena bilgisayar servis adresine kargo yapınız oradan da size 10 gün içinde yeni üretilmiş sdcard gönderecekler ben sorunumu bu şekilde çözdüm..

diğer arkadaşlar da birşeyler yazmış yok oraya gir rootla ordan şunu yap kimisi çıkar tak kimisi başka telefonda kullan samsung desteklemiyor diyor saçmalamayın..! aldıysam ben bu kartı her cihazımda kullanabilmeliyim o kadar.. iade edin konudan zaten arena bilgisayarın haberi var ücretsiz değişimi yapıyorlar. şuan sorunsuz şekilde kullanıyorum aylardır..
  • quote:

konuyu anlatan bir dilekçe ile birlikte ekinde faturanın bir nüshası yada fotokopisiyle birlikte android cihazının desteklemediğini belirten yazınızı yazarak arena bilgisayar servis adresine kargo yapınız oradan da size 10 gün içinde yeni üretilmiş sdcard gönderecekler ben sorunumu bu şekilde çözdüm..

diğer arkadaşlar da birşeyler yazmış yok oraya gir rootla ordan şunu yap kimisi çıkar tak kimisi başka telefonda kullan samsung desteklemiyor diyor saçmalamayın..! aldıysam ben bu kartı her cihazımda kullanabilmeliyim o kadar.. iade edin konudan zaten arena bilgisayarın haberi var ücretsiz değişimi yapıyorlar. şuan sorunsuz şekilde kullanıyorum aylardır..
    bende de s4 var ve sorunu 2 haftadır yaşıyorum. ama mutlak sorunu buldum. telefonu arka cebimde taşıyorum ve kasıla kasıla telefon eğilmiş. sd kart beklenmedik şekilde çıkarıldı deyince sd kartı çıkarıyorum telefonun üst ve altında eğilmiş oldugu şeklin tersine dogru kastırarak takınca sd kart hazırlanıyor deyip görüyor. Yani ya anakartta yada sd kart yuvasında bi temassızlık oluşmuş. Tahminim sd kartlarının bozulmasının sebebi de devamlı kontak yapmasından. Ama çözüme daha başlamadım. Havalı havya ile sd kart yuvasının lehimlerini ısıtacagım sorun çözüldü çözüldü.

• quote:

Orijinalden alıntı: wupperboy

bende de s4 var ve sorunu 2 haftadır yaşıyorum. ama mutlak sorunu buldum. telefonu arka cebimde taşıyorum ve kasıla kasıla telefon eğilmiş. sd kart beklenmedik şekilde çıkarıldı deyince sd kartı çıkarıyorum telefonun üst ve altında eğilmiş oldugu şeklin tersine dogru kastırarak takınca sd kart hazırlanıyor deyip görüyor. Yani ya anakartta yada sd kart yuvasında bi temassızlık oluşmuş. Tahminim sd kartlarının bozulmasının sebebi de devamlı kontak yapmasından. Ama çözüme daha başlamadım. Havalı havya ile sd kart yuvasının lehimlerini ısıtacagım sorun çözüldü çözüldü.

Alıntıları Göster
    beyler ben sorunu çözdüm.

s4 cihazda sd kart çıkarıldı hatası alıyordum. bi çok şey denedim ama sonuç olarak cihazın içini açtım. (eski cep telefonu tamircisiyim). sd kart yuvası ve sim yuvası aynı plaket üzerinde ve bir şerit soketle anakarta bağlı. Yani yuvalar anakarta lehimli degil. sadece sd kart ve sim yuvasının bulundugu parçanın soketinin üzerine yumuşak bi silgi kesip takoz yaptım yani soket gevşemiş. ve sonuç olarak sd kart çıkarıldı hatası almıyorum artık.

• Samsung GALAXY s3 Kullanıyorum Cihazım Çin Malı Değil Kore Malı Yani Çin Malından 1.000 Kat İyi. Ama Gördüğüm Kadarıyla Orginal Cihazlarda'da Aynı Sorun Var. Telefonum Sürekli " SD Kart Beklenmedik Bir Şekilde Çıkarıldı SD Hasar Gördü Biçimlendirin" Yazıyor Artık Çok Sinirlendim. Micro 4GB Kullanıyorum Napmalıyım Telefondan mı? Yoksa SD Karttan Mı? Kurulayım?

• quote:

Orijinalden alıntı: Davut420042

Samsung GALAXY s3 Kullanıyorum Cihazım Çin Malı Değil Kore Malı Yani Çin Malından 1.000 Kat İyi. Ama Gördüğüm Kadarıyla Orginal Cihazlarda'da Aynı Sorun Var. Telefonum Sürekli " SD Kart Beklenmedik Bir Şekilde Çıkarıldı SD Hasar Gördü Biçimlendirin" Yazıyor Artık Çok Sinirlendim. Micro 4GB Kullanıyorum Napmalıyım Telefondan mı? Yoksa SD Karttan Mı? Kurulayım?
    Aynı hatayı bir aydan bu yana ben de alıyordum. Daha önce benzeri bir durum Galaxy Note 10.1 tabletimde olmuştu. Tablet beraberinde hediye edilen 16gb Verbatim marka mikrosd kartta sürekli bu durum oluyordu. O zaman kartı değiştirerek bu sorundan kurtulmuştum. Geçen aydan beri de aynı sorun Galaxy S3 telefonumda baş gösterdi. Yaklaşık iki yıl önce aldığım Class 10 -32gb Sandisk microSD kart kullanıyordum. Micro SD kartta bulunan müziklerden yaptığım zil seslerinin sürekli varsayılana dönmesiyle durumu fark ettim. Telefon uykudan uyanırken arada sırada -her zaman değil- kart çıkarıldı uyarısı veriyordu. Telefonu fabrika ayarlarına döndürdüm, format ve wipe data yaptım ama sorun düzelmedi. Bunun üzerine açıkçası paramı riske ederek gittim samsung marka class 10 tipi, 16gb yeni bir micro SD kart aldım. Sorun tamamen düzeldi. Yaklaşık iki haftadır kullanıyorum yeni kartı ve artık sorun yaşamıyorum. Bilginiz olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: LokmanHekim

Aynı hatayı bir aydan bu yana ben de alıyordum. Daha önce benzeri bir durum Galaxy Note 10.1 tabletimde olmuştu. Tablet beraberinde hediye edilen 16gb Verbatim marka mikrosd kartta sürekli bu durum oluyordu. O zaman kartı değiştirerek bu sorundan kurtulmuştum. Geçen aydan beri de aynı sorun Galaxy S3 telefonumda baş gösterdi. Yaklaşık iki yıl önce aldığım Class 10 -32gb Sandisk microSD kart kullanıyordum. Micro SD kartta bulunan müziklerden yaptığım zil seslerinin sürekli varsayılana dönmesiyle durumu fark ettim. Telefon uykudan uyanırken arada sırada -her zaman değil- kart çıkarıldı uyarısı veriyordu. Telefonu fabrika ayarlarına döndürdüm, format ve wipe data yaptım ama sorun düzelmedi. Bunun üzerine açıkçası paramı riske ederek gittim samsung marka class 10 tipi, 16gb yeni bir micro SD kart aldım. Sorun tamamen düzeldi. Yaklaşık iki haftadır kullanıyorum yeni kartı ve artık sorun yaşamıyorum. Bilginiz olsun.

Alıntıları Göster
    Ben de BİM'den aldığım 8 gblık class4 hafıza kartı ile sorunu çözdüm.

Team 16gb Class 10'u makine kaldırmadı galiba. Silinen dosyalar, müzikler, fotoğraflarla... bıktırmıştı.

Eski kartı da video kamerama taktım, oh mis gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 10 Numara -- 4 Mayıs 2014; 16:11:10 >

• Ben S3 Kullaniyorum Biraz Ugrasinca Bu Sorun İcin Sd kart Girisini bozdum

• SD Kart Yerini Bozdum Bu Yuzden

• quote:

kabul etmiyorlar. kargo size geri iade edilir bu kez kargocu parayı sizden tahsil eder. o kadarına bakmayın bence.. ben 6 tl kargo verdim bu problemden kurtuldum..
    Telefon kartla bağlantıyı kesti ve ne windows nede android 4.2.2 versiyonlu xperia z telefonum görmez olmuştu. Hiç bir durumda windows görmüyordu. chkdsk, diskpart, format, vs kesinlikle olmuyordu.

Centos linux kurulu bir makinaya cart reader ile Micro SD yi takınca okudu ve hata aldığım telefona taktığımda eski haline döndü. Bu sorun android versiyon ile alakalı olabilir, çünkü bir vendor da bu hata alınmamış yani samsungda da htcde de sonyde de var malesef.

Datalarınızı heba etmeyin arkadaşlar. Ayrıca bu tür kartlara verilerinizi kopyala yapıştır ile taşıma yapın, kes yapıştırda data kaybı olma olasılığı yüksek(bi kaç kez denedim videolar bozuldu çalışmadı).

Muhtemelen voltaş yetersizliğinden dolayı cihaz ile kart bağlantısı kesiliyor. Bu nedenlede büyük ölçekli dosyalarda kayıp oluyor. Xperia z de bu sorunu yaşadım, bozuk dosyaları düzeltemedim. Bir kaç video dosyasından olduk malesef.

Çok uzadı, inşallah sevdiklerinizin fotolarından olmazsınız.

Selametinen....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newgene -- 2 Ekim 2014; 0:18:25 >

• Note 3 telefonuma root attıktan hemen sonra çalışır durumdaki SanDisk 32 gb sdcardim çalışmaz oldu. Otg kablo ile telefona bağlıyorum içindeki herşey duruyor ama kartı yuvasına takıyorum kart çıkartıldı uyarısı alıyorum. Kartı TVye takıyorum içindeki videolar müzikler çalınıyor ilginç bir durum. Pc den format atayım bakalım ne olacak. Telefona 256 mblık kart taktım okuyor

• avantis A kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun ve bu derdi sorunu yaşayan kullanıcılar arasına hoş geldin :)
    bu sorunu bende yaklaşık 20 gündür yaşıyorum, telefona orijinal rom yükleme, hafıza kartını
    fat32.ntfs.ext olarak biçimlendirme ve bir sürü şey denedim sonuç sıfır.

Üstelik bu hatayı almaya başladıktan sonra telefonuma farklı marka ve farklı büyüklükte hafıza kartı
    taktığımda da aynı hata ile karşılaşmak gibi ilginç bir güzelliği var, yanı insana kafayı yediren bir sorun,

Normalde 10 dk içerisinde sd kart çıkarıldı hatası veriyordu, ama bu gün yeni ama çok basit bir şey denedim ,
    ve bir kaç saatten beri herhangi bir hata mesajı almadan kartı kullanıyorum dilerim böyle devam eder.
    Yaptığım şey çok basit , hafıza kartını bir blackberry telefona taktım, telefon açılır açılmaz, kartla ilgili
    sorun tespiti yaptı ve düzeltmek için onay istedi , bende düzelt onayını verdim , şu anda tıkır tıkır çalışıyor
    senin de denemeni tavsiye ederim. aynı şeyi android telefonlar ve tabletler ile de yapmıştım ama hiç bir şey değişmemişti,
    o yüzden özellikle blackberry telefonla yapmalısın. Dilerim faydasını görürsün.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.