Şimdi Ara

'SD Card beklenmedik şekilde çıkarıldı' hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
4
Favori
54.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Galaxy Note II telefonuma iyi halt edip aldığım Sandisk 32 GB Class 10 microsd kartım 2 aydır bu hatayı veriyor. Yerli ve yabancı forumların çoğunda bu şikayet yüzlerce kez dile getirilmiş; ama kalıcı bir çözüm yok. Aynı şekilde S3 ve galaxy Y telefonlarda da aynı hata mevcut , ama ne Sandisk ne Samsung bu hatayla ilgili, geri çağırma şöyle dursun, bir duyuru bile yapmadı.

Bazılarının kartı tamamen bozulmuş, yedekleyemeden tüm verileri gitmiş; ama ilginçtir benim kart bilgisayara taktığımda sorunsuz çalışıyor ; windows hata denetimini çalıştırdığımda da bir sorun yok. Yani bana göre sorun büyük olasılıkla telefon ya da yazılımda(android).

Benim denediğim ve işe yaramayan çözümler:

- kartı telefonda biçimlendirmek.

- kartı bilgisayarda biçimlendirmek( hem fat32 hem exfat denendi)

- telefona full format atmak (ancak kurulum sonrası hesabınızla eşitleme yapıldığı için uygulamalar ve güncellemeler tekrar yükleniyor; sonra hatayı tekrar almaya başlıyorsunuz? yazılımları da kaldırıp denemek lazım)

- SD Card yuvasına kağıt sıkıştırmak.

Çözüm önerisi olmasa bile bu hatayı alan arkadaşlar buraya yazarsa samsungun belki biraz rahatsız olmasını sağlayabiliriz. 3 ayda bir yeni telefon çıkaracaklarına var olanları stabil hale getirsinler. Demek ki insanlar boşuna I-phone alın demiyor.

• Resimde SD Card Monitor yazılımından gördüğümüz üzere hafıza kartı sanıldığı gibi günde 1-2kez değil; nerdeyse her an çıkarılmakta ve takılmakta.

'SD Card beklenmedik şekilde çıkarıldı' hatası
  • Bu lanet sorun yüzünden iki kere hafıza kartım bozuldu ve içindekiler uçtu. şuan yenisini bekliyorum geldiği an satıp kurtulucam harici hafıza ile sinir hastası olmaktansa dahili hafıza ile kıt kanaat geçirmeyi yeğlerim artık.

bozulan kartlar team ve sandisk 32gb class 10.
  • İşin kötü tarafı, 2 ürünün de (hem telefon hem hafıza kartı) garantisi var; ama kimi arayacağımı bilmiyorum. Biri kart sorunlu diyecek, öbürü kartımızda sorun yok telefonunuz uyumsuz diyecek. Ben şimdi tüketici mahkemesine kimi dava edicem
  • Bu hatayı ben de Note 2'de alıp duruyorum. Sinir olmaya başladım. Benim kart da Android uyumlu Class 10 Sandisk.
  • kartın takıldığı yer aşınmış olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-112D66D80 -- 11 Mart 2013; 18:41:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mobilist

Bu hatayı ben de Note 2'de alıp duruyorum. Sinir olmaya başladım. Benim kart da Android uyumlu Class 10 Sandisk.

Samsung'un umrunda değil; onlar artık S4 satışlarını ve note 3'ü nasıl lanse edeceklerini düşünüyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kartım geldiği gibi satıp kurtuldum kafam rahat.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Natsukaw.S

kartım geldiği gibi satıp kurtuldum kafam rahat.

Karti mi sattiniz telefonu mu?

Bu arada kartin takildigi yerde asinma vs yok cunku telefon yepyeni. Dun 5-6 kez ayni uyariyi verdi simdi de sd kart bos veya dosya sistemi desteklenmiyor diyor ve uyari gitmiyor. Bugün format atacagim bakalim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korayalttantire -- 12 Mart 2013; 10:55:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet telefondan bicimlendirmeyi denedim hazirlaniyor dedi bicimlendiremedi ve birdenbire karti gormemeye basladi. Karti cikarip taktim su an hicbir sekilde karti gormuyor.

• quote:

Evet telefondan bicimlendirmeyi denedim hazirlaniyor dedi bicimlendiremedi ve birdenbire karti gormemeye basladi. Karti cikarip taktim su an hicbir sekilde karti gormuyor.

Karti santim hocam.

• benim gördüğüm hafıza kartının boyutu ne kadar çoksa, android telefonlada o kadar çok hata veriyor.
    S3 mini ile class 10 16gb kingston hafıza kartı kullanıyorum, hiç bir sorun yok.
    Bence 16gb dan fazla hafıza kartı almayın. Çünkü sürekli hata çıkarıyor ve insanın sürekli siniri bozuluyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Evet telefondan bicimlendirmeyi denedim hazirlaniyor dedi bicimlendiremedi ve birdenbire karti gormemeye basladi. Karti cikarip taktim su an hicbir sekilde karti gormuyor.

Bilgisayardan da mı görmüyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: Gopc@

quote:

Orijinalden alıntı: kemaloztin

kartın takıldığı yer aşınmış olabilir

takıldı yerin aşınmasından ziyade kartın kendisinden kaynaklanıyor... Özellikle sandisk markasında bu olay çok oluyor ve neredeyse bu şikayeti yapan kişilerin %95'i sndisk kullanıcısı... Aynı olayı bu hafta arkadaşımdan duydum... kanka benim hafıza kartı ikidebir çıkartıldı diyip duruyor dedi... Ancak ne hikmetse ben 3 ay kullandığım gigastone marka kartta bu olayı hiç ama hiç yaşamadım... ancak bende root explorerde çok parçalı büyük dosya kopyalarken cihaz ilk defa kapandı açıldı kendiliğinden ve hafıza kartı puff... kendini 31mb RAW sandı... hç bir şekilde geri kurtuluşu olmadı... şimdi yenisini bekliyorum...

birde belki romdan kaynaklanıyor olabilir... stok rom kullanırken bu olayı yaşarken şimdi 4.2.2 sürümlü custom rom kullanıyor ve bu sorunu yaşamıyor... çok ilginç... belki stok romda bir sıkıntı olabilir...

bence karttan

• aynı şekilde sandisk 32 gb uhs kart kullanıyordum, aynı şey benimde başıma geldi araştırdım, genellikle sandisk 32 gb c10 larda bu sorun oluyor, umursamazsanız bir süre sonra kart kullanılamaz hale geliyor. Yani meselenin donanımsal bir boyutu olduğu aşikar. Kartı tamamen ölmeden çıkardım fotograf makinmda kullanacağım, sd kart olarak. Onun yerine 8 gb idareten bir kart taktım, aklıma geldikçe de 32 gb düşük hızlı kart bakıyorum, bakalım artık.
  • Ben de 32 gb sandisk class 10 kullanıyorum sorun yok canavar gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: orientem

Ben de 32 gb sandisk class 10 kullanıyorum sorun yok canavar gibi

Nezamandır kullanıyorsunuz? Telefon hangi model?

• quote:

Orijinalden alıntı: barsoy

quote:

Orijinalden alıntı: orientem

Ben de 32 gb sandisk class 10 kullanıyorum sorun yok canavar gibi

Nezamandır kullanıyorsunuz? Telefon hangi model?

Telefon s3 meyiletişimden almıştım bi sorunu yok 2-3 ay oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: kazimmm

Bu problemi baya araştırdım, aldığım yeri aradım onlar da bir hata olduğunu gelen şikayetlerden kabul ettiler ancak sandisk'in TR distribütörü Arena aynı şekilde düşünmüyor. Kartın üzerinde android uyumlu yazmasına rağmen, karşıdaki yetkili kendi ellerindeki sandisk programı ile PC üzerinde bir test yaptıklarını, düzgün çalışması durumunda geri yolladıklarını net bir biçimde belirtti.

PC'de denemeleri beni ilgilendirmez. Kutusunun üstünde android smartphone ve tabletler için ideal olduğu yazıyor. Kimse de zaten bunu pcde kullanmak için almıyor. Ben de kartı pc'ye taktığımda çalışıyor(şimdilik); telefona başka kart taktığımda çalışıyor. Ama bu kart (Sandisk mobile ultra class 10) çalışmıyor.
  • İşin yoksa kartı servise gönder, uğraş dur. Bir de bir şey yok deyip geri gönderirlerse gel de çıldırma.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.