Şimdi Ara

>>>SE Xperia Mini & Mini Pro||ANA KONU|| (62. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.921
Cevap
16
Favori
107.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: niger21

artık kartımı çıkarttım miniden, emekli telefona taktım güncelleme gelene kadar kullanmayacam.bir daha sony alırsam 2 olsun, havalar ısındı artık telefonu kullanmadan takılı halde telefon

Teleservice olayı hallediyo hiç beklemeden yollayın
  • Satılık mini pro beyaz telefon değiştirme zamanımın geldiğini düşündüğüm için.

Forumda bahsi geçen ısınma, donma, titreme problemleri yoktur.

http://forum.donanimhaber.com/m_61927521/mpage_1/f_/key_//tm.htm#61927521
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugubi

quote:

artık kartımı çıkarttım miniden, emekli telefona taktım güncelleme gelene kadar kullanmayacam.bir daha sony alırsam 2 olsun, havalar ısındı artık telefonu kullanmadan takılı halde telefon

Teleservice olayı hallediyo hiç beklemeden yollayın

güncellemeyle düzelecek bir sorun değil mi sizce
  • Fikir belirten arkadaşlara teşekkürler. Aklımda mini pro veya mini'den biri vardı ama haftasonu Bimeks'teki kampanyadan Neo V aldım. İnşallah sorunsuz bir şekilde kullanırım...
  • Minilerin ısınma ve geri tuşun sürekli basarak kullanılamaz hale gelmesinin çözümü önceki sayfalarda arkadaşın anlattığı 20küsur madde lik anlatımda yüzde yüz çözülüyor arkadaşlar hala anlatılanlar bir ise yaramıyor diyenler var biraz emeğe saygı ya lütfen anlatan arkadaş benim babamın oğlu değil ama adam anlatmış çözümü yazmış oraya bende uyguladım telefonu ne servise verdim nede para ödedim tamam bende ilk defasında beceremedim ama. Sonra hallettim öncelikle son kısmı yapmadan önce telefonu gerçekten root ladinizmı bundan emin olun çünkü problem buradan kaynaklanıyor gereken bütün programları da yüklemiş arkadaş oraya toplam yarım saatinizi alır ben sorunu çözdüm root sayesinde gereksiz programlarıda silmiş oldum şu an en ufak bir sıkıntı yok ve bu mesajı da telefondan yazıyorum .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rootlamadan güncellemeyle çözülürse beklemeyi tercih edecem hiç root deneyimim yok çünkü
  • quote:

Orijinalden alıntı: gence0088

Minilerin ısınma ve geri tuşun sürekli basarak kullanılamaz hale gelmesinin çözümü önceki sayfalarda arkadaşın anlattığı 20küsur madde lik anlatımda yüzde yüz çözülüyor arkadaşlar hala anlatılanlar bir ise yaramıyor diyenler var biraz emeğe saygı ya lütfen anlatan arkadaş benim babamın oğlu değil ama adam anlatmış çözümü yazmış oraya bende uyguladım telefonu ne servise verdim nede para ödedim tamam bende ilk defasında beceremedim ama. Sonra hallettim öncelikle son kısmı yapmadan önce telefonu gerçekten root ladinizmı bundan emin olun çünkü problem buradan kaynaklanıyor gereken bütün programları da yüklemiş arkadaş oraya toplam yarım saatinizi alır ben sorunu çözdüm root sayesinde gereksiz programlarıda silmiş oldum şu an en ufak bir sıkıntı yok ve bu mesajı da telefondan yazıyorum .

Eğer benim yazdıklarıma itafen yazdıysanız kesinlikle yanlış anlaşılma var , o anlatımı yapan arkadaşın bencede emeğine sağlık ancak ben en az 5 kez sil baştan yapmaya çalıştım
    olmadı olmadı olmadı , dediğin gibi telefon bir türlü rootlanmadı, ya birşeyi sürekli atladım, yada benim telde bir sorun var, son aşamada not permit gibi bir yazı çıkıyodu, 3 kez script yazmıyor.Sonuç olarak beceremeyen benim, zaten sırf servis mervis uğraşmıyım diye yapmak için defalarca denedim, ics mcs çıkacağıda yok servise yollayım ne yaparlarsa yapsınlar...

• Arkadaşlar A.0.42'ye geçip root yapıp script'i çalıştırın, sorun çözülüyor. Beklemeyin boşuna ICS i falan.
  • Dostum root yaptığın zaman menüye superuser diye bir program geliyor bu programı açıp onaylamadan root işlemi aktif olmuyor buna dikkat et bende burda yanılmıştim sanırım anlatımda bu kısım yoktu daha sonra g script lite dan tauch panel uygulamasını aktif edebiliyorsun dene çok zor değil yaparsın

• quote:

Dostum root yaptığın zaman menüye superuser diye bir program geliyor bu programı açıp onaylamadan root işlemi aktif olmuyor buna dikkat et bende burda yanılmıştim sanırım anlatımda bu kısım yoktu daha sonra g script lite dan tauch panel uygulamasını aktif edebiliyorsun dene çok zor değil yaparsın

Kaybedeceğim birşey yok ona dikkat etmemiştim açıkçası ,bu akşamda onu denerim,zaten tüm uygulamalar gitmişti,yedekten tekrar kurarız,
    olaya bak ya işi gücü bıraktık,tek derdimiz telefon oldu, teşekkür ederim dostum. sonucu yarın paylaşırım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: frodoozan

Beyler toplanın telefonunuzu nasıl tamir edebileceğinizi anlatıyorum. Bu işlemleri dikkatlice yapın ve telefona işlem yapılırken telefonun kablosunu çıkarmamaya dikkat edin. Yapacaklarınız sizin sorumluluğunuzdadır.

1. İlk önce telefonunuzu elinize alın, sırasıyla "Ayarlar>Telefon Hakkında>Derleme Numarası"'na gelin
    2. Derleme numarasının sonu 42 ile bitiyorsa 14. adıma geçin, 62 ile bitiyorsa 3. adımdan devam edin:

3. Bu programı indirip bilgisayarınıza kurun:http://dl.google.com/android/installer_r18-windows.exe
    4. Kurduktan sonra bilgisayarınızdan "Başlat>Tüm programlar>Android SDK Tools>SDK Manager" a tıklayın.
    5. Açılan pencerede üstten "Android sdk tools", "android sdk platform-tools" ve alttan "Google USB Driver"ı işaretleyip "Install packages" düğmesine basın, gelen pencereden "Accept All" ı seçip "Install" deyin. Yüklenmesini bekleyin ve yüklenme bitince programı kapatın.
    6. Buradan bu programı indirip kurun:http://uploaded.to/file/g3uingdb
    7. Ardından bunu indirin ve içinden çıkanı "C:\Flashtool\firmwares" klasörüne kopyalayın:http://www.mediafire.com/?uboo3lrdxnoeldn
    8. Bilgisayarınızdan denetim masasına gelin, "Bölge ve Dil" i tıklayın, "Biçim" ve "Konum" u amerika'ya ayarlayın, tamam deyip kapatın.
    9. Telefonunuzdaki rehberi, mesajları, fotoğrafları, uygulamaları hafıza kartına veya bilgisayara yedekleyin (uygulamaları yedeklemek için telefonunuza "astro file manager"i kurun, diğerleri için ise "myphone explorer" programını kullanabilirsiniz) Telefonunuzdaki ayarlarınız ve bilgileriniz silinecek, hafıza kartındaki dosyalarınız silinmeyecek
    10. Şimdi kurduğunuz Flashtool programını açın, Şimşek simgesine tıklayın, Soldaki listeden "ST15i" veya "Xperia mini" yazan yeri tıklayın (X10 değil!) ve Ok tuşuna basın.
    11. Telefonunuzu kapatın, Telefonun ses kısma düğmesine basılı tutarken usb kabloyu telefona ve bilgisayara bağlayın (düğmeden elinizi çekmeden)
    12. Telefonun ışığı yeşil renkte yanacak ve telefonunuza yeni yazılım yüklenecek.
    13. Telefonunuzun kablosunu çıkarıp açın

14. Sırasıyla "Ayarlar>Uygulamalar>Geliştirme" den "USB hata ayıklamayı seçin"
    15."Ayarlar>Uygulamalar>Bilinmeyen Kaynaklar" ı seçin.
    16. Sonra bunu indirin ve bir klasöre çıkartıp içindeki "RUNME.bat" dosyasını açın, telefonunuzu usb kabloyla bilgisayara bağlayın ve enter tuşuna basın:http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=784296&stc=1&d=1321435888
    17. telefonunuz kapanıp açılacak.
    18. Google play store den "GScript Lite App" uygulamasını indirin (telefondan internete giremeyenler bana söylesin buraya yüklerim)
    19. uygulamayı çalıştırın, izin isteyecek, tamam deyin
    20. bunu indirip çıkartın:http://forum.xda-developers.com/attachment.php?s=566b4b16a8068ba47530fe787cd7fa86&attachmentid=1016986&d=1335005295
    21. indirdiğiniz dosyayı telefonunuzun bellek kartındaki "gscript" adlı klasöre atın (böyle bir klasör yoksa telefonu kapatıp açın, biraz bekledikten sonra bilgisayara takın)
    22. Gscript uygulamasını açın, "Add" tuşuna basın, ve gelen pencereden dosyayı seçin
    23. 4 tane stderr yazacak ve telefon biraz sonra kapanacak.

Ve geçmiş olsun, telefonunuzun sorunu çözülmüştür. İsterseniz "Sony Pc companion" programıyla telefon sürümünüzü tekrar 0.62'ye yükseltebilirsiniz, sorun olmaz. Eğer kafanıza takılan bir şey varsa veya hata mesajı alırsanız bana sorun yardım ederim.

hocam en son da dediğin 0.62 ye yükseltince rootlanmamış mı oluyor garanti bozuluyor mu merak ettim

• arkadaşlar mini pro ekranı çatladı garantiye girer mı girmezse fiyat ne olur iç ekran değiş dış ekran
  • Mini ye usb yi flaşi,dişi erkek yaparak cebe takıyorum kblo ile ama tanımıyor.android tabletlerde denedim flaş tanıyor içindekilere ulaşabiliyorum.bunu ilk benmi deniyorum yoksa.programmi kurmak lazım.teknoloji canavarlari bana yardım edin lütfen.aslında ben bunu hayal ederek android cep almıştım.benim mini de isiniyor.ics gelsin bakalım n olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bears -- 12 Haziran 2012; 19:22:51 >
  • Bu sitede cevap verecek teknoloji canavarlari yokmu.benim sonye ısınıyor sony manyağı olarak hayal kırıklığına uğradım.tek ümidim ics. Île sorunun ortadan kalkmasi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bears -- 12 Haziran 2012; 19:08:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yekte

quote:

Dostum root yaptığın zaman menüye superuser diye bir program geliyor bu programı açıp onaylamadan root işlemi aktif olmuyor buna dikkat et bende burda yanılmıştim sanırım anlatımda bu kısım yoktu daha sonra g script lite dan tauch panel uygulamasını aktif edebiliyorsun dene çok zor değil yaparsın

Kaybedeceğim birşey yok ona dikkat etmemiştim açıkçası ,bu akşamda onu denerim,zaten tüm uygulamalar gitmişti,yedekten tekrar kurarız,
    olaya bak ya işi gücü bıraktık,tek derdimiz telefon oldu, teşekkür ederim dostum. sonucu yarın paylaşırım..

Dostum yaptım herşeyi ama menüyesuper user gelmedi ne yapmam lazım?
    flash 'ı çalıştırdığımda tam %99'a geldiğinde root access allowed yazıyo
    sonra runme.bat ı çalıştırıyorum telefon açılıp kapanıyor.ama menüde superuser çıkmıyor
    buralardaysan işlemi yapmış biri olarak yardımına ihtiyacım varDostum yaptım herşeyi ama menüyesuper user gelmedi ne yapmam lazım?
    flash 'ı çalıştırdığımda tam %99'a geldiğinde root access allowed yazıyo
    sonra runme.bat ı çalıştırıyorum telefon açılıp kapanıyor.ama menüde superuser çıkmıyor
    buralardaysan işlemi yapmış biri olarak yardımına ihtiyacım var

• Usb flash bellek i dışı erkek aparat ile mini ye kablo ile başladığımda usb flash i tanımıyor.oysa android tabletlerde denedim flash içeriğini görüp işlem yapabiliyorum.mini cebe program mi yüklemek lazım.bunu. Deneyen varmı.yoksa bunu ilk benmi akıl ettim.lütfen bana yardım edin.benim mini ısınıyor.ics umarin sorunu çözer yoksa banada servis yolları görünüyor.sony hiç yakıştıramadım bi çözüm falan bi duyuru yok.teknoloji canavarlari sizden yanıt bekliyoruz.teşekkürler.

• ne yaptım ne ettimse memory kartta gsscript klasörü yok bir o kaldı yardım pls
  • quote:

Orijinalden alıntı: bears

Mini ye usb yi flaşi,dişi erkek yaparak cebe takıyorum kblo ile ama tanımıyor.android tabletlerde denedim flaş tanıyor içindekilere ulaşabiliyorum.bunu ilk benmi deniyorum yoksa.programmi kurmak lazım.teknoloji canavarlari bana yardım edin lütfen.aslında ben bunu hayal ederek android cep almıştım.benim mini de isiniyor.ics gelsin bakalım n olacak.

telefonuna bir uygulama yüklemen gerekiyordu sanırım. Bununla ilgili OTG kablo olarak forumda falan ararsan daha net bilgilere ulaşabilirsin

ısınmayla ilgili bir bilgim yok, mini pro kullanıyorum, genel olarak bizde öyle bir durum pek yaşanmıyor
  • quote:

ne yaptım ne ettimse memory kartta gsscript klasörü yok bir o kaldı yardım pls

Bende de aynı sorun oldu ama kendin bir "gscript" adlı klasör oluştur. İşe yarıyor.
    Şimdilik ısınmadan sonraki problemde çözüldü gibi. 62'ye tekrar yükseltip bir oyun yükleyip deneyeceğim.
    @frodoozan 'a minnetarım bu güzel antamı için.. Turkcell programlarından da kurtuldum. eline yüreğine sağlık....
    Yardım dediğin böyle olur....

Ekleme: 42'den 62'ye yükseltim oyun yükleyerek ısınma sorununu test ettim ve sorun kalmadı. umarım böyle de devam eder.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drsbk79 -- 13 Haziran 2012; 1:08:51 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: frodoozan

Beyler toplanın telefonunuzu nasıl tamir edebileceğinizi anlatıyorum. Bu işlemleri dikkatlice yapın ve telefona işlem yapılırken telefonun kablosunu çıkarmamaya dikkat edin. Yapacaklarınız sizin sorumluluğunuzdadır.

1. İlk önce telefonunuzu elinize alın, sırasıyla "Ayarlar>Telefon Hakkında>Derleme Numarası"'na gelin
    2. Derleme numarasının sonu 42 ile bitiyorsa 14. adıma geçin, 62 ile bitiyorsa 3. adımdan devam edin:

3. Bu programı indirip bilgisayarınıza kurun:http://dl.google.com/android/installer_r18-windows.exe
    4. Kurduktan sonra bilgisayarınızdan "Başlat>Tüm programlar>Android SDK Tools>SDK Manager" a tıklayın.
    5. Açılan pencerede üstten "Android sdk tools", "android sdk platform-tools" ve alttan "Google USB Driver"ı işaretleyip "Install packages" düğmesine basın, gelen pencereden "Accept All" ı seçip "Install" deyin. Yüklenmesini bekleyin ve yüklenme bitince programı kapatın.
    6. Buradan bu programı indirip kurun:http://uploaded.to/file/g3uingdb
    7. Ardından bunu indirin ve içinden çıkanı "C:\Flashtool\firmwares" klasörüne kopyalayın:http://www.mediafire.com/?uboo3lrdxnoeldn
    8. Bilgisayarınızdan denetim masasına gelin, "Bölge ve Dil" i tıklayın, "Biçim" ve "Konum" u amerika'ya ayarlayın, tamam deyip kapatın.
    9. Telefonunuzdaki rehberi, mesajları, fotoğrafları, uygulamaları hafıza kartına veya bilgisayara yedekleyin (uygulamaları yedeklemek için telefonunuza "astro file manager"i kurun, diğerleri için ise "myphone explorer" programını kullanabilirsiniz) Telefonunuzdaki ayarlarınız ve bilgileriniz silinecek, hafıza kartındaki dosyalarınız silinmeyecek
    10. Şimdi kurduğunuz Flashtool programını açın, Şimşek simgesine tıklayın, Soldaki listeden "ST15i" veya "Xperia mini" yazan yeri tıklayın (X10 değil!) ve Ok tuşuna basın.
    11. Telefonunuzu kapatın, Telefonun ses kısma düğmesine basılı tutarken usb kabloyu telefona ve bilgisayara bağlayın (düğmeden elinizi çekmeden)
    12. Telefonun ışığı yeşil renkte yanacak ve telefonunuza yeni yazılım yüklenecek.
    13. Telefonunuzun kablosunu çıkarıp açın

14. Sırasıyla "Ayarlar>Uygulamalar>Geliştirme" den "USB hata ayıklamayı seçin"
    15."Ayarlar>Uygulamalar>Bilinmeyen Kaynaklar" ı seçin.
    16. Sonra bunu indirin ve bir klasöre çıkartıp içindeki "RUNME.bat" dosyasını açın, telefonunuzu usb kabloyla bilgisayara bağlayın ve enter tuşuna basın:http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=784296&stc=1&d=1321435888
    17. telefonunuz kapanıp açılacak.
    18. Google play store den "GScript Lite App" uygulamasını indirin (telefondan internete giremeyenler bana söylesin buraya yüklerim)
    19. uygulamayı çalıştırın, izin isteyecek, tamam deyin
    20. bunu indirip çıkartın:http://forum.xda-developers.com/attachment.php?s=566b4b16a8068ba47530fe787cd7fa86&attachmentid=1016986&d=1335005295
    21. indirdiğiniz dosyayı telefonunuzun bellek kartındaki "gscript" adlı klasöre atın (böyle bir klasör yoksa telefonu kapatıp açın, biraz bekledikten sonra bilgisayara takın)
    22. Gscript uygulamasını açın, "Add" tuşuna basın, ve gelen pencereden dosyayı seçin
    23. 4 tane stderr yazacak ve telefon biraz sonra kapanacak.

Ve geçmiş olsun, telefonunuzun sorunu çözülmüştür. İsterseniz "Sony Pc companion" programıyla telefon sürümünüzü tekrar 0.62'ye yükseltebilirsiniz, sorun olmaz. Eğer kafanıza takılan bir şey varsa veya hata mesajı alırsanız bana sorun yardım ederim.

hocam en son da dediğin 0.62 ye yükseltince rootlanmamış mı oluyor garanti bozuluyor mu merak ettim

Evet 62 olunca rootlanmamış oluyor... superuser programı kayboluyor. titanium buckup ise çalışmıyor. (program silmek için bu programı kullanmıştım)

• 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.