Şimdi Ara

''SE Xperia PRO'' ||QWERTY||1GHZ||3.7'' BRAVIA E.||ANA KONU|| (64. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.434
Cevap
6
Favori
47.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: datumdatzgr

quote:

Orijinalden alıntı: med000

quote:

Orijinalden alıntı: Alejàndro

quote:

Orijinalden alıntı: araci123

sorularıma cevap verdiğiniz için teşekkürler dünden beri forum sayfasında bi hata var giremiyorum şimdi mobil olarak girdim
    bu telefon hakkındaki kötü düşünceleri almak istiyorum plzzz:D

Bende açamadım konuyu bi türlü bilgisayardan, mobilden giriyor sadece.

Kötü olarak, ram sorunu var telefonda. Çok uygulama yüklerim, şunu yaparım bunu yaparım dersen yarı yolda bırakır, ram yetersiz kalıyor. Yetersiz derken, arkaplanda sürekli çalışan programları kastediyorum. Bi hareketli duvar kağıdı atarsın mesela, sonra hava durumu, haber, dijital saat, müzik çalar widgetı koyarsın ekrana, bi de whatsapp açtın mı kitlenir kalır telefon. (bunları hiç denemedim ama ram 50-60 mblara kadar düşer, o da sıkıntı çıkartır :D)

Bende de bi sürü uygulama var, sözlük, galeri, saat, hava durumu vs. Şu ana kadar bi sıkıntısını görmedim. Öyle uçuk kaçık, işime yaramayan şeyleri yüklemiyorum sadece, onlarda eksik olsun zaten, gerek yok. Kısaca böyle.

Abartmışsın biraz dediğinin iki katı widget var bende face açık,exchange hep aktif bir iki tane de başka program açık(whats up kullanmıyorum bu arada) ve ram 120-150 mb arası sürekli. Ama artık 2013'ten itibaren bence 1 gb ram alınmalı, ha ben fazla yüklenmem diyene 512 de yeter rahat rahat.

ram kullanımı ¨100 mbın altına düşmecek şekilde ayarlıyor kendini o yüzden cok uygulama yükleyince de yarı yolda bırakmaz ama takılmalar artar. onun dışında şu saatten sonra 1 gb ram de yetmez size diyim. ki yetmiyor ics'de kullanıcıya 700 küsur ram kalıyor onun da 500-600 kullanılıyor genelde. en ufak bi oyunda kendini belli ediyor ram sıkışmaları. ben şu saatten sonra telefon almam için en az

4 gb ram
    4000+ mAh batarya
    Full-hd(1920x1080) ekran 4.5"+ yüksek teknolojili(amoled mamoled) ve klavyeye gerek kalmaz tahminim
    130 gramdan hafif 10 mmden ince ve kaliteli soft malzeme üretim ve iyi hoparlör kalitesi
    20nm den daha küçük teknolojiyle üretilmiş quad ya da 8core cpu+ kaliteli gpu
    suya dayanıklı, çizilmez cam

bu özellikleri saglaması lazım. wifi gps radyo saymıyorum:)

yani xperia pro daha bir süre benle...

Alıntı yaptık doldurduk ama sayfayı neyse :) bu telefonu değiştireceksem ne alacağımı bilmiyorum, şu an en iyi aday benim için her yönüyle XPERIA V. Ama beklemek gerek daha çok gelişme olacak ve fiyat düşüşleri de olacak acele etmeye gerek yok kendi adıma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• @med000

bu xperia v'nin özellikleri baya iyiymiş baktım. ama müzik çalma süresi çok az bu yeni xperia serisinin niye öyle acaba? o beni soğutuyor şu anda... bizimki 31 saat yazıyor ona rağmen müzik sırasında şarj bayaa gidiyor bunlar en yüksek 23 saat gördüm...
  • @datumdatzgr

Ekran büyüyor, donanım artıyor şarjın dayanma süresi azalıyor ama buna rağmen bataryalarda henüz hiçbir markada gözle görülür bir gelişme yok. Ne 'mah' değerleri ne de teknoloji farkı açısından güzel bir gelişme görmedim bende, bekleyeceğiz artık bence hepsi bataryalar için ar-ge yapıyorlar bakalım ne olacak.
    Xperia V: donanım+suya-toza dayanıklılık+tasarım tam istediğim gibi.Şu aralar belkide birkaç ay değiştirmem telefonumu beklemedeyim ;) zaten bir sıkıntım da yok.

• Bu arada tekrar başlatınca artık geri gelmiyor sildiklerim düzeldi.

• Arkadaşlar Sony Ericsson Xperia Pro Telefonumu Maddi Sıkıntılardan Dolayı Satmaktayım . İlgilenenlere Duyurulur :

http://forum.donanimhaber.com/m_65083786/mpage_1/f_/key_//tm.htm#65083786
  • quote:

Orijinalden alıntı: araci123

slm herkeze, konuyu baştan sona okudum. çok uzun sürdü,1 haftada bitirebildim :D çok boş konuşmalar da var faydalı bilgiler de var. aynı sorudan defalarca sorulmuş. baştan sona okusalar daha iyi :D neyse yinede iyi bir konu oluşturmuşsunuz tebrikler.
    şimdi bende bu telefonu almaya karar verdim :) biraz geç oldu ama ıcs nin çıkmasını bekledim. ürün su anda piyasada yok galiba :D ben bir yerde buldum kimse almasın diye yerini söylemicem aldıktan sonra yazarım nerede olduğunu. benim bi kaç sorum olacak size
    1) telefonu hiç yazılım atmadan ilk aldığı şekilde kullanan var mı?( yazılımdan kastım programlar vs. degil, ürünün orjinalliğini bozan şeyler)
    2) ıcs ile gb arasında bi kıyaslama yapacak olursanız hangisi daha iyi durumda ıcs için yeni güncellemeler beklemek gerekir mi
    3) ebaydan alış veriş yapmak güvenlimi ? telefonu oradan sipariş etsem sıkıntı yaşarmıyım? ( tr fiyatlarına göre gayet uygun oluyor)
    4) ürün tamamen stok durumdayken dediğiniz kasmalar oluyormu.
    şimdiden teşekkürler

Hiçbiryerde Bu Ürünün Sıfırını Teşhir Ürünü Olmadan Bulamazsın Dostum . Ebaydan Alışveriş Yapmak Güvenlidir Ama Gümrükten Geçerken Telefonlarda Problem Çıkarıyorlar Haberin Olsun . Yani Ödemeni Yaparsın Sonra Gümrükte Problem Çıkarsa (Ki %75 Çıkar) Paran Uçar . Bu Arada Ben Şahsen Telefona Hiç Yazılım Atmadım, Sistem Dosyaları Vs İle Oynamadım . Sadece Sony'nin Güncellemelerini Yaptım . Bu Telefona İhtiyacın Varsa Full Kutusuyla Sana Satabilirim Telefonun Hiçbir Problemi Yoktur Ve Ekranda İlk Günkünden Beri Koruyucu İle Kullandım ...

• Merhabalar. Xperia Pro ma CM9 yükledim tekrardan stock rom a dönmek itiyorum . Bu konuda yardımcı olacak bi arkadaşım var mı ? Nasıl yapabilirim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xbaybars

Merhabalar. Xperia Pro ma CM9 yükledim tekrardan stock rom a dönmek itiyorum . Bu konuda yardımcı olacak bi arkadaşım var mı ? Nasıl yapabilirim ?

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1642480

Stock Firmwares'dan istediğin sürümü indirip flashlaman yeterli.
  • quote:

quote:

Merhabalar. Xperia Pro ma CM9 yükledim tekrardan stock rom a dönmek itiyorum . Bu konuda yardımcı olacak bi arkadaşım var mı ? Nasıl yapabilirim ?

Teşekkür ederim ama bu verdiğiniz yer benim için fazla karışık. Cm9 u da ben yüklemedim zaten. Bana biraz daha detaylı bi şekilde nasıl yapabileceğimi Hangisini indireceğimi anlatan bi sayfa olursa daha iyi olur. Umarım çok fazla şey istemiyorumdur. Şimdiden teşekkürler.

• quote:

quote:

quote:

Teşekkür ederim ama bu verdiğiniz yer benim için fazla karışık. Cm9 u da ben yüklemedim zaten. Bana biraz daha detaylı bi şekilde nasıl yapabileceğimi Hangisini indireceğimi anlatan bi sayfa olursa daha iyi olur. Umarım çok fazla şey istemiyorumdur. Şimdiden teşekkürler.

İnan sıfırdan anlatması çok zor. Zaten şimdi hatırladığım kadarıyla anlatsam da anlamazsın, yani ben anlatamam. Unuttum baya bi. Sen en iyisi o romu kim attıysa ondan yardım iste, tekrardan döndürsün orjinal sürüme.

Ama yine de türkçe anlatım yapan bi yer var, pm atıyorum. Bi bakarsın. Araştırırsan aslında bulursun, bu sitede de anlatımlar var.

• quote:

quote:

quote:

quote:

İnan sıfırdan anlatması çok zor. Zaten şimdi hatırladığım kadarıyla anlatsam da anlamazsın, yani ben anlatamam. Unuttum baya bi. Sen en iyisi o romu kim attıysa ondan yardım iste, tekrardan döndürsün orjinal sürüme.

Ama yine de türkçe anlatım yapan bi yer var, pm atıyorum. Bi bakarsın. Araştırırsan aslında bulursun, bu sitede de anlatımlar var.

tamam çok teşekkür ederim ilgin için

• @Alejandro
    @med000

ve aklıma gelmeyen diğer xperia proseverler...

Bu konuyu açan arkadaşla konuştum. xperia pro ile ilgili yazmak istediklerimizi kendisine yollarsak ilk mesaja ekleyeceğini söyledi. ayrı başlık açmaktansa böyle yapalım. acelesi yok. az çok birleştirelim şimdiye kadarki önemli mesajlarımızı. ne bilim custom rom deneyimleri ya da pro'ya özgü sorun ve çözümler falan. kılıf mılıf şarj önerileri, oyun program önerileri falan her türlü şey. biriktirelim. şu foruma bi katkımız olsun. ki zaten xperia pro ile ilgili dünyada fazla forum yok bu şekilde.

Bu arada iphone 5 ile ilgili yorumları alalım. bence ölü doğmuş bir model oldu. çok erken konuşuyorum ama ne bilim. yenilikçi hiç bir şey yok gibime geldi. adamların saydığı her özellik piyasadaki yeni telefonlarda hepsi bi arada olmasa bile mevcut.

panorama çekim dedi.
    işlemci daha hızlı grafik daha iyi dedi cartcurt. işlemci iphone4sden 2 kat iyi dedi de yani zaten şu anda iphone 4sden 2 kat dahaiyi platformlar çıkmadı mı sanki? ki işlemciye fazla ayrıntılı girmedi bile. mhz, nm falan hiç bahsetmedi. bence krait platformundan sonra sönük kaldılar bahsetmek istemediler ama emin deilim. iyi de olabilir.

daha iyi daha hızlı cart curt tamam.
    kamerayı cok övdü. bakacaz. ama rakipleri dişli bence. bkz:lumia 920.
    batarya ömrü bile şaşırtıcı değil kağıt üzerinde...

ince ve hafif olması iyi olmuş diyebilirim sadece. Sonuç olarak performansı isterse 10x katına çıksın. ben şarjı uzun giden soğuk çalışan model isterim. iphone 4 ve 4s o konuda kötüydü çok ısınıyordu en ufak oyunda bile.

Yani daha hızlı daha iyi falan fistan. hiç cezbetmedi beni...

• Battery calibration diye bi olay varmış onu denedim. Ve sonuç fark etti gibi. 36 saatlik orta-yoğun kullanımın ardından şarj %25 şu an. auto-sync wifi genelde açık kaldı(ekran kapalıyken bile). eskiden olsa bi günü geçmezdi. Benim bir de softkey ışıklarını kapama, gereksiz programları silme ve undervolt işlemlerim de etkili olmuş olabilir.

durum şu ki. batarya bi süre sonra ölüyor sanıyoruz ama aslında ölmüyormuş. Bataryayı çoğu zaman telefonun kendi yönettiği için bi süre sonra kalibresi bozuluyor ve telefon aslında tam şarj olmasa da %100 gösteriyor ve de patırpatır iniyor şarj sonra. İşin bu kısmı doğru ondan eminim. Ama calibration için yaptığım şeyin neyi etkiliyerek çözüm olduğunu bi türlü anlayamadım. anlayan varsa anlatabilir.

bu calibration nasıl yapılıyor. googledan ararsanız bir iki farklı yol var ama gerçekten birbirinden farklı. temel olarak şarj etmeden önce ya da tam şarj olunca systemdeki batterystats.bin dosyasını silmeye dayanıyor gibi. cwm recoveryniz varsa "wipe battery stats" aynı işlevi görüyor. ben şöyle yaptım:

1.şarj %40ken falan kapattım telefonu. wipe battery stats yapıp şarja taktım. bunları yaparken telefonun işletim sistemini hiç açmamaya dikkat ettim.

2.şarj tam dolu gösterince. bataryayı çıkarıp bi süre bekledim(telefon şarja takılıydı ve kapalıydı hala) sonra bataryayı takıp gene wipe battery stats yapıp şarjda bıraktım.şarja böyle %80lerden başlayıp devam etti gibi oldu.

3. tam şarj olunca açtım telefonu. şarjı %96 olacak kadar kullandım falan. marketten battery calibration indirdim. tekrar şarjataktım. %100 deil de FULL diyince programdaki calibrate battery'e tıkladım. bu da wipe battery stats la aynı şeyi yapıyor.

sonrası işte ~2 günlük orta-yoğun kullanım şarj ömrü. yine de emindeğilim. googledan araştırın calibrate battery falan...

• arkadaslar telefonumu garantıye gnderdım 3gun servıste kaldı onarım durumuna baktım Üst Seviyeye Transferdıye bırsey yazmıslar acıklamaya bu nedemek
  • Apple, insanların asıl para verdiği şeyin o telefonun arkasındaki elma logosu olduğu olayını iyice kavrayıp tamamen boş beleş bi telefon çıkarmış piyasaya. 4S'i olan adam niye 5 alsın sorusuna kocaman bir hiç cevabı geliyor. Apple fanları telefonun yine de satacağını iddia ediyor ama ben öyle düşünmüyorum. Çünkü alternatifler var, bakın pahalı telefon kullanıyorum demenin başka yolları var artık.

@datumdatzgr
    Dediğin gibi birşey yapılırsa yardımcı olmaya çalışırım, ama çok uğraştırır bizi

quote:

Orijinalden alıntı: bu_rock01
    arkadaslar telefonumu garantıye gnderdım 3gun servıste kaldı onarım durumuna baktım Üst Seviyeye Transferdıye bırsey yazmıslar acıklamaya bu nedemek

Arızası neydi telefonun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1F943E7C5 -- 14 Eylül 2012; 14:02:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bu_rock01

arkadaslar telefonumu garantıye gnderdım 3gun servıste kaldı onarım durumuna baktım Üst Seviyeye Transferdıye bırsey yazmıslar acıklamaya bu nedemek

muhtemelen bi üst servise yollanmış.
  • Telefonuma cm9 yüklenmişti. Sonrasında vaz geçip uzun uğraşlar sonunda stock rom u yükledim. Ama yeni gelen güncellemeyi (4.1.b.0.587) pc compination ve sony update ten yapamıyorum hata veriyor. yazılım değiştirilmiş diyor ne yapmam lazım bilgisi olan ??
  • quote:

Telefonuma cm9 yüklenmişti. Sonrasında vaz geçip uzun uğraşlar sonunda stock rom u yükledim. Ama yeni gelen güncellemeyi (4.1.b.0.587) pc compination ve sony update ten yapamıyorum hata veriyor. yazılım değiştirilmiş diyor ne yapmam lazım bilgisi olan ??

bootloader geri kilitlemeyi unutmussun açık kalmış. cereyan yapmış:)) şaka maka xperia relock bootloader falan arat çıkması lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: datumdatzgr

quote:

Telefonuma cm9 yüklenmişti. Sonrasında vaz geçip uzun uğraşlar sonunda stock rom u yükledim. Ama yeni gelen güncellemeyi (4.1.b.0.587) pc compination ve sony update ten yapamıyorum hata veriyor. yazılım değiştirilmiş diyor ne yapmam lazım bilgisi olan ??

bootloader geri kilitlemeyi unutmussun açık kalmış. cereyan yapmış:)) şaka maka xperia relock bootloader falan arat çıkması lazım.

Valla işin aslı unutmadım öyle bir kilidin olduğunu bilmiyordum. Bu benim ilk kurcalayışım. Sağdan soldan okuya okuya son sürümü yükledim. Akşam bahçe kapısını da kapatırsam bu iş tamamdır. Tavsiyem şu dur ki cm9 pişmanlıktır :))))

• yahu google play storedan hiç bir şey indiremiyorum ya da update edemiyorum? internetimde mi sorun var?
  • 
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.