Şimdi Ara

''SE Xperia PRO'' ||QWERTY||1GHZ||3.7'' BRAVIA E.||ANA KONU|| (65. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.434
Cevap
6
Favori
47.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar telefonum xperia pro rootlu ve bootloader i açık 4.1.B.0.587 ye nasıl yükseltebilirim pc studio hata veriyor. Bunu direk telefondan yükleyebilir miyim ? ve nasıl ? yükleyemiyorsam pc studio dan yükleyebilmem için neler yapmam gerekir. yardımlarınızı bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: psikozsound

Arkadaşlar telefonum xperia pro rootlu ve bootloader i açık 4.1.B.0.587 ye nasıl yükseltebilirim pc studio hata veriyor. Bunu direk telefondan yükleyebilir miyim ? ve nasıl ? yükleyemiyorsam pc studio dan yükleyebilmem için neler yapmam gerekir. yardımlarınızı bekliyorum.

http:// forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1642480 bu sayfadan MK16i 4.1.B.0.587 (Central Europe) (Android 4.0.4) bunu bulup indirmen gerekiyor ve flashtool programı ile flashlaman lazım
  • ilk alanlardanım geldiği günki gibi stock kullanıyorum yukarda biri sormuş bende kasma felan yok hiç güncelleme vsde yapmadım...bu arada başlığa asıl gelme sebebim TTPOD player diye bir player var yok yok bunda daha kaliteli bi çalar göremedimben reverb eqsünden sallamatik özelligine kadar herşey var..koreliler yapmış sanırım ama çok iyi olmuş tavsiye ederim...
  • arkadaşlar telefonunu makul fiyata satmayı düşünen varsa talibim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: odabaser

arkadaşlar telefonunu makul fiyata satmayı düşünen varsa talibim.

bende aldığım parayla kıyaslarsak satmaya talibim. :) ama satmazsam da problem değil. :)
  • Arkadaşlar benm telefona msaj geldiğinde caliyo titriyo ama ışığı acilmiyo ekranda tepki olmuyo yandaki led ışığın rengide degisiyo ama ben ekran açılsın istiyorum varmi bi yolu sadece bendemi böyle yoksa prolarin hepsimi böyle?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alejàndro

quote:

Orijinalden alıntı: xbaybars

Merhabalar. Xperia Pro ma CM9 yükledim tekrardan stock rom a dönmek itiyorum . Bu konuda yardımcı olacak bi arkadaşım var mı ? Nasıl yapabilirim ?

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1642480

Stock Firmwares'dan istediğin sürümü indirip flashlaman yeterli.

Peki bu stock firmware'in hangileri Türkçe'yi destekliyor anlamanın bir yolu var mı kurmadan önce? Ya da hepsi de destekliyor mudur? Sanmam ama.

• quote:

Orijinalden alıntı: tarrega

quote:

quote:

Merhabalar. Xperia Pro ma CM9 yükledim tekrardan stock rom a dönmek itiyorum . Bu konuda yardımcı olacak bi arkadaşım var mı ? Nasıl yapabilirim ?

Peki bu stock firmware'in hangileri Türkçe'yi destekliyor anlamanın bir yolu var mı kurmadan önce? Ya da hepsi de destekliyor mudur? Sanmam ama.

Destekliyor, tüm diller var hepsinde. Ama .062li sürümü kurmayın, donanım klavyesinde sorun var onun, bazı tuşları desteklemiyor. Nokta, virgül falan basmıyor. .42li temiz ama.

• quote:

Orijinalden alıntı: fred263

Arkadaşlar benm telefona msaj geldiğinde caliyo titriyo ama ışığı acilmiyo ekranda tepki olmuyo yandaki led ışığın rengide degisiyo ama ben ekran açılsın istiyorum varmi bi yolu sadece bendemi böyle yoksa prolarin hepsimi böyle?

bendede aynı sekılde
  • Bi yolu yokmudur ya bunu değiştirmenin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xperia Pro'yu haziranda satın aldım hâlâ da çok mutluyum. En son Sony'nin bizi ICS güncellemesiyle üzmesi üzerine GB sürümüne döndüm. Telefon bilgisayar gibi. Peki bir telefon nasıl bilgisayar gibi olabilir? bir bilgisayardaki programların benzerleri telefon içinde varsa o zaman bilgisayar gibidir diyebiliriz. İşte Android ve iOs'un bu yönü var. Çok fazla uygulama sayesinde hemen her istediğimiz programı buluyoruz. Xperia Pro'da klavyesi sayesinde Neo V, Neo hatta Arc S'ten bile ayrılıyor.

Derste hoca yazı yazdırmaya başladı. Not defteri yanında olanlar yazmaya başladı bende ortada kaldım. Aklıma zekice fikir geldi. Hemen açtım Xperia Pro'daki OfficeSuite (0,25$'a satın almıştım ), daha sonra cihazın klavyesini açtım müthiş hızla yazdım. Millet kalemle yetişemezken ben telefona yazdım

• quote:

Destekliyor, tüm diller var hepsinde. Ama .062li sürümü kurmayın, donanım klavyesinde sorun var onun, bazı tuşları desteklemiyor. Nokta, virgül falan basmıyor. .42li temiz ama.

Teşekkürler, Bayramda vakit bulursam ICS'e geçmeyi düşünüyorum, beğenmezsem geri dönebilmek için iyi olacak bu stock romlar.

Peki önerir misiniz ICS'e geçmeyi? Şu anda GB'de 4 günde bir telefonu kapatıp açmazsam çok ağırlaşıyor. Memory 100 Mb free ile başlıyor, 40 Mb'lara filan düşünce iyice yavaşlıyor. ICS bu konuda nasıl acaba?

• quote:

quote:

Teşekkürler, Bayramda vakit bulursam ICS'e geçmeyi düşünüyorum, beğenmezsem geri dönebilmek için iyi olacak bu stock romlar.

Peki önerir misiniz ICS'e geçmeyi? Şu anda GB'de 4 günde bir telefonu kapatıp açmazsam çok ağırlaşıyor. Memory 100 Mb free ile başlıyor, 40 Mb'lara filan düşünce iyice yavaşlıyor. ICS bu konuda nasıl acaba?

Ics hiç denemeyin derim. Vakit kaybı tamamen.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hatan var kardeşim. Bende .62'li dermele sürümü GingerBread yüklü ve klavyesi tamamen düzgün çalışıyor. Benim önerim şu: Önce .62'den önceki herhangi bir derleme sürümünü yüklesinler. Mesela .58'li bir sürüm. Daha sonra telefonun Wi-Fi'yı ile telefondan .62'ye güncellesinler. Tabii Bootloader Kilidi kırılmamış olmalı.

Bu ICS'yi de hiç ama hiç tavsiye etmem. Çok fazla bug ve kasıntı var. Öyle ki telefonda neredeyse hiçbir uygulama yüklü olmamalı. En basitinden Bad Pigies oyunu bile kasıyor. Kamera sorununu .587'li derleme sürümü güncellemesiyle hallettiler ancak tamamen değil. Hâlâ ses "mono" kaydediliyor. 720p kayıt oluyor ancak 30 FPS kayıt yapılamıyor.

ICS'de kaydırma performansı %90 düşüyor. Atlamalı kaydırma geliyor ki bu çok gıcık. Ayrıca ev ekranı, menü heryer kasıyor.

Bunları göz önüne alıpta ICS yükleyen varsa buyursun.

Bu arada ben ICS'yi wipe'lerin tamamını yaparak yüklemiştim (wipe data, wipe cache vs.). Ayrıca hafıza kartım Class 10 türünden. Yani kalkıpta bana "sen yanlış yüklemişsin" demeyin, CWM üzerinden kökünü kazıdım telefonun zerre artık yoktu yine kasıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkangunes04 -- 20 Ekim 2012; 21:12:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Rambo_FT
    Hatan var kardeşim. Bende .62'li dermele sürümü GingerBread yüklü ve klavyesi tamamen düzgün çalışıyor. Benim önerim şu: Önce .62'den önceki herhangi bir derleme sürümünü yüklesinler. Mesela .58'li bir sürüm. Daha sonra telefonun Wi-Fi'yı ile telefondan .62'ye güncellesinler. Tabii Bootloader Kilidi kırılmamış olmalı.

Bu ICS'yi de hiç ama hiç tavsiye etmem. Çok fazla bug ve kasıntı var. Öyle ki telefonda neredeyse hiçbir uygulama yüklü olmamalı. En basitinden Bad Pigies oyunu bile kasıyor. Kamera sorununu .587'li derleme sürümü güncellemesiyle hallettiler ancak tamamen değil. Hâlâ ses "mono" kaydediliyor. 720p kayıt oluyor ancak 30 FPS kayıt yapılamıyor.

ICS'de kaydırma performansı %90 düşüyor. Atlamalı kaydırma geliyor ki bu çok gıcık. Ayrıca ev ekranı, menü heryer kasıyor.

Bu arada ben ICS'yi wipe'lerin tamamını yaparak yüklemiştim (wipe data, wipe cache vs.). Ayrıca hafıza kartım Class 10 türünden. Yani kalkıpta bana "sen yanlış yüklemişsin" demeyin, CWM üzerinden kökünü kazıdım telefonun zerre artık yoktu yine kasıyordu.

Direk xdadaki 062li sürümü indirip kurarsanız o hatalr oluyor. düşük versiyon yükleyip dediğiniz gibi update yaparsan olmaz heralde. onu da denemiştim ama wifidan güncelleyememiştim, bilgisayara bağlamamı istemişti illa ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1F943E7C5 -- 20 Ekim 2012; 22:48:07 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Rambo_FT

Direk xdadaki 062li sürümü indirip kurarsanız o hatalr oluyor. düşük versiyon yükleyip dediğiniz gibi update yaparsan olmaz heralde. onu da denemiştim ama wifidan güncelleyememiştim, bilgisayara bağlamamı istemişti illa ki.

Aslında bu işin kolayı var. Üç yol var:

1) [Wi-Fi] [Bootloader kilidi kapalı olanlar için] .62'li sürümü flaşlamadan, önceki bir versiyonu flaşlayıp sonra telefon içinden Wi-Fi ile .62'ye güncellemek:

Örneğin .58'li sürümü telefona flaşladınız. Daha sonra Wi-Fi ile .62'ye güncelleyin.

2) [Wi-Fi] [Bootloader kilidi açık olanlar için] .62'li sürümü flaşlamadan, önceki bir versiyonu flaşlayıp sonra root + CWM kurmak, daha sonra .62'ye güncellemek:

Örneğin .58'li sürümü telefona flaşlayın ve rootlayın. Bu sürüm kolayca rootlanabiliyor, forumu araştırın. Daha sonra telefonun bootloader kilidini kapatın. Nasıl kapatılacağı forumlarda mevcut. Ardından .62'li sürüme telefondaki Wi-Fi ile güncelleyin.

3) [Wi-Fi Gerektirmez] [Bootloader kilidi açık olanlar için] .62'li sürümü flaşlayıp, CWM ile doğru klavye ayarlarını yüklemek:

.62'li versiyonu telefona flaşlayın. Daha sonrahttp://www.mediafire.com/?dgfwduyd09gzn4q adresindeki kerneli Flashtool Fastboot özelliğiyle flaşlayın. Hafıza kartınızahttp://www.mediafire.com/?438c7qptdundgrw adresindeki dosyayı olduğu gibi atın (ana dizine). Daha sonra telefonu açın ve CWM moduna girin. "Install zip from sd card" yolunu izleyerek keymap-for-pro_QWERTY.Latin.zip dosyasını seçip kurun. Daha sonra telefonu kapatıp açın.

• Çok üşeniyorum artık telefonla uğraşmaya :D yapardım da dediklerini, gerek yok. Bildiğim kadarıyla 42 ve 62 arasında fazla farkta yok. O yüzden kalsın
  • quote:

Çok üşeniyorum artık telefonla uğraşmaya :D yapardım da dediklerini, gerek yok. Bildiğim kadarıyla 42 ve 62 arasında fazla farkta yok. O yüzden kalsın

Bende performans dışında fark görmedim. Haklısın. Sony'nin oyunu hatta Amerikanın Oyunu bunlar
  • quote:

Telefonu yaklaşık 1 aydır kullanıyorum. Öncelikle hoşnut olmadığım yanlarından bahsedeyim:

-Konuşurken sesi yüksek seviyeye aldığımızda ahizedeki cızırtı

-Ses kalitesinin kötü oluşu

-orjinal veya orjinale yakın kılıf ve koruyucu kapakların rahatlıkla bulunamaması

-siyah renginde parmak izi olayı ve tozu çok çekmesi

-mobil hat üzerinden 3g görüntülü görüşme yapılamaması

-kulaklık ve şarj aleti giren kısımlarında herhangi bi kapak olmayışı(toz girmemesi açısından)

Bunlar dışında aklıma pek birşey gelmiyor.

Telefonun artı özellikleri ise:

-öncelikle klavyesi

-şarj süresinin ortalama 2 gün gitmesi

-ekran çözünürlüğünün bu fiyattaki bir telefona göre çok iyi olması

-fotoğraf çekim kalitesi

-ve telefonun dizayn ı.

Diğer artıları ve eksileri android in derinliğine göre ve kullanıcı seçeneğine göre değişiyor zaten.

Kullandığım ve tavsiye edeceğim uygulamalar ise;

-Airdroid : Bu uygulama ile wireless üzerinden telefonu bilgisayarınız ile bağlayabilir, dosyaları, resimleri telefon rehberiniz, yüklemeleri kontrol edebilirsiniz. Telefonunuzda küçük yiğeniniz oyun oynarken bile bu programı kullanabilirsiniz. Hatta bilgisayarınızdan herhangi birine telefonunuz aracılığı ile mesaj bile atabilirsiniz.

-Camscanner : Bu uygulama ile herhangi bir yazıyı taratıp pdfye çevirebilirsiniz

-blip.me : Telefon rehberinizdeki kişilere isimsiz gizli mesajlar atabilirsiniz :)

-Advanced task killer : Arka planda çalışan uygulamaları ayarını yaptıktan sonra otomatik kapatır.

-zombieboth : arkadaşlarınızın fotoğraflarını çekip onları zombi ye çevirebilirsiniz. üstelik hareketli. (gayet eğlenceli )

-cartoon camera : resim çekerken estetik katar. örneğin kara kalem çizilmiş gibi resimler çeker.

-easy mp3 downloade : istediğiniz mp3 ü ücretsiz olarak indirebilirsiniz. (arşiv baya geniş )

-battery :bununla bataryanızı yüzde olarak görebilir aynı zamanda şarj ın kaç gün kaç saat gideceğini öğrenebilirsiniz

-flash player ve adobe reader i de unutmayın :)

Şİmdilik bu kadar umarım yardımcı olabilmişimdir.

mobil hat üzeinden 3g görüşme yok ne demek pek anlayamadım. Net üzerinden mi bir tek görüntülü konuşma yapılıyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: memeto375

quote:

Telefonu yaklaşık 1 aydır kullanıyorum. Öncelikle hoşnut olmadığım yanlarından bahsedeyim:

-Konuşurken sesi yüksek seviyeye aldığımızda ahizedeki cızırtı

-Ses kalitesinin kötü oluşu

-orjinal veya orjinale yakın kılıf ve koruyucu kapakların rahatlıkla bulunamaması

-siyah renginde parmak izi olayı ve tozu çok çekmesi

-mobil hat üzerinden 3g görüntülü görüşme yapılamaması

-kulaklık ve şarj aleti giren kısımlarında herhangi bi kapak olmayışı(toz girmemesi açısından)

Bunlar dışında aklıma pek birşey gelmiyor.

Telefonun artı özellikleri ise:

-öncelikle klavyesi

-şarj süresinin ortalama 2 gün gitmesi

-ekran çözünürlüğünün bu fiyattaki bir telefona göre çok iyi olması

-fotoğraf çekim kalitesi

-ve telefonun dizayn ı.

Diğer artıları ve eksileri android in derinliğine göre ve kullanıcı seçeneğine göre değişiyor zaten.

Kullandığım ve tavsiye edeceğim uygulamalar ise;

-Airdroid : Bu uygulama ile wireless üzerinden telefonu bilgisayarınız ile bağlayabilir, dosyaları, resimleri telefon rehberiniz, yüklemeleri kontrol edebilirsiniz. Telefonunuzda küçük yiğeniniz oyun oynarken bile bu programı kullanabilirsiniz. Hatta bilgisayarınızdan herhangi birine telefonunuz aracılığı ile mesaj bile atabilirsiniz.

-Camscanner : Bu uygulama ile herhangi bir yazıyı taratıp pdfye çevirebilirsiniz

-blip.me : Telefon rehberinizdeki kişilere isimsiz gizli mesajlar atabilirsiniz :)

-Advanced task killer : Arka planda çalışan uygulamaları ayarını yaptıktan sonra otomatik kapatır.

-zombieboth : arkadaşlarınızın fotoğraflarını çekip onları zombi ye çevirebilirsiniz. üstelik hareketli. (gayet eğlenceli )

-cartoon camera : resim çekerken estetik katar. örneğin kara kalem çizilmiş gibi resimler çeker.

-easy mp3 downloade : istediğiniz mp3 ü ücretsiz olarak indirebilirsiniz. (arşiv baya geniş )

-battery :bununla bataryanızı yüzde olarak görebilir aynı zamanda şarj ın kaç gün kaç saat gideceğini öğrenebilirsiniz

-flash player ve adobe reader i de unutmayın :)

Şİmdilik bu kadar umarım yardımcı olabilmişimdir.

mobil hat üzeinden 3g görüşme yok ne demek pek anlayamadım. Net üzerinden mi bir tek görüntülü konuşma yapılıyor?

tango ıle goruntulu gorusme yapabılıyorsunuz

• 
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.