Şimdi Ara

Seagate 3,5' 8TB Expansion HDD 899TL! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
4
Favori
5.068
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

WD WD101KFBX Hard Diski Pro 10 TB NAS 7200 RPM SATA 6 Gb/s 256MB Cache 3.0'', Kırmızı

• kasvaa2 K kullanıcısına yanıt

Ürün tekrar stoğa girdi,bilginiz olsun

• REDSTONE kullanıcısına yanıt

Peki bu diskin diğer diskler ile arasındaki fark nedir? Yani Seagate almayıp bu diski neden almalıyız bilgilendirebilir misiniz?

• vanbad kullanıcısına yanıt

Söküp içerisinden çıkarıp bağlayanlar var fakat ürünün garantisini bitirmiş oluyorsunuz, herhangi bir arıza durumunda garantisini değerlendiremezsiniz.

• Dr. X kullanıcısına yanıt

Çok ilginç hemde NAS disk bozulmuş, bunlar uzun ömürlü diye biliyordum. Geçmiş olsun, herhalde önemli bigiler için yedekli çalışmak gerek. Disklerin bozulma durumunu çok duyuyorum.

• WD Red diskler NAS cihazlar için üretilmiş 7x24 saat aralıksız çalışma garantisi veren disklerdir.

• Ben geçen hafta 4 TB WD'yi 699 a almıştım. İade edip bunu alsam mı?

https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0713WPGLL/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o01_s00?ie=UTF8&psc=1

• kasvaa2 K kullanıcısına yanıt
    Eposta adresinize bilgilendirme gitmiştir bakabilirsiniz. Birde oturumu kapatıp tekrar giriş yapmayı deneyebilirsiniz.
  • pointlessaeva P kullanıcısına yanıt

hocam ben basit bir ev kullanıcısıydım geçen sene 1500 tl ye düşünce aldım çok ihtiyacım vardı işim bitince kaldırıp kenara koydum 6 ay sonra kullanmıyorum diye satışa çıkardım aldığım fiyata satıldı adam NAS benzeri bişey kurmuş orada kullanıyordu 1 2 ay sonra bozuldu diye beni aradı garantiye yolladık önce ücret iadesi çıktı sonra servis muadil vermeyi teklif edince onu aldık sıfırı 3000 ₺ falandı çünkü

SMR disklerde yazma kafasının genişliği okuma kafasından büyüktür, bu da veri paketlerinin disk üzerinde tıpkı shingle çatılar gibi üstüste bindirilerek yazılması gerekliliğine sebep olur. Tabi bu işlem canlı olarak gerçekleşmediği için veriler önce geçici boş yerlere yazılır, yazım işlemi bittiği ve sistem boş haldeyken disk tıpkı defrag yapar gibi geçici kısımlardaki verileri üstüste binecek şekilde diskteki asıl yerlerine taşır. Bu da HDD gibi klasik bir sistemde devamlı yazma işlemine neden olur. Eğer arşiv gibi dosyaları atayım arada ihtiyacım olduğunda erişeyim diye düşünüyorsanız bu sistem çok sıkıntı yaşatmaz ama aynı zamanda oyun program vb kurayım gibi çok maksatlı işlemlerde bu devamlı yazım işlemleri biraz baş ağrıtabilir. SMR disklerle ilgili örnek bir haber:

SMR teknolojisiyle üretilen Western Digital diskler baş ağrıtıyor | DonanımHaber (donanimhaber.com)

• TurkishRealtor T kullanıcısına yanıt

Teşekkürler ürünü aldım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: StoraX

Ben geçen hafta 4 TB WD'yi 699 a almıştım. İade edip bunu alsam mı?

https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0713WPGLL/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o01_s00?ie=UTF8&psc=1

2.5 her zaman iyidir , hem küçük hem de güç kablosuyla filan uğraşmıyorsun.

• REDSTONE kullanıcısına yanıt

Ben geçen sene almıştım üstat 899TL'ye, tabi ben aldıktan 3 gün sonra bi indirime daha girip 799TL'ye düşmüştü fiyatı  Ama içinden Hitachi Ultrastar Helium serisi disk çıkmıştı da o fazladan indirim fazla koymamıştı.  

• internet mağzasında ürün bitmiş bulunduğum ildede görünmüyor acaba vatan bilgisayarda olduğu gibi mediamarkt da ürünü başka mağazadan getirtirebilme durumu olur mu ?

• Father Torque kullanıcısına yanıt

faydalı mesaj sağolun

3.5" diskler 2.5" disklere göre düşmelere sallanmalara karşı daha dayanıksızlar. Ayrıca daha fazla güç çeker, daha çok ısınırlar. Bozulma oranları 2.5" hdd lere göre daha yüksektir.

İçindeki hdd sökülüp masaüstü bilgisayarda kullanılmayacaksa (bu durumda garantisi de gider) her türlü 2.5" daha iyidir.

• Father Torque kullanıcısına yanıt

Evet, konudaki disk de SMR, sakın bulaşmayın özellikle shuck edecekseniz üzerine program kuracaksanız vs...

Alıntı

metni:

YES - the 8TB Seagate Expansion drive STEB8000100 and the 8TB Seagate Backup Plus drive STEL8000100 are both shingle / smr technology (per Seagate support). This has significant performance disadvantages and I wouldn't buy either of these drives except at a very low price. I think shingle is used only for the 8TB, not the smaller sizes eg 5TB.

https://www.amazon.com/ask/questions/Tx2J6WTNP81W74B

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HighDynamicRange -- 28 Kasım 2020; 11:39:57 >

• Tam alıyordum vazgeçtim bu smr olayından.
  • SMR bilgilendirmesi için teşekkürler alacaktım ürünü vazgeçtim

• Uzun süre kullanımda wd in red serisinin altı alınmamalı diye düşünüyorum, seagate de sorun yaşamadım yıllar yılı hiç, ama wd de ne zaman alsam sorun çıkartı uzun vadede... aman diyeyim wd den red serisi hariç uzak durun
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.