herkese iyi geceler arkadaşlar. konu başlığında belirtmiş olduğum 2 disk arasında tercih yapamadım açıkçası. yaklaşık 4-5tb'lık bir veri arşivi için almayı düşünüyorum, 1-2 seneye kadar kapasitesi dolmuş olacak. iki disk arasında sağlamlık açısından hangisini önerirsiniz? donma, durduk yere aniden biosta kaybolma gibi sıkıntılar çıkarırlar mı? dahili hdd alıp harici kutu ile kullanmak daha mı mantıklı? bu konuda yorumlarınızı beklerim. şimdiden teşekkürler... |
Seagate Backup Plus 10 TB STEL10000400 mü, yoksa WD 10TB Elements WDBWLG0100HBK-EESN mi?
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Bahsettiğiniz WD ürününü kullanıyorum, bugüne kadar herhangi bir sorun ile karşılaşmadım. Daha önce almış olduğum başka bir seagate diskim bozulduğu için artık seagate almamaya karar verdim.
Eğer verileriniz önemli ise size wd'nin duo book serilerinden almanızı öneririm. Fiyat olarak biraz pahalı fakat veri kaybı yaşadığınızda kurtarmak için vereceğiniz miktar hard disk fiyatlarının çok daha üzerinde olacaktır.
Dahili hdd alıp kutuda kullanmak da harici hdd almaya göre bir miktar daha pahalı oluyor, ama bu şekilde yaparsanız içine koyacağınız diski kaliteli bir disk seçerek yapmanız da mantıklı olabilir.
Tavsiyem my book duo ürünü alıp, raid 1 olarak kullanmanız ve eğer sürekli veri okuyup yazmıyorsanız hard diski bilgisayara bağlı bulundurmamanız.
-
günaydın.
cevabınız için teşekkürler.
veritabanı dosyaları disk üzerinde olacak, bir kez kaydedilecek ondan sonra sadece okuma(sql sorgusu) olacak.
o açıdan herhangi bir sıkıntı yok. çoğu zaman disk idle(boş) konumda duracak.
fakat firma verisi olacağı için herhangi bir veri kaybı olmamasını istiyorum haliyle. bir de o kadar para verdikten sonra insan herhangi bir sıkıntı çıksın istemiyor.
dediğiniz gibi o marka modele bir bakacağım.
tekrardan teşekkür ederim.
-
iyi akşamlar arkadaşlar.
son bir kez iki link paylaşacağım, ikisinin de fiyatları aynı, hangisini önerirsiniz:
https://www.teknosa.com/seagate-steb80004028tb-expansion-hdd-p-125420974
-
Seagate ve WD en çok bozulan disk'ler ayrıca kutuların içinde desktop model disk'ler vardır ve desktop disk'ler en kolay bozulanlardır. Sağlamlık arıyorsanız NAS, enterprise veya güvenlik tipi disk'leri tercih edin. WD'nin Ultrastar modeli (eski adıyla HGST) en sağlam disk'lerdendir, marka olarak Toshiba bu iki markadan daha az bozulma oranına sahiptir.
Kutulu disk almak dezavantajlıdır içinde ne olduğunu bilmek mümkün olmayabilir örneğin WD'nin eski HGST disk'lere yeni etiket yapıştırıp kutulayıp sattığına dair iddialar vardır.
-
iyi akşamlar.
cevabınız için teşekkürler. biraz geç görmüş oldum.
wd 8tb almış bulundum. inşallah bir sıkıntı çıkmaz.
3,5" diskler için taşıma kılıfı arıyorum ama bulamadım. bildiğiniz bir marka model var mıdır?
-
Merhaba ben de elements ve backup plus arasında kaldım. WD elements neden tercih ettiniz? Cmr olduğu içn ben de wd tercih edeceğim sanırım ama kasası çok kalitesiz duruyor malesef. Seagate backup plus daha küçük ve daha sağlam kasada.
-
Wd elements disklerde çok fazla kafa atma ve bozulma şikayeti var. Güvenlik diskleri ise önceliği veri yazma ama veri doğruluğu ve veri okuma hızı konusunda nas ve normal desktop disklerinin gerisinde kalıyorlar. Bende baya araştırdım. Seagate ironwolf pro, wd gold gibi seriler gerçekten güvenli olarak kabul ediliyor. Toshiba ile hafıza kartı vb konularda çok sıkıntı yaşadığım için kolay kolay güvenemiyorum. Fiyatların yüksekliğinden dolayı bir türlü karar veremedim.
-
Seagate görünce arkaya bakmadan oradan uzaklaşmak lazım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: selmandWd elements disklerde çok fazla kafa atma ve bozulma şikayeti var. Güvenlik diskleri ise önceliği veri yazma ama veri doğruluğu ve veri okuma hızı konusunda nas ve normal desktop disklerinin gerisinde kalıyorlar. Bende baya araştırdım. Seagate ironwolf pro, wd gold gibi seriler gerçekten güvenli olarak kabul ediliyor. Toshiba ile hafıza kartı vb konularda çok sıkıntı yaşadığım için kolay kolay güvenemiyorum. Fiyatların yüksekliğinden dolayı bir türlü karar veremedim.
Kafa atma dediğiniz 5 saniyede bir olan ses ise o bilinçli bir şekilde gerçekleşen WD kabul ettiği bir özellik. 8 veya 6 tb arası harici ihtiyacım var. Smr olmayan tek disk, 8 TB elements diski ondan dolayı daha ağır basıyor, ayrıca red olmasa bile red ile aynı özelliklerde bir disk kullanıyorlar. Seagate Backup Plus için niyetlendim ama içindeki disk düz barracuda olma olasılığı yüksek diye uzak duruyorum ama WD kasa kalitesi çok kötü seagate müdaillerine kıyasla
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: ZeytinburnulularKafa atma dediğiniz 5 saniyede bir olan ses ise o bilinçli bir şekilde gerçekleşen WD kabul ettiği bir özellik. 8 veya 6 tb arası harici ihtiyacım var. Smr olmayan tek disk, 8 TB elements diski ondan dolayı daha ağır basıyor, ayrıca red olmasa bile red ile aynı özelliklerde bir disk kullanıyorlar. Seagate Backup Plus için niyetlendim ama içindeki disk düz barracuda olma olasılığı yüksek diye uzak duruyorum ama WD kasa kalitesi çok kötü seagate müdaillerine kıyasla
Alıntıları GösterGarip bir özellikmiş 5sn de bir tık sesi gelmesi. Şimdiye kadar hep wd aldım çok şükür başım ağrımadı ama fiyatlar beni düşündürüyor.
-
2 adet STEL6000200 6 TB diskleri 2017 yılından beri kullanıyorum. Hiç sorun yok. Muhteşemler.
3 adet WD green wd20ears 2 TB
1 adet WD green wd15ears 1,5 TB
Bunlar da en az 4 yıllık maşallah en ufak sorun yok.
2 adet Seagate 500 gb 410as ve 418 as var. Bunlar da muhteşem. En az 8 yıllık bu diskler.
Amazon.com dan 1 TB Toshiba 2,5" almıştım. Onda sorun yaşadım. Yarısı gitti. 500 GB kısmı sağlam. Kullanıyorum. Laptopta kullanıldı bozulması gayet normal.
Disk ömrü kullanım şekline bağlı. Taşınan, darbe alan HDD kesin bozulur. Sabit duran, darbe almayan disk kolay kolay bozulmaz. Taşınabilir disk dediklerine bakmayın taşırsanız bozulur.
10 TB disk bozulursa o kadar veri gider. Çok fena.
Size tavsiyem veriler önemliyse 2 adet aynısından dahili disk alıp raid yapın ve bilgisayar kasasının içine monte edin. Disklerden biri tamamen bozulsa bile verilerinize hiç birşey olmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S0NADAM -- 13 Nisan 2021; 21:35:29 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Araştırmak isterseniz, Preventive Wear Leveling diye geçiyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X