Şimdi Ara

Seagate Barracuda ST1000DM003 vs. Samsung HD103SJ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
2
Favori
7.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: webmaster-mt

http://img269.imageshack.us/img269/4863/samsunghdtune.jpg

bu sadece 1 tanesi bundan çok çok daha iyiye çıkıyor ;)
    Bu resimde RAID 0 performansı var ama siz ''bu sadece 1 tanesi'' demişsiniz. Ben 1 HDD performansı olarak anladım? Sanırım bir yanlış anlaşılma var...

1 tanesinin performansı bile benim şuanki RAID 0'ı geçecek neredeyse.

• quote:

Orijinalden alıntı: pohuman

quote:

Bu resimde RAID 0 performansı var ama siz ''bu sadece 1 tanesi'' demişsiniz. Ben 1 HDD performansı olarak anladım? Sanırım bir yanlış anlaşılma var...

haa şimdi düştü jeton :D

hocam 1 tanesi derken sonuçlardan 1 tanesi hepsi aynı performansı vermez bundan iyisi de olabilir kötüsüde araştır diye ddim :D

edit: e zaten mantıken 1 diskle raid 0 imkansız :d

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webmaster-mt -- 28 Haziran 2012; 1:03:33 >

• quote:

quote:

quote:

hocam 1 tanesi derken sonuçlardan 1 tanesi hepsi aynı performansı vermez bundan iyisi de olabilir kötüsüde araştır diye ddim :D

Hiç düşmemesinden iyidir.

Test sonuçlarının farklı olmasının nedeni muhtemelen anakarttan kaynaklanıyordur..

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hiç düşmemesinden iyidir.

Test sonuçlarının farklı olmasının nedeni muhtemelen anakarttan kaynaklanıyordur..

anlaşamamaktan iyidir :D

araştırırsın sen birde 500gblık diskler var tam modelini şimdi hatırlayamadım onlar bundan daha iyi raid 0 oluyor da 1tb sana yetermi bilmem yarın bakar yazarım ben bu konuya yatayım şimdi iş var yarın

• quote:

araştırırsın sen birde 500gblık diskler var tam modelini şimdi hatırlayamadım onlar bundan daha iyi raid 0 oluyor da 1tb sana yetermi bilmem yarın bakar yazarım ben bu konuya yatayım şimdi iş var yarın

Bende 2xWD Green 500GB HDD var. Yetmediği için değiştircem ama hazır değiştiriyorken performansıda arttırmak istiyorum. RAID 0 performansı olarak WD'lerin hiçte iyi olmadığını söylemyenilirim. Zaten testlerde de öyle görünüyor..

Neyse iyi geceler.. :)
  • wd green alıp raid yapmak ?

neyse önerim şu yönde olucak

wd black alınız sata 2 si bile 32 mb önbelliklisi bile olur. ama sizin sata 3 görüşünüz var ise ve raid kurackssanız. wd black sata 3 64 mb olanını alınız.

wd green wd blue seagate 3 undende hızlıdır performanslıdır.
  • seagatelerin 7200.11 serisi problemliydi. 7200.12 ve 7200.14 bir problem yok. Seagateler problemli diyen arkadaşlar bir zahmet göstersin problemin çok olduğu mesajları. wd green alma seagate al. Bulabilirsen samsung f3 al gerçi artık onun üretimi yok piyasada kalan eski üretimi alırısın,bildiğiniz gibi samsung hdd bölümünü seagate aldı. 30-40 TL fazla veririm diyorsan wd black al ama arada performans farkı göremeyeceksin. Ses konusuna gelirsek yüksek performans segmentindeki sabit disklerin alayı seslidir wd sessiz seagate sesli ya da tam tersi falan onlar hikaye hepsi sesli. O yüzden sessizlik istiyorsan program ve işletim sistemi için ssd al rahat et ben öyle yaptım rahat ettim.Ben de seagate kullanıyorum ama bariz fark var ssd geçince bilgisayar kedi gibi oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaLVaToRe

wd green alıp raid yapmak ?

wd black alınız sata 2 si bile 32 mb önbelliklisi bile olur. ama sizin sata 3 görüşünüz var ise ve raid kurackssanız. wd black sata 3 64 mb olanını alınız.

WD bidaha almam muhtemelen(Green\Blue\Black). RAID 0 performansı diğer markalara göre gerçekten kötüymüş.. VelociRaptors bile 10000rpm olmasına rağmen RAID 0'da geride kalıyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: knnkpln

seagatelerin 7200.11 serisi problemliydi. 7200.12 ve 7200.14 bir problem yok. Seagateler problemli diyen arkadaşlar bir zahmet göstersin problemin çok olduğu mesajları. wd green alma seagate al. Bulabilirsen samsung f3 al gerçi artık onun üretimi yok piyasada kalan eski üretimi alırısın,bildiğiniz gibi samsung hdd bölümünü seagate aldı. 30-40 TL fazla veririm diyorsan wd black al ama arada performans farkı göremeyeceksin. Ses konusuna gelirsek yüksek performans segmentindeki sabit disklerin alayı seslidir wd sessiz seagate sesli ya da tam tersi falan onlar hikaye hepsi sesli. O yüzden sessizlik istiyorsan program ve işletim sistemi için ssd al rahat et ben öyle yaptım rahat ettim.Ben de seagate kullanıyorum ama bariz fark var ssd geçince bilgisayar kedi gibi oldu.

Seagate almamamın nedeni çok arıza vermesiydi. 7200.12 ve 7200.14 serisinde bu durum düzelmişse Samsung ile performansları yakınsa ucuz olanı alırım. SSD'ye o kadar parayı vermem.. Yeni teknoloji + sorunlarıda varmış.. Hem ucuzlasın hem de sorunları düzeltilsin, ancak o zaman almayı düşünebilirim..

• quote:

Orijinalden alıntı: Infernall

Aman green almayasın.Greenler düşük performans ne kelime adamı delirtir kopyalama mı yapıyorsun,pc başka işleme izin vermez sakın alma.Seagate uzun ömürlü güzel hddler yapıyor ama performansda olsun diyorsan wd caviar BLACK alacaksın.Sakın green blue hddlere bakma

Şuan kullandığım HDD'ler 3 yıllık. Ben almadım zaten bunları. VelociRaptors bile alınmaz RAID 0 için.. Yani WD'den uzak duracağım için Samsung yada Seagate almayı düşünüyorum..
  • quote:

quote:

seagatelerin 7200.11 serisi problemliydi. 7200.12 ve 7200.14 bir problem yok. Seagateler problemli diyen arkadaşlar bir zahmet göstersin problemin çok olduğu mesajları. wd green alma seagate al. Bulabilirsen samsung f3 al gerçi artık onun üretimi yok piyasada kalan eski üretimi alırısın,bildiğiniz gibi samsung hdd bölümünü seagate aldı. 30-40 TL fazla veririm diyorsan wd black al ama arada performans farkı göremeyeceksin. Ses konusuna gelirsek yüksek performans segmentindeki sabit disklerin alayı seslidir wd sessiz seagate sesli ya da tam tersi falan onlar hikaye hepsi sesli. O yüzden sessizlik istiyorsan program ve işletim sistemi için ssd al rahat et ben öyle yaptım rahat ettim.Ben de seagate kullanıyorum ama bariz fark var ssd geçince bilgisayar kedi gibi oldu.

Seagate almamamın nedeni çok arıza vermesiydi. 7200.12 ve 7200.14 serisinde bu durum düzelmişse Samsung ile performansları yakınsa ucuz olanı alırım. SSD'ye o kadar parayı vermem.. Yeni teknoloji + sorunlarıda varmış.. Hem ucuzlasın hem de sorunları düzeltilsin, ancak o zaman almayı düşünebilirim..

Raidede güvenmemek lazım bir disk çökerse diğeri de çöker. Siz raidi ne olarak kullanacaksınız,neden raid kurmak istiyorsunuz?

• Hocam bende aynı kararsızlıkta kalmıştım seagate ve WD black arasında gidip geliyordum WD black sesli diye vazgeçtim vehttp://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=4851 şu linkteki seagate diski aldım ve memnun kaldım diyebilirim. ST1000DM003 şu isimle diski araştırırsan forumda kullanan arkadaşların test sonuçları mevcut inceleyebilirsin. Şahsen seagate'in 7200.11 ve 12 serisinden bıkmış usanmış biri olarak 14 serisi olmuş diyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skid_row -- 28 Haziran 2012; 16:31:18 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SaLVaToRe

wd green alıp raid yapmak ?

WD bidaha almam muhtemelen(Green\Blue\Black). RAID 0 performansı diğer markalara göre gerçekten kötüymüş.. VelociRaptors bile 10000rpm olmasına rağmen RAID 0'da geride kalıyor..

2009 da 16 mb onbellıklı sta 2 wd blue aldım. sıstem hddsı olarak kullandım 3 sene
    2010 da 32 mb onbelleklı wd black aldım hala kullanmaktayım
    gecen sene 64 mb onbellekli wd black sta 3 aldım. hala kullanmaktayım.
    hiç birindende pişman olmadım.
    ve alınabılecek parayla bu segmentte en iyi hddler.
    hatta gecende 3 cu sıstemıme 2 cı el wd black 32 mb onbellıklı sata 2 daha aldım.
    segate yada samsung blacklerın hızına asla ulasamaz ki
    konu acan arkadas raıd yapmak ıstıyor mekanık dıskler ıle
    grean ıle yapmalık sacmalık olur.
    greanlar anca backup hdd olur.
    segatenın gecmısı bellı o yedıklerı haltı urelım hatalarını asla seneler gecsede kapatamazlar.
    zaten segate samsung wd verdıgı garantı yılı bellıdır.
    daha konusmayada gerek yoktur.

• quote:

Orijinalden alıntı: skid_row

Hocam bende aynı kararsızlıkta kalmıştım seagate ve WD black arasında gidip geliyordum WD black sesli diye vazgeçtim vehttp://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=4851 şu linkteki seagate diski aldım ve memnun kaldım diyebilirim. ST1000DM003 şu isimle diski araştırırsan forumda kullanan arkadaşların test sonuçları mevcut inceleyebilirsin. Şahsen seagate'in 7200.11 ve 12 serisinden bıkmış usanmış biri olarak 14 serisi olmuş diyebilirim.

seagate baracuda 14 serisi guzel olabılır fakat verdıgı garantı suresı hızı ıle wd blackler ıle yarısamaz 1 alt kademede yer alır mekanık dısklerde.
    ses olayına gelıcek olursak;
    bu göreceli bir kavram, benim pc kasam bende 75 cm uzakta, ben hıc bır zman wd black hdd lerımın sesını duymadım. kasadakı fan seslerım dolayısı ıle.
    segatede belki ayni desibel ses uretıcektır.
    uretıcılerının sayfalarından modellerıne bakarak ses frekans db verılerıne ulasabılınır gorusundeyım.

• @Salvatore

WD Black ile yarışabilirmi bilmiyorum laptopum haricinde hiç WD Black kullanmadım ancak şunu söyleyebilirimki ST1000DM003'n hız test sonuçları mekanik disklere göre gayet iyi.
    Linkini verdiğim konudan inceliyip WB Black ile karşılaştırabilirsiniz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_60590590/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: skid_row

@Salvatore

WD Black ile yarışabilirmi bilmiyorum laptopum haricinde hiç WD Black kullanmadım ancak şunu söyleyebilirimki ST1000DM003'n hız test sonuçları mekanik disklere göre gayet iyi.
    Linkini verdiğim konudan inceliyip WB Black ile karşılaştırabilirsiniz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_60590590/tm.htm

vediğiniz link için tesekkür ederim arkadasım. baktım fakat;
    burda verılen ekran goruntulerının
    bazıları win kurulu ve partısiona ayrılmıs dısklerdeki verıler
    bazıları ıse
    win kurulu olmayan 2 cil sabıt dısk verıleri,
    sen burdaki verılere ınanıyor ısen, seagatenın pazar payında wd e %10 pay verıp geıye kalan % 90 lık parsayı kendısının alması demektırki, bu hiç bir zman olmadı.
    zaten orda ekran goruntusu verenlerin ayrıntıları belırtmeyıp aldıkları screan shottan ne kadar donanım ve internet bilgisine sahip oldugu ortada.

hıc bır zaman seagate serisi wd blşack hdd leri hiç bir sekilde geçemez.

bu zaten satış fiyatlarına yansımıstır.
    wd her zaman pahalıdır.
    ayrıca black modelleri 5 sene garantılıdır.
    garantı sorunu seagatelere gore az yasanır. ( geri dönüş)
    akıllı bilinçli mekanik disk satın almak isteyen parası cebinde olan son kullanıcı herzman wd satın alır.
    geri ise seagateden sogudugundan samsung alırdı geçmiş yıllarda vede hala kendi hdd lerini savunurdu . fakat boş konuşurdu.
    sadede gelicek olursak
    orda verilen ekran görüntülerinin hiç birini kale almıyorum.
    sonuçlar zaten bellidir mekanik disklerde
    bakınız üretici sayfası model okuma yazma hızlarına.

• @knnkpln RAID 0'ı herşey için kullanacağım. Sistem, depolama, oyun vs.. Çökme olayını biliyorum. Yedeklerim daima olduğu için sorun olmayacaktır. Olan film arşivime olur sadece..

@Infernall sisteme göre değişir tabide kullandığınız disklerin serisi neydi? 7200.14?

@skid_row tavsiye için teşekkürler. Bende bahsettiğiniz modeli inceliyordum. Sanırım bu modeli alacağım(ST1000DM003)..

@SaLVaToRe haklı olabilirsiniz ama 7200.14 serisi için sorunsuz diyorlar. Testlerde ortada. Nesini kaale almıyorsunuz anlamıyorum? Bence fanatik davranıyorsunuz. WD Black 355TL, Seagate Barracuda 227TL. Arada 128TL fiyat farkı var. RAID 0 performansı olarak geride kalan bir HDD'nin tanesine 128TL daha fazla para verip bir de sesine katlanmaya çalışmak bence aptallık olur. Yanlış anlamayın..

Hem ben 2 tane alcağım. 1 tanesinin sesine bile katlanamıyorlar. 2 tanesini parçalarım ben heralde..

• quote:

Raid 0 yapıp oyun performansınız yükleme ekranında olur.Depolama için deseniz performansa gerek yok.Program ve sistem için dersiniz o zaman işinize yarar ama.Bence en iyisi şöyle yapın.ssd çok pahalı diyorsunuz ama ssd fiyatları şuan çok düştü 200TL civarı sekron ssd alabiliyorsunuz. 60gb sistem ve program için yeter. 2 tane 1 tb yerine. 1 tane 2 tb seagate 1 tanede 60 gb ssd alın.Sonuçta raid yaptığınız 1 tb diskleri 2 tb değil 1 tb olarak kullanacaksınız.

http://www.vatanbilgisayar.com/dahili-harddisk/seagate-st2000vx000-3,5-2tb-sv35-sata-30-64mb-cache-7200rpm-ncq-hard-disk/productdetails.aspx?I_ID=61039

http://www.vatanbilgisayar.com/solid-state-disk/ocz-vtx3-25sat3-60g-60gb-vertex-3-serisi-sata-30-ssd-(-535mb-okuma-480mb-yazma)/productdetails.aspx?I_ID=56416

http://www.vatanbilgisayar.com/dahili-harddisk/seagate-st1000vx000-3,5-1tb-sv35-sata-30-64mb-cache-7200rpm-ncq-hard-disk/productdetails.aspx?I_ID=61036

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi knnkpln -- 28 Haziran 2012; 18:53:51 >

• quote:

@knnkpln RAID 0'ı herşey için kullanacağım. Sistem, depolama, oyun vs.. Çökme olayını biliyorum. Yedeklerim daima olduğu için sorun olmayacaktır. Olan film arşivime olur sadece..

@Infernall sisteme göre değişir tabide kullandığınız disklerin serisi neydi? 7200.14?

@skid_row tavsiye için teşekkürler. Bende bahsettiğiniz modeli inceliyordum. Sanırım bu modeli alacağım(ST1000DM003)..

@SaLVaToRe haklı olabilirsiniz ama 7200.14 serisi için sorunsuz diyorlar. Testlerde ortada. Nesini kaale almıyorsunuz anlamıyorum? Bence fanatik davranıyorsunuz. WD Black 355TL, Seagate Barracuda 227TL. Arada 128TL fiyat farkı var. RAID 0 performansı olarak geride kalan bir HDD'nin tanesine 128TL daha fazla para verip bir de sesine katlanmaya çalışmak bence aptallık olur. Yanlış anlamayın..

Hem ben 2 tane alcağım. 1 tanesinin sesine bile katlanamıyorlar. 2 tanesini parçalarım ben heralde..

evet ben belkide marka fanizmi yapıyorum ama basım yandı 1 kere butun bılgılerım uctu ve 1500 dolar ıstedıler gerı getırmek ıcın.
    bunun acısını yasayan bılır.
    bır daha asla seagate asla.
    zaten garantı suresıde ortada bırısı 2 sene bırısı 5 sene
    fırmaların kendılerıne ne kadar guvendıklerı ortada.
    artı bunun lamı cimi yok.
    mekanik disklerde daha iyi bir firma cıkana kadar sonuna kadar wd. ben o aradaki farkı vermeye razıyım ve hep verdim...

• quote:

Raid 0 yapıp oyun performansınız yükleme ekranında olur.Depolama için deseniz performansa gerek yok.Program ve sistem için dersiniz o zaman işinize yarar ama.Bence en iyisi şöyle yapın.ssd çok pahalı diyorsunuz ama ssd fiyatları şuan çok düştü 200TL civarı sekron ssd alabiliyorsunuz. 60gb sistem ve program için yeter. 2 tane 1 tb yerine. 1 tane 2 tb seagate 1 tanede 60 gb ssd alın.Sonuçta raid yaptığınız 1 tb diskleri 2 tb değil 1 tb olarak kullanacaksınız.

http://www.vatanbilgisayar.com/dahili-harddisk/seagate-st2000vx000-3,5-2tb-sv35-sata-30-64mb-cache-7200rpm-ncq-hard-disk/productdetails.aspx?I_ID=61039

http://www.vatanbilgisayar.com/solid-state-disk/ocz-vtx3-25sat3-60g-60gb-vertex-3-serisi-sata-30-ssd-(-535mb-okuma-480mb-yazma)/productdetails.aspx?I_ID=56416

http://www.vatanbilgisayar.com/dahili-harddisk/seagate-st1000vx000-3,5-1tb-sv35-sata-30-64mb-cache-7200rpm-ncq-hard-disk/productdetails.aspx?I_ID=61036

Yok SSD almicam. 2 model arasında kaldım şuanda. Seagate'nin RAID 0 performansını bulamadım..

Seagate Sata 3 ve daha önemlisi 64MB cache olduğu için daha ön planda gibi ama RAID 0 performansı lazım bana..

Seagate Barracuda ST1000DM003 vs. Samsung HD103SJ

Samsung HD103SJ RAID 0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pohuman -- 28 Haziran 2012; 19:02:50 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.