Şimdi Ara

Seagate Barracuda ST1000DM003 vs. Samsung HD103SJ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
2
Favori
7.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pohuman

quote:

Orijinalden alıntı: srabonn

Vatandan Kdv dahil 227 TL ye SEAGATE 3,5" 2TB BARRACUDA SATA 3.0 64MB CACHE 7200RPM HARDDISK almayı düşünüyorum önerirmisiniz. Gecen 1 tb lığını iyiki almamışım neredeyse aynı fiyata 2tb

Bu HDD f/p olarak çok iyi. Kesinlikle öneriyorum. Fiyatı artık daha da uygun..

hocam bende aldım 1tblıktan değerler sata3te böyle.
     Seagate Barracuda ST1000DM003 vs. Samsung HD103SJ

sata2de böyle.

niye bu kadar düşük minimum değeri çıkıyor off ya acaba kablodan mı ?.sata 3 için özel kablo mu var.ben bilgisayarcıdan alıyorum dükkan gibi biryer.kablo kalitesi değişiklik gösterir mi? ahci modda şuan ide moduna alıp sistemi kurayım birde.belki farkeder.

• quote:

quote:

Vatandan Kdv dahil 227 TL ye SEAGATE 3,5" 2TB BARRACUDA SATA 3.0 64MB CACHE 7200RPM HARDDISK almayı düşünüyorum önerirmisiniz. Gecen 1 tb lığını iyiki almamışım neredeyse aynı fiyata 2tb

+1 güzel hdd.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

quote:

hocam bende aldım 1tblıktan değerler sata3te böyle.

sata2de böyle.

niye bu kadar düşük minimum değeri çıkıyor off ya acaba kablodan mı ?.sata 3 için özel kablo mu var.ben bilgisayarcıdan alıyorum dükkan gibi biryer.kablo kalitesi değişiklik gösterir mi? ahci modda şuan ide moduna alıp sistemi kurayım birde.belki farkeder.

Kablodan da olabilir. Her anakart aynı performansı veremeyebilirde. AHCI daha performanslı oluyor. Yani böyle kalsın. Farklı bir kablo ile deneyin. Kablo üzerinde Sata 3 veya 6 G/s yazıyorsa kablo Sata 3'tür zaten..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Satisfaction45

arızalı seagate diye forumda bir sirü konu var hiç okumadınızmı.WD green al en iyisi black çok ses yapar seagate barraqudalar 5200 rpm çoğu 7200ü varmı bilmiom.

Seagate'lerin çok arıza verdiğini biliyorum. Artık WD Blue almayı düşünüyorum ama cache ne kadar önemli o konuda pek bir bilgi bulamadım malesef..

http://www.tomshardware.com/reviews/understanding-hard-drive-performance,1557-7.html

• quote:

Kablodan da olabilir. Her anakart aynı performansı veremeyebilirde. AHCI daha performanslı oluyor. Yani böyle kalsın. Farklı bir kablo ile deneyin. Kablo üzerinde Sata 3 veya 6 G/s yazıyorsa kablo Sata 3'tür zaten..

yeni kablo aldım sata3 ahcide bağladım sonuç bu ve health a baktığımda ULTRA DMA CRC COUNT 1 ARTTI.Pöff bu nedir arkadaş.

2tane sata3 var soketi değiştirip denedim sonuç bu neyse banane ya artık kullanıcam birşekilde .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 19 Eylül 2012; 18:59:18 >

• Samsung HD103SJ başka söze gerek yok.. en sessiz en hızlı HDD.. 100% pişman olmazsın.. garanti ediyorum.
  • quote:

yeni kablo aldım sata3 ahcide bağladım sonuç bu ve health a baktığımda ULTRA DMA CRC COUNT 1 ARTTI.Pöff bu nedir arkadaş.

Sizin HDD'de ya da anakartta sorun var galiba. Aslında başka sağlam bir HDD'yi takıp test etseniz daha sağlıklı olur..
  • HDD'lerin yazılımını güncelledim. Performansta azda olsa artış oldu..

2x 1TB Seagate Barracuda ST1000DM003 RAID 0
  • quote:

quote:

Sizin HDD'de ya da anakartta sorun var galiba. Aslında başka sağlam bir HDD'yi takıp test etseniz daha sağlıklı olur..

anakartı yeni aldım z77a-gd55 hdd de bugün geldi arkadaş aksilikler bi bırakmıyor yakamızı. CC4H üstünde yazan versiyonu sen kaça güncelledin.
  • quote:

quote:

quote:

anakartı yeni aldım z77a-gd55 hdd de bugün geldi arkadaş aksilikler bi bırakmıyor yakamızı. CC4H üstünde yazan versiyonu sen kaça güncelledin.

Aksilikleri siz bana sorun. :) Seagate'nin programı otomatik olarak güncelliyor.. AIDA 64 ile baktım ve CC4D yazıyor..

• quote:

Aksilikleri siz bana sorun. :) Seagate'nin programı otomatik olarak güncelliyor.. AIDA 64 ile baktım ve CC4D yazıyor..

seatools mu ? link verirmisin.
  • Bu diskten bende kullanıyorum ve çok memnunum, sata 2 portundan kullanmama rağmen hem çok hızlı hemde hiç ses yok

• quote:

quote:

seatools mu ? link verirmisin.

http://www.seagate.com/support/downloads/

Buradan "Utilities > SeaTools for Windows" kısmından işletim sisteminizi seçip indirebilirsiniz..

• quote:

Buradan "Utilities > SeaTools for Windows" kısmından işletim sisteminizi seçip indirebilirsiniz..

ilgilendiğiniz için teşekkürler ama hddde sorun olduğunu sanmıyorum zaten üstünde CC4H yazıyordu 7200.14 versiyon. son sürüm yani. fix all > long u seçtim bakayım ne olacak.
    ayrıca seatools ta hangi sekmeye tıklayacağımı göremedim uptade ile ilgili birşey. edit : buldum f8 yapınca açılıyor ama basınca uygulama kullanılamıyor hatası alıyorum net sayfasında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 20 Eylül 2012; 1:51:16 >

• quote:

quote:

ilgilendiğiniz için teşekkürler ama hddde sorun olduğunu sanmıyorum zaten üstünde CC4H yazıyordu 7200.14 versiyon. son sürüm yani. fix all > long u seçtim bakayım ne olacak.
    ayrıca seatools ta hangi sekmeye tıklayacağımı göremedim uptade ile ilgili birşey. edit : buldum f8 yapınca açılıyor ama basınca uygulama kullanılamıyor hatası alıyorum net sayfasında.

http://knowledge.seagate.com/articles/en_US/FAQ/223651en
    "Download and run the CC4H firmware update utility here" tıklayın ve bu programla güncellemeyi deneyin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pohuman -- 20 Eylül 2012; 2:08:45 >

• quote:

"Download and run the CC4H firmware update utility here" tıklayın ve bu programla güncellemeyi deneyin..

fix all short yaptım tekrar hd tune tarattım ve çok sık inip düşmedi çizgi bu sefer birbirine yakın ve sabitti en düsük 60 mb en yüksek 215 ortalama 159 oldu. yarın fix all long yapacağım benim hdd zaten CC4H söylediğim gibi. ?
  • quote:

quote:

fix all short yaptım tekrar hd tune tarattım ve çok sık inip düşmedi çizgi bu sefer birbirine yakın ve sabitti en düsük 60 mb en yüksek 215 ortalama 159 oldu. yarın fix all long yapacağım benim hdd zaten CC4H söylediğim gibi. ?

Ben 1 ay kadar önce güncellemiştim. Testi bugün yaptım. Demekki yenisi çıkmış.. :S

• SEAGATE 3,5" 1TB SV35 Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm NCQ Hard Disk kullananlar hd tune testi yaparmısınız seagete samsung aldı diskler hızlandı
  • Artık Seagate önermiyorum. Fazla para verip WD alın. Yine kafa atmalar başladı. Bilgisayar ara sıra donuyor. Lanet olsun Seagate!
  • Seagate Barracuda ST1000DM003 ELİMDE 10 ADET SIFIR ARADIGIN MODEL HARDDİSK VARDIR

Seagate Barracuda ST1000DM003 : 1000 GB OLUP SIFIR 24 AY GARANTİLİ ANKARADAN SATIYORUM BİLGİN OLSUN

İNTERNETTEKİ FİYATI : KDV DAHİL : 208 TL BENİM SATIŞ FİYATIM : 170 TL GARANTİLİ VE AMBELANJINDAN ACILMAMIŞTIR
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.