Şimdi Ara

Seagate Barracuda ST1000DM003 vs. Samsung HD103SJ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
2
Favori
7.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • HDD alacağım ama tam olarak karar veremiyorum. RAID 0 olarak kullanacağım ve sistemide bu HDD'lere kuracağım..

Seagate Barracuda ST1000DM003 vs. Samsung HD103SJ

Bu 2 HDD arasında hangisini tercih edersiniz? Fiyat olarak aynı sayılırlar..

Lütfen SSD ya da faklı marka ve modellerle ilgili tavsiyede bulunmayınız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pohuman -- 28 Haziran 2012; 19:52:21 >

• performansı düşükmüş bende de green var 2 haftadır kullanıyorum tek oynadığım oyun dota olduğu için bir fark göremedim eski diskim 7200rpmdi.Oyunlarda filan donmalar oluyor mu sende
  • daha sessiz segate. St****dm*** olan yeni nesil barracuda diskleri kesinlikle oneririm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • green almayın.ya western digital blue veya black alın yada barracuda alın.black serisi sesli çalışır.yerinizde olsam wd blue ile raid yaparım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Green fena değil ama RAID yapacaksanız Black almanız daha iyidir.

Ayrıca Samsung F3 serisi de güzeldir.
  • @lam3rr donma değilde oyunun başlarında çok kasıyor. Sonradan sorun yok..
    @Aѕℓαη66™ peki, teşekkürler..
    @mehmet 52 Blue serisi sessiz ama cache baya düşük oluyor nedense. Cache performans için önemli bir etken değil mi?
    @Diablo Black serisi çok sesliymiş. Bide 2 tane olacağı için isyan ettirir heralde. Önerdiğiniz modelede bir bakayım..

Kapasiteyi arttıracağım için HDD'leri değiştiriyorum. Hazır değiştiyorken performansıda arttırayım istedim. Şuanda sistemde en düşük kalan donanım performansı; HDD..

Yardımlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar..
  • arızalı seagate diye forumda bir sirü konu var hiç okumadınızmı.WD green al en iyisi black çok ses yapar seagate barraqudalar 5200 rpm çoğu 7200ü varmı bilmiom.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Satisfaction45

arızalı seagate diye forumda bir sirü konu var hiç okumadınızmı.WD green al en iyisi black çok ses yapar seagate barraqudalar 5200 rpm çoğu 7200ü varmı bilmiom.

Seagate'lerin çok arıza verdiğini biliyorum. Artık WD Blue almayı düşünüyorum ama cache ne kadar önemli o konuda pek bir bilgi bulamadım malesef..
  • quote:

Orijinalden alıntı: pohuman

quote:

Orijinalden alıntı: Satisfaction45

arızalı seagate diye forumda bir sirü konu var hiç okumadınızmı.WD green al en iyisi black çok ses yapar seagate barraqudalar 5200 rpm çoğu 7200ü varmı bilmiom.

Seagate'lerin çok arıza verdiğini biliyorum. Artık WD Blue almayı düşünüyorum ama cache ne kadar önemli o konuda pek bir bilgi bulamadım malesef..

32 MB ye çıkıyo en fazla al burdan bak hepsine üstte özelliklerde sağdaki

http://wdc.com/tr/products/products.aspx?id=110

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Satisfaction45 -- 21 Haziran 2012; 16:45:53 >

• quote:

@lam3rr donma değilde oyunun başlarında çok kasıyor. Sonradan sorun yok..
    @Aѕℓαη66™ peki, teşekkürler..
    @mehmet 52 Blue serisi sessiz ama cache baya düşük oluyor nedense. Cache performans için önemli bir etken değil mi?
    @Diablo Black serisi çok sesliymiş. Bide 2 tane olacağı için isyan ettirir heralde. Önerdiğiniz modelede bir bakayım..

Kapasiteyi arttıracağım için HDD'leri değiştiriyorum. Hazır değiştiyorken performansıda arttırayım istedim. Şuanda sistemde en düşük kalan donanım performansı; HDD..

Yardımlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar..

Black serisi kullandım daha önce, o kadar da sesli değildiler.

• @Satisfaction45 oraya bakmıştım. Black ile Blue aynı gürültü oranına sahip görünüyor ama nedense Blue için sessiz Black için çok sesli diyorlar..
    @Diablo al işte, sizde o kadar sesli değiller diyorsunuz. Kafam iyice karıştı..

Burda sesinden baya bi yakınan olmuş.
    http://www.hepsiburada.com/liste/ReviewsProduct.aspx?pId=bd84821&pn=0&sortBy=lastAllTime&c=Bilgisayar&Id=34676&r=0

• Valla hocam ben alırken de sesli diyolardı, zaten benim kasa biraz seslidir fanlardan dolayı, çok sessiz bir sisteminiz yoksa rahatsız etmez bence. Sesinden rahatsız olursanız da HDtune ile AAM ayarıyla oynayarak performansından birazcık ödün verip sesini azaltabilirsiniz.

Ama öyle 90'lı yılların PATA harddiskleri gibi gacırdamıyor yani.
  • Benim kasada azcık sesli şuan. 3 tane Akasa Viper 12cm fan ve kontrolcü siparişi verdim. Artık fan sesi kalmayacağından HDD'lerin sesi benim için önemli.. WD Black PATA'lar kadar ses çıkarmaz heralde..
    Geçenlerde fanları durdurup HDD'leri diplerinden dinledim ve anca o zaman seslerini duyabildim.. Neyse şu kasayı bi sessizleştireyimde HDD işine ondan sonra bakacağım. Vatan indirim yaparsa hemen alabilirim gerçi. 1TB dolmak üzere, yakında film indiremicem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

Valla hocam ben alırken de sesli diyolardı, zaten benim kasa biraz seslidir fanlardan dolayı, çok sessiz bir sisteminiz yoksa rahatsız etmez bence. Sesinden rahatsız olursanız da HDtune ile AAM ayarıyla oynayarak performansından birazcık ödün verip sesini azaltabilirsiniz.

Ama öyle 90'lı yılların PATA harddiskleri gibi gacırdamıyor yani.

Şu HDD'den almaya karar verdim..
    http://www.webdenal.com/western-digital-wd-1-tb-caviar-blue-sata3-32mb-wd1_442998.html?utm_source=eFiyat&utm_medium=CPC&utm_campaign=eFiyatYonlendirme&ref=efiyat

2 tane alıp RAID 0 yapacağım. Bu HDD'nin teki neredeyse benim şuanki RAID 0'la aynı performansa sahip. Hatta tepki süresi çok daha iyi. Samsung'da Seagate'ye yaptırıyor galiba HDD'lerini?

• Seagate satın almıştı Samsung'un HDD bölümünü. WD Blue kullanmadım hiç, o yüzden doğrudan birşey diyemem.
  • bu 2 disk arasında seçim yapmak zorunda değilsen

2adet hd103sj al raid 0 yap ohh miss

edit: sesi bile duyulmuyor diskin (tabi sata2 için önerim bu)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webmaster-mt -- 27 Haziran 2012; 9:50:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: webmaster-mt

bu 2 disk arasında seçim yapmak zorunda değilsen

Bahsettiğiniz disk eski olmasına rağmen baya iyiymiş. Şimdi RAID 0 performansını araştırıyorum..
  • quote:

quote:

Bahsettiğiniz disk eski olmasına rağmen baya iyiymiş. Şimdi RAID 0 performansını araştırıyorum..

http://img269.imageshack.us/img269/4863/samsunghdtune.jpg

bu sadece 1 tanesi bundan çok çok daha iyiye çıkıyor ;)

• quote:

quote:

quote:

Bu 2 tanesinin performansı. Yani RAID 0 performansı. 1 tanesi değil..

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bu 2 tanesinin performansı. Yani RAID 0 performansı. 1 tanesi değil..

e tamam sende raid 0 performansını araştırıyorum ddin ztn

buda 1 tanesi

http://www.mygarage.ro/attachments/rezultate-teste/85918d1266596039-hd-tune-benchmark-samsung-hd103sj-hdtune.png

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.