Şimdi Ara

Seagate Barracuda ST1000DM003 vs. Samsung HD103SJ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
2
Favori
7.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SaLVaToRe

Yalnız sadece black serisi garantisi 5 yıl diğerleri 2 yıl.Arkadaşın dediği gibi blackle seagate arasında 100TL fark var ama performans olarak uygulamadan uygulmaya taş çatlasa %10 fark var. Sizin şansızlığınız elinizdeki diskler bozulmuş ben de 3 adet seagate var şimdiye kadar problemim olmadı ama bu demek değil ki seagate en iyi.wd black tamam güzel ama 100 tl farka değmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pohuman

quote:

Orijinalden alıntı: knnkpln

Raid 0 yapıp oyun performansınız yükleme ekranında olur.Depolama için deseniz performansa gerek yok.Program ve sistem için dersiniz o zaman işinize yarar ama.Bence en iyisi şöyle yapın.ssd çok pahalı diyorsunuz ama ssd fiyatları şuan çok düştü 200TL civarı sekron ssd alabiliyorsunuz. 60gb sistem ve program için yeter. 2 tane 1 tb yerine. 1 tane 2 tb seagate 1 tanede 60 gb ssd alın.Sonuçta raid yaptığınız 1 tb diskleri 2 tb değil 1 tb olarak kullanacaksınız.

http://www.vatanbilgisayar.com/dahili-harddisk/seagate-st2000vx000-3,5-2tb-sv35-sata-30-64mb-cache-7200rpm-ncq-hard-disk/productdetails.aspx?I_ID=61039

http://www.vatanbilgisayar.com/solid-state-disk/ocz-vtx3-25sat3-60g-60gb-vertex-3-serisi-sata-30-ssd-(-535mb-okuma-480mb-yazma)/productdetails.aspx?I_ID=56416

http://www.vatanbilgisayar.com/dahili-harddisk/seagate-st1000vx000-3,5-1tb-sv35-sata-30-64mb-cache-7200rpm-ncq-hard-disk/productdetails.aspx?I_ID=61036

Yok SSD almicam. 2 model arasında kaldım şuanda. Seagate'nin RAID 0 performansını bulamadım..

Seagate Sata 3 ve daha önemlisi 64MB cache olduğu için daha ön planda gibi ama RAID 0 performansı lazım bana..

Seagate Barracuda ST1000DM003 vs. Samsung HD103SJ

Samsung HD103SJ RAID 0

para var ıse ılatim sistemi için anakartında destekliyor ise sata 3 corsair gt nın en az 120 gb olanını almalısın.
    ki bende tatil dönüşü para artar ise öyle yapıcağım.

raid 0 rı katlayıp gecıyor hdd bolumunde marka model uste yazgıgım olarak aratır iseniz konuyu bulabılırsınız.

geri kalan diskleride ilerde satıp yada sımdıden.

back up olarak wd green alınız mesela 2 gb lık 64 mb tampon onbellekli intelli power lardan.
    ama bugun bır koınuda yazdıma sla raıd yada normal sıtem hdd sı olarak onermıyorum bunları. fıyatı ucuz performansı az az guc harcıyor, muadıllerıne gore seessız dıye back up depo dısk olarak onerıyorum.
    onun dısında asla kullanılmaz bunlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: knnkpln

quote:

Yalnız sadece black serisi garantisi 5 yıl diğerleri 2 yıl.Arkadaşın dediği gibi blackle seagate arasında 100TL fark var ama performans olarak uygulamadan uygulmaya taş çatlasa %10 fark var. Sizin şansızlığınız elinizdeki diskler bozulmuş ben de 3 adet seagate var şimdiye kadar problemim olmadı ama bu demek değil ki seagate en iyi.wd black tamam güzel ama 100 tl farka değmez.

Kesinlikle, katılıyorum..
  • quote:

para var ıse ılatim sistemi için anakartında destekliyor ise sata 3 corsair gt nın en az 120 gb olanını almalısın.

raid 0 rı katlayıp gecıyor hdd bolumunde marka model uste yazgıgım olarak aratır iseniz konuyu bulabılırsınız.

back up olarak wd green alınız mesela 2 gb lık 64 mb tampon onbellekli intelli power lardan.
    ama bugun bır koınuda yazdıma sla raıd yada normal sıtem hdd sı olarak onermıyorum bunları. fıyatı ucuz performansı az az guc harcıyor, muadıllerıne gore seessız dıye back up depo dısk olarak onerıyorum.

Bahsettiğiniz SSD'nin 60GB'si ile aynı fiyata. Kesinlikle para vermem ben SSD'ye 60GB'si 100 TL olsa tamam..

Artık SSD, WD Black falan demeyin..

İhtiyacım olan RAID 0 Seagate Barracuda ST1000DM003 HD Tune testi..

• quote:

quote:

Bahsettiğiniz SSD'nin 60GB'si ile aynı fiyata. Kesinlikle para vermem ben SSD'ye 60GB'si 100 TL olsa tamam..

Artık SSD, WD Black falan demeyin..

İhtiyacım olan RAID 0 Seagate Barracuda ST1000DM003 HD Tune testi..

tekrar merhaba,
    ben kendi görüşümü belirttim,
    tabiki sizin görüsünüze saygı duyarım.
    sonuçta para verip kullanıcak sizsiniz.
    hersey gönlinizce olsun artık mesaj atmam buraya.

• quote:

tekrar merhaba,

Bakın WD Black serisi aynı fiyata olsa bile sesinden dolayı kesinlikle almam.Bilgisayarı sessizleştirdim zaten. 2 tane HDD olacağından en ufak bi işlem sesi rahatsız edecektir.. Yoksa tek HDD olarak WD Black performansı biraz daha iyi tabi ama yinede açık ara bir fark yok.. Yorumlarınız için teşekkürler..
  • quote:

quote:

tekrar merhaba,

Bakın WD Black serisi aynı fiyata olsa bile sesinden dolayı kesinlikle almam.Bilgisayarı sessizleştirdim zaten. 2 tane HDD olacağından en ufak bi işlem sesi rahatsız edecektir.. Yoksa tek HDD olarak WD Black performansı biraz daha iyi tabi ama yinede açık ara bir fark yok.. Yorumlarınız için teşekkürler..

sen sesli calısan sıstem görmemissin arkadasım.
    tada 7200 hdd ıoncesı hıc pc kullanmadın.
    boş laflar bunlar boş,

• Bu gece Vatan %25 indirim yapacakmış. Hazır indirimi yakalamışken 2 tane Seagate Barracuda ST1000DM003 alacağım.. Hayırlısı olsun..
  • Vatan'dan 2 tane Seagate Barracuda ST1000DM003 sipariş verdim. Kampanya olduğunda 1 üründen 2 tane alınamıyormuş.. Bende farklı üyeliklerden tek tek sipariş verdim...
  • Hayirli olsun ve gule gule kullan.. Umarim seni tatmin edecek sonuclar alirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: skid_row

Hayirli olsun ve gule gule kullan.. Umarim seni tatmin edecek sonuclar alirsin

Teşekkür ederim. RAID 0 test sonuçlarını buraya yazarım..
  • Yeni konu açmıyım dedim, Bende vatandan SEAGATE 3,5" 1TB BARRACUDA SATA 3.0 64MB CACHE 7200RPM HARDDISK almayı düşünüyorum kdv dahil 192 tl 10 taksit karar veremedim ucuzlarmı HDD ler ? benim sistem diski SSD var zaten önerirmisiniz gidip alayımmı fiyat ucuzlarmı? Aciliyetim yok 5-6 ay içinde almam gerekli.

http://www.vatanbilgisayar.com/dahili-harddisk/seagate-st1000dm003-3,5-1tb-barracuda-sata-30-64mb-cache-7200rpm-harddisk/productdetails.aspx?I_ID=59053

• quote:

quote:

tekrar merhaba,

black raid0 kullanıyorum o ses muhhabbeti nedir anlamadım ses mes yok şehir efsanesi yaptılar.
    10 gün önce wd biri arızalandı
    seagate 12 seri ile raid 0 kurdum ses işte bunda var cart curt
    ama control panelden powerdan balance yapınca ses gitti seagatte.

neyse tabi arada fiyat farkı varsa seagate yeni tercihim çünkü tek plakada okuma testi 100 mb oluyor forumda testleri var.
    ssd ler çok iyi ama sadece hızda para ve kapasite benim için çok uzaklar .
    ama 240 gb 300 tl seviyesine gelince bir tane almaya niyetim var.
    ve bundan sonra alınacak diskler 2 tb olması beni ancak keser

http://forum.donanimhaber.com/m_60590590/mpage_1/f_/key_//tm.htm#62022026

arkadaş wd black sıfır satıyorki iyi fiyat bu günde vatanda 265 tlye gördüm.

http://forum.donanimhaber.com/m_62566535/mpage_1/f_/key_//tm.htm#62582511

--------------------------------------

@srabonn

5-6 aya kadar fiyatlar çok düşer

• quote:

Orijinalden alıntı: srabonn

Yeni konu açmıyım dedim, Bende vatandan SEAGATE 3,5" 1TB BARRACUDA SATA 3.0 64MB CACHE 7200RPM HARDDISK almayı düşünüyorum kdv dahil 192 tl 10 taksit karar veremedim ucuzlarmı HDD ler ? benim sistem diski SSD var zaten önerirmisiniz gidip alayımmı fiyat ucuzlarmı? Aciliyetim yok 5-6 ay içinde almam gerekli.

http://www.vatanbilgisayar.com/dahili-harddisk/seagate-st1000dm003-3,5-1tb-barracuda-sata-30-64mb-cache-7200rpm-harddisk/productdetails.aspx?I_ID=59053

HDD'ler zaten ucuzladı ve yavaş yavaşta olsa ucuzlamaya devam edecektir diye düşünüyorum. 6 ayda ne kadar ucuzla bilinmez.. Zaten %25 indirim var..

• Kişisel deneyime bakarak söyleyebilirim ki samsung'un HDD'leri seagate'ten daha güvenilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Temren

Kişisel deneyime bakarak söyleyebilirim ki samsung'un HDD'leri seagate'ten daha güvenilir

Seagate, Samsung HDD bölümünü satın aldı. 7200.14 serisinde muhtemelen Samsung'unda teknolojisini kullanmıştır diye düşünüyorum. Çünkü Samsung diskler hem performanslı hem de sorunsuz çalışıyorlar...
  • ssd ler 250 liraya düşmeden almıcam demiştim ve geçen ay vatandan sandisk aldım 120gb ve inanın bana hız bakımından baya bi ilerleme oldu.

tavsiyem artık raid işini bırakıp en az 120gb ssd alın ve yanınada 1tb hdd alıp bakın keyfinize
  • quote:

Orijinalden alıntı: (((TeAcHeR)))

ssd ler 250 liraya düşmeden almıcam demiştim ve geçen ay vatandan sandisk aldım 120gb ve inanın bana hız bakımından baya bi ilerleme oldu.

tavsiyem artık raid işini bırakıp en az 120gb ssd alın ve yanınada 1tb hdd alıp bakın keyfinize

SSD tabiki hız olarak çok iyidir. SSD alsamda 2 tane 60GB'lık alıp yine RAID 0 yaparım. Daha performanslı kullanmak varken neden tek HDD kullanayım.. Sonuçta bu masaüstü bir bilgisayar...

1TB zaten şuanda HDD'ler ve yetmiyor. O yüzden şimdi 2 tane 1TB aldım.. Yinede SSD ye o kadar para vermem.. Kışa kadar daha da ucuzlarsa alınabilir...
  • Flight mode: On

RAID 0 performance

WD Green 2x500GB

Seagate Barracuda ST1000DM003 2x1TB

Bu iki RAID arasındaki dosya aktarımı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pohuman -- 2 Temmuz 2012; 23:13:34 >

• hocam size 1 pm attım
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.