çözücem inşallah kesin bi yazılım hatası falan var çünkü hdd usb ile gayet iyi çalışıyor bi de esatadan bağlayınca da hdd çalışıyor fakat görmüyor ama halledicem...
quote:
Orjinalden alıntı: aston
quote:
Orjinalden alıntı: sagorap
kutu içerinde firewire yada esata kablosu cıkmıyormu ?? ayrıca bizim laptoplarda esata yı kullanma durumumuz nasıl olabilr
bu model de firewire bağlantısı yok zaten.... firewire lı modeli için bende çok düşünmüştüm ama aldığım fiyatla firewire lı modeli kıyaslarsak aradaki fark 50 60 ytl civarı idi o yüzden ona o parayı vermektense laptop için esata express card aldım birde esata kablo aldım neredeyse aynı fiyata geldi hemde esata ile kullanıyorum...
bu arada esata express kart fiyatı 35$+kdv idi....(markası jmicron)
PM attım
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: orislevin
Selamlar Öncelikle İncelem için teşekürler. Bende aynı makinadan aldım dün. yalnız bir kaç sorum olacak cevaplayabilirseniz çok sevinirim. 1. si alet 476 gb olarak gfözüküyor bu normalmidir) 2.si verdiğiniz resimlerde aletin üstündede ışık olduğunu görüyorum benimkinde sadece yandaki bant şeklinde ışık var Bilgilendirirseniz çok sevinirim
bende 465 gb dolaylarında görmüştü yanlış hatırlamıyorsam... benim hdd nin üç tarafında da ışık var yani üst tarafta yanıyor açıkken..
Öncelikle ilginiz için teşekkürler. Benim aldığım model bu ürünün Desktop modeli imiş. O yüzden bende yokmuş yukarıdaki ışık:) Yalnız ürün ile gelen programda kapasiteyi 500.1 Gb gösterirken kullanılabilir alanı 476 gb olarak gösteryor. Acaba program backup için yer ayırıyor olabbilirmi aklıma başka birşey gelmedi bu konuda
aşırı büyük tavsiye etmem
quote:
Orjinalden alıntı: virtusft
hiç katılmıyorum
-99999999
bu arada çok iyi inceleme yapmışsınız tebrik ederim.
quote:
quote:
quote:
Selamlar Öncelikle İncelem için teşekürler. Bende aynı makinadan aldım dün. yalnız bir kaç sorum olacak cevaplayabilirseniz çok sevinirim. 1. si alet 476 gb olarak gfözüküyor bu normalmidir) 2.si verdiğiniz resimlerde aletin üstündede ışık olduğunu görüyorum benimkinde sadece yandaki bant şeklinde ışık var Bilgilendirirseniz çok sevinirim
bende 465 gb dolaylarında görmüştü yanlış hatırlamıyorsam... benim hdd nin üç tarafında da ışık var yani üst tarafta yanıyor açıkken..
Öncelikle ilginiz için teşekkürler. Benim aldığım model bu ürünün Desktop modeli imiş. O yüzden bende yokmuş yukarıdaki ışık:) Yalnız ürün ile gelen programda kapasiteyi 500.1 Gb gösterirken kullanılabilir alanı 476 gb olarak gösteryor. Acaba program backup için yer ayırıyor olabbilirmi aklıma başka birşey gelmedi bu konuda
yok o boyutta görmesi normaldir bu sadece bu hdd için değil bütün hdd ler için geçerli bi durum... benimki de 465gb gördü mesela kayıp fazla ama yapacak bi şe yok...
quote:
Orjinalden alıntı: World of Wireless
quote:
Orjinalden alıntı: virtusft
hiç katılmıyorum
-99999999
bu arada çok iyi inceleme yapmışsınız tebrik ederim.
teşekkür ederim yararlı olduysa ne güzel..
bende hdd arıyorum yararlı oldu iyi çalışmalar...
saol cok güsel bir baslık olmus
saol cok güsel bir baslık olmus
hocam hala çözemedin mi e-sata sorununu
quote:
Orjinalden alıntı: ilker_ank
hocam hala çözemedin mi e-sata sorununu
daha tam ilgilenemedim ama büyük olasılıkla yazılımsal çünkü üstte koyduğum esata testi laptopta aldım ve sorunsuzdu.. format atıcam en olmadı ama ondan önce bütün olasılıkları deniyorum.. çözücem ama içime doğuyo..
Bende 320'lik modeli var ve aldığım eSATA kablosuyla bir türlü bilgisayara tanıtamamıştım. Sonra nette çeşitli forumlarda okuduğum yorumlardan sonra HDD'nin eSATA girişinin yeterince açık olmamasından dolayı kablonun tam girmemesi, bu nedenle diskin tanınmaması gibi durumların yaşandığını gördüm. Denemeye karar verdim ve eSATA kablosunun HDD'ye giren ucundaki plastik kısmı maket bıçağıyla bir miktar traşladım ve sonunda kablo gerçekten HDD'ye girdi ve bilgisayar diski sorunsuz tanıdı. Ancak 64bit Vista kullandığımdan dolayı sadece bilgisayar açılırken kablo bağlıysa tanıyor, HotPlug tipi bilgisayar açıkken kabloyu taktığımda veya diski açtığımda kilitleniyor.
quote:
Orjinalden alıntı: emptyrean
Bende 320'lik modeli var ve aldığım eSATA kablosuyla bir türlü bilgisayara tanıtamamıştım. Sonra nette çeşitli forumlarda okuduğum yorumlardan sonra HDD'nin eSATA girişinin yeterince açık olmamasından dolayı kablonun tam girmemesi, bu nedenle diskin tanınmaması gibi durumların yaşandığını gördüm. Denemeye karar verdim ve eSATA kablosunun HDD'ye giren ucundaki plastik kısmı maket bıçağıyla bir miktar traşladım ve sonunda kablo gerçekten HDD'ye girdi ve bilgisayar diski sorunsuz tanıdı. Ancak 64bit Vista kullandığımdan dolayı sadece bilgisayar açılırken kablo bağlıysa tanıyor, HotPlug tipi bilgisayar açıkken kabloyu taktığımda veya diski açtığımda kilitleniyor.
bende kabloda sorun yok ama dediğin gibi bilgisayar açıkken taktığım zaman görmeme veya kitlenme gibi bi durum oluyor görsede scsı hdd olarak görüyor bunun içinde ayar gerekli sanırım ama tam olarak bende bilemiyorum..
Güzel bir ürün.İnceleme için teşekkürler.
Güle güle kullan .... ben hdd nin alt kısmının ayrılıp ayrılmadığını merak ediyorum ayrılmıyorsa taşırken biraz sorun olur gibi geliyooo
quote:
Orjinalden alıntı: xpugur
Güle güle kullan .... ben hdd nin alt kısmının ayrılıp ayrılmadığını merak ediyorum ayrılmıyorsa taşırken biraz sorun olur gibi geliyooo
yok hdd alt kısımla tümleşik şekilde tasarlanmış taşıma konusunda kutusunda taşıdğım için pekte sorun olmuyor açıkçası çünkü kutunun içinde ona göre yapılmış bi kalıp var
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: xpugur
yok hdd alt kısımla tümleşik şekilde tasarlanmış taşıma konusunda kutusunda taşıdğım için pekte sorun olmuyor açıkçası çünkü kutunun içinde ona göre yapılmış bi kalıp var
Teşekkürler... 2 tane alıcam biri bana biri babama . babam a aldığımızda film arşivini saklıycaz bende oyun cd leri filmler programları taşıycam yanımda (kıprıs ta okuyorumda)
sene sonuna doğru usb 3.0 çıkınca usb 2.0 lar iyice ucuzlar :D sata falan da tarih olur sata2===3gigabit usb3.0==4.5 gigabit (usb2.0 dan nerdeyse 10 kat daha hızlı +++ daha az elektirik harcıyor+ dolayısıyla daha az ısınıyor++ usb2.0 larla uyumlu)
hocam ben laptop kullanıyorum. FreeAgent Pro Select 3.5" eSATA & USB 2.0 & 1394A 500GB HARICI DISK=http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=27564 Almayı düşünüyorum. sadece bunu alsam bir sorun çıkar mı ? soğutma için falan ayrı birşey almama gerek var mı? Yardımcı olursanız minnettar kalırım