Seagate Freeagent Go marka 1TB'lık harddiskimi laptop'umda film izliyorken, bilgisayarı başka bir yere taşımak isterken yaklaşık 30-40 cm mesafeden düşürdüm:( Düştükten sonra üstündeki ışık sürekli olarak yanıp sönmeye başladı ve bilgisayarda "aygıt sürücüsü yazılımı bulunamadı, yükle" şeklinde bir mesaj çıktı. Yükle dedikten sonra bir müddet "yükleniyor" mesajıyla çalışmaya devam ettikten sonra aygıt sürücüsü yazılımı yüklenemedi uyarısı verdi. Seagate'in sitesinde yazılım aradım ancak bir sonuca ulaşamadım. Bugün seagate müşteri hizmetlerinden bir yetkili ile mesajlaştığımda veri kurtarma için 700-2500-$ arası paraya bu işi yapabileceklerini söyledi. Türkiye'de yetkili servisleri olup olmadığını sordum, yok dediler. Sorunumun çözümü için kaydımı aldı,24 saat içinde mailime cevap göndereceklerini belirtti.
HDD'min içinde 900 GB'lık çok önemli bilgiler var,eşimin mesleğiyle ilgili 10 yıllık döküman arşivi var. Buna ek olarak; yıllardır çektiğimiz fotoğraflarımız,videolarımız, film ve müzik arşivimiz yer alıyor.
Bu konuyla ilgili olarak, bazı sitelerde yer alan veri kurtarma programlarını kurtaran var mı?Ya da aynı şey başına gelipte arşivini kurtarmış olan arkadaşlarımız var mı?
Verilerimi kurtarabilmek için nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda yardımcı olabilecek arkadaşların desteğini bekliyorum.
Bende bir yandan araştırmaya devam ediyorum,eğer verilerimi kurtaracak birşeyler bulur ve de kurtarırsam burdan hepinizle paylaşacağım.
İlginiz ve desteğiniz için şimdiden çok teşekkür ederim.
Bozulan bir diski ev ortamında çeşitli programlarla falan kurtarmak pek mümkün değil. Veri kurtarma firmları Türkiye'de mevcut, onlarla iletişime geçerseniz yardımcı olurlar. 900 GB'nin ne kadarı kurtulur bilinmez ama hepsini kurtarmak için büyük paralar isterler....
programla falan olmaz , hdd çalışır durumda olsa veriler silinmiş olsa belki programla olurdu, ama bu durum başka... Kendiniz yapabiliyorsanız hard diski kutudan çıkarın öyle pc'ye bağlayın yapamıyorsanız tanıdığınız güvendiğiniz bir bilgisayarcıya gidin ve hdd'nin sağlam olup olmadığını test etsinler ,,,, Hdd bozulmuşsa işiniz zor ama bozulmamışsa şansınız hala var demektir...
evet hdd yi kutudan ayırıp mutlaka deneyim derim belki hdd ile kutu arasında bağlantıyı sağlayan apartta yerinden oynamış veya çıkmış olabilir. bu sebeple en iyi başlangıç hdd yi tek olarak pcye bağlayın.
disk tamamıyle bozulmuş ise çok maliyetli bir iş belirtttiğiniz rakamlara bu işi yapıyorlar.
Sorumu cevaplayan tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim. Bilgisayarcı bir tanıdığım var incelemesi için ona göndereceğim. Ama öncesinde bu konuyu daha önce deneyimlemiş olan arkadaşlar varsa onların görüşlerini alayım istedim. Cihaza kulağımı dayayıp dinlediğimde dıtt dıtt şeklinde kısa kısa ötüyor,sanki içindeki birşey bir yere takılmışta dönmüyormuş gibi. Sanırım dediğiniz gibi kutusundan çıkarıp öyle denemekte fayda var,inşallah kutusundan çıkarmakla bu iş çözülür:(
İçindeki verilerin boyutu oldukça fazla, Seagate'in kendisi 700-2500$ istediğine göre Türkiyedeki veri kurtarma firmaları kimbilir kaç lira isteyecektir.
Bu firmaların verileri nasıl kurtardığı konusunda bir fikri olan var mı peki?
Değişik yöntemleri var , arıza hdd'nin kartındaysa kartı değiştirip, alabilirler, daha büyük arıza varsa verilerin yazılı olduğu diski alıp başka çalışan bir diskle değiştirerek (cd değiştirir gibi) verileri aldıklarını da bliyorum ama eminim daha başka yöntemleri de vardır, tabi kurtarmadan önce mikroskbik ortamda diski de inceliyorlar ...