Şimdi Ara

Seagate gelecek yıl 30TB disklerini satışa sunacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Seagate gelecek yıl 30TB disklerini satışa sunacak

Son dönemde özellikle tüketici tarafında HDD satışlarının büyük oranlarda gerilediği belirtilirken üreticiler kurumsal taraf için geliştirme çalışmalarına devam ediyor. Seagate gelecek yıl 30TB disklerini satışa sunacak.

Seagate 30 TB+ HAMR HDD geliyor

HDD teknolojilerinde katman sayısını arttırarak kapasite arttırma veya çift kafa kullanarak performansı arttırma gibi farklı çözümler geliştiriliyor. Bu sayede 10 yıl içerisinde 200TB seviyesini aşma hedefi var.

Ayrıca Bkz.HDD satışları erimeye devam ediyor

Lider HDD üreticilerinden Seagate yaptığı açıklamada gelecek yılın ortalarından itibaren yeni nesil teknolojiler ile 30TB ötesine geçeceklerini duyurdu. İlk etapta 30TB kapasite ile başlayacak olan serüven 50TB sınırına kadar çıkacak. Sevkiyatlar ise belirli müşterilere ve sınırlı üretimle olacak.

Seagate yeni sürücülerde HAMR (Heat Assisted Magnetic Recording) teknolojisini kullanıyor. HAMR açılımından da anlaşılacağı üzere ısıtmalı bir sistem. Küçük bir lazerle ısıtılan disk yüzeyine zayıf mıknatısların da yapışmasını sağlayan ve bunu da oldukça ufak bir alanda gerçekleştiren tekniğin kapasite avantajı buradan geliyor.

Kaynak:https://wccftech.com/seagate-30-tb-hamr-hdds-to-ship-by-mid-2023/

• ulan bunlardan 2tb aldım dolu performansı yerlerde sürünüyor aletin.

• johnmcclanes J kullanıcısına yanıt
    Sabit diskler %50’den fazla doldurursanız yandınız zaten. Yine iyisiniz eskiden dolu olunca tepki vermeyi bırakırdı diskler bizi bekletirdi dakikalarca.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • %50 mi? el insaf ben en son bıraktığımda %10du.

bu mantıkla benim en az 8tb disk almam lazım.,

benimki de yanıt vermeyi duruduyor belli süre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi johnmcclanes -- 25 Temmuz 2022; 20:20:48 >
  • Bu HAMR teknolojisi yıllar önce duymuştuk güzel teknoloji

https://www.donanimhaber.com/Seagate-HAMR-ve-Dual-Actuator-MACH-2-teknolojilerini-duyurdu-48-TB-a-varan-kapasite-yolda--107819

disler sadece depolama amaçlı kullanılıyor zaten artık ,genellikle bi program gibi küçük parçacıklı şeylerden ziyade video ,resim,film gibi şerit halinde yazıma uygun şeyler için kullanılıyor artık ama tabi serverler RAİD olarak kullanınca cok daha hızlı oluyor tabi ekektrik kullanımı , ses ve ısı gibi farktörleri de hesaba katmak gerekiyor

Mesela ben serverlerde şu saçmasapan yüksek sesli aluminyum fanlı soğutmaları hiç anlamam ya kardeşim yapsana sıvı soğutma ne uğrasşıyosun saçma sapan işlerle , serverlerde sıvı soğutma neden yayğınlaşmıyor anlamıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 25 Temmuz 2022; 22:19:40 >

• 30 TB diye alıyorsun kullanılabilen alan 25 TB oluyor malesef.

• 2TB x3 tane Seagate (st2000dm001 sanırım bu seri idi) diskim vardı sıfır sorun yaşadım yılalrca depolama olarak kopyalama/yazdırma yaptım verimsizlik olmadı ve neredeyse sıfıra yakın ayarda da sattım, harici diske geçtim, sistem de sata disk devrini tamamen kapattım, belki de bende bulunan seriler çok iyi çıkmıştı, öncesinde de 320/500gb gibi sabit disk sistem üzerinde kullanmama rağmen yine sorun yaşamadım, şuna benziyor bu durum; Amd driver sorunu yaşayanlar ve yaşamayanlar gibi, forumda okuduğum driver sorunlarını hiç bir şekilde ne Amd'de ne de Nvidia'da yaşadım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • HDD üreticilerinin hala yüksek kapasiteli sürücüleri nazlana nazlana sürmelerine gıcık oluyorum.

Tabi işleri tıkırında 1 sene boyunca chia coin'den ekmek yediler fiyatlarda zıpladı ve 2-3 senede edecekleri kârı 8-10 ay'da yaptılar. SSD alanına'da girdiler gelecek sıkıntısı da yok besbelli :))
    Veri çiftliklerinde hala disk kullanımı revaçta olduklarını da hesaba katmak lazım.. burunları dik.

Şimdi 30-40-50TB modellerin marketlerde olması lazım dı ama burunları dik olduğu için buna gerek görmüyorlar.

• johnmcclanes J kullanıcısına yanıt
    disk birleştirmezsen, az kullanılan verikeri harddiskin en sonuna taşımazsan sürünür tabi...

• 100TB diye alacaksın 93.1 TB kullanabileceksin. 6.9TB büyük bir alan. Ek bir tane küçük disk ekleseler tam 100 yaparlar aslında. Ama diskin kalınlığı ne olur aslında merak ettiğim durum bu. Ekran kartları gibi 3 tane slot kaplayan HDD ler görmeyelim bir de. 2 HDD kalınlığında tek disk. Bilemiyorum yani.

• Nedense aklıma 2008'de, 2020 yılında göreceğimiz 100 TB HDD'ler geldi. Gerçi şimdi 100 TB SSD'ler var.

• Konuyla alakasız olacak ama hdd leri komple ssd ye çevirdim. Artık rahatım. Biraz pahalıya patladı ama değdi. Warmup çok daha kısa ve hdd sesi ortadan kalktı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mekanik HDD devri bitiyor. Boşuna uğraşır. SSD diskler on numara. Gelişen teknoloji ile çok daha yüksek kapasiteli SSD diskler gelir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.