Şimdi Ara

Seagate, HAMR teknolojili 32 TB sabit diskini nihayet piyasaya sürüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Seagate, HAMR teknolojili 32 TB sabit diskini nihayet piyasaya sürüyor
    Seagate, şimdiye kadarki en büyük kapasiteli sabit diskini nihayet piyasaya sunuyor. HAMR teknolojisini kullanan disk, 32 TB depolama kapasitesine sahip.

Seagate'in yeni Mozaic 3+ platformunu kullanarak ısı destekli manyetik kayıt (HAMR) teknolojisine dayalı bir sabit disk ürettiğini söylemesinin üzerinden neredeyse bir yıl geçti. Seagate'in ilk olarak 2007 yılında üzerinde çalışmaya başladığı HAMR teknolojisi nihayet genel kullanıma sunuluyor.

Mozaic 3+ tabanlı Exos diskler başlangıçta seçilmiş müşterilere küçük miktarlarda piyasaya sürüldü, şimdi ise seri üretime geçen diskler yakında satışa çıkacak. Seagate ayrıca, shingled manyetik kayıt (SMR) depolama biçimini kullanan 32 TB'lık bir model ve geleneksel manyetik kayıt (CMR) kullanan 30 TB'lık bir model içeren Exos M HDD'leri için ürün sayfasını sessizce yayınladı.

Ayrıca Bkz.SSD kapasiteleri 2029'da 4 katına çıkacak

Mevcut bilgisayarlarla uyumlu

İlk Mozaic 3+ sabit disklerin aksine, Exos M sürücüler mevcut bilgisayarlarla uyumlu, bu da kitlesel olarak benimsenmesi için büyük önem arz ediyor. 

Seagate'in şu anda yüksek kapasiteli disklerdeki ana rakibi, Ekim ayında 32 TB modeli de içeren ePMR tabanlı sürücüleri piyasaya süren Western Digital. Seagate 32TB HAMR sürücüsünü ilk piyasaya süren şirket olsa da, Western Digital genel kullanıma ilk sunan şirket olmayı başardı. Her iki durumda da, iki şirket kapasite yarışında başa baş gidiyor, ancak Seagate HAMR sayesinde gelecekteki sürümlerde üstünlük sağlayabilir.

Kaynak:https://www.tomshardware.com/pc-components/hdds/seagate-launches-32tb-exos-m-hard-drive-based-on-hamr-technology-mozaic-3-drives-are-the-worlds-first-generally-available-hamr-hdds

• Vay be, sonunda... Gençliğimin teknolojisi HAMR sonunda piyasa çıkıyor

• SSD'ler hala fiyat kapasite noktasında pahalı duruyorlar, tipik NAS kullanımlarında HDD'ler mantıken öne çıkıyor, haberdeki 32tb'lık kapasite tipik NAS kullanımı için biraz uçuk kalsa da yeni cihazlar ve güncellemelerle desteklenip hayatımıza girmiş olur. gelsin iyidir.

• mekanik disklerde bu kadar buyuk kapasiteler insani dusunduruyor. bu kadar buyuk diskleri kimse raid olmadan kullanmiyor, bu diskin arizalanmasi durumunda yerine gelecek olan diskin rebuild suresini dusunemiyorum. bu tarz urunler ancak is modeli yuksek maliyeti kurtaracak kadar karli isletmelerde anlam ifade edecektir. 8tb 8 diskli z2 raid'in rebuild suresi 24 saati geciyor.

• Seagate evlerden ırak. 3 tane hdd’si 3 tb’lık verimi çöp etti. Hatıralar anılar yok oldu gitti. Bulaşmam seagate’e.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu hdd ler 300mb/sn civarında sıralı transfer hızlarına ulaşıyor. diskin yazma bölgesine göre hız düşüyor. 22 tb /p:2 parametresiyle 4 günde formatlandı. dikkatli kullanılması gereken diskler. online ups olmadan kullanmak bile veri kaybı vs açısından korkutucu.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mystiery_ kullanıcısına yanıt
    Aynı hikaye , Asla seagate almam.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mystiery_ kullanıcısına yanıt

Ciddiyim aynısı.. Bir daha ne SSD ne HDD seagate'e bulaşmam.. İsteyene kanıtını bile atarım PC'e geçince, şuan depolama amaçlı kullandığım ve kullandığım süre boyunca Sadece 10-12 TB veri yazdığım 2Tblik HDD'de bad sektörler mevcut ve mecburen ya 4 tb SSD yada başka bir HDD almak zorundayım çünkü arşivimi kaybetme riski var..

Seagate ürünleri eskiden bu kadar kalitesiz değildi..

• ben seagate den gene anlamda memnunum ama eski serileri kullandığımdan dolayımıdır bilmiyorum ama artık 2 tb bana yetmiyor ve 4 tb a geçiş yapmak istiyorum ama genel okuduğum yorumlar hiç iç açıcı değil, birde şunu gözlemledim bu exos serisi olsun veya alt serilerden skyhawk lar güya sağlamlık anlamında iyi seriler diye geçiyor , e hadi skyhawk lar kamera sistemlerinde kullanıldıklarından olsun diyelim ama gördüğüm kadarı ile arızalanan disklerin çoğunluğu skyhawk ,ironwolf ve exos serileri , en sağlam seride hala barracuda serisi gibi görünüyor en azından benim izlenimlerim böyle , yıllar geçmesine rağmen ssd ler hala istenilen fiyat seviyelerinde değil bilmiyorum ne yapmalı

• 4tb ilk ciktigi 6 adet alip pc ye takmistim.hey gidi hey..Seagate, HAMR teknolojili 32 TB sabit diskini nihayet piyasaya sürüyor 

En sondada 4x8tb ile arsiv hastaligina veda etmistim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 21 Aralık 2024; 4:57:47 >
  • Tam da masaüstü HDD alacakken mesajınızı gördüm. Büyük tereddütte kaldım. Seagate One Touch Hub ile Western Digital Elements arasında kararsız kalmıştım. WD’de aynı sorunu yaşar mıyım? Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz? Sorum herkes için geçerlidir. Kullanım şeklime gelirsek arşiv amaçlı kullanacağım. Anlayacağınız ikide bir öyle veri yazıp silmeyeceğim. SMB ağı üzerinden modeme bağlı şekilde kalacak. Hem PC hem de telefondan erişebileceğim yapıda olacak. Dizi ve filmlerden oluşan 2 TB verim var. 8 TB olan versiyonu alacağım. Hangisini almalıyım? İkisi de CMR kayıt yapıyor. Ama RPM değerleri hakkında bilgi bulamadım. Arşiv amaçlı kullanım için 7200 RPM gereksiz deniyor. Bir de 5400 RPM daha az ısındığı için termal başarımının daha iyi olduğu söyleniyor. Fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

amazon
    Seagate One Touch Hub, 8 TB, Harici Sabit Disk Masaüstü, USB-C, USB 3.0, PC, Dizüstü ve Mac için, 4 Ay Adobe Creative Cloud Photography, 1 Yıl Mylio, 2 Yıl Rescue Services (STLC8000400)
    https://www.amazon.com.tr/dp/B093WZHS1G?ref=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_GEK0KN3WYV4SZ83SX82D_1&ref_=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_GEK0KN3WYV4SZ83SX82D_1&social_share=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_GEK0KN3WYV4SZ83SX82D_1&starsLeft=1&skipTwisterOG=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 28 Aralık 2024; 3:53:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

wd den şaşma hocam

8 tb olan versiyonunu kullanıyorum ama içinde helyum olmadığı için normalden biraz fazla ısınıyor ama 3-4 senedir bir sorun yok , 10 yada 12 terabyte olana bakabilirsin onlarda helyum var daha az ısınıyor diyolar

• TheJudgé kullanıcısına yanıt
    Helyum ne alaka ilk kez duyuyorum. Konuyu biraz açar mısınız?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

WD Elements masaüstü disklerde 8TB ve üstü kapasitelerde WD Red muadili olan WD White diskler mevcut. Uzun ömürlü ve dayanıklı oluyorlar.

Yurtdışında da NAS için falan tercih ediliyor baya. Bunları alıp kutudan çıkarıp dahili olarak takıyor millet ufak bir modla.

Bende de bu model mevcut çok memnunum 4 seneyi geçti. Sadece kutuda kullanacaksanız yazın özellikle biraz ısınıyor, altına ufak bir fan-laptop soğutucu falan koymak gerekebilir.

• OMEGALUL O kullanıcısına yanıt
    8 TB ve üstünde zaten CMR diskler kullanılıyormuş. Bu disk doğrudan modeme bağlı olacak. Şu an mevcutta modeme bağlı kullandığım My Passport model 2.5” disk var. Belli bir süre sonra kendi kendine uyku moduna giriyor sanırım. Bu cihaz da kullanılmadığı zamanlarda uyku moduna geçiyor mu? Çalışmasa bile ısınıyor mu? Helyum falan nedir peki duydunuz mu neyin nesi bu helyum? Bir de 8 TB olan modelin dönüş hızı kaç RPM bilginiz var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 28 Aralık 2024; 22:57:21 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

evet buda kullanılmayınca uyku moduna geçer , ama diski uyku moduna geçiren şey bağlı olan cihazın gönderdiği uyu komutu ile uykun moduna geçmesidir , helyum dediğim şey diskin içindeki boşluğu dolduran gaz ,normalde hava olur ama helyum gazı diskin daha az ısınmasını sağlar , çom önemli bişey değil standart kullanıcı için

Teşekkürler hocam. Önümüzdeki hafta alacağım bir sıkıntı olmazsa. 10 yıl önce aldığım 2 TB My Passport Ultra mevcut. İçindeki uygulamaları yükleyince WD’nin bu model için güncelleme yayınladığını gördüm. Normalde HDD için güncelleme verildiğini bilmiyordum. 8 TB Elements modelini kullanan biri olarak baktınız mı? Size de güncelleme geldi mi?

bende wd nin uygulamarı kurulu değil , linux kurulu küçük bir bilgisayarda 7/24 açık duruyor harddisk ,evet hdd için de güncellemeler oluyor wd bu konuda iyi bir firma

Ben de Linux kullanıyorum. Yeni geçtim. Linux’a geçince dosya sistemimi de Ext4’e geçirdim. Şunu da farkettim HDD Ext4’e geçince hem NTFS’den hem de exFAT’ten daha tepkisel ve rahat çalışmaya başladı. Linux üzerinden güncelleme yapılamıyor sanırım. Windows üzerinden kurup güncellemek gerekiyor sanırım. Sonra Ext4’e geçip yola devam ederim artık.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.