Şimdi Ara

Seagate Harici Hard Disk Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

7 yıldır kullandığım Seagate 1TB harici hard diskim geçen hafta bozuldu. Her zaman ''donanım güvenle kaldır'' dan çıkarırdım ama bu sefer direkt çıkardım ve bir sonraki sefer hard diski taktığımda içeriğe ulaşamaz oldum. PC'ye taktığımda aygıt olarak görüyor ancak ne ismi çıkıyor ne de içine girebiliyorum. Windows 10 kullanıcısıyım. Hard diskin içindeki veriler başka bir hard diskte daha yedekli olduğu için hard diski biçimlendirmeye karar verdim. Bunun için sürücüye sağ tıklayıp ''biçimlendir'' diyorum ancak cihaz herhangi bir tepki vermiyor. Bir sefer sadece biçimlendirme şansım oldu onda da ''windows biçimlendirmeyi tamamlayamadı'' dedi. Ondan sonra da bir daha biçimlendirme ekranı daha gelmedi önüme. Bilgisayar yönetiminden ''disk yönetimi'' ne geldim ancak burda da ''Sanal Disk Hizmetine bağlanılıyor'' diyor ve önüme herhangi bir liste gelmiyor. Hard diski çıkarınca sabit yerel diskler geliyor ancak hard diski geri taktığımda yine listeye birşey gelmiyor. İnternette araştırdım. ''Hizmetler yerel'' kısmında önerilen sonuç ta işe yaramadı. Amacım hard diskimi tekrar kullanabilir hale getirmek. İçindeki veriler şu an için mühim değil. Nasıl bir yol izleyerek hard diskimi tekrar kullanabilir duruma getirebilirim?

• HDD veri yazarken bağlantısını kestiyseniz bad sector oluşmuş olabilir. Windows komut istemi altında chkdsk /f /r komutu ile onarmayı deneyin, bu işlem uzun saatler sürebilir. Chkdsk işlemi tamamlayamaz veya onaramadığı hatalar kalırsa HDD Regenerator gibi bir yazılımla onarmayı deneyebilirsiniz.
  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    Hard diskimi 2 ayrı teknik servise götürdüm. Ölçümler sonucu sağlık testi %12 çıktı. İkisi de hard diski tekrar kullanılabilir hale getirmedi, sıfırlayamadı. Ben de bugün evde ''Hard Disk Sentinel'' programı ile ölçüm yaptığımda sağlık testi %9 çıktı. Bu durumda harici hard disk ölmüş ve geri döndürülemez diyebilir miyiz? Bu arada hard diskimi 6 senedir kullanıyordum.
  • filmdefilm F kullanıcısına yanıt
    Eğer chkdsk, Sentinel, Regenerator vs. tarzı yazılımlarla tamir/kurtarma denenmiş ve sonuç alınamamışsa artık o diskin güvenilir şekilde çalışmayacağından emin olunabilir. Diskin 6 yıl kullanılmasından ziyade toplamda kaç saat kullanıldığı, ne kadar yük altında çalıştığı ve şans faktörü önemli. Sonuçta yeni alınmış diskler bozulabiliyor veya 10 senelik diskler yavaşlasada çalışmaya devam edebiliyor.
  • filmdefilm F kullanıcısına yanıt
    Gparted adında bir uygulama varlinux tabanlı usb'den çalışan.

Elinizde USB varsa Goarted'ı indirin Usb'den boot olacak şekilde yazdırın ve bilgisayarı Gparted üzerinden başlatın.

Orda da bir deneyin biçimlendirmeyi biçimlenmiyorsa yapacak pek birşey yok

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ssd disk sorunu?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.