Şimdi Ara

♦ • ♦ • ♦ • ♦ SEAT EXEO KULÜBÜ ♦ • ♦ • ♦ • ♦ (24. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.431
Cevap
26
Favori
179.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • valla ben pek fark göremedim çekişte ama yakıtta bariz fark var bp de opetten az yaktı.Hemde motoroda zararı varmış galiba katkılı yakıtların burdan araştırırsanız bu konu tartışılmış zaten.Şu anda yakıttan memnunum diyebilirm 0,22 krş şehir içi gayet makul değilmi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tnrskr

valla ben pek fark göremedim çekişte ama yakıtta bariz fark var bp de opetten az yaktı.Hemde motoroda zararı varmış galiba katkılı yakıtların burdan araştırırsanız bu konu tartışılmış zaten.Şu anda yakıttan memnunum diyebilirm 0,22 krş şehir içi gayet makul değilmi.

22 kr çok iyi değer şehir içi fakat ne yazıkki inanmıyorum ben. şöyle ki aynı motora sahip golf kullandım, arkadaşın 1.6 mpi leonunu sizin aracınızla aynı motora sahip onu da test ettim . şehir içi benzinde 42 kuruş yakıyorken, lpg li exeonun tamam şanzuman farkı var ama hadi diyelim çalıştırdığımız benzini de işin içine katarsak 30 kuruş yakar şehir içinde. ama dersiniz ki tamamı şehir içi ama dur kalk trafiğe girmedim, uzun mesafede kullandım o zaman tamam derim

• quote:

Orijinalden alıntı: kimiferhat

quote:

valla ben pek fark göremedim çekişte ama yakıtta bariz fark var bp de opetten az yaktı.Hemde motoroda zararı varmış galiba katkılı yakıtların burdan araştırırsanız bu konu tartışılmış zaten.Şu anda yakıttan memnunum diyebilirm 0,22 krş şehir içi gayet makul değilmi.

22 kr çok iyi değer şehir içi fakat ne yazıkki inanmıyorum ben. şöyle ki aynı motora sahip golf kullandım, arkadaşın 1.6 mpi leonunu sizin aracınızla aynı motora sahip onu da test ettim . şehir içi benzinde 42 kuruş yakıyorken, lpg li exeonun tamam şanzuman farkı var ama hadi diyelim çalıştırdığımız benzini de işin içine katarsak 30 kuruş yakar şehir içinde. ama dersiniz ki tamamı şehir içi ama dur kalk trafiğe girmedim, uzun mesafede kullandım o zaman tamam derim

sana yalan borcummu var kardeşim.Ben benzini hesaba katmadım kışın biraz geç lpgye geçiyor onuda ilave etsen 0.25 krş yapar sanırım.Hem neyse ne fena değil bence yakıt özellikle şehir dışı çok makul.Bu arada senin araç ne yakıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi epstemolojk_kopus -- 6 Ocak 2011; 23:23:54 >

• quote:

quote:

quote:

sana yalan borcummu var kardeşim.Ben benzini hesaba katmadım kışın biraz geç lpgye geçiyor onuda ilave etsen 0.25 krş yapar sanırım.Hem neyse ne fena değil bence yakıt özellikle şehir dışı çok makul.Bu arada senin araç ne yakıyor

yalan söylüyorsun demedim, yanıltıcı bilgi olmaması açısından olaya açıklık getirmeye çalıştım sadece hemen neden savunmaya geçiyorsun anlamadım, gerçek şehir içinde o motorun söylediğiniz değerde yakması imkansız , kullandım biliyorum iyi forumlar.

edit: sakin kullanım 28 kuruş yakıyorum ama ay ortalaması 35 kuruş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimiferhat -- 7 Ocak 2011; 0:40:42 >

• quote:

kimiferhat kardeşim yukardalı mesajımda resim çekıp gönderdim aracımda LPG yok tamamı benzin 5200 km yol bilgisayarı sıfırlanmadı zeten bu ortalama 2
    bunun 1500 km şehir dışı geri kalanı şhir içi hesap basit
    8,2 x 3,90 = 31,98
    benzinde 32 kuruş yakıyorsa lpg de 22 kuruş normal
    hatta tnrskr hocam kullandıkça düşer diye tahmin ediyorum

• ya şöyle benzinde kullanıyorya açılışlarda onuda katarsan 0,25 krş falan oluyor doğrudur ama bu fiyatlarla makulHala 4 Tl ye benzin aldığımıza inanamıyorum her istasyona girdiğimde hayretle bakıyorum fiyatlara valla başka memleket olsa ne olur bilmem kuzu gibiyiz maşallah
  • evet sadece 2 gün pompaya uğramasa kimse ne oluyor fiyatlar görürüz, ben 2 haftadır kullanmıyorum aracı, 2 ay daha kullanmayacağım çok acil bişey çıkmazsa, herkes yapsa sadece 2 gün olmaz. yolunmaya alışkınız, bırakın 4 lirayı 10 lira olsa yapacak bişey yok protesto etmeyi bilmiyoruz hakkımızı aramayı bilmiyoruz, kabullenme potansiyelimiz yüksek. kıbrısta 1 erodan biraz fazla olan benzin nasıl oluyorda ülkemizde 2 euro insanlar bunu düşünmüyor.

edit: @akarertan şehir içi fabrika verisi 10.6 değil mi exeonun kısaca hesap yaparsak,

10.6 x 3.9 = 41 kr

bu kullanılan şehrin trafiğine ve kullanım güzergahının kısalığına veya uzunluğuna göre değişebilir. benzin muhabbetini artık kapatmak istiyorum. güle güle binin audilerinize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimiferhat -- 7 Ocak 2011; 15:12:51 >
  • quote:

evet sadece 2 gün pompaya uğramasa kimse ne oluyor fiyatlar görürüz, ben 2 haftadır kullanmıyorum aracı, 2 ay daha kullanmayacağım çok acil bişey çıkmazsa, herkes yapsa sadece 2 gün olmaz. yolunmaya alışkınız, bırakın 4 lirayı 10 lira olsa yapacak bişey yok protesto etmeyi bilmiyoruz hakkımızı aramayı bilmiyoruz, kabullenme potansiyelimiz yüksek. kıbrısta 1 erodan biraz fazla olan benzin nasıl oluyorda ülkemizde 2 euro insanlar bunu düşünmüyor.

edit: @akarertan şehir içi fabrika verisi 10.6 değil mi exeonun kısaca hesap yaparsak,

10.6 x 3.9 = 41 kr

bu kullanılan şehrin trafiğine ve kullanım güzergahının kısalığına veya uzunluğuna göre değişebilir. benzin muhabbetini artık kapatmak istiyorum. güle güle binin audilerinize.

hocam fabrika verisini bilmem ama benim araciminda 9500 kmlik ortalamasi 8.3 gibi bir sey benimde.
    sehir ici yogun trafige girince 10-11 litre benzin yakiyor ama her zaman oyle gezmiyorsunuz neticede.
    yol bilgisayarlari gayet dogru gosterir vw grubunun.

• quote:

Orijinalden alıntı: 26_bbz_26

quote:

evet sadece 2 gün pompaya uğramasa kimse ne oluyor fiyatlar görürüz, ben 2 haftadır kullanmıyorum aracı, 2 ay daha kullanmayacağım çok acil bişey çıkmazsa, herkes yapsa sadece 2 gün olmaz. yolunmaya alışkınız, bırakın 4 lirayı 10 lira olsa yapacak bişey yok protesto etmeyi bilmiyoruz hakkımızı aramayı bilmiyoruz, kabullenme potansiyelimiz yüksek. kıbrısta 1 erodan biraz fazla olan benzin nasıl oluyorda ülkemizde 2 euro insanlar bunu düşünmüyor.

10.6 x 3.9 = 41 kr

hocam fabrika verisini bilmem ama benim araciminda 9500 kmlik ortalamasi 8.3 gibi bir sey benimde.
    sehir ici yogun trafige girince 10-11 litre benzin yakiyor ama her zaman oyle gezmiyorsunuz neticede.
    yol bilgisayarlari gayet dogru gosterir vw grubunun.

ortada bir yanlış anlaşılma var ben demedim ki 8 litre yakamazsınız, şehir içi denilince yoğun trafik ve kısa mesafeler geliyor akla, yoksa yaptığınız ortalamalar karma kullanım olarak düşünürsek normal, saygılar.

• Ben tokattayım burda okadar yoğun trafik yok şehir içi 9-10 ortalama rahat oluyor istanbulda tv de gördüğüm o trafikte 11-12 normal bencedeYakıtı bırak kafayıda yemek içten değildir glibaALLAH Kolaylık versin
  • merhaba arkadaşlar bende 25 kasım tarihinde sıfır bır exeo aldım burada gercektende bilgi paylaşımı çok güzel facede bende bir grup kurdum bende sizleri oraya beklerim bu arada tüp taktırmak garantiyi etkiliyormu ?
  • hoşgeldin aramıza garanti durumu şöyle motorda lpg montajı ile ilgili kısımlar garanti dışı kalıyormuş ama geri kalan garantide
  • Aracınız hayırlı olsun "jigsaaw", güle güle kullanın.

LPG konusunu aracınızı aldığınız bayi ile görüşmenizi tavsiye ederim.
    Eğer onların anlaşmalı olduğu yerde dönüşüm yaptırırsanız, kendi servislerini kullanmanız şartıyla garantiyi koruyabilirler.
    Bazı servisler bu şekilde hareket edip müşteriyi kendi servislerine bağımlı bırakabiliyorlar. Hem ticaret hem de müşteri memnuniyeti :)
    Zaten aracınızın bakımlarını yetkili serviste yaptırmayı düşünüyorsanız bu durum avantaj olur.
  • Geçenlerde aracımı 3500 km kontrolü için servise götürdüm. Rodaj döneminden sonra motora faydası olacağını düşündüğüm için yağ ve filtre değişimi yaptırdım. Belki gerek yoktur ancak rodaj sonrasında temiz yağ iyidir diye düşünüyorum.

Yağ değişiminden sonra motora NNT'nin yeni araçlar için uygun olan bor katkısını ekledim.
    Önceki aracımda motor silk'in bor katkısını kullanmıştım ve memnun kalmıştım.
    Bor katkısını koyduktan sonra yaklaşık 15 gündür motorun durumuna dikkat ediyorum ve çekişin arttığını rahatlıkla söyleyebilirim. Araç biraz daha rahat hızlanıyor. Yakıt tüketimine etkisini ise henüz kontrol etmedim. Motor sesinde hissedilir bir değişiklik olmadı.

Psikolojik bir beklentimidir bilmem ancak ben bu bor katkılarının işe yaradığına inanıyorum :)
    Daha önce 1. vitesten 2.'ye geçerken tekerlekler hiç patinaja düşmemişti. Geçen gün 2. vitese geçişte kısa süreliğine de olsa patinaja düşünce şaşırdım ve hoşuma gitti. (temiz asfaltta, düz yolda ve 6000 d/d'da vites değiştirmiştim).

• bir pazar günü buluşma ayarlansa hiçte fena olmaz bundan önceki aracım peugeot 207 idi 207 ci arkadaşlarla ara sıra yapıyorduk güzel kareler cıkıyordu ortaya exeo cular olarakta yapsak fena olmaz hani ;)
  • http://www.facebook.com/home.php#!/pages/Seat-Exeo/189430351069152
    bu adrese araç resimlerimizide koya biliriz :)
  • jigsaaw arkadaşım

iyi günlerde kazasız belasız kullanırsınız inşallah
    hayırlı olsun
  • eywallah hukukcu
    sizlerde kazasız belasız kullanırsınız ınsallah
  • arkadaşlar bizim araçların orjinal teyp ınden getirten varmı ? kaça mal oldu
  • hayırlı olsun jigsaaw . hoşgeldin
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.