Şimdi Ara

seat leon 1.6 TDI CR Style DSG iyi midir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
47.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar aracımı değiştirmek istiyorum ama kafam çok karıştı.
    ilk başta ikinci el A3 almak istiyordum, sonra civic hb 1.4 almayı düşündüm. ama şuan her ikisinden de vazgeçtim. (A3'ün

kasası artık eski geliyor bana ve yakıt tüketimide yüksek, civic ise 1.4 olması yetersiz performans verir gibi geliyor ve

i-shift'in biraz sorunlu görülmesi)

bu aralar seat leon 1.6 TDI CR Style DSG ilgimi çekmeye başladı :) ama hala karasızım :(

lütfen tecrübelerinizi ve tavsiyelerinizi esirgemeyin.

aradığım özellikler:

- otomatik vites
    - düşük yakıt tüketimi, iyi performans, ara hızlanmaları iyi olmalı (çok iyi demiyorum)
    - iç ve dış tasarım (HB modeller tercihim)
    - servisin sorunsuz olması
    - genis ic hacim ve bagaj
    - mümkün olduğunca donanımlı
    - ikinci el veya sıfır olabilir
    - limitim 45bin ama 50bin icin cok begenirsem zorlarım.

özellikle leon 1.6 TDI CR Style DSG kullanıcıları araç hakkındaki olumlu/olumsuz yönlerini belirtirse sevinirim.
    birde skoda octavia da cok tavsiye ediliyor. ne dersiniz?

suan kullandığım araç 2002 eurocivic otm.

yardımlarınız icin simdiden tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi immortal_plt -- 8 Ağustos 2011; 16:29:52 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Seat Leon 1.6 TDI CR Style DSG: Ayrıntılı Bir İnceleme

Seat Leon 1.6 TDI CR Style DSG, gelişmiş özellikleri ve etkileyici performansıyla öne çıkan şık ve sportif bir hatchback'tir. İşte bu popüler araç hakkında bilmen gerekenler:

Motor ve Performans

Seat Leon 1.6 TDI CR Style DSG'de, 105 beygir güç ve 250 Nm tork üreten 1,6 litrelik turbo dizel motor bulunmaktadır. 7 ileri çift kavramalı DSG şanzımanla eşleştirilen bu motor, hassas vites geçişleri ve sürüş keyfi sağlar.

Yakıt Verimliliği

Bu Seat Leon modeli, 100 kilometrede ortalama 4,1 litre yakıt tüketimiyle son derece yakıt verimlidir. Bu, düşük yakıt maliyetleri ve çevre dostu bir sürüş deneyimi anlamına gelir.

Donanım Seviyesi

Style donanım seviyesi, 17 inç alaşım jantlar, panoramik açılır tavan, dokunmatik ekranlı bilgi-eğlence sistemi ve iklim kontrolü gibi bir dizi standart özellik sunar.

Konfor ve Pratiklik

Seat Leon 1.6 TDI CR Style DSG, geniş bir iç mekana sahiptir ve beş kişiyi rahatlıkla ağırlayabilir. Ayrıca, 380 litrelik bagaj hacmi, günlük ihtiyaçlar ve hafta sonu gezileri için yeterli alana sahiptir.

Güvenlik

Bu Seat Leon modeli, ön ve yan hava yastıkları, ESP stabilite kontrolü ve yokuş kalkış desteği gibi gelişmiş güvenlik özellikleriyle donatılmıştır. Euro NCAP tarafından yapılan testlerde de beş yıldız güvenlik derecesi almıştır.

2012 Seat Leon 1.6 TDI CR Style Yorumları

2012 Seat Leon 1.6 TDI CR Style, sahiplerinden olumlu yorumlar almıştır. Aracın yakıt verimliliği, sürüş performansı ve konforu övülmüştür.

Sonuç

Genel olarak, Seat Leon 1.6 TDI CR Style DSG, yakıt verimliliği, performans, donanım seviyesi, konfor ve güvenlik açısından dengeli bir hatchback'tir. Şık tasarımı ve etkileyici özellikleriyle, pratik ve keyifli bir sürüş deneyimi arayanlar için ideal bir seçim olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • İkinci el lancia delta öneririm o fiyata çok temizini bulursun
  • quote:

Orijinalden alıntı: oranj001

İkinci el lancia delta öneririm o fiyata çok temizini bulursun
    Octavia dersen kasa değiştirecek diye linç ederler seni bu forumda. Aileni tehdit edenler çıkabilir. Onu ele derim.
  • quote:

lancia delta da bir ara aklımı çok çeldi ama pek satan bir model değil sanırım ve içime çok sinmedi o yüzden eledim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: immortal_plt

quote:

lancia delta da bir ara aklımı çok çeldi ama pek satan bir model değil sanırım ve içime çok sinmedi o yüzden eledim.

Alıntıları Göster
    oguzdag 5 dk sonra burada olur

• quote:

Orijinalden alıntı: jackget

Alıntıları Göster
    arkadaslar bu haftasonu istanbula gideceğim.
    tavsiye ettiğiniz araçları mümkün olduğunca test etmeye çalışacağım.

o yüzden tavsiyeleriniz benim için çok önemli.
  • quote:

ağzımdan aldın. Bende oğuzdağın yorumunu arıyordum:-). Araba hakkında ne yazıkki bilgim yok. Ama ne olursa olsun, dizel otomatik olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drkrex -- 8 Ağustos 2011; 18:30:11 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: drkrex

quote:

ağzımdan aldın. Bende oğuzdağın yorumunu arıyordum:-). Araba hakkında ne yazıkki bilgim yok. Ama ne olursa olsun, dizel otomatik olsun

Alıntıları Göster
    otomatik vites den kastınız,

yarı otomatik dediğimiz triptronic vites mi?

• yettim gari... A3 yerine leon çok daha mantıklı +2 yıl garantili alıp keyfini sürebilirsiniz.
    nazar değmez ise 2800 km oldu ve her şeyinden memnunum, hafta sonu panziotu söküp, 1 akülü araba, 1 çocuk bisikleti, bir çocuk scooter ve ıvır zıvır ı yüklemek çok rahat oldu.
    içi ferah,
    bagaj kullanışlı,
    seri,
    az yakıyor,
    konforlu,
    keyifli bir otomatik vites, araç daha ne olsun.

gerçekten çok samimiyim. ist. bayilerinde test araçları mevcut. leon yerine düşündüğünüz diğer araçları test ederek karşılaştırın. bana hak vereceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oquzdag -- 8 Ağustos 2011; 19:00:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

yettim gari... A3 yerine leon çok daha mantıklı +2 yıl garantili alıp keyfini sürebilirsiniz.
    nazar değmez ise 2800 km oldu ve her şeyinden memnunum, hafta sonu panziotu söküp, 1 akülü araba, 1 çocuk bisikleti, bir çocuk scooter ve ıvır zıvır ı yüklemek çok rahat oldu.
    içi ferah,
    bagaj kullanışlı,
    seri,
    az yakıyor,
    konforlu,

gerçekten çok samimiyim. ist. bayilerinde test araçları mevcut. leon yerine düşündüğünüz diğer araçları test ederek karşılaştırın. bana hak vereceksiniz.
    Bende ilk 1.6 mpi benzinli vardı. Daha sonra şuan kullandığım 2.0 tdi'ı aldım. Arkadaşımda da 1.6 tdi cr var ve onuda baya test ettim. Leon konusunda baya tecrübeliyim. 1.6 gerçekten cok ekonomik. Ekonomik olmasının 7 ilerinin de avantajı var. Dsg şanzuman çok rahat ve kullanışlı aracı hiç sarsmıyor geçişler hissedilmiyor. S modda performansı yeterli. Araç otomatik olursa esp + sunroof yanında standart donanımlar ile fiyatı 50.000 tl. Oldukça dolu bir araç. Volkswagen grup oldugu için servis ağı geniş.

Tabi ki eksi yönleri de var tabii ki. Mesela benim leonum 2006 model ve sağ ön kapı tam kapanmıyor artık aralık kalıyo çok hafif tam kapanmamış gibi. Kapıları kapatırken eğer cam açıksa cam oynuyor ve ses yapıyor. İşçiliği bir golf yada a3 kadar kaliteli değil malesef. Ama yürürü mekanik aksamı çok sağlam yalnızca iç mekan olarak sıkıntısı var belirli bir süreden sonra o tok araç hissini kaybediyorsunuz. Ama herşeye rağmen leon candır can...

• quote:

Orijinalden alıntı: hacker111

Bende ilk 1.6 mpi benzinli vardı. Daha sonra şuan kullandığım 2.0 tdi'ı aldım. Arkadaşımda da 1.6 tdi cr var ve onuda baya test ettim. Leon konusunda baya tecrübeliyim. 1.6 gerçekten cok ekonomik. Ekonomik olmasının 7 ilerinin de avantajı var. Dsg şanzuman çok rahat ve kullanışlı aracı hiç sarsmıyor geçişler hissedilmiyor. S modda performansı yeterli. Araç otomatik olursa esp + sunroof yanında standart donanımlar ile fiyatı 50.000 tl. Oldukça dolu bir araç. Volkswagen grup oldugu için servis ağı geniş.

Tabi ki eksi yönleri de var tabii ki. Mesela benim leonum 2006 model ve sağ ön kapı tam kapanmıyor artık aralık kalıyo çok hafif tam kapanmamış gibi. Kapıları kapatırken eğer cam açıksa cam oynuyor ve ses yapıyor. İşçiliği bir golf yada a3 kadar kaliteli değil malesef. Ama yürürü mekanik aksamı çok sağlam yalnızca iç mekan olarak sıkıntısı var belirli bir süreden sonra o tok araç hissini kaybediyorsunuz. Ama herşeye rağmen leon candır can...

Alıntıları Göster
    Ben o fiyata tavsiye ederim leon'u istediğiniz araç o'dur bence

• quote:

Orijinalden alıntı: Ogzhn_

Ben o fiyata tavsiye ederim leon'u istediğiniz araç o'dur bence

Alıntıları Göster
    Leon süper tercih olur
    az yükseğini kullanıyorum
    öyle bi kasa piyasada yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Power 

tam otomatik veya yarı otomatik, yeterki sorunsuz olsun :)
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Her türlü güzel bir araba ama Rns 510 galiba navigasyonlu ekran taktırmayı unutmayın o zaman çok güzel duruyor. Tek olumsuz yönü kasa değiştirme zamanı yaklaşdı.......

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    leon arka kapılarına neden açma kolu koymamışlar acaba?
  • quote:

aradığım özellikler:

- otomatik vites
    - düşük yakıt tüketimi, iyi performans, ara hızlanmaları iyi olmalı (çok iyi demiyorum)

Bu özelliklerin hepsinin tek bir araçta toplanması, malesef bütçeniz sebebi ile mümkün değil.
    Bence donanımdan vazgeçin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

yettim gari... A3 yerine leon çok daha mantıklı +2 yıl garantili alıp keyfini sürebilirsiniz.
    içi ferah,
    bagaj kullanışlı,
    seri,
    az yakıyor,
    konforlu,

valla araci gordukce kanim kayniyor :)
    evliyim, çocuk yok ama yakında düşünüyoruz. o yüzden arka koltuklar ve bagaj onem kazanacak. senin anlattigin kadariyla gayet yeterli. ama teknik ozelliklerde yanlış hatırlamıyorsam bagaj hacmi icin 341 lt ve biraz ufak geliyor kulaga? araci daha gidip incelemedim, insallah haftasonu istanbulda test edeceğim.
    ayrica bir depo (55lt) ile sehir ici kac km yol yapabiliyorsun?
    dsg şanzuman hicsorun cıkardı mı? yani teknik problem olarak değil kullanım olarak.
    yokuslarda ve arac yukluyken zorlanıyor mu?
    yokusta geri kacırma gibi bir durum yok dimi?
    arkada 3 yetişkin rahat oturabilir mi sence?
    ayrıca 10bin bakımı ne kadar tutuyormuş? yada 15binde mi bakım oluyor?

esasında bunları bayiden de öğrenebilirim ama dediğim gibi şuan kanım kaynıyor :)

• quote:

Orijinalden alıntı: funkmaster

quote:

aradığım özellikler:

- otomatik vites

Bu özelliklerin hepsinin tek bir araçta toplanması, malesef bütçeniz sebebi ile mümkün değil.
    Bence donanımdan vazgeçin.

dediğim gibi; "mümkün olduğunca donanımlı"
    ne kadar ekmek o kadar köfte :)

• Hep soyluyorum gene soyluycem hb sinifinin lideri bmw 1.6 dizel arac yapana kadar audi a3

Sonra golf sonra seat leon ve en son megane hb gerisi hep bos bence

Ama leonda artik kasa degismeli bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

bende araştırmadayım, tam mı yarı mı diye çok ciddi bir konu, biraz kurcalayın bu konuyu hocam
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.