Şimdi Ara

Seat İbiza 1.4 Style Benzinli Alıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
3.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kısmetse bu hafta içi ya da bayinin elinde yoksa eylül sonunda teslim edilmek üzere Seat İbiza 1.4 85 hp Style benzinli alıyorum. Aracın ilk kullanım şekli ile ilgili tavsiyeleriniz nelerdir? Bir de araçla ilgili yorum da alabilirsem sevinirim.
    Teşekkürler.

• Hayatının hatasını yaparsın derim. Bu devirde atmosferik motorlu araba alınmaz hocam. Turbo beslemeli motorlar tercih edilmeli artık. Kendim 2012 Leon FR TSI kullanıyorum. Ancak size 2013 Clio 4 0.9 modelini öneriyorum. Hem donanım olarak full hem de yakıtta ekonomik. Ayrıca ivmelenmesi ibizadan kat kat iyi turbosu sebebiyle. Kısacası ibiza hayal kırıklığı olur. Söylemedi deme. Alacağın araba aşağıda. Hadi güle güle kullan

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-memurdan-boyasiz-darbesiz-clio4-176260806/detay

Kullanıcılarından yakıt değerleri

"İzmir - Ödemiş 98 KM/H sabitleyicide 2 yetişkin neredeyse bagajsız, 4.5 litre yaktım. Şehir içinde ise Güzelyalı-Bornova arası gitgellerle birlikte 6,1 yaktım. Aracım 1000km sınırında, Şimdilik denemeyi planladığım ECO MODE açık ve kapalı arasındaki fark. Anladığım kadarıyla ECO mode hem motor..."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [C_a_N_e_R] -- 24 Ağustos 2014; 23:18:47 >

• Bilgilendirme için teşekkürler lakin bu süreçte gördüm ki her kafadan bir ses çıkıyor.
  • Bakkal Gazi kullanıcısına yanıt
    bu foruma gelip şunu alıyorum diye konu açılmaz bilmiyormusunuz. Şaka bir yana ilk 5000 km 3000 deviri aşmadan yumuşak ve ani fren kullanmadan kullanıp 5000 km dede yağını değiştirirseniz sorun çıkacağını sanmam inşAllah.Hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spirited -- 24 Ağustos 2014; 23:49:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spirited

bu foruma gelip şunu alıyorum diye konu açılmaz bilmiyormusunuz. Şaka bir yana ilk 5000 km 3000 deviri aşmadan yumuşak ve ani fren kullanmadan kullanıp 5000 km dede yağını değiştirirseniz sorun çıkacağını sanmam inşAllah.Hayırlı olsun.

Allah razı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bakkal Gazi

Selam arkadaşlar
    Kısmetse bu hafta içi ya da bayinin elinde yoksa eylül sonunda teslim edilmek üzere Seat İbiza 1.4 85 hp Style benzinli alıyorum. Aracın ilk kullanım şekli ile ilgili tavsiyeleriniz nelerdir? Bir de araçla ilgili yorum da alabilirsem sevinirim.
    Teşekkürler.

bende 1.4 referance olanı var 2013. gayet memnunum hocam.. vahşi tipi yeter vallahi... scrocco jantlarıda taktım 16 inç. camlara film yaptım bilmeyenler leon mu aldın diyo..
    lpg atacağım.. lpg ye %100 uyumlu. en dandik kit taksan dahi sorun olmuyor bu motorlarda.. turbo lu motor al diyor millet ama bu paraya turbolu araba mı var..

Seat İbiza 1.4 Style Benzinli Alıyorum

• bastığın sürece turbo motorda hiç az yakmaz.
    motor tipi değil kullanım tarzı öne çıkıyor. bastığın zaman hepsi çok yakar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam LPG taktın mı tadına varırsın, ama genel olarak F/P olarak en doğru seçimi yapmışsınız. Başka seslere aldırış etmeyin, güle güle alın binin hayırlısıyla.
    Ayrıca Ibiza'nın tipini ben de çok beğeniyorum. Leon'un küçük kardeşi, çok benziyolar, bazen arkadakini Leon zannediyorum, yanımdan geçerken Ibiza olduğunu farkediyorum
  • Çok teşekkürler arkadaşlar. Allah hepinizden razı olsun. Kazasız günler dilerim.
  • quote:

Çok teşekkürler arkadaşlar. Allah hepinizden razı olsun. Kazasız günler dilerim.

Allah razı olsun hocam.. bakma millete sen ibiza iyidir. ne de olsa volkswagen kalitesi...
  • Turbolu motor diyorsunuz da Renault'nun 0.9 motoru az mı yakıyor? Clio forumuna girip bir bakın derim o hacimin yakıt bakımından hakkını verebiliyor mu? Kaldı ki ufak motor olması sebebiyle zorlanırsa ya da durdur çalıştır prensibine uymadığın zaman turbo sorunu da ortaya çıkabilir bu da ekstra masraf. Atmosferik motorlar sorunsuz olmalarıyla bilinir, düşük devirlerde biraz cansız kalırlar sadece. Volkswagen'in 1.4 motoru hem yakıt olarak hem de performans olarak gayet iyi.
  • BU ARACIN 1.4 ST STYLE VERSİYONUNU YENİ ALDIM DAHA ÖNCEDEN BAŞKA BİR ARKADAŞA DA AYNI YORUMLARI YAPMIŞTIM BUYRUN.İNŞ AÇIKLAYICI OLUR.

http://forum.donanimhaber.com/m_96330978/f_//tm.htm#
  • Bence alır almaz dayayın LPG'yi araca derim.

Benzine para yatırmayı sevmiyorsanız ama Seat forumunda 5.000 kmyi geçin diyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OXMOXTOX

BU ARACIN 1.4 ST STYLE VERSİYONUNU YENİ ALDIM DAHA ÖNCEDEN BAŞKA BİR ARKADAŞA DA AYNI YORUMLARI YAPMIŞTIM BUYRUN.İNŞ AÇIKLAYICI OLUR.

http://forum.donanimhaber.com/m_96330978/f_//tm.htm#

Çok teşekkürler. Hepsi yeterince açıklayıcı oldu.

Kutu149; ilk etapta lpg düşünmüyorum ama ileride ne olur bilemiyorum. Teşekkürler.
  • bende aynı aracın 0 km reference modelini düşünüyorum.aslında donanıma önem veririm fakat bütçe meselesi.evet turbolu araçlar arttı onları kullanmak gerek fakat bu motor hem lpg ile uyumlu hem de 0 km 33.700 tl.varsa 1.2tsi ya da 0.9 tce onu da alabilirim ama yok. aklımda ibizayı alıp,jant+yay,egzost,film gibi tatlı modifiye yapıp keyifle binmek var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sys3434

bende aynı aracın 0 km reference modelini düşünüyorum.aslında donanıma önem veririm fakat bütçe meselesi.evet turbolu araçlar arttı onları kullanmak gerek fakat bu motor hem lpg ile uyumlu hem de 0 km 33.700 tl.varsa 1.2tsi ya da 0.9 tce onu da alabilirim ama yok. aklımda ibizayı alıp,jant+yay,egzost,film gibi tatlı modifiye yapıp keyifle binmek var.

Aracın liste fiyatı 37.500 şu an ama ben 36.950 ye bağladım. Kasko ve trafik sigortasını da uygun fiyata ayarladım sayılır. Kısmetse cuma günü alıyorum aracı. Biraz zaman geçsin önce cam filmi takacağım, sonrasına da bakarız inşallah :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bakkal Gazi -- 27 Ağustos 2014; 16:02:48 >
  • quote:

quote:

bende aynı aracın 0 km reference modelini düşünüyorum.aslında donanıma önem veririm fakat bütçe meselesi.evet turbolu araçlar arttı onları kullanmak gerek fakat bu motor hem lpg ile uyumlu hem de 0 km 33.700 tl.varsa 1.2tsi ya da 0.9 tce onu da alabilirim ama yok. aklımda ibizayı alıp,jant+yay,egzost,film gibi tatlı modifiye yapıp keyifle binmek var.

Aracın liste fiyatı 37.500 şu an ama ben 36.950 ye bağladım. Kasko ve trafik sigortasını da uygun fiyata ayarladım sayılır. Kısmetse cuma günü alıyorum aracı. Biraz zaman geçsin önce cam filmi takacağım, sonrasına da bakarız inşallah :)

hocam aracın 0-100'ü 11.7 ve bence gayet başarılı,ortalama olarak c sınıfı 1.6,1.5 dizel araçlarla aynı ortalamaya sahip.sizden ricam aracı aldıktan sonra performans olarak gerek 0-100,gerekse ara hızlanmaları paylaşabilir misiniz? elbette tsi motorlu araçların yanından geçemez ama 11.7 iyi bir rakam ve de ara hızlanmaları da idare ederse fevkalade alınabilecek bir araç olur ve kendilerine daha da ısınmış olurum

• quote:

quote:

quote:

hocam aracın 0-100'ü 11.7 ve bence gayet başarılı,ortalama olarak c sınıfı 1.6,1.5 dizel araçlarla aynı ortalamaya sahip.sizden ricam aracı aldıktan sonra performans olarak gerek 0-100,gerekse ara hızlanmaları paylaşabilir misiniz? elbette tsi motorlu araçların yanından geçemez ama 11.7 iyi bir rakam ve de ara hızlanmaları da idare ederse fevkalade alınabilecek bir araç olur ve kendilerine daha da ısınmış olurum

Aracı aldığım bayi ve bir çok kişi 1000 km ye kadar 2000-2500 devir arası kullanmamı söyledi. Motoru fazla zorlamayın dediler. Zorlamadan 100 km ye ne kadar sürede çıkar ölçerim
    Kullandıkça konuyu güncelleyeceğim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Aracı aldığım bayi ve bir çok kişi 1000 km ye kadar 2000-2500 devir arası kullanmamı söyledi. Motoru fazla zorlamayın dediler. Zorlamadan 100 km ye ne kadar sürede çıkar ölçerim
    Kullandıkça konuyu güncelleyeceğim.

yok hocam rödaj dönemi bi geçsin,motoru açmaya başladığınızda performans deneyimlerinizi paylaşırsınız olur biter.he bu arada Allah kaza bela vermesin. hayırlı sürüşler dilerim.

• quote:

quote:

quote:

ARACIN 0-100 DEĞERİ İYİ AMA ARA HIZLANMALAR HANTAL BENCE.BEN DE BU İBİZADAN 1,4 DEN ÖNCE FABİA 1,4 TDİ VARDI BELKİ DE ONDANDIR BİLMİYORUM AMA 0-100 Ü GEÇİN ARA HIZLANMALARDA İBİZAYA BARİZ FARK KOYAR.O FARKIN SEBEBİ DE TURBO DİZEL OLDUĞUNU BİLİYORUM.AMA ŞUNU DA BİLİYORUZ Kİ BU ARACI ALDĞIN ZAMAN PERFORMANS BEKLENTİNİ DÜŞÜK TUTACAKSIN.NE KADAR FİYAT O KADAR PERFORMANS DİYORUM.PİYASADA PARASINI EN İYİ HAKEDEN 0 KMLİ ARAÇLARDAN BİRİ DİYORUM.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.