Şimdi Ara

Seat Leon 2012 Dizel DSG7 Mi? Seat Ibıza 0 Km Eco TSI DSG Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Forumda yeniyim, o yüzden eksik gedik bir iş yaparsam affola. Engin tecrübelerinizden yararlanmak için bu konuda yardımlarınıza başvurmak istiyorum. Durum şudur;

Bir araç satın alacağım, ilk aracım olacak, ama şoförlük tecrübem var.

İlk araç 65.000 Km'de bir Seat Leon 2012 Dizel 1.6 DSG. Çok az yakan iyi bir araç, güvendiğim ve aracı güzel kullanan bir arkadaşım satıyor, model yükseltmek için, yine Seat Leon alacak 0 Km. Ancak bu araçta beni düşündüren şey 2012 DSG şanzuman, DSG-7 yani, malumunuz forumlarda pek iyi şeyler söylenmiyor bu şanzuman ile ilgili. Arkadaş bu aracı 50.000 TL'ye bırakıyor. Araç kazasız, sadece ön tampon birkaç kez hafif vuruklardan dolayı değişmiş.

Gelelim ikinci seçeneğe, şu anda 54.000 TL civarında olan 0 Km, 1.0 EcoTSI motor Seat Ibiza DSG. Bu araç çok hoşuma gidiyor, tabi sert kullanımda (biraz hızı seviyorum) yakıt tüketimi beni üzer mi diye korkuyorum. Tabi 2016 model bir DSG'de sorun yaşamam çok daha düşük bir ihtimal diye düşünüyorum.

Aracı yıllık tahmini 17-18.000 km kullanacağım. Seat Leon alırsam 2 yıl sonra satmayı düşünüyorum, Ibiza alırsam 4-5 yıl kullanırım. 30 Km hergün işe gidip geleceğim, 15-15 gidiş geliş.

Söz sizde dostlar, tavsiyelerinizi esirgemeyin lütfen.

• Bence 2 sinide almayın 2. El 1.2 tsi dsg yeni kasa leon alın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abdullahelci A kullanıcısına yanıt
    Hocam merhabalar , 1 sene önce 2012 model 35.000 de leon dizel dsg sanzıman araç aldık.Araç çok güzel az yakıyor ekonomik fakat aracı alıp 8.000 km geçirdikten sonra gece 02.00 de araç bizi yolda bıraktı.Şanzıman arızası yedik.Doğuş oto iyi niyet kapsamında değiştireceğini söyledi sözde ancak bizden önceki sahibi bakımını özel serviste yaptirdiği için araç elimizde kaldı.Sakın bulaşmayın araca. 0 km alın garantisini uzatın keyfinize bakın.Saatli bomba bu şanzıman..
  • Eyvallah, bu kadar sorun yaşatıyor mu cidden DSG? Peki 0 km alsak aynı sorunu yaşar mıyız acaba?
  • DEMBELE1234 kullanıcısına yanıt
    Hocam emin ol çok seviyorum o aracı ama çıkabileceğim maksimum miktar 54-55.000, o miktarda da düzgün yeni kasa DSG bulabilir miyim emin değilim.
  • Eski dsglere göre yeni dsg'lerde arıza daha az diye biliyorum her ikisindense 1.2 tsi dsg 2015-2016 leon daha iyi olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkinci el Leon için yorum yapamam fakat biz de geçen hafta Ibiza ile aynı şanzumana(DSG-7) sahip olan 1.2 TSI Fabia aldık. DSG ile ilgili problemlerin geçmişte yaşandığını kabul ediyorlar. Bu aralar satılmakta olan şanzumanın güncellenmiş 4. nesil DSG-7 olduğunu, sorunların ortadan kalktığını ve hiç bir problemle karşılaşmadıklarını söylediler. Tabi sonuçta bunu söyleyen bayiinin kendisi bu sebeple asla tam olarak güvenemezsiniz.
  • knowledqe kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun üstad,

Aslında Seat İbiza 1.0 EcoTSI motor ve ST kasa almayı düşünüyorum. 1 kızım var ellerinizden öper, 4-5 sene kullanmayı planladığım için ufak bir araba olsun istemiyorum. ST bana gayet uygun geliyor. Şu anda Style Plus paket ile 57500 yapıyor araç, bu kadar para verince de insan 0 km almak istiyor illa ki. Peki Skoda ile ilgili görüşlerinizi alabilir miyim? Ufak mı? Yakıt tüketimi nedir? Donanım olarak tatmin ediyor mu?
  • Adieu kullanıcısına yanıt
    Çok güzel bir araç, ama kendimi zorlayıp ancak 57-58 e çıkabiliyorum. Bu dediğiniz araç ise baş ağrıtmayanı 62 civarında. O yüzden benim için bir seçenek olmaktan çıkıyor ne yazık ki :(
    Teşekkür ederim,
    Aracımı henüz teslim almadım, sadece test aracı ile edindiğim izlenimleri paylaşabilirim, aracımı da kısmetse 2 gün sonra teslim alacağım.. Araştırıp test ettiğimiz kadarıyla Fabia emsallerinden iç hacim olarak bir tık daha iyi. Test aracına 5 kişi bindik ve kimse rahatsız olmadı. Bagajı da 300 litrenin biraz üstünde ve gerçekten çok kullanışlı ama tabiki asla bir ST kadar olmaz. Boyum 1.90 ve sürücü koltuğunu kendime göre ayarlayıp arka bölüme geçtiğim zaman hacim anlamında bir sıkıntı yaşamadım yani baş ve diz mesafesinin iyi olduğunu söyleyebilirim.
    Yakıt olarak aracın motoru zaten benim bildiğim bir motor önceki 2014 Leon'umda aynı motor vardı, Leon'daki yakıt ortalamam 5.6 litre idi. Leon'dan sonra herhangi bir kalitesizlik hissetmedim araçta.
    Donanım olarak benim aldığım araç Ambition yani baz paket. Diğer araçlara göre baz paket donanımı bile çok yeterli, kaldı ki sizin baktığınız Style plus donanımı düşünürsek donanım açısından dolu paket C sınıfı araçlarla rahatlıkla karşılaştırabilirsiniz. Bu yorumlarım Fabia, Polo ve Ibiza için geçerli sonuçta hepsi aynı alt yapıdan çıkıyor, üç aşağı beş yukarı nerdeyse aynılar. Benim Fabia'yı tercih sebebim ise iç mekan ve dış görünüşünün diğerlerinden biraz daha hoşuma gitmesi oldu.

Bir de apartmandaki bir komşumuzda 2014 model 1.2 TSI DSG Ibiza ST var. Aracından bayağı memnun olduğunu söyledi, özellikle hacim ve yakıt konusunda memnunmuş. DSG ile ilgili hiç bir sıkıntı yaşamadığını belirtti.

Umarım bütçenize ve kalbinize göre istediğiniz aracı alabilirsiniz, şimdiden kolay gelsin ve hayırlı olsun hocam :)

Soyle izah edeyim. Bi akrabam 0km caddy ve 0km octavia aldi. Ikisindede sanziman sorun cikardi dsg7 ileriydi. Bunlarin yillari 2016 degildi orasi ayri bi konu. Gene amcam ikinci el bi octavia aldi onunda sanziman indi asagi ve 4-5 bin lira hesap cikti.

Yani dsg cok satiliyo o yuzden ariza orani yuksek diye birsey yok. Heh alirsin bi 0km dsg li bi araba 4 yil garanti yaparsin 4 yil icinde bi problem olursa garantiden halledersin. Ama sanzimani boylesine sorun cikarmis bir arabaya daha isinabilirmisiniz gonul rahatligi ile tekrar binip uzun yola cikabilir misiniz bilemem.

• Sıfır 1.2 tsi 57.000 tl civarına bırakıyorlar. Günlük 30 km çok trafik yoksa düşünülebilir. Dsg'ye bulaşmayın derim.

• Dizel leon yetkili servis bakımlıysa alınır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • knowledqe kullanıcısına yanıt
    İnanılmaz yardımcı oldun hocam sağolasın :) Hayırlı bayramlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.