Bir hafta içinde seatleon almak istiyorum. Ama araştırdığım kadarıyla 1.6 lar içinde en çok yakan motorlardan biri olan 1.6 102bg eski vw motoruna sahip. Bu yüzden lpg taktırmayı düşünüyorum. LPG yaptırdıktan sonra da motoru güçlendirmek için modifiye yapmayı düşünüyorum.
1) LPG konusunda aklıma en çok brc fast yattı. Bu konu hakkında tecrübeleri olan arkadşalar tecrübelerini aktarabilirler mi?
2) LPG taktırdıktan sonra motora ne tip modifiyeler yaptırabilirm? Hangisi en verimli olur? Araştırdığım kadarıyla, benzinli araçlar içi,n powerbox chiptuning den daha verimli. Bu konuda yardımcı olabilirmsinz?
Herkese saygılar...
walla nerede araştırdınız bilmiyorum ama chip veya powerbox benzinli araçlarda en verimsiz işlemlerdir ilk önce bun düzelteyim. Benzinli bir araçta yapılacak ilk iş emiştir. Yani düzgün hava alıp düzgün şekilde egzoz gazını atmasıdır. O yüzden ilk önce güzel bir air intake kit ile başlanabilir. Sonra komple kat iptali ile beraber Remus,Sebring tarzı bir susturucu ile işe koyulmak. Sonrası zaten Stage 2 die geçiyor Headers,Egzantirik vs.. die liste uzar
Walla aslında haklısın o araştırmadan çok kulaktan dogma bi bilgiydi. Bu söylediklerin hakkında fiyat ve performans artışı hakkında yorum yapabilirmsn? Bi de bunlar LPG dönüşümü yapıldıktan sonra uygulanabilir şeyler mi?