< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
SEAT LEON MK3/5F ANA KONU (2889. sayfa)
-
-
Halojen mi led mi far
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
led diye biliyorum
-
Far temizliği yapan yere gittim kronik gecmez dedi
-
-
selamlar arkadaşlar, bugun arabayi yikarken Far içine su kaçtı galiba veya buğu yaptı. Dışardan ne yaparsam yapayim leke geçmedi.
Daha önce başına gelen, tecrübe eden var mı
umarım çözümü kolaydir can sıktı acikcasi. Nasıl boyle bir şey olabiliyor hala anlamıs degilim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steakburgerr -- 29 Haziran 2024; 15:28:30 >
-
Kaputa temizleyici sıktınız mı hiç? Oradan farın üzerine akmış olabilir mi? Bu araçların far plastikleri çok hassas. Biraz agresif bir temizleyiciye denk geldiği zaman bozuluyorlar hemen
basınclı kopuk pompasıyla ön yıkama için köpuk sıkmıstım AB-magifoam. Cila veya seaalanti sokemezken far plastiklerini bozmussa ilginç gerçekten . Zaten far içindeki desen de köpük gibi duruyor. Far içi sökülmeden, onerdiginiz bir metod var mı hocam mümkün müdür
mıknatısla far silme methodlari gordum bir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steakburgerr -- 29 Haziran 2024; 16:58:22 > -
Elinizle o izlerin üzerinden geçtiğinizde bir şey hissediyor musunuz? Eğer farlar daha önceden bir darbe almamışsa şayet içlerine sıvı alacaklarını düşünmüyorum. Eğer almışlarsa gerçekten durum o zaman sıkıntılı.
hocam hangi şehirdesiniz kayseri de varmıdır iyi bir detailingci
-
Ankara’da tavsiye edeceğim yerler var ama sizin oraları bilemiyorum.
Bence alakası yok. Temizleyici de zarar verecekse pamuklara saralım o zaman aracı. Hangimiz temizleyici kullanmıyor ki. İnsanlar yıllarca benzinliklerdeki ucuz kostikli kimyasallarla yıkıyor da bişey olmuyor.
O far ya üretimden hatalı ya da aldığı bir darbe sonucu zamanla açılma yaptı ordan.
Hocam yıkamayla falan olacak iş değil. Temizleyiciler asla bu şekilde zarar veremez. Herkes yıllarca ne ilaçlar kullanıyor. Bu far ya üretimden kusurlu ya da bir darbe almış. Zamanla da açılmış o noktadan.
Hocam araç onden bir darbe almadi degisen yok. Bu zamana kadar da ledleriyle kapaklariyla da onaymadım. Yıkama sonrası ne alakaysa bu hale geldi. Ucuz çözüm olarak bir detalingciye gidip polish çizik uygulaması yaptırıcam. Şayet dışardansa leke geçer umarım. içerdense komple tamponu sokturup far alıp içini açtırmak istemiyorum acikcasi. Boyle kalacak gibi sağlık olsun valeo yaktı bizi :D. tesekkurler yorumlarınız için
-
İçerden ya da dışardan olduğunu nasıl anlamadınız ki ? Yani elinizle kontrol ettiğinizde hissetmiyor musunuz?
Başıma geldi ki söylüyorum. Siz araç temizleme kimyasalları uzmanı mısınız?
Zamanında sinek böcek pisliklerini temizlemek için BP den aldığım ve aracın farlarını berbat eden temizleyicinin resmi aşağıda. O an fotoğrafını bile çekmişim.
Olmaz, yapmaz vb söylemlerden önce insanların bu konuda yaşadığı tecrübeleri olabileceğini de göz önünde bulundurmanızı önerim.
180 bin km dir bu araç bende. Neyin zarar verip vermeyeceğini gayet iyi biliyorum 😊
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Car Lover -- 30 Haziran 2024; 14:16:16 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Hayır bir uzman değilim.
Böyle gerginlik yaratacak söylemlere de gerek yok. Birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz.
14 yılda iki aracım oldu. Araçlarımın bakımına çok özenir ve çok dikkat ederdim. Çok farklı markalarda çok çok farklı ürünler kullandım ama farın contasını eritip içine su sızdıracak kadar da güçlü temizlik ve bakım ürünü hiç rast gelmedim.
Size de geçmiş olsun. Gerçekten de can sıkıcı ve üzücü olaylar.
Geçmiş olsun dileğiniz için teşekkürler.
Bu malzemeler zaten farın contasını değil de dış yüzeyini bozuyor. Yukarıda resmini gösterdiğim üründen sonra meydana gelen hasarı düzeltmek için HB den yorumlara aldanarak Newmix diye bir markanın far temizleme ürününü aldım. O daha da beter etti. Onun resmi yok fakat aratılınca rahatlıkla bulunabilir. Bu markaları paylaşıyorum ki insanlar da benim gibi uğraşmasın.
Sonra İzmir’de farları temizlettim. Yesyeni oldular fakat dış yüzeyleri kaplanmadığı için yaz geçince yine çok kötü oldular. En sonunda DBY detailing e gittim. Farları yeni gibi yapıp kapladıktan sonra aracı teslim ettiler.
Yukarıdaki kullanıcının paylaştığı resmi görünce de hiç şaşırmadım bu yüzden. Neredeyse bendeki görüntünün aynısıydı.
Bizim araçların yakıt deposu kaç litre ben 50 diye biliyorum. Dün gösterge tam yarım depoyken üstünü fulledim tetik atana kadar sonra dolduramadım 34,7 litre almış sizce bir anormallik var mı?
Evet 50 litre. Bizim göstergeler maalesef çok yanıltıcı. Yani yarım depo gösterse de aslında daha aşağıda oluyor. Bizim dijital göstergede böyle bir durum yaşamanız normal.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X