Şimdi Ara

SEAT LEON MK3/5F ANA KONU (2891. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57.986
Cevap
357
Favori
2.604.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 28892890289128922893
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Van

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba.

Ankara Şaşmazda arabaya tırcı çarptı kaçtı.

1) Sol arka far çatladı. Tamir veya yenisi konusunda yardımcı olabilecek var mı?

2) Far harici yerleri mini onarım ile yaparlar mı?

• winrar48 W kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun, polis çağırıp hasar tespit tutanağı tuttursaydınız.

Far 5-6 bin civarında.

Tamiri için Farcı Bekir e bi danışabilirsiniz

• Arkadaşlar 10bin km oldu bakımı ama senesi dolmadı ekimde dolacak senesi şehir dışındayım düzgün yer bulamadım geri dönüş yapsam 11500 km olacak bakımı sorun yaşar mıyım acaba diye düşünüyorum ama ne diyorsunuz biraz geçikse.

• kafkas1111 kullanıcısına yanıt
    Geç gitmeniz servis için bir şey değiştirmez. Tabi arayı fazla açmamanız motorun sağlığı için önemli.

• lektonstar kullanıcısına yanıt
    10 bin dimi hocam bu cjz motorun 15 bin olanlar vardı sanki

10 bin olması lazım. 15 bin benzinli duymadım hiç.

• Euro 5 ler 10 bin Euro 6 lar 15 bin miş yazıyor biraz araştırdım ama 10 bini fazla geçirmemek lazım genede nazik motor başımıza iş almayalım.

Seat dahil VW grubunun hiçbir aracında 10 bin km’lik bir bakım periyodu bulunmaz. Benzinli dizel fark etmez. Motor kodlarıyla ilişkili bakım periyodunun değiştiğini de hiç duymadım. Motorun nazik olduğunu nereden çıkardınız? Bakımları zamanında yapıldıktan sonra gayet de dayanıklı bir motor.

• Ben hep yıllık yaptırdığım için 10 bin diye aklımda kalmış.

• Arkadaşlar merhabalar. Aralık ayı gibi kısmetse makyajlı 2017-2020 arası kırmızı renkli fr yada xcellence bir araç almak istiyorum ve şimdiden araştırma yapıyorum. Dsg konusu kafamı karıştırıyor ve birde motor seçenekleri var. 1.4 tsi-1.4 ecotsi-1.5 ecotsi veya 1.0-1.2 motor seçenekleri var. Ben 1.0 ve 1.2 düşünmüyorum. Birde beygir gücü farklı farklı. 125-130-140-150 HP var. Sizce en sorunsuz olan hangisi. Hanımdan dolayı mecburen otomatik alacağız gibi. Teşekkürler…

Not:Dizel düşünmüyorum

• eser_aga_83 kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    Öncelikle DSG konusunda içiniz rahat olsun. Sın derece kaliteli, istikrarlı, kararlı bir şanzıman. Eski modellerin bazı kusurları vardı ama şimdiki yeni şanzımanlarda sorun kalmadı. 2019 - 2020 alırsanız 1.5 motor olur. 17 ve 18 de 1.4 motor var.
    1.5 motoru ben dana çok sevdim. Çok canlı ve atak bir motor. Arkadaşımda 2020 model Fr var. 1.5 130 hp manuel. Sanırım otomatik olanlar 150 hp.
    Konfor istiyorsanız Xcellence tercih edin. Fr lara göre bir tık daha yumuşaktır. Ama daha sportif olsun derseniz FR alın.
    2019 -2020 model otomatik bir FR harika olurdu bence.

Teşekkür ediyorum ayrıntılı cevabınız için. Makyajlı kasalarda tek ton kırmızı mı var yoksa iki farklı kırmızı mı var hocam

İki farklı kırmızı renk var. Biri standart opak kırmızı. Diğeri adını unuttum metalik bir kırmızı. Ama ikisi de güzel.

Desire kırmızı dedikleri mi

Evet aynen o renk. Araç sipariş ederken ekstra ücret talep edilen renk. Çok güzel bir renk ama diğer kırmızı da yeterince canlı bir renk.

• Merhaba.
    2016 leon alarak aranıza katıldım.
    Araç biraz basık ve memlekete gelene kadar illallah ettim :)
    Her çukura düştüğümde airbag mi açacak diye tırsıyorum.
    Aracı normal tatlı basık seviyesine en uygun nasıl getirebilirim?
    Tekerden 2-3 parmak üstü sanırım güzel olacaktır. (Şu an öne parmak girmiyor nerdeyse) Bu işlerden hiç anlamayan birine anlatır gibi anlatırsanız sevinirim zira anlamıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mykonos. kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Araç kaç kilometrede?

90-100 bin civarında ise ve uzun süredir o kadar basık kullanıldıysa siz aracı kaldırınca z rotlar, süspansiyonlar vs boşluk yapacaktır. Hatta kule bilyaları bile kütürdeme yapabilir.

En temizi 35 veya 50mm eibac/ vogtland yay ile alçaltmak. Lifte falan alınca yerinden çıkmaz sizi sıkıntıya sokmaz. Ses vs yapmaz. 180 bin km kullandım hiç sorun yaşamadım. Muayenede de sorun olmaz

Orjinal yayı kesmiş veya ısıtıp alçatmışlarsa hele ki başaran vs saçma salak bi şekilde coille vs basmışlarsa mutlaka süspansiyonu yenileyin yoksa araba ciddi manada seker

Süspansiyon olarak monroe veya bilstein öneririm. Yay olarak da abartmadan tatlı bi duruş olsun diyprsanız 35mm yeter.

Teker çamurluk içine kaçmasın araba yıkık durmasın derseniz ön arka 15mm spacer ile görüntü anlamında çok iyi toplanır.

Eski Aracım. 35mm yay. 15 mm spacer.

50mm alırsanız 15mm daha basık durur.

Xtreme tuning in sitesinden bakabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Leon -- 5 Ağustos 2024; 10:10:47 >

• Dr.Leon kullanıcısına yanıt

Tekrardan merhaba.

Araç 88.000kmde. Ne kadar süredir bu şekilde kullanıldığına dair bir veri elimde maalesef yok.

Uzun uzun detaylı yazmışsınız çok teşekkür ederim.

Şu an sağ ön taraftan 100-120 kmh arası bir uğultu geliyor. Sanırım rulmanlardan. Genel bir bakım yaptıracağım kesin ancak şu an için bütçemi zorladığından bu işlere giremeyeceğim galiba.

Attığınız fotoğraftaki basıklık bence tam tadında. Ben amörtisörü sadece yay gibi düşünmüştüm :( Anlıyorum ki yay ve süspansiyon ayrı ayrı parçalar. Sizden instagram vb herhangi bir iletişim kurabileceğim mecra adresi alabilir miyim şayet sorulardan canınız sıkılmıyorsa :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Car Lover C kullanıcısına yanıt
    Bir japon grubu gibi değil hocam ondan söyledim bakımlarını zamanında ve kaliteli malzeme kullanmak lazım ihmale gelmiyor ondan söyledim bir Japon grubu değil örneğin arabaları yağsız gidiyor resmen.

• 
Sayfa: önceki 28892890289128922893
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.