Şimdi Ara

SEAT LEON MK3/5F ANA KONU (2893. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57.986
Cevap
357
Favori
2.604.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 28912892289328942895
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Gündüz ledlerimin biraz sarı olduğunu farkettim. MK3'lerin kronik sorunu gibi duruyor. Hepsinde sarılık var. Sanırım yeni modellerde anca çözebildiler. Henüz sararmış gündüz ledli bir Ateca ya da Arona görmedim :)

Şimdi benim araştırdığım kadarıyla bunlarda sinyal ve gündüz ledinin modülü ayrı ve DRL modül olarak geçiyor.

Ve yine anladığım kadarıyla burdaki kronik sıkıntı gündüz ledlerinin aşırı ısınıyor olması ve karşılığındaki optik tüpleri ısıtıp karartması.

Çözümü henüz bilmiyorum elektronik bilgim çok yok ancak tahminimce optik tüpün girişini temizleyip DRL modüldeki ledi yenilersek bu işi tertemiz hallederiz gibi.

Burdaki en büyük sorunum 1 bahsettiğim ilgili ledin modelini tipini bilmiyorum. Bahsettiğim ledin tipini bilen var mıdır ?

2.si de farı komple dışarı almayı bilmiyorum. Tamponu sökmeden hırsız işi gibi farı komple dışarı alma yolu var mıdır ?

Teşekkürler.

Edit:

Bahsettiğim ledler şu küçük olan zımbırtılar.

Kırmızı olan yer de optik tüpün ısıdan zarar görmüş kısmı.

SEAT LEON MK3/5F ANA KONU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mykonos. -- 28 Ağustos 2024; 16:18:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mykonos.

Merhaba.

Gündüz ledlerimin biraz sarı olduğunu farkettim. MK3'lerin kronik sorunu gibi duruyor. Hepsinde sarılık var. Sanırım yeni modellerde anca çözebildiler. Henüz sararmış gündüz ledli bir Ateca ya da Arona görmedim :)

Şimdi benim araştırdığım kadarıyla bunlarda sinyal ve gündüz ledinin modülü ayrı ve DRL modül olarak geçiyor.

Ve yine anladığım kadarıyla burdaki kronik sıkıntı gündüz ledlerinin aşırı ısınıyor olması ve karşılığındaki optik tüpleri ısıtıp karartması.

Çözümü henüz bilmiyorum elektronik bilgim çok yok ancak tahminimce optik tüpün girişini temizleyip DRL modüldeki ledi yenilersek bu işi tertemiz hallederiz gibi.

Burdaki en büyük sorunum 1 bahsettiğim ilgili ledin modelini tipini bilmiyorum. Bahsettiğim ledin tipini bilen var mıdır ?

2.si de farı komple dışarı almayı bilmiyorum. Tamponu sökmeden hırsız işi gibi farı komple dışarı alma yolu var mıdır ?

Teşekkürler.

Edit:

Bahsettiğim ledler şu küçük olan zımbırtılar.

Kırmızı olan yer de optik tüpün ısıdan zarar görmüş kısmı.

Merhaba, evet bu drl sararması kronik sorun. Bahsettiğiniz led modülü komple değiştirerek veya basit işçilik ile ledi değiştirerek düzeliyor. Aliexpreste modüller vardı ama gümrük işinin içine ettiler.

Ankarada şu usta yardımcı olabilir

www.instagram.com
    LED Stop Tamiri (@ledstoptamiri) • Instagram photos and videos
    https://www.instagram.com/ledstoptamiri?igsh=MXY0c3ZsenF3bzZ2Yg==

İstanbul

Tamponu sökmeden far sökülmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Leon -- 28 Ağustos 2024; 16:42:49 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Dr.Leon kullanıcısına yanıt
    Ben de bir kaç aydır AliExpressten alsam mı diye düşünüyordum. Vergiler katlanınca onu da alamadık. Yolladığınız linkteki ledlere baktım. Gerçekten Valeo marka takıyorlarsa çok iyi.

• DRL modül çinde 700 tl iken TR'de çıkma hali 3000 üzeri.
    Yazık gerçekten. Çıkma alsak o da sararmış olacak muhtemelen.
    Ben bir de yurtdışı forumlara sorayım eğer ledin türünü bulabilirsek iyi bir elektronikçi onu çok rahat oraya lehimler.

Az önce de fark ettiğim bir trim sesini sormak istiyorum. Bass vurduğu zaman kapı içinden şakırtı geliyor. Bunun için kapı içine sünger mi atmak gerekir ?

Bir de şu kapaktan nerede bulabilirim fikri olan var mı?
    3D baskı ile alıp üstünü buzlu cam mı yapsam acaba ?
    Birisi kayıp çünkü :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mykonos. kullanıcısına yanıt
    Bu kapağı bulursunuz aslında şehir neresi bilmiyorum ama İstanbul Bostancı sanayi bu konuda iyi önceden arayıp sorarsınız adamlar olmasa bile sipariş veriyor.

Yazıktan başlıyorum gerçekten bu iş nereye gidecek bilmiyorum bir parça boya ya 7 bin tl istiyor ustalar komple boya olsa 100 bin tl parça fiyatları bir yere gidiyorsun 4 bin bir yerde 10 bin tl araştır araştır 2 gün kazık yemeyelim diye araştırma yapıyoruz tayin sebebiyle başla şehire yerleştim usta yok birşey yok yağın gerçek olmağını düşünüyorum yağı kendim alayım diyorum en azından önemli filitre neysede yağın sahtesi çok uygunda vermiyor şerefsiz aynı fiyat yazıp sahte yağ satıyor. Küçük bir yere gidip motor alasım var A sınıfı ehliyet aldım birkaç seneye gidiceğim 50 cc motorla başlayıp 125-250 büyütürüm bakımını kendim yapmaya çalışacağım keyfime bakacağım bıktım sanayisinden bakımından vergisinden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kafkas1111 -- 31 Ağustos 2024; 21:0:53 >
  • lektonstar kullanıcısına yanıt
    Aslında 30 dolar altında kalıyor sadece modül. Sorun olmadan gelir gibi. Ben geçen tam 29 dolarlık bir şey aldım 7 günde geldi. Ekstra ücret çıkmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Leon -- 31 Ağustos 2024; 21:11:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mykonos.

DRL modül çinde 700 tl iken TR'de çıkma hali 3000 üzeri.
    Yazık gerçekten. Çıkma alsak o da sararmış olacak muhtemelen.
    Ben bir de yurtdışı forumlara sorayım eğer ledin türünü bulabilirsek iyi bir elektronikçi onu çok rahat oraya lehimler.

Az önce de fark ettiğim bir trim sesini sormak istiyorum. Bass vurduğu zaman kapı içinden şakırtı geliyor. Bunun için kapı içine sünger mi atmak gerekir ?

Bir de şu kapaktan nerede bulabilirim fikri olan var mı?
    3D baskı ile alıp üstünü buzlu cam mı yapsam acaba ?
    Birisi kayıp çünkü :(
    DRL modülü 30 doları geçmiyor gibi duruyor. O yüzden alıp denenebilir. Ama çin malının ömrü nedir bilemiyorum.

Trim sesi için kapı içine akustik sünger yalıtımı çözüm olacaktır. Bir kaç yere izolasyon bandı ile müdahale etmek de gerekebilir. Mk3 leonda zıngırdayan parça kronik siyah kapaktır. Onu yerine sabitlemek için silikon veya akrilik bant olabilir.

Sébastien Bonsangyoutube
    SEAT Leon 5F - Vibration dans les portes - Doors vibrations
    https://www.youtube.com/watch?si=wY7jlErOdcdMI98V&v=54lhaN9nFT4&feature=youtu.be

O lambanın kapağı tek başına olmaz da tüm lamba alınabilir. Parça numarası ile çinden veya çıkmacılardan :)

Yalıtım şu şekilde trim seslerini %90 keser. Kapı içten daha tok olur.

• Dr.Leon kullanıcısına yanıt

Bu işi Cezayir'de yapan bir eleman buldum. Youtube'da videoları var çokça. Esas olayın optik tüpten olduğunu söylüyor. DRL modüldeki sarılığın kontak yüzey temizleyici ya da dikkatli bir zımpara ile çok kolay çıktığından bahsetti. Optik tüp dediğim şeyi de aradım ancak pek kolay bulunabilen bir şey değil anladığım kadarıyla. Bulunsa bile farın ön kapağı kesip alıp sonrasında tekrar montaj yapılması gerekiyor. Ölüm gibi süreç resmen 😂 Ben bu süreçten vazgeçtim şimdilik. Bahsettiğiniz kapı trim sesi olayı güzelmiş. Ufak bir fitil ya da şeffaf silikon bant ile çözülebilir gibi. En kısa sürede deneyeceğim. Sonra da seat sound düşünüyorum onu araştıracağım biraz. Teşekkürler bilgiler için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Videoda kapı yalıtım işlemini adım adım görebilirsiniz.

Smoke Motionyoutube
    2019 Seat Leon FR Door Soundproofing | Kapı Ses Yalıtımı | Sound Treatment & Deadening | CTK Vibra.
    https://www.youtube.com/watch?si=4wZDGfEIRClAyu8t&v=0JiAT6diS2g&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lektonstar -- 3 Eylül 2024; 13:16:22 >

• 2014 yılından bu yana Leon kullanıyorum. İlk aracım 1.6 TDi Led paketti. Şimdiki aracım 40.000 km'de 1.5 TSi ACT DSG Excellence.

Ankara'dayım ve aracıma "ata sporu" olayına girmeden periyodik bakım yapacak bir kişi (usta demeye dilim/elim varmıyor) bulamadım. Bu yüzden iki aracım da yetkili servis dışında bir yerde çok küçük işlemler dışında işlem görmedi.

Ama artık yetkili servise ulaşmak imkansız. Zira, Ankara'daki iki yetkili servis olan Doğuş ve Arca'yı aradım ve 40.000 bakımı için "yarı ağır bakım" tanımlamasını kullanıp, V kayışı, kayış gergisi, bujiler, yağ ve filtreler değişecek, indirimli olarak 15.500 TL fiyat verdiler. 40.000 km de V kayışı mı dedim, 5-6 yıldır böyle yapıyoruz, daha önce 90.000 km de değişen bu parça şimdi 60.000 km veya 4 yılda bir değişiyor cevabını aldım.

Bu forumda da defalarca paylaşılan aşağıdaki bakım tablosu değişmiş anlaşılan. Bu değişime araçlarımızın güvenliği için mi yoksa bizi yolmak için mi gidildi bilmiyorum tabi.

Ben de daha önce internette karşıma çıkan HR Otomotive gitmeye karar verdim bu yılki bakımda. Aracım DSG diye iyiniyet garantisi peşinde koşmaktan tükendim artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MurSim -- 11 Eylül 2024; 12:22:46 >

• MurSim M kullanıcısına yanıt
    Bend e geçen yıl son kez yetkili serviste yaptırdım bakımı. Bana daha öncesinde kayış değişimi demediler. Daha 40 binde kayış mı değişirmiş.
    Zaten iyi niyet olayına da güvendim yok. İlla bir bahane bulup müşteriye fatura etmeye çalışıyorlar.
    Ben araştırarak güvenilir bir usta buldum. Artık orada yaptırıyorum bakımları.

Normal yağ filitre bakımına ne kadar istiyorlar acaba.

• kafkas1111 kullanıcısına yanıt
    Filtreler için servisin verdiği fiyatlar şöyleydi:

Polen: 1.500
    Hava:1.100
    Yağ F. :585
    Karter T: 180
    Yağ: 2.000

Bunlar işçilik hariç malzeme fiyatları.

Vay ki ne vay uçuk fiyat gerçekten bilemiyorum arabaya aşık biri varsa yaptırır herhalde.

• Merhaba araç almayı düşünüyorum bütçem maks 900 1 milyon arası xcellence düşünüyorum ( istiyorum 😀) motor tercihim ne olmalı arada kaldım önerilerinizi bekliyorum 👋

• akuli54 kullanıcısına yanıt
    1.4 , 1.5 TSI ya da 1.6 dizel alabilirsiniz. Güzel motorlar. Keyifli ve canlı. Tabi siz bir araç bulduğunuzda çok iyi baktırın. Herkes adam gibi kullanmıyor aracını.
    Dizel motorun eksi yönü bakım masrafı benzinliden daha fazla.

• lektonstar kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim ☺️

• 1.2 tsi kullanıcısıyım uzun yolu keyifli az da yakıyor oda düşünülebilir 1.4 , 1.5 tsi daha keyiflidir ama onlar fena gidiyor özellikle 1.5 olursa tadından yenmez 2017 üstü bakın mümkünse şanzıman daha sorunsuz dgs de başınız ağırmaz düşük km bakımlı olsun.

• 1.2tsi oldukça tatmin edici. Düşük devirde maksimum torku veriyor. Çok konforlu.

2018 sonrası makyajlı kasaları öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winrar48 -- 20 Eylül 2024; 18:18:50 >
  • winrar48 W kullanıcısına yanıt
    Winrar yaş kaç nick nameden 30 lar gibi duruyor 😅

• 
Sayfa: önceki 28912892289328942895
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.