Merhaba, Seat Leon 1.6 TDİ 2013 150 binde aracım var . 900 kmde 300 400 ml yağ eksiltmeye başladı. Yağ eksiltmeler 2 kez uzun yola çıktığımda başladı. Biri 600km diğeri 1200 km , bu yollarda hep aracı devirli kullandım. 600km yol dönüşünde eksiltti , 1200kmlik yolda hem yolla çıkışta hem yol dönüşte eklemek zorunda kaldım. Daha sonra km 0layıp kontrol ettim 900 kmde 300 400 ml yağ yine eksiltti. Araçta duman atma yok , egzoza bakıyorum kupkuru.Su haznesine baktım yağ su karışma durumu yok.Aracın çekişinde falan herhangi bir olumsuzluk görmedim daha .Sabahları aracın ön kısmında 2 damla siyahlık görüyorum ama yağ mıdır veya yağ ise bu kadar eksiltmeye sebep olur mu bilemedim. Araç yağ yakıyor mudur. Sorun neden kaynaklıdır daha önce tecrübe eden var mı. |
Seat Leon Yağ Eksiltme
-
-
Sübaplara bakılmalı...
-
Subaplarda problem olsa ses yapmaz mı , motorun çalışmasında anormal bir ses yok, aynı zamanda yakıt tüketiminde de bir farklılık yok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Christopher. -- 3 Kasım 2023; 12:15:19 > -
lifte alıp detaylıca kaçaklara bakmalı. avrupa araçların contaları-hortum bağlantıları vs bir yaşa gelince koyveriyor.
o kadar yağ yaksa çekişte düşüş- duman atma olurdu bence.
-
Normalde Castrol 5W-30 yağ kullanırdım hep.
Yolda eksiltince Shellden Shell Hellix 5W-30 yağ aldım 2 kez 1ltlik onu kullandığımdan beri bu kadar eksiltiyor.
Bunu etkisi var mıdır sizce.İnternetten araştırınca bir kişiden daha gördüm Shell Hellix'e geçince yağ eksiltme başladığını.
Shellin internet sitesinde benim araca 0W-30 yağ öneriyor , vizkozite değerleri uymuyor castrolle.
-
shell'in içindeki detarjan türü hali hazırda contaların etrafında birikip sızmaları engelleyen tortuları çözmüş olabilir.
gerçi ilk farkedilir eksilme castrolde olmuş demişssiniz...
-
acilen motor yağını kaliteli bir marka ile değiştirin son kullandığınız yağı kullanmayın öyle takip edin -
@mosasaurus @19can84 Bundan sonra üzerine Castrol 5W30 ekleyebilirim miyim , yoksa bütün yağı değiştirteyim mi.
Saniyeye götürünce duman atma olmamasına rağmen motor açılmalı diyebilirler diye sanayiye götürmedim henüz.Sanayide içilen çay çok pahalı oluyor
-
Km'sinden eminim , muayene yılları ve muayeneye girdiği kmler , araç beyni bunların hepsi tutuyordu aldığımda.
Şuan üzerine bu yağı ekleyerek tecrübe etmeli miyim.
-
diyemezler götürün komple bakım yapsınlar orijinal olmak kaydıyla motul marka yağ kullanmanızı öneriyorum daha sonra aracı takip edin bakım yapılırken aracta yağ kaçağı var mı baksınlar -
Yağı komple değiştirmeniz lazım. Castrol çok buharlanma yapar yani buhardan dolayı eksilme de olabilir. -
"900 kmde 300 400 ml yağ eksiltmeye başladı."
Bu seviyede bir yağ eksiltmede, yağın markasını veya viskozitesini değiştirmek çok farketmez. Ciddi bir miktar. Kaynağı bulunmalı ve ona göre hareket edilmeli. -
1 2 damla siyahlık görüyorum kaçağa delalettir. Muhtemelen turbodan. Pallerin arasına para sıkışmış. İyi senaryo ise turbo yağ borusu yada rekoruna para sıkışması.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 4 Kasım 2023; 14:24:28 > -
Araç 12 saat aynı yerde kaldıktan sonra inceledim , kartelin arka kısımları özellikle yağ içinde gibi. Daha öncede vardı silikon çektirmiştim aynı yerde problem var gibi , yerde de bir kaç damla yağ gördüm.Burdaki yağ kaçakları mıdır sebep , bir ustaya götürüp göstericem
-
Bir kaç damladan çok daha fazlası lazım o kadar eksiltmeye.
-
Turbodan kaçırıyorsa o bir iki damla çalıştığı müddetçe düşer. Park ettiğin yere son damlaları düşer. -
Benim araçta da karter yağ kaçağı vardı. Park halinde yere bir kaç damla bırakırdı. Ama o derece bir eksiltme olmazdı.
Hatta kayda değer bir eksiltme bile yapmıyordu.
-
Turboda durum farklı. Pompa basınçlı yağ bastığı müddetçe kaçırır. Durunca keser, yere son damlalar düşer.
Yani anlayacağın basınç varken kaçırma yapar hortumlar veya rekor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 6 Kasım 2023; 15:52:23 > -
Hocam turboda olsa problem , duman atma olmaz mı sonuçta turboda motora basıcak o yağı.
Dumanda herhangi bir renk yok , şeffaf duman geliyor.Normal shellden yakıt alıyorum ekstra ben katkı koymuyorum.
Benzer içerikler
- honda civic 1.6 i-vtec eco elegance yorumlar
- egzoz emisyon muayeneden kaç gün önce yapılır
- 100 promil üstü alkol mahkeme forum 2024
- ford connect 1.8 hangi yağ kullanılır
- km düşürülmüş araç aldım nasıl satabilirim
- citroen c4x 2024 fiyat listesi
- yeni passat 2024
- 508 peugeot 2024
- honda crv 2023
- 2025 egea
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X