Şimdi Ara

Sebebini anlayamadığım bir şekilde donuyor :/

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, dizüstü bilgisayarım açılmama sebebinden dolayı garantiden birkaç gün önce geldi. Ana kart, harddisk değiştirildi. Geldiğinde içinde laptobumun bir üst modelinde yüklü olan lenovo yazılımları yüklenmiş mesela energy management bir üst modellerdekisini yüklemişler. Neyse hem daha iyi oldu fakat bilgisayarım internette dolanırken sebepsiz yere dondu. Arkaplanda bittorrent çalışıyordu bir tek. Sonra acaba 3-4 saatte yoruldu mu diye düşündüm ve oyuna girdim, detayları da artırdım fakat canavar gibi oynadım ve saatlerce oynamama rağmen donmadı :/ Sonraki gün internet download manager ile film indiriyordum ve başında değildim öylece bıraktım yani %70 gibi donmuş :/ Sonra everest diye bir program indirip baktım ısısı felan normal, bende everest ile tarattım cpu ya gelince dondu fakat birdaha tarattığımda bir donma olmadı.
    Ben de sebebini bulamayınca pozitif bilgisayara götürdüm. Testlerden canavar gibi geçti, donduramadık dediler.Ve yazılımlarda sorun veya çakışma gibi birşey olabileceğini söylediler. Yani saçma vakitlede donuyor.. Donduğu anda hiçbir tepki mavi ekran felan hiçbir reaksiyon, tepki olmuyor aynen donduğu gibi kalıyor.
    Bu arada laptoptaki programları sayayım.

Winrar, windows live, usb disc security, klite codec pack,AVİRA ANT., bittorrent, itunes, game booster, core AAC audio decoder, ccleaner, adobe..,ffdshow,hd tune pro, internet download manager, google chrome, the battle for middle earth 2, real alternative 2.0.2 lite, winamp

Neyse ben direk ekran görüntüsünden program listesini göstereyim.

• işletim sisteminiz nedir

bir de avira ile bittorrent i kaldırıp internette dolaşmayı tekrar dener misiniz

farklı tarayıcılarda aynı sorun mu oluyor

mümkünse önce kablosuz sonra da kablolu ağ ile dener misiniz
  •  Sebebini anlayamadığım bir şekilde donuyor :/

Chrome kullanıyorum, fakat chrome kullanırken sadece bir defa dondu, diğer tarayıcıları kullanmıyorum pek. Yani öbür 3 sefer donduğunda chrome kapalıydı.
    Harddiskler değişmeden önceki programları yükledim sadece ama sadece avira ant. ve lenovonun kendi programları farklı :/ Ve harddiskler yenilenmeden önce neredeyse iki katı kadar program yüklüydü yani risk daha fazlaydı. Bir de değişen harddiskte eset yüklüydü.

Yarın ilk önce avirayı, sonra bittorrenti kaldırarak deneyeceğim. Bu sırada chrome kullanacağım.
    Bir de harddisk değişmeden önceki lenovo programlarını yükleyebileceğim bir cdsi var kutusunda, isterseniz onu da yükleyebilirim.

• görev yöneticisini açıp denemeleri yaparsanız belki fikir verebilir

işlemler sekmesi açıkken internette dolaşın youtube videoları açın aynı anda 5-6 sekme

ha bi de donduktan sonra olay görüntüleyicisine ne gibi kayıtlar düşüyor bu da işe yarayabilir

kusura bakmayın farazi yazıyorum biraz ama aklıma bunlar geliyor
  • Dediklerinizi deneyeceğim :)

Evet denedim bir kısmını fakat görev yöneticisinde tanımlayamadığım bir sürü işlem ve olay var :/ kafam karıştı.

Olay görüntüleyicisine de baktım önceki donmalardan bayağı hata vs. var gibi, yarın sakin kafayla tekrar inceleyeceğim. İlerlemeleri buradan paylaşacağım yine, ilginiz için teşekkür ederim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuitarHero95 -- 27 Haziran 2012; 0:39:57 >
  • Merhaba zorun tamamen yazılımsaldır..

TuneUp Utilities 2012 programı ile sisteminizi optimize edin sonuç verebilir..

Bu tür sorunları sadece format ile giderebiliriz..
  • Tam 13 saattir bilgisayar açık ve yaklaşık 10 saattir bittorrent çalışıyor, az önce uyandım ve bilgisayarda donma yok. Yatmadan önce avira antivirüs programonı kapamamıştım hani ikisini bir doncak mı diye :/

Ama yatmadan önce ccleaner ile sorunları tara felan demiştim belki ondandır :|

Tamam, dediğiniz programı deneyeceğim birazdan sağolun :)

Bu arada bende de ona benzer bir program var Advanced Systemcare diye o işe yarar mı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuitarHero95 -- 27 Haziran 2012; 6:38:55 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tuhaf bir sorunum var
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dediğiniz programları denedim fakat donmadı donmadı düzelecek mi acaba diye düşünürken birdaha dondu.. Gülsem mi moralim mi bozulsa napayım :D neyse bu gün format atacağım o zaman, gelişmeleri yazacağım yine, teşekkür ederim :)
  • lenovonun kendi yardımcı programları güncelleme yapayım derken kasıyor olmasın.autorun yöneticisinden başlangıç programlarını kaldırarak kontrol etmeyi dene istersen...
  • Yok ya güncelleme yapayım demiyor, bi üst modele yüklenen versiyonu yüklemişler. Kasarak donmuyor zaten anlık oluyor, donuveriyor güzel güzel çalışırken. Yine de ilgilendiğiniz için çok sağolun, format attıktan sonra bilgisayarı alırken yüklü olan lenovo programlarını yükleyeceğim. Daha doğrusu formatladıktan sonra garantiye gitmeden önceki programları yükleyeceğim sadece. Eğer sorun kalırsa işim iş :( Yeniden garantiye yollamak zorunda kalabilirim.

Umarım format atınca düzelir :/ akşama doğru atacağım formatı, gelişmeleri yazacağım yine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuitarHero95 -- 27 Haziran 2012; 11:39:18 >
  • bndede oluyo zorrenti kapat ve dene idm varsa kaldır ve bn sorunun internetteki yoğunluktan kaynaklanacağını düşünüyorum yaz gelmesiyle bndede başlasdı
  • Evet o da olabilir fakat annemin dizüstü bilgisayarı benimkinin bir üst modeli, benim laptop garantideyken anneminkine de aynı programları yüklemiştim, 2 hafta kadar onu kullandım. O dizüstünde herhangi bir problem yaşamadım ama o da arasıra kasıyor :/
  • quote:

Orijinalden alıntı: GuitarHero95

Evet o da olabilir fakat annemin dizüstü bilgisayarı benimkinin bir üst modeli, benim laptop garantideyken anneminkine de aynı programları yüklemiştim, 2 hafta kadar onu kullandım. O dizüstünde herhangi bir problem yaşamadım ama o da arasıra kasıyor :/

HD Tune programını yükleyin Error Scan yaptırın her yer yeşil ise sorun yok kırmızı noktalar var ise HDD'de Bad Sactor oluşmuştur

Yazılımsal sorun olduğu belli format atmanız gerekiyor başka çözüm bulamıyorum..

İyi forumlar..
  • Pozitif bilgisayarla birdaha görüştüm, boşu boşuna format atma dediler. Yani yeniden garantiye yollayacağım sanırım. Fakat orada isteyip te donduramadılar garantidekiler bu kadar uğraşırlar mı acaba, kolay kolay donmuyor çünkü :/

Hani garantide kalma süresi artıyor felan..

Bu arada dediğiniz programı indiriyorum şu anda ama harddisk değişeli 1 hafta olmadı daha :/

Neyse şuanda taratmaya başladım, birazdan sonucu yazacağım.

Şuanda yeşil gidiyor biraz uzun sürecek sanırım :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuitarHero95 -- 27 Haziran 2012; 15:41:14 >
  • Tarattım yemyeşil, zaten yeni değişmişti. Ben garantiye yollayacağım yeniden bu sırada yine annemin laptobuyla idare edeceğim. Şu donma sorunundan kurtulayım da :)

Yardım eden tüm arkadaşlara ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum. :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.