Şimdi Ara

Şebeke çekiminde sıkıntı yok ama net yavaş?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
7.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler forumdaşlarım. Yaklaşık 20 gün önce hattımı BimCell den Türk Telekom a taşımak istedim fakat aynı altyapıyı kullandıkları için hat taşıma fırsatlarından yararlanamayacağımı, istersem başka operatöre geçip 90 gün sonra Türk Telekoma geçiş yapabileceğimi söylediler. Ben de hattımı vodafone a taşıdım. Bittikçe dolan 2gb tarifesini kullanmaya başladım fakat şehir merkezinde olmama ve H+ göstermesine rağmen Download 8mbps upload da 2mbps yi geçmiyor. Bimcell kullanırken çok rahat 16/20 download - 4/6 upload görüyodum. 600km yol gittim Gaziantepten Tokat'a. Ama değişen bişey yok. Vodafone genel olarak bu şekilde yavaş mı yoksa bende mi sorun var?
    Not: Farklı telefonlarla denemeler yaptım bişey değişmedi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Şebeke Çekiminde Sıkıntı Yok Ama Net Yavaş

Şebeke çekiminin tam olmasına rağmen internetin yavaşlaması, sinir bozucu bir durum olabilir. İşte bu sorunun olası nedenleri ve çözümleri:

• Ağ Tıkanıklığı: Ağda çok fazla kullanıcı varsa, bu yavaş bağlantı hızlarına neden olabilir. Özellikle yoğun saatlerde bu sorun yaşanabilir.
    • Zayıf Sinyal Gücü: Cihazınız şebekeye tam sinyal alıyor gibi görünse de, bu sinyal gücü internet erişimini destekleyecek kadar güçlü olmayabilir.
    • Cihaz Sorunları: Cihazınızın yazılımında veya donanımında bir sorun olması da internet hızını etkileyebilir.
    • İnternet Sağlayıcısı Arızası: İnternet servis sağlayıcınızda bir arıza olması, bağlantı sorunlarına yol açabilir.

• Cihazınızı Yeniden Başlatın: Cihazınızı yeniden başlatmak, geçici yazılım sorunlarını çözebilir.
    • Ağ Bağlantınızı Kontrol Edin: Cihazınızın bir Wi-Fi ağına bağlı olduğundan emin olun ve sinyal gücünün iyi olduğundan emin olun. Hücresel ağ kullanıyorsanız, farklı bir konuma giderek sinyal gücünü iyileştirmeyi deneyin.
    • İnternet Sağlayıcınıza Başvurun: İnternet servis sağlayıcınızla iletişime geçerek bölgenizde herhangi bir arıza olup olmadığını kontrol edin. Ayrıca, internet hızınızı artırmak için bir yükseltme sunup sunmadıklarını sorun.
    • Cihazınızın Yazılımını Güncelleyin: Cihazınızın işletim sisteminin ve uygulamalarının güncel olduğundan emin olun. Güncellemeler, ağ bağlantısı sorunlarını gidermeye yardımcı olabilecek düzeltmeler içerebilir.

Yukarıdaki çözümleri uyguladıktan sonra sorun devam ediyorsa, daha fazla destek için internet servis sağlayıcınıza veya cihaz üreticisine başvurun.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bide gece deneyin bakalım sonuç ne olacak sabah ezanından sonra

• krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    Burda arkadaş demek istemiş ki;

"Herkes os..ra os..ra uyurken deneyin birde"

• Sizin bölgeniz alakalı olacağını zannetmiyorum.
    Genel olarak 4G'yi 900 mhz frekansından veriyorlar.
    3G'nin frekansıda 900 mhz'dir.Mevcut olan antenleri 4G uyumlu yaptıkları kesin ama hız olarak düşük sonuçlar alıyoruz.
    Altyapı kaldırmıyor olabilir.
  • Vodafoneda bu sorun eskiden beri var.
    Bende tekirdagda yazliktayken, telefon full cekmesine ragmen internete hic giremedigim oluyor.
    Evdeki tum vodafonelar boyle. TTelekom tek.kademe bile cekse sorun olmyor, hatta thethering yapiyorum.

• Vodafonun 4.5G hızları berbat. Aveanın çeyreğini göremiyor angaranın merkezinde.

• Türk telekoma geçmek için gereken 90 günlük sürenin dolmasını 4 gözle bekliyorum. Hem paketleri pahalı hem hizmetleri berbat. 7000 e attığım mesajların çoğunda sistemimiz şuanda hizmet veremiyor diye mesaj atıyolar. Müşteri hizmetlerine de bi türlü bağlanamadım. Normalde 2gb paketi 1 haftada bitirirdim ben ama internete neredeyse hiç giremiyorum son 1 hafta kaldı daha 1.6gb duruyor kullanamıyorum. Allah belasını versin vodafone un.
    Forever TT

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Wifi Telefonda Daha Yavaş?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kullandığınız pakette böyle bir hız kısıtı olabilir. Fiyat vs. olarak uygunsa kullanmaya devam edin ki son kullanıcı olarak sürekli bir şeyler indiremeyeceğiniz için bu hız farkının pek bir farkı olmaz. Tabi daha ucuzu ve iyisi varsa da durulmaz, o başka.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    hocam telefondan online oyunlar vs. oynuyorum ve her türlü indirmeyi yapıyorum hız farkı önemli benim için şuanda kuzenimin telefonuda (TürkTelekom) 18Mbps download/ 5Mbps upload değerlerini görüyorum paket içeriği ve fiyatı daha avantajlı hemde. Şu anda Vodafone da 2Gb 750dk 1000sms 20 tl. TT de 3gb 1000dk 1000sms 19 tl. Aslında geceleri hızlanıyor internet yoğunluk azaldığı için galiba 10-14 mbps arası download gördüm ama gündüz 1-2 mbps oluyor.

Neyse bu vesileyle Vodafone'u da denemiş oldum. Son ay belki vodafone indirimiyle spotify premium alıp tt'ye geçerim. :D
  • Mh yi arayın

• Vodafone heryerde öyle Full 4.5G çeken yerde 0.4 mbps gördüm

• quote:

Orijinalden alıntı: fahri1156

Mh yi arayın

Hocam denedim ama çoğunlukla sistemimiz şu anda hizmet veremiyor gibi bir hata aldım. Müşteri hizmetlerine de bir türlü bağlanamadım.
  • Vofadone'nun çekim gücü iyi olmasına rağmen net yavaşlığı yüzünden turkcelle geçmiştim. İlginçtir ki türk telekom tek diş çektiğinde bile neti vodafone'dan daha oluyordu. Kullandığın paketin hız sınırlaması olabilir ya da altyapıdan kaynaklanıyor. Müşteri hizmetlerinin çözüm bulacağını sanmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayata gülümse -- 14 Ağustos 2016; 13:39:35 >
  • vodafone 4G de hız yerine kapsamaya abanıyor. 800/900 MHz dışında çok az yatırım yapıyor. diğer operatörler 1800 MHz ye ağırlık veriyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: engink

vodafone 4G de hız yerine kapsamaya abanıyor. 800/900 MHz dışında çok az yatırım yapıyor. diğer operatörler 1800 MHz ye ağırlık veriyorlar.

Evet hocam heryerde çok iyi çekiyor daha hiç Edge görmedim ama bağlantı hızı vasat. HSPA+ çeken yerlerde diğer operatörlerin EDGE hızlarıyla aynı hızı kullanmak zorunda kalıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.