Benim de ara ara ellerimde egzama oluşuyor. Ellerdeki egzamaya iyi gelmeyen şeylerden birisi elleri yıkadıktan sonra, ellerin nemli kalması. Eğer ellerimi iyi kurulamazsam, kendimde bu duruma yatkınlık oluştuğunu fark ettim. Ellerdeki egzamada berbat bir kaşıntı, kızarıklık ve buna eşlik eden kuruluk da oluyor. Aynı nemli kalmak gibi, kuruluk da egzamayı azdırmakta. Eğer elimdeki kaşıntı çok rahatsız ediyorsa, bir veya maksimum iki kere kaşınan yere çok ince tabaka halinde Prednol kullanıyorum. Fakat bu ilaç kortizon ve 2 çeşit paraben içerdiği için, sürekli kullanılacak bir ilaç değil. Ayrıca ellerimdeki kaşıntı ve kızarıklığı bir tek yaz kış kullanır hale geldiğim Neutrogena El Kremi Konsantre el kremi (parfümsüz olan) ile kontrol altında tutuyorum. O kadar çok krem içinde ellerime en iyi bu krem geldi. Yine bu forumda ve farklı bir yerde daha DermEcto diye kortizonsuz bir kremin egzamaya çok iyi geldiğini okudum. Yalnız bu ilacı TR'ye getiren firma uzunca bir zamandır bu ilacı TR'ye getirmiyor. Bu ilacı şu anda TR'de bulmak mümkün değil. |
Seboreik Dermatit (412. sayfa)
-
-
Egzama için karbonatlı su içmeyiniz. Karbonat çok fazla tuz içerdiği için, kısa vadede tansiyonun yükselmesine neden olur. Uzun vadede ise, böbrek sağlığınız için zararlıdır. En basitinden sürekli karbonat tüketimi böbrek taşı oluşum nedenidir.
Daha önce yazmıştım ama tekrar etmek istiyorum. Şiddetli egzama sorunu yaşayan arkadaşların basit bir Helicobacter Pylori testi yaptırmasını tavsiye ederim. Aklınıza gelmeyebilir fakat egzamanın nedeni midenizdeki Helicobacter olabilir.
Ben uzun yıllardır kulağımdaki egzama ile uğraşıyorum. Hatta bir dönem kulağımdaki egzama iyice azmıştı. Yılda 2 kere KBB doktoruma gitmek zorunda kalıyordum. İlaç bile bende geçici rahatlama sağlıyordu.
Tesadüfen Nisan ayında şikayetim olmadığı halde, Helicobacter Pylori testi yaptırdım ve bu bakteriyi kaptığım ortaya çıktı. Bir hafta süren ağır bir tedavi geçirdim. Fakat sanki ilaç tedavisi olduktan sonra, kulaklarım normale dönmeye başladı. En azından, dış kulak yolu girişindeki kaşıntım yok denecek kadar azaldı ki, bu bile benim için gerçekten bir mucize.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi passero -- 30 Haziran 2023; 0:29:37 >
-
Usta çok şey denedin Sana Tarkan guveloglunu tavsiye etmiştim galiba gittin mi hiç
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
sabah ac karna sirkeli su ise yariyor mu ?
vichy yada hs clinical strength alabiliyor musunuz hala ..gucunuz yetiyor mu bunlara ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi streamin -- 1 Temmuz 2023; 0:28:20 > -
Alternatif ve Modern TIP'ta çözümü yok, kronik bir durum sürekli tekrarlıyor.
Yukarıda birinin yazdığı gibi bir bakteri sebep oluyor olabilir veya genetik mutasyon.
Bağışıklık sisteminin Malassezia'yı yabancı olarak algılayıp saldırmasına sebep olan bir genetik mutasyon.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Vichy dercos hs clinical ve prozinc mor olandan hepsi var bende, şampuanları yüzüme sürünce etki etmiyor.
Sabah aç karnına sirkeli su veya karbonatlı su hastaların bazılarında etki ediyor bazılarında etki etmiyor.
Bakteri testini biara yaptıracağım, bende egzamayla beraber ürtikerde var ikisi beraber olunca insan yaşamak istemiyor.
Ürtiker aşısıyla duruyorum yoksa egzamayı geçtim ürtiker zaten tek başına kanserden daha fazla yaşam konforunu bozan bir hastalık.
Bence vardır kalıcı tedavisi ama herkese açılmıyordur ilaç sektörü için, zenginlere parayı basanların hastalıklarını gen tedavisi ile tedavi ediyorlardır.
Helicobacter testini mutlaka yaptırın çünkü bu berbat bakteri de egzama nedeni. Fakat bakteriyi kapmış olsanız bile, herkeste belirti vermeyebiliyor. Testi oldukça basit. Genelde üre nefes testi ile tespit ediliyor. 10- 15 dakika içinde sonucu alıyorsunuz.
Ürtiker benim de başıma gelmişti. Gerçekten o da ortaya çıktığında, çok rahatsız edici. Ürtiker de alerjik reaksiyon sonucu ortaya çıkabiliyor.
Eğer farklı alerjik reaksiyonlardan muzdaripseniz, bu alerjiler mideniz kaynaklı olabilir. Bazı alerjilerin altında yatan gerçek nedenin Helicobacter olabileceğini beni tedavi eden doktor da söylemişti. Eğer altta yatan gerçek neden Helicobacter çıkarsa, Helicobacter' den kurtulmadan egzamadan kurtulmanız mümkün değil. Kremle, şampuanla vs ile ancak geçici rahatlama sağlayabilirsiniz.
Bende 2020'de egzama oluştuktan bir süre sonra ürtiker ortaya çıkmıştı, egzama ve ürtikerden önce düz akne vardı ama yağlanma yoktu saçımda yüzümde.
Egzamadan bir süre sonra ürtiker gelişmesi banada normal gelmiyor sanki vücut alarm veriyor gibi, gittiğim doktorların hiçbiri helicobacter pylori testi yapalım dememişti.
Kan aldılar karaciğer enzimlerine vitaminlere tiroidlere baktılar MR'a girdim MS veya parkinson mu diye ama bakteri testi yapalım dememişlerdi.
Zaten Helicobacter ihtimali ancak gastroenteroloji doktorunun aklına geliyor. Bende olabileceği hiç aklıma gelmezdi ve herhangi bir şikayetim de yoktu. Farklı bir konu için yazdığım branşa gittim. Doktor üre nefes testi yaptırın deyince, bende de olduğu ortaya çıktı. Bu bakteri tam bir illet ve pekçok başka hastalık veya sağlık sorununa neden oluyor.
Kan tahlili ile tespiti mümkün değil. Dolayısıyla siz Check up' tan bile geçseniz, "Helicobacter testi yaptırmak istiyorum" demediğiniz sürece, size yapılan test, görüntüleme vb ile Helicobacter tespit edilemez.
Bence en kısa sürede bu testi yaptırın, hiç olmazsa içiniz rahat eder. Bir olasılığı ortadan kaldırmış olursunuz. Geçmiş olsun.
76 yaşındaki anneannemden daha kötü durumdayım sağlık açısından, kaşlardada egzama var yıkadıkça dökülüyor kaşlarım.
4.evre kanseri yenenleri gördüm YouTube'da, onları gördükçe hayattan dahada soğuyorum.
2018 ve 2019'dan kalan fotoğraflarım var onlara bakıp bakıp iç çekiyorum, egzama ve ürtiker olmadan hayatımın son normal sağlıklı yıllarıydı.
Moralinizi bozmayın. Egzama gerçekten sinir bozucudur. Ama en kötü ihtimal kontrol altında tutmak da mümkün.
Ayrıca acaba sizin tükettiğiniz belirli ürünlere karşı alerjiniz olabilir mi? Benim teşhisi konmuş gıda alerjim var. Herhangi bir katkı, koruyucu madde içeren bir ürün tüketirsem, kulağımda kaşıntı başlıyor. Bazen bu durum sadece katkılı gıdalarda değil, nişasta veya balık gibi doğal ürünlerde de ortaya çıkıyor. Ben artık kulağımdaki kaşıntıyı hangi gıdaların tetiklediğini çözdüm. Ona göre hareket ediyorum.
Yediğim birşeye bağlı olarak gelişmiyor, yani yediğim besinlere bağlı olarak artma veya azalma olmuyor.
Egzama ve aşırı ötesi yağlanma var yüzümde saç derimde falan, deri atması tüm üst gövdemde var ama egzama sadece kafa bölgemde var.
Kollarımın üst omuz kısmında ve sırtımda, göbeğimde falan ayda 1 kez deri atması oluyor keselenince çıkıyor ama egzama yok.
Anlıyorum. Alerji de bir başka ihtimal olduğu için, yazayım istedim. Bence fazla gecikmeden size uygun bir zamanda Helicobacter testini de yaptırın. O olasılık da ortadan kalkmış olsun.
Cay , kahve, cikolata, sekerli yiyecekler inanilmaz azdiriyo ( kendimdeki 30 yiilik gozlem) ..bir de deniz suyu ve guneslenmek cok faydali ..d vitamininiz yuksek olsun, guneslenin..
Bu testi hangi bolum yapiyor
Gastroenteroloji bölümü ilgilenir. Gastroenteroloji bölümü yoksa, dahiliye de bakıyor olabilir. Ama siz kendiniz de bu testin yapılmasını talep edip, yaptırabilirsiniz. Mutlaka doktorun yaptırın demesine gerek yok.
bazi arkadaslarimiz buna hastalik gibi bakiyor ..degil hastalik arkadaslar. .onla yasamayi ogreneceksiniz ..,
tedavisi olan yada gecicek bir rahatsizlik degil bu .
-
Kanseri tedavi ediyorlar, kanser gibi ölümcül bir hastalığı tedavi eden TIP literatürü Egzama gibi otoimmun bir hastalığı çok rahatlıkla ortadan kaldıracak tedavi üretebilir.
Arkada ilaç sektörü var, milyarlarca dolar para kazanıyorlar üzerimizden.
Düşünün mesela Procter & Gamble'ın sahibisiniz, her yıl milyarlarca dolarlık satış yaparak üzerinden para kazandığınız bir hastalığın tedavisinin bulunmasını istermisiniz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X