Genetik bir mutasyon sebebiyle bağışıklık sisteminde oluşan değişiklikten kaynaklanıyor, dediğiniz gibi bu bir cilt durumu olsa doğduğumuz günden itibaren başlardı. Sonradan oluşan genetik mutasyonla beraber hastalık ortaya çıkıyor, Seboreik Dermatit'e sebep olan bakteri ve mantarlar tespit edilip bakteri ve mantarlara yönelik hemen lop diye baskılayıcı formül geliştirilip pazarlandı ve hala daha dünya çapında pazarlanmaya devam ediyor. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Seboreik Dermatit (413. sayfa)
-
-
Nasil bir tadavi uygulandi.hangi ilaci yazdi.gidip alayim .teste gerek yok kesin vardir bende.yoksa bile bi denemis oluruz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Test yaptırmadan rastgele ilaç alıp kullanamazsınız. Benim tedavide bana bir adet mide koruyucu ilaçla, iki adet antibiyotik reçete edildi. Bakteri çok dirençli olduğu için, aynı anda 2 adet antibiyotik içmeniz gerekiyor. Zaten ben de sonradan içtiğim antibiyotiklerden birinin penisilin olduğunu öğrendim.
İlaçlar antibiyotik olduğu için, ilaçları size ancak doktor reçete edebilir. Ayrıca tedavi sırasında ilaçlara başladıktan sonra, ne olursa olsun ilaçları kullanmayı yarıda bırakamazsınız. Eğer bırakırsanız, bakteri daha da direnç kazanıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi passero -- 5 Temmuz 2023; 20:18:28 >
anladım ağır ilaçlarmış gerek yok. gastronemiye direk randevu vermiyor.önce dahiliye o gerekli görürse yönlendirecek uzun iş.kolay olmayacak test. o açıdan demiştim. ama mideyle ilgili bir şikayetim yok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efe80 -- 5 Temmuz 2023; 23:39:8 >
Bir ara tetradox denemistim ama cok sıkıntili bir ilac oldugu icin uzun sure devam edememistim
Devlet hastanesindeki prosedürü bilmiyorum. Ben özel bir tıp merkezindeki bir doktora gittim. Daha doğrusu, tıp merkezinde önce kendi isteğimle test yaptırdım, sonra test pozitif çıkınca, aynı yerdeki doktora gösterdim.
Bazı tıp merkezlerinde ve yine bazı özel lablarda bunun nefes testi yapılabiliyor.
2 yıl sonunda tekrar yazıyorum durum yine aynı. Son aylarda tatile gitmişti geri döndü namussuz bu gelişinde de burun çevresine saldırdı.
burun kenari, kaş, sac dipleri , ğögus ve sırt bölgesi ..vb malesef 30 yıldır ..
-
30 yılmı, korkmaya başladım cidden.
Ben 3 yıl oldu yaşama isteğim sıfıra indi, 30 yıl geçirseydim hastalıkla beraber delirmiş olurdum.
devam edeceksiniz ...hayat güzel ,siz degerlisiniz ..bu bir hastalik degil ve sizle mezara eslik edicek bir arkadasiniz gibi dusunun ...
Malesef kurtulus yok bu arkadastan ...onunla yasamayi ogreneceksiniz
-
Aynen öyle. Mükemmel bir cilde de sahip olsak sonuçta öleceğiz o yüzden ciddiye almamak lazım. Ne hastalıklar var buna da şükür en kötü hastalık bu olsun. Utanıp sıkılmaya da hiç gerek yok bu hastalık yüzünden sizinle dalga geçecek kadar akılsız olan insanlardan uzak durun. Kafaya takıp stres yapınca daha da kötü oluyor. Hem sürekli devam eden bir hastalık da değil arada kayboluyor. İyi tarafından bakmak lazım (:
Beterin var ellerde ne dertler var arkadaşın başına gelmemiste bunuda dert sanıyor mevlam dermansız dert vermesin benim annem lösemi hastasıydı onun yaşadıklarını yaşasa arkadaş demekki canına kiyacak en basiti şunu soyliyim lösemi hastalığının teşhisi kuyruk sokumundaki o yuvarlak kemiği matkapla kırarak oradan biyopsi alınıyor patolojiye gitmesi için annem ilk alindiginda acillik oldu ve sırt üstü yatamadi belli bir zaman yaşıyorsun sağlıklısı nefes alıyorsun dermansız hastalığın yok bence şükret bendede var saç ektirdim ekilen saçların dokuldu aşırı yağlanma dan bende kısa kestiriyorum kendinle barışık olmayı dene dostum sana bir abi tavsiyesi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kulağımın arkasındada başladı az bir miktar, az kaldı atlayacam biryerlerden.
Sadece görüntü değil hastalık başladıktan sonra yaşam kalitem en dibe indi, kolinerjik ürtikerde var bende yukarıda biri lösemiden bahsetmiş ürtiker tek başına kanserden daha fazla yaşam konforunu bozan bir hastalık yaşamayan bilemez.
Sıcak birşey içtiğimde ve yediğimde, kalın giyindiğimde, klima sıcaka ayarlı iken, hava sıcak iken ateş basıyor tüm vücudumda iğne batması hissi olup kırmızı kaşıntılı lekeler çıkıyor soğuk havaya geçince geçiyor.
Buna rağmen adam bana şükret diyor, neyine şükredeyim lanetlenmiş gibiyim.
Ben baktırdım negatif çıktı konuyla alakası yok bence.
Negatif çıkması iyi olmuş. Zira tedavisi ağır bir bakteri. Bu bakteri herkeste değil, bazı insanlarda egzama ve alerji nedeni. O yüzden, inatçı egzamalarda baktırmakta yarar var.
Yüzümdeki egzamaya kortizon bile etki etmemeye başladı, kaşlar ve saçlar hala dökülüyor.
Dünyaya işkence çekmeye gelmişiz resmen, doğduğum güne lanet olsun.
Bir hafta önce probiyotik takviyesi kullanmaya başladım bir nebze de olsa iyi geldi. Bağırsak florasının neden olduğu düşünülüyor, o yüzden almıştım.
Dışarı çıkamıyorum ya birde bendeki iltihablı egzama sirkeyi falan sürünce sarı bir sıvı akıyor, krem sürüyorum kortizonlu bian önce geçsinde dışarı çıkayım diye oda etki etmemeye başladı millet uzaylı görmüş gibi bakıyor bana egzamalı çıkınca dışarı
Benim de bazen kaşıntı krizleri oluyor ve çok kaşıyınca renksiz bir sıvı geliyor. Mesela bazı geceler kulak arkası kaşıntısıyla uyanıyorum kulağımın arkası yıkanmış gibi ıslak oluyor.
2018 yılından beri neredeyse 6 yıldır seboreik dermatit hastasıyım, 6 yıllık tecrübemle beraber Seboreik dermatit'in tedavisini açıklıyorum:
1.Her sabah erken kalkmak saat 5 ile 7 arası, düzenli uyku düzeni.
2.Sabah kalktığınızda mümkün ise komple buz gibi suyla duş alın, mümkün değil ise sadece yüzünüzü veya nerenizde egzama var ise buz gibi suyla yıkayın.
3. Şekeri hayatınızdan çıkarın.
4. Her sabah direkt kalktığınız gibi hiçbirşey yemeyip içmeden ve akşam yatmadan önce 1 çay kaşığı sodyum bikarbonat ile 1 bardak suyu karıştırıp için.
5. Egzama şampuanları, kremleri veya sabunları ya da sirke kullanmayın.
6. Sevdiğiniz insanlarla vakit geçirin, mutlu ve pozitif olun sürekli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caresizhasta -- 6 Eylül 2023; 16:53:19 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X